Szerelem

Bármit megkaphatunk, amit igazán akarunk, ez az elme szabadsága, ez a mi szabadságunk. Egy kapcsolatban megismerjük a gyengeségeinket, az első lépés, a második az, hogy figyeljünk rá. Ne azért, hogy a következő kapcsolat jobb legyen, hanem hogy mi magunk közelebb kerüljünk magunkhoz. Nem a kapcsolat az elsődleges, hanem hogy általa visszataláljunk magunkhoz, ahhoz a tiszta állapothoz, amiben születtünk, a nyugalmat amit elvesztettünk. Az emberek által, akikkel kapcsolatba kerülünk, a helyzetekkel amikbe kerülünk, az eszmék, amikre találunk, ez mind az út.

Nem a kapcsolat az elsődleges, és meg kell találni ennek a "magánynak" a boldogságát. Az emberek kergetik a boldogságot, amiről azt hiszik, hogy a szerelemben testesül meg, amit Más iránt érzünk, Más iránt, aki majd Sosem hagy el minket. Minden figyelem rá irányul, minden szeretet, tisztelet, csodálat, ragaszkodás... Magunk helyett. És ez mi is érezzük. Minden, amire nem figyeltünk, minden, ami ezáltal nem fejlődött, háttérbe került, minden ezáltal létrejött sérelem a másikra vetül, és elkezdődik a harc. Vele harcolunk magunk ellen, magunkért. Még ha nem is mondjuk ki, tüske lesz.

Saját magunk figyelése, tisztelete, szeretete által létrejött szerelem sokkal többet adhat a másiknak, igazabb lehet, és tartósabb, mert ez azt jelentheti, hogy megtaláltuk azt az embert, aki képes visszatükrözni a saját boldogságunkat, ahogyan mi is képesek vagyunk visszatükrözni az ő boldogságát.

HozzászólásokNagyon nagy igazságot írtál le.

Kedves nedzsmet!

Nagyon nagy igazságot írtál le.

Az első és legfontosabb, hogy ismerjük meg saját magunkat. Ne a másik révén akarjunk boldogok lennei, hanem találjuk meg legbelül a lelki békénket. Ha ez meg van na attól kezdve alakulnak jól a dolgaink. Ezt hiszem és tudom, hogy így van.

Szép napot!:)

Örülök,hogy segithettem :)

A mai világ a külsöségekröl szól. Minnél jobban eltávolodsz magadtól,annál manipulálhatóbb vagy..végül teljesen eltünsz.
Ez egy nagy harc,hiszen önmagadért kell küzdened,meg kell tartani azt ami vagy,és a töled telhetö legjobbra formálni.
Lehetsz tökéletes is,hiszen a tökéletességet mindig magunkhoz képest kell mérni.
Merj önmagad lenni,és szeresd magad ugy ahogyan vagy,és ezért a legnagyobb tiszteletet fogod kivívni,minél erösebb vagy,annál jobb emberek fognak a közeledbe kerülni,akik segitenek majd a feljlödésben.
Lehetsz gyenge,ha csalódás ér,de soha ne törj meg...