Próba tétel

Érdekes periódusába érkeztem életemnek....Keresem az utam, már nagyon régóta...
Gyerekként a pedagógiai és szülői elvárásoknak megfelelően tanultam hittant, jártam templomba rendszeresen.
Úgy gondolom a hosszú évek során sikerült elsajátítanom a Bibliai tanításokat annyira, amennyire nekem szükségem volt. Idővel elfordultam ettől a világtól szépen lassan, mert történtek velem érdekes dolgok. Voltak megérzéseim, álmaim, látomásaim... elkezdtem ezekkel foglalkozni...Úgy sodort az élet, hogy sorra olyan emberekkel találkoztam akik hozzá segítettek a dolgok megértéséhez....Egyre inkább érdekeltek a mélységek ezért elkezdtem kutatni. Rájöttem, hogy engem nagyon sok minden érdekel, ezért elkezdtem olvasni, egyik könyvet a másik után... évek teltek így el...lassan kezdett tisztulni a kép, hogy mi az amivel azonosulni tudok és mivel nem... Ami érdekelt ahhoz igyekeztem még közelebb kerülni, jártam fesztiválokon, előadásokon stb stb...Sok idő telt el összesen 10 év...ezalatt kialakult egy stabil alap.... Tudtam hogy mit akarok de nem tudtam hogyan tovább. Nem tudtam, hogyan kezdjem el, hogyan induljak neki az útnak. Természetesen olyan embereket, barátokat, ismerősöket vonzottam be akik vagy érintettek voltak, vagy nagyon kiváncsiak... Így történt hogy egy barátság alakulása során a beszélgetések már csak az ezotéria körül forogtak...Kedves barátom itta a szavaimat minden túlzás nélkül... nagyon érdeklődött, nagyon tetszett neki minden ami szóba került és talán az volt a legérdekesebb az egészben, hogy ő a maga racionális, matematika-informatika szakos tanár mivoltával együtt élte át a felismeréseket a saját életével kapcsolatban... A szemem láttára megtörtént hogy egy világ fordult meg benne...
Nagyon lelkes volt és a tudásszomja kimeríthetetlennek tűnt. Ezért úgy alakult hogy együtt elmentünk életünk első tanfolyamára ami nagyon nagy élmény volt minden értelemben.
Majd beindult a gépezet és egyik tanfolyam után jött a következő és a következő....Eltelt így két év... közben voltak azért szünetek, hogy a szerzett tudás tisztuljon és ülepedjen hogy aztán később a gyakorlatban is eredményesen működhessen.

Most itt vagyok, ezen az oldalon.... és rengeteg támadás ér a személyiségem meg a nézeteim miatt...

Ezt írta a tanárom:

"Háááát, igen.
Ha elkezdesz emberekkel foglalkozni, fogsz minden félével találkozni.

Ilyennel is.
Ehhez sokkal nagyobb erő és SZERetet kell, hogy ezeket jól kezeld, mint
a "munkához".

Ezek egy része erőpróba, hogy
tényleg akarod-e?
Tényleg tudod-e, mit akarsz?

Megismerni érdemes, tudni róla kell,
de komolyan foglalkozni nem szabad.
(már ha lelki békét akarsz)

+
amire fordítjuk a figyelmünket, az erősödik.
Ahonnan kivonjuk a figyelmünket, az elsorvad.

Ezért veszélyes a panaszkodás is...."

Vagyis, köszönöm Nektek a pozitív, lélek emelő és a negatív, kritikus olykor sértő hsz-okat is, mindből tanulok és levonom a tanulságot. Ez a következő lépés a próba tétel, megértettem és állok elébe. :-)

Címkék:

HozzászólásokAz igazat megvallva....

...egyre könnyebb, de épp azért, mert egész életemben menekültem az olyan helyzetek elől, amikor úgy éreztem, bánthatnak csupán azért, ami, aki vagyok, viszont egyszercsak fordult a kocka, és szembe mentem velük.

Ezer dologra rádöbbenhet ekként az ember:)

Például arra, amit az LGT már réges-rég elárult: NEM SZERETHET MINDENKI!

Másrészt arra, hogy nem vagyok hibátlan - DE NEM IS KELL ANNAK LENNEM, senki sem az:)

Harmadrészt arra, hogy az emberi természet alapból elégedetlen, tehát ha arra teszed fel az életed, hogy mindenkinek megfelelj, és mindenki elégedett legyen általad, eleve csak vesztes lehetsz. Én erre hajtottam, jó sokáig. Ennek köszönhettem krónikus önbizalom hiányomat, mert szentül hittem, hogy körülöttem mindenki elégedett lenne, ha én eleget tennék ezért, s ha nem elégedettek, nyilván pancser vagyok:) Sokszor majd megszakadtam azért, hogy mindenkinek kielégítsem minden igényét, és semmi sem tud annál jobban fájni, mint amikor ezek után még szidnak, szapulnak is, és sorolják, mennyire rossz vagy, és miért:)

Ezért írtam az előbb: TUDD ki vagy, mi vagy, miért vagy az, aki, ami, s ha felismered Önmagad, tarts ki mellette. Szeresd, fogadd el, és sose várd,hogy mások is így tesznek. Nem is kell, hogy így tegyenek, mert aki elégedetlen Veled, az önmagával elégedetlen, Te pedig ezen változtatni úgysem tudsz:))

Tényleg az a legfontosabb, hogy ismerd, és szeresd Önmagad:)

Örülök, hogy itt vagy:)Keisla

Drága Keisla,

Igen, ezért is szeretem az írásaidat, mert az jön le hogy nagyon hasonlóan gondolkodunk, érzünk... én ezekkel tudok igazán mélyen azonosulni..

Világos, nem célom hogy engem mindenki szeressen, nem célom, hogy mindenki elfogadja a nézeteimet, nem akarok senkire semmit ráerőltetni...

Hasonló cipőben járunk, ahogy olvastam Téged sem kímélnek, Te is kaptál már itt hideget-meleget és azt látom hogy Neked sem könnyű ezeket mindig helyesen kezelni.... de rajta vagyunk, ez a lényeg! :-)

Szép napot! :-)Ez csak azért van...

...mert mindenkinek másképp futnak a gondolatai, egyik agy nehezen hangolódik rá a másikra. :))) Sok félreértés alapja ez, nem is hinnénk:))

Én is köszönöm, Neked, kedves Holdfény Angyal, és viszont kívánom!:)Keisla

.... nekem nem derült ki ebből, hogy a nevem jelentése a kérdés.....

Nincs benne sok logika, hogy éppen itt és éppen most kérdezte meg ezt tőlem felebaratunk, amikor korábban már elég sokat kommunikálgattunk... :-)

Én ezt a kérdést amúgy így tenném fel (hogy egyértelmű legyen):

- mit jelent a neved?
- mit jelent az a szó hogy Moonshine?

De abból ahogy indul a hsz: "mindből tanulok..." nekem ez nem jött át... :-)

Mindenesetre köszönöm Neked hogy átláttad és megválaszoltad a lényeget!

Szeretem az írásaidat, köszönöm hogy olvashatlak!

Szép napot Keisla! :-)Ha már úgyis itt voltam...

...elolvastam az írást:))) Kedves Holdfény Angyal, akár én is írhattam volna, nagyjából ugyanez a helyzet.

Ha támadások érnek, két lehetőséged van. Megnézed, miért támadnak, s eldöntöd, az a valami valóban a személyiséged része-e, ragaszkodsz-e hozzá annyira, hoyg érte elviseld, ha bántanak, s vagy igen, vagy nem. Ha igen, ne törődj másokkal, ez vagy Te, és akinek nem tetszik, ne nézze. Ha nem, változtass Magadon:) De tudd, hogy míg élsz, mindig lesz, akinek nem tetszel:))) Csak azért, mert, oszt kész:))Holdfény, ha nem tévedek:))))

Ezt jelenti, de csak csendben súgom meg, nehogy itt is le legyek hurrogva, mert sokat beszélek:))))felebaratikerdes

Ha nincs egyértelmű kérdés nincs egyértelmű válasz sem...

Engem nem lep meg, folyamatosan elbeszélünk egymás mellett... erről is szól az írásom...

Van még mit tanulnunk... mindkettőnknek!

Szép napot!koszonom a....

Bekesseg nelktek!

Koszonom a valaszt, nincs tobb kerdesem.

Minden jot!felebaratikerdes

Mi mit jelent kedves felebaratikerdes?

:-)a kerdes

Bekesseg nektek!

A kerdes: Mit jelent Moonshine?

"Meglepsz hogy ismét szóba állsz velem...:-)"

"Ápold a kapcsolatot azzal, aki szakított veled, tegyél jót azzal, aki rosszat tett veled és az igazat mondd, akkor is, ha az ellened van!” (Profetai hagyomany).

:)

Bekesseg!felebaratikerdes

Szép reggelt,

Meglepsz hogy ismét szóba állsz velem...:-)

Az a kérdés hogy mit tanulok? Nem teljesen egyértelmű, ne haragudj...

De szívesen válaszolok.

üdv
Moonshine angelmindből tanulok...

Bekesseg nektek!

Mit jelent Moonshine?

Bekesseg! :)