A szív indokai

Egy érzelem nem fordulhat át egy másikba ,egy ellenszenv nem fordulhat át pillanatok alatt rokonszenvbe ,hiszen teljesen másfajta testi tünetek tartoznak az egyikhez,mint a másikhoz./William James/
Azért érdekes ,hogy az érzelmeket nem lehet függetleníteni a gondolkodástól ,nélkülözhetetlen segédeszközei a logikának :))Hideg fejjel ,szív nélkül élni ,nem érdemes :)) Ezen nem kell vitatkozni ,én is egyetértek ezzel!
Tudod az is furcsa ,hogy pont érzelmek amik akaratlanul is megváltoztatják a gondolkodásunkat .A szeretetet is tanulni kell csak úgy magától nem jön létre .:)))Valami ilyesminek képzelem el a működését a titoknak,még itt tartok!:))Bármikor lehet változtatni csak nem mindig vesszük észre ,vagy nem vagyunk rá képesek ,kinél mi?:))))

http://hu.wikipedia.org/wiki/James%E2%80%93Lange-%C3%A9rzelemelm%C3%A9let

A józan ész azt mondja, hogyha szerencsétlenek vagyunk, akkor kesergünk és sírunk; találkozunk egy medvével, akkor megrémülünk, és elfutunk; ha egy ellenfelünk sérteget minket, dühösek vagyunk és visszavágunk. Megvédendő hipotézis ellenben azt mondja, hogy az eseményeknek ez a sorrendje helytelen, azaz az egyik mentális állapotot közvetlenül nem feltétlenül egy másik mentális állapot indukálja és hogy először a testi manifesztációk lépnek fel, és a racionálisabb érvelés szerint ezért érzünk fájdalmat, csalódottságot, mert sírunk, dühösek vagyunk, mert csapkodunk vagy remegünk, mert bánatosak, dühösek vagyunk, vagy félünk, ahogy azt gondolnánk (James, 1890, Vol. 2, 449-450. o.)."

Címkék: