Kert

Egy kert többet jelent a szónál amit hallunk,  a képnél, amit látunk..
A kert maga a lélek talaja..
Maga a meditáció, és megvilágosodás..
Elmerülhetünk benne, és ő tanít minkent külnféleképpen, ha elég nyitottak vagyunk rá.
Benne van a kulcs, a válaszok, és a kérdések is..
A magokat is csak a megfelelő időben kell elültetni ahhoz,hogy egészséges növény nőljön belőle.. Máskor is kinőhet, mert a magban ott van az életerő, de leginkább csak szunnyad, a megfelelő idő kell neki..
Kinyilhat, de nem lesz olyan, mint az, amelyik megfelelő időben lett elültetve..
A táptalaj is fontos, amiben megfogan az élet, amiben kihajthat a mag.. ha nem elég erős..nem elég mély a gyökérnek, nem gondozzák és alakítják, minden hiába..
Fény kell neki, és ha nem fordul a fényfelé, hát nekünk kell forgatni, hogy minden részét átjárja a melegség, a napsugár, az élet..
Néhe le kell vágni egykét szárát, levelét, hogy a termés, a virág erősebb lehessen, mert az a lényeg..a felesleges dolgok amik vele jönnek, nem fontosak..
A levél már csak a múlt, már nem óvja a bimbót, csak elszívja az erejét, már nincs rá szükség, a bimbó,a virág a jelen, a termés a jövő.. Csak ezekre kell koncentrálnia,  a levél már nem fontos...
A földjét néha alaposan fel kell forgatni, hogy a kiszáradt részek a mélybe kerüljenek, a friss, nedves talaj pedig a felszínre.
Néha kinőnek más növények is, amikre nincsen szükség, mert nem az a lényeg, mert csak elfolytanák növényünk gyökerét, elvennék a fényt előle, a éltető vizet..rájuk nincs szükség..
Vannak más növények, amik segítik a növekedését, elűzik a kártevőket, cserébe árnyékot kapnak, és életteret, és mi hagyjuk, hogy így legyen..
Időnként a fákat is meg kell metszeni, nem azért, mert irigyek vagyunk egyre növő ágaira, vagy mert folyton beleakadunk a kuszaságába... hanem mert ő is hajlamos felesleges dolgokat növeszteni, csak munkálkodik benne az élet, az a célja, hogy minnél több termést hozzon, de ő nem tudja, ha az ágakra,levelekre koncentrál, hiába egyre több van belőle, hiába fordít rá energiát, a termés csak kevesebb lesz. A mi feladatunk segíteni ebben, hiszen a tudás a mi kezünkben van hozzá.
Vannak magok, amik a legnagyobb odafigyelés és gondozás mellett sem kelnek ki, pedig minden adott, ha mégis kinőnek, nem lesznek stabilak, erősek,mindig gondozi kell majd.. és vannak magok amik bármilyen körülmények közepette kinőnek mert hisznek benne, hogy akkor és ott kell lenniük.
Van hogy rossz helyre kerül egy növény,évekig ott van, fejlődik, gyökeret ereszt, majd virágot.
De nem jo helyen van most,át kell ültetni.
A hajtasokat, ágakat le kell vágni, még ha virág is van rajta, mert most a gyökérnek kell erősödni,arra kell figyelnie, hogy az ujj helyen is megerősödjön és gyökeret eresszen.
Milliónyi folyamat megy végbe bennünk, a legrosszabb viszonyok közepette sem panaszkodnak..csak vannak.. vegetálnak.. vagy gyönyörködtetnek, de sosem panaszkodnak, ha rossz is, csak némán várják a változást,reménnyel teli.
Vannak akik egy életet töltenek el azzal,hogy a válaszokat megtalálják, de lehet, hogy még a kérdést sem találják.
A kert maga az élet, ugyan az a test,amiben élsz, ha nem látod át,csak nézz körül benne.
Vajon látsz e hozzá eléggé, vagy csak a felszinig jut el a figyelmed?
Az emberekből tapasztalsz, akik nemzetek óta hibásan működnek, és a társadalmi elvárásokban fulldokollnak. Az önmegvalósítást kergetik, de a saját gyökerüket még nem vetették mélyebbre.
Látsz e tovább az előitéleteknél, a negatív impulzusoknál, a csalódásnál, látsz e tovább?
Látod e a nyugalmat,és harmóniát, ami a kertedben körül ölel.
De lehet szép kerted is, ha nincs benne élet, csak szabályszerű, sémának megfelelő ültetett fű.

Címkék:

Hozzászólások:)