Nemvagyok Júlia blogja

Tündérek kórusa

Jim Wilson zeneszerző felvette a tücskök ciripelését, majd visszalassította. Majd amit hallott, teljesen megdöbbentette.
A piciny ízeltlábúak úgy énekeltek, mint a tökéletes harmóniában éneklő kórus. Annak ellenére, hogy úgy hallatszik, mintha emberek énekelnének, minden amit hallasz a tücskök dala. :) Tovább »

Címkék:

Lassan.. :)

Lassan elérkeznek az Ünnepek. Gyertyák, ajándékok, sütik, ételek, illatok. Fahéj és szegfűszeg, forralt bor és narancshéj. Meghitt beszélgetések és forró ölelések. Csokis csókok. :)
Sokan stresszként élik meg a várakozás időszakát. Ugyan nincs ez előírva. Az idilli hangulat annyira olcsó is lehet, hogy ingyen van. :) Tovább »

Ősbizalom

Mikor csecsemők vagyunk jó esteben meg sem fordul a buksinkban az, hogy nem számíthatunk a szüleinkre. Sírunk, mozgolódunk és anya vagy apa odasiet hozzánk. Karjába zár, megetet, megitat, megnyugtat. Valahogy ott van a bizalom. Kérünk és megadatik. Tovább »

És a mester csendben ül...

Sok a bla, bla, bla. Most tényleg! Az emberek várnak mindig valamit, valami nagyot, ami olyan óriási giccs- fényáradatban fürdik, mint a karácsonyi amerikai filmek házai. Vajon a felemelkedés, megváltás, mennybe menetel is ilyen (lesz)?
Aki nem látja/ hallja ezt a reklámszerű Hazamegyünk- kampányt, s nem követi a tömeget ő leesik a Világ pereméről??? Tovább »

Emberiségem

Voltam sebzett, törékeny őz,
Melyen a vad mohóság hamar győz.

Voltam veszett róka, mely kézbe mar,
De a Halál ismét elragadt hamar.

Voltam már fa, magasra nőtt,
s a vihar szele ismét kitört.

Most ember vagyok. Pőre.
Kit Istene tanulni küldött a Földre.

Gyorsan tanulok! - mondom egyre,
de gyakran beleesem ugyanabba a mederbe.

Majd az idő meggyógyít néhány sebet, Tovább »

Címkék:

Levelek Rómeónak- Hol van a bennem élő Férfi?

Már vagy ezerszer.. nem is milliószor kerestem a Férfit ( vagy A férfit) a külvilágban. Nem volt és most sincs elképzelésem, ideám róla. Lehet pont ezért "lukas" életem ezen tere?
Valahogy nem találom a férfit. Sem kint, sem bent. Mintha nem is létezne. Nőkkel vagyok körülvéve. Tudod milyen ez? Mintha apáca zárdában lennék. Tovább »