nedzsmet blogja

Embernek lenni

Az embernek nem lehet hangja ha nem tartozik bármely vallási elköteleződés alá?
Én ateistanak vallom magam, ugyan akkor sosem ítéltem el senki vallását és vallási elkötelezettségét. Még a robbantgató dzsihadistákat sem, csak tegyék mind ezt a saját honjunkban ahol a vallásuk eredendő. Tovább »

Címkék:

A Holdon innen tul

Tengerbe merülni fulladni kéne már
Sörbe borba mámorral itatva
Csak lopni az utolsó szem levegőt lassan elmúlva
Víz alá, csak hallgatni a csöndes morajt ahogy rajlik a vízen a jég
Csak felnézni a holdra utoljára szerelem mérgétől ittasan az volna megnyugtató
S hogy játszik a vizen bohókás csillagokat rajzolva nézem,,,,káprázat Tovább »

Címkék:

A(ss)zociátor

A megszakadt kapcsolatokat ugy kell elképzelni, mint az orgona sípjait..
Némelyik hosszabb, vagy rövidebb, ettől függ, hogy a rezgései meddig terjednek az életünkben, vagy épp ki melyik rezgésre fogékony.
És a sípok mind nyitottak, nem zárják le őket, amíg játszunk mind nyitva marad hosszabb rövidebb időre és így fogja megadni a teljes egészet. Tovább »

Címkék:

Erő

Amikor egy lelki sèrülésekkel teli elme gondolkodik azon, hogyan lehetne jobb.. vajon lesz e jobb, és hogyan? Hiszen a "normális" embernek ez nem okoz gondot, viszont a sèrültnek egyre nyomasztóbb, a normalitás társadalmi konvencióvá, elvárássá válik és a nyomás egyre nő. Tovább »

Címkék:

Mégsem én más

Ma nem én szólok, bár mondhatnám Feldmár András megfogalmazta a gondolataimat, így hát ma az ő tollával ékeskedem, csak az első pár oldal fantasztikus gondolatai.. Tovább »

Címkék:

Kert

Kert
Van,hogy megy előttünk egy csiga az ut közepén. Órák kérdese és átér.. :)
Addig párszor elüthetik..
De mi a sors?!?!?
Hogy jönnek mennek az autók.. és ha ugy van megirva..vagy megussza vagy nem...
Vagy jövök én, az utja feléénŕl megfogom és átviszem az út tulsó felére..éppen ahova tartott.. lehet hálás lesz érte..végre az imádott füvön.. Tovább »

Címkék:

Kert

Egy kert többet jelent a szónál amit hallunk,  a képnél, amit látunk..
A kert maga a lélek talaja..
Maga a meditáció, és megvilágosodás..
Elmerülhetünk benne, és ő tanít minkent külnféleképpen, ha elég nyitottak vagyunk rá.
Benne van a kulcs, a válaszok, és a kérdések is.. Tovább »

Címkék:

Deja vu

Alig vártam, hogy átvehessem az újonnan rendelt könyvemet. Izgatottan vettem a kezembe, és amikor olvastam erős deja vu lett úrrá rajtam... Tudtam minden rákövetkező mondatot és szót... Hát igen ez a könyv már megvan nekem. Mosolyogva konstatáltam. Bosszanthatott is volna, de a mondandója olyan volt, mint egy falat kenyér az éhezőnek. Elgondolkodtatott, hogy mennyi mindenről feledkezünk meg, ami a miénk, ami mi vagyunk, mennyi csoda mellett megyünk el nap mint nap a megszokás homályával. És van, hogy újra és újra meg kell szereznünk valamit, hogy értékelni tudjuk. Tovább »

Címkék:

egyetlen egész

Minden összefügg mindennel.. A lényeg lassan a háttérbeszorul,és kirajzolódnak az apró részletek. Számtalanszor megkell majd nézni,hogy minden apró csodáját felfedezzük,megismerjük,hogy kiragadhassuk a lényeget.. Majd a lényeg lassan háttérbe szorul..
A terek egyre csak mélyülnek,mig egyre közelebb nem kerülünk a végtelenhez.. Tovább »

Címkék:

Ébredés

Igy az elmult év végére mondhatni,nagyjából helyére kerültek a dolgok. Az útkeresés tovább folytatódik,hisz soha nem lehet megállni. Az évek mulásával az ember egyre több apró részletet fedez fel,egyre több mindent tanul,és ért meg,és csak annyit kérdezhet - hol voltam eddig? - Tovább »

Címkék:

hiány - érzet

Hiányzik
Hiába próbálom elfelejteni,az álmok körészövik a hálót..
Tudom,hogy tovább kell mennem,ö akarta igy,és én tisztelem,elfogadom,megköszönöm..
Mégis fáj..
De bizom,hogy más utak várnak még.
A hétköznap sebei mosolyként ülnek szívemre..s a napoknak meglesz a szerepe.

Muladhara

Távolságok mindig vannak, számtalan módon és formában. De van egy út, amitől sosem kerülhetünk elég távol, bármerre is haladunk.
Az az út, ami meghatároz minket, amin egyszer elindultunk, amire újra és újra vissza fogunk térni. Nem tagadhatjuk meg, ezzel saját magunkat tagadnánk meg. Tovább »

Egyedül

Természetes, ha néha úgy érzed semmi nincs a helyén. Ilyenkor eldöntheted, hogy tovább mész, vagy maradsz. Ha maradsz, nem kell tenned semmit, kényelmes.
Ha tovább mész, minden erődet össze kell szedned, ne félj, ne ijedj meg... És ha már megszületik a gondolat, ne fordíts neki hátat. Tovább »

Címkék:

Szerelem

Bármit megkaphatunk, amit igazán akarunk, ez az elme szabadsága, ez a mi szabadságunk. Egy kapcsolatban megismerjük a gyengeségeinket, az első lépés, a második az, hogy figyeljünk rá. Ne azért, hogy a következő kapcsolat jobb legyen, hanem hogy mi magunk közelebb kerüljünk magunkhoz. Tovább »

mi az ember?

Mi az ember? Mindaz ami mögötte van,vagy minden ami mögötte van maga az ember?
Talán lényegtelen,mert mind ugyan abból van,belöle,a tárgyak,a légkör,a varázs,mind ugyan abból van,nem lehet különbség.
Nem szeretheted az embert,ha nem tetszik az ami mögötte van,és az ember nélkül sem szeretheted csak azt ami mögötte van,a kettö egy. A kétely,ami külön van,és többé nincs köze hozzá.

Címkék: