Miryam blogja

Léna mamija vagyok

Nagymama lettem. Léna mamija vagyok. Megpróbálom ezt az érzést leírni talán másképp mint mások.
A változás, ahogy én élem meg. Tovább »

Hajszál híján

Vasárnap este. Zaklatott napot lezáró vasárnap este.
Reggel, ébredés utáni olvasgatás közben találtam az információt: a buddhista "számolás" szerint ma tízmilliószoros nap van. Meghökkentett, hogy ez nem az évi rendes négy napok egyike. De csak ez okozott meglepetést, mert földangyalként tudom mit tegyek, merre és hogyan kormányozzam érzelmeimet, gondolataimat. Tovább »

Egy perc

A kezdet...
"Egy perc?" Kérdezte a férfi. "Egy perc." Válaszolta a nő. Tovább »

Nyúlcipőm

Nagyon régi. Kopott. Varázsbőre megtört. Öregebb jelen önvalómnál, több száz évvel élt többet. Mindig az enyém volt. Hány elmúlt sorsom viselte miután először lábamra formázta a mindenek feletti? Tovább »

KisTücsök

Szeretve olvasom mások gondolatait. Legyen az vers, próza, dalszöveg még a közhelyeket is képes vagyok szeretni. Látom benne azt az igazságot ami olyan gyakori az életben, hogy közhellyé vált. Nem volt soha kedvenc költőm, sem íróm. Csak álljak meg a rohanásban egy pillanatra. Tovább »

Összezavart szeretet!

Őszintén elgondolkodtam a szeretetről. Meghallgattam minden bölcs és tapasztalt, vagy annak tűnő barátomat. Elolvastam jó pár könyvet, láttam filmeket, ilyet is olyat is. Mindenhol azt hallom, olvasom, hogy a szeretet legyen a legfőbb érzelem ami irányitja az életet, ezáltal minden megoldás és elfogadás könnyebben megy. Míg olvasom, addig hiszem is. Tovább »

Címkék:

Elrontottam?

Valamikor rég, olvastam egy mondatot. Átadni a fáklyát. Eljön az idő, amikor átadjuk a gyerekeinknek, mert már nem tudjuk mi világítani az utat. Vagy csak szeretnénk átadni, de sehol nem találjuk a kezet, aki átvegye. A gyereknevelésnél nincs kiszámíthatatlanabb tevékenység a világon. Csinálja mindenki ahogy tudja, vagy ahogy látta, vagy ahogy tanulta. Tovább »

Élet

Ma láttam egy fotót. Még most is felzaklat, ahogy írok róla. Egy idős embert örökített meg, talán a nagyapám lehetett ilyen. Kezével, minden csomagolás nélkül, három darab kilós kenyeret ölelt magához. Tovább »

Címkék:

Visszatérés

Nagy szerelem volt. Tiltott! Nincs édesebb, kedvesebb a tiltott szerelemnél. A lány szülei hallani sem akartak a fiúról. Talán érthető, talán nem. Mitől jobb, egy a társadalom és a szülők által ideálisnak tartott frigy, amiben csak évek keserűsége pereg. Nem tudja ezt előre senki. Vannak dolgok amiben nem lehetnek okos emberek, még maguk az érintettek sem. Tovább »

Címkék:

Álmom

Mióta elment, minden este az utolsó gondolatomban kértem, látogasson meg álmomban.
Tudtuk, hogy gyógyíthatatlan beteg. Nálánál bizakodóbb embert nem láttam, egy cél volt csak az élet!
Mindig azt mondta:
- "Ez is csak egy lépés, meglépjük és minden jól alakul"! Tovább »

Érthetetlen változások

A napokban gondolkodtam az emberek változásán. Megvallom, néha nehezen kezelem a számomra negatív átalakulást. Ez leginkább akkor okoz problémát, amikor ismertem a "másik, régi" embert is). Tovább »

Találkozás

A legjobb barátom. Több mint barát. Lélektárs.
A megbeszélt időben várom. Olyan törékeny, lányosan bájosan közeledik felém. Mosolyog és mosolygok én is, mert tudom, mennyire szereti. Így ismert meg ezzel a mosollyal az arcomon. Aztán a mosoly elmaradt, nehéz idők jártak. A bánat és a szorongás lett a társam. Mint az iszap olyan. Süllyedtél már el iszapban? Kislányként velem megtörtént. Tovább »

Csak egy reggel

Egy reggel olyan mint a többi. Ébredés, ébresztés, reggeli, kiszámíthatatlan hangulat, nevetés vagy szóváltás? Békés folytatása a napnak vagy egy egész nap árnyékban? Tőlem vagy Tőle más minden?
A mai reggelnek szebbnek kell lennie. Az év utolsó reggele! Nem tudom mennyire normális, csak a végtelen öröm tölt el, hogy felhúzva a redőnyt, a napot látom a horizonton felkapaszkodni. Tovább »

Címkék: