A tisztaság fogalma

Nem messze innen, a nagy hegyeken túl, történt egyszer velem, hogy megkérdeztem magamtól, mi is az a tisztaság, mikor azt mondom valakire, vagy önmagamra, hogy tiszta. Nem részletezem a fogalom és érzelem mintákat amik beugrottak sorrendben, sok volt. Elindultam egy irányba, mégsem tudom hová tenni egy lélek tisztaságának fogalmát, ez ijesztővé kezdett válni. Igen, megriadtam tőle, azt gondoltam ez olyan alapkő féleség, amit a házépítéskor leteszünk, és nekem nem volt meg.

Leültem, ami olykor nagyon nehéz, és megfogtam a kulcsot, hátha elforgatja a titkok kamráinak zárait. Gondolkodni kezdtem, pedig érezni szeretek.
A tiszta egy fehér papír, egy frissen mosott alma, egy csendes nyári zápor, vagy egy kedves szívmelengető mosoly. Úgy ennyi jutott eszembe. Nem sokra mentem vele.
Tiszta, ami eljut hozzám és megértem, magamévá tehetem, beépül a lelkem réseibe, beékelődik és elindítja a maga útjait bennem, bármi vagy bárki adta nekem. Attól lesz tiszta, hogy felém tart és én elhiszem, hogy az enyém. Lebontja bennem a falakat, amiken át lesem a világot. Úgy válik a részemmé, hogy befogadom, és ő megengedi nekem, hogy az enyém lehessen. Mondhatnék bármit a lélek vágyairól, az élet és az elme kitalációiról a tisztaság fogalmáról, számomra tök egyszerűen ez a tisztaság. Így éljük meg egymás igazságait és lehetünk önmagunk mi is, ha hagyjuk hogy átáramoljon bennünk a valódiság tisztasága, falak és nehéz félelmek nélkül.

Címkék:

Hozzászólások.

Asszalamu aleykum!

A kis betus 'boldogsag'?

Hat minden, ami a ket kategoriat feloleli.

"Tudjatok meg, hogy javaitok es gyermekeitek kisertes (nektek)...."/Koran 8:28/

:)Kedves Felebarát!

Mindenem megvan a kisbetűsökből......már csak a nagybetűs finomhangolásokra várok...(ami nekem egy csodaszép tündér konyha tele a szeretet szárnyain röpködő pillanatokkal) és Te hogy látod ezt, neked mi a boldogság?'boldogsag'

Asszalamu aleykum!

Kisbetus 'boldogsag', mi az?
"...Én asszondom mindenkinek más a boldogság..."-irtad.

Egyetertek.
Van ket kategoria, amelybe az osszes kisbetus 'boldogsag' belefer:
1.penz,
2.utodok.

Moyo, a te 'boldogsagod' melyik kategoria?.

Asszalamu aleykum!

Kedves Moyo,
nem ertem, amirol irsz, de nem baj, te ugy latod en meg igy.:)

Ketelkedes ill. a vágyak. A sziv betegsegei.
Ezektol megtisztulni jo kis feladvany. Nem konnyu, de mindenre van gyogyir. :)

Boldogsag es boldogsag nem =, szerintem.Felebarátikerdes..

Én asszondom mindenkinek más a boldogság, és ezt ő tudja hogy leli meg önmagában. A tisztaság és a szennyeződés dolog erős ideológia partokat mos, mindannyiunkban...én pont ezért írtam, hogy ne polarizáljunk, ne adjunk sötét és világos jelzőket, semlegesítve sokkal könnyebb és "tisztább" az élet:)
Minden transzformációt magunkban kell észlelnünk és feldolgoznunk, ahhoz, hogy tisztán boldogok lehessünk, na ezt szépen mondtam most::)))Hogy Boldog lehess...

Asszalamu aleykum!

.....meg kell tisztulni, de minek, a testnek, a leleknek, a szellemnek?

Vagy vmi tiszta marad kozottuk?
Igen, talan egy, a Lelkiismeretunk, ami mindig segithet, ha hallgatunk ra..

Asszalamu aleykum!

"...Számomra az a kérdés, hogy mitől, kitől szennyeződünk be..."

Szamomra meg az a kerdes, hogy olykor be kell-e szennyezodnunk, hogy vki mas ezaltal -Allahu alem- tisztulhasson?1/2 Barát részére

Kedves Barátom :)

Megszeretném kérdezni, mi a muszlin feleségek kötelessége, ha a férjük egy alkalommal kíván szeretkezni velük.

Erősen gondolkodom azon, hogy elhagyom a keresztény vallásomat és felveszem a muszlin vallást.

Tudnál segíteni az átállásban?

KöszönömKeislanak

Bekesseg nektek!

Kedves Keisla,

"...Mondd a hívő férfiaknak, hogy süssék le a tekintetüket és ügyeljenek a szemérmükre! Ez illendőbb nekik! Allahnak tudomása van arról, amit cselekszetek..." /Koran 24/30 /

Jarni-kelni lesutott szemmel?
Nem.
Csak bizonyos szituban .......es ezt mindenki megerzi, hogy mikor.

Szep napot! :)Pontosan!:)))

Amikor nagyon vágyom a tisztaság tömény érzésére - ami mellesleg együtt jár a szeretet, boldogság érzésével -, egy hegyi kristályból, vagy gyémántból készült szélcsengőt képzelek el, szinte hallom a hangját. Tulajdonképpen lehet nagyon finom üvegből is. Olyan üdítő, hogy el sem lehet mondani, az ember még a levegőt is tisztábbnak érzi hirtelen:)))Ragyogó kristályfényű gyémánt.

Ez a legjobb...és a legerősebb és a legszebb...és talán megérint és az enyémmé válik, és én az övé lehetek mint egy gyermek ragyogó mosolya. Ajándék, mint minden amiről hogy elhiszem.Kedves Moyo!:)

A tisztaságot nem lehet megmagyarázni, csak érezni.

Én akkor érzem, amikor pici gyermek van a karomban, ilyenkor a legerősebben. Vagy amikor zenét hallgatok, többnyire hegedűversenyek, vagy csak szólóban a hegedű hangjai, illetve harangjáték idézi bennem azt az érzést. Az igazán szép irodalmi alkotásokra is azt szoktam mondani, hogy RAGYOG, RAGYOGÓ (például Gárdonyi Géza Isten rabjai c. regénye nekem ragyog), ami érdekes, mert ami tiszta, az ragyog, ami a legszebben ragyog, az pedig a kristály, a gyémánt, az éttetsző üveg...

Tehát bármily különös, nálam a tisztaság sosem a fehérséghez kapcsolódik, hanem inkább a ragyogóan áttetsző, csilingelően tiszta, KRISTÁLYTISZTA dolgokhoz.

P.S.: Nem értem, egy nőnek miért kellene lesütött szemmel járni-kelni. Vagy bárkinek, aki tiszta, és bűntelen, miért kellene lesütnie a szemét?1/2 Barát részére

Kedves Barátom :)

Az ember több mint az érzékeivel felfogott test.
Az ember tisztának született.
Számomra az a kérdés, hogy mitől, kitől szennyeződünk be.

Szép napot :)Tiszta

Bekesseg nektek!

"... És mondd a hívő nőknek, hogy süssék le a tekintetüket és ügyeljenek a szemérmükre és ne mutassák a díszeiket(haj, nyak, vall...), csupán azt, ami látható(arc, kezfej) és Khimarjaikkal takarják el a látszódó testrészeiket és ne mutassák a díszeiket, kivéve férjüknek, atyjuknak, apósuknak, fiaiknak, férjük fiainak, fivéreiknek, fivéreik és leánytestvéreik fiainak, asszonyaiknak, (anno a rabszolganőknek, akiket jobbjuk birtokol) a férfiaknak, akikben már nincs nemi vágy, és a gyermekeknek, akik még nem tudnak semmit a nők szemérméről. És nem szabad a lábukkal dobogni, nehogy kitudódjék az elrejtett díszük. Ti hívők! Forduljatok mindannyian megbánóan Allahhoz! Talán boldogultok..."
/Koran 24/31. /

Koszonom, hogy elmondhattam.