nesxx blogja

Öleld meg a politikusokat!

öleld megOké most biztosan hülyének tartotok majd az ötlet miatt, én mégis megosztom mert... szerintem reálisnak tűnik.

Szóval elgondolkodtam tegnap este a mai magyar politikán. Ugye van jobb és baloldal a parlamentben. Mind a kettő más más elveket vall, másban látja az ország jövőjét, máshogyan csinálná. Nem az én tisztem (mivel nem értek hozzá) megmondani melyik a jó és melyik a rossz. Azt azonban láttuk, hogy Tovább »

Címkék:

Mai napi inspirációm - Út a vadonba

út a vadonbaÚjabb filmajánlót teszek közzé, remélve, hogy ezzel valakinek aki esetleg az ajánlóm hatására megnézi a filmet, kellemes órákat szerzek.

Elöljáróban hadd mondjam el, hogy nem vagyok nagy rajongója az amerikai drámáknak. Nagyrészüket inkább csepegésbe hajló szentimentalizusnak érzem mintsem valóban valami üzenetet átadni kívánó kellemes médiumnak. Az "Út a Vadoba" c. filmmel kapcsolatban is ez volt az első gondolatom miután az ajánlóját láttam, azonban kellemesen kellett csalódnom. Tovább »

Hogyan meditáljunk?

meditáció
Igazából mindig szerettem volna megtanulni meditálni, de ahány könyvet elolvastam, mind mást mondott a témában. Most találtam a YouTube-on egy meditációs kurzus videóanyagát, persze angolul, de gondoltam megosztom másokkal is, hátha valkinek ettől jobb napja lesz, ha megnézi. Én kipróbáltam és bejött! :) Tovább »

Mai napi inspirációm - Patch Adams

patch adamsGondoltam még most frissen leírom az élményt amíg élénken van bennem. Hogy miről szólt a film. Nem mondom el nézze meg mindenki saját maga.

Annyi szó esik manapság mindenféle spirituális filmekről, de én azt veszem észre, hogy az emberek még mindíg általános, mindenkire érvényes recepteket keresnek arra, hogy hogyan is legyenek boldogok. És sokszor az igazság ott fekszik előttünk, csak éppen nem vesszük észre annyira magától érthetődő. Ebben a filmben nincsenek fénykörök az emberek feje körül, sőt rómaiak sem harcolnak egy Tovább »

Könyvajánló: Dan Millman - A békés harcos útja

dan millmanLáttam nagy volt az érdeklődés az előző "A békés harcos útja" c. postom iránt ezért most egy könyvismertetőt is írnék hozzá, hátha valaki kedvet kap, és elolvassa ezen írásom nyomán.

"A békés harcos útja" Dan Millaman első könyve volt. A regény (szándékosan nem használom a tanregény szót, kinek mi jön le belőle!) önéletrajzi ihletésű.

Az ifjú Dan Millaman sikeres sportolóként fürdött a népszerűségben, egyetmi évei alatt egy Tovább »

A tett ereje

Élt egy John nevű ember valahol, aki mindenap elment a temploma és eképpen imádkozott:
"Istenem én mindíg a te törvényeid szerint éltem, segítettem a szegényeket, támogatom a családomat és mindeféle jót próbálok tenni az emberekkel. Kérlek add hogy legalább egyszer, csak egyszer nyerjek a lottón!" Tovább »

Címkék:

Mikor működik a TITOK?

lottóViszonylag még új vagyok itt, a Secret című filmet csak nemrégen láttam, ezzel kapcsolatban volna néhány megjegyzésem. (Én még tamáskodom). Szóval én jópár könyvet elolvastam már a témában, akár a Redfield féle könyveket, akár Dan Millman-t, Müller Pétert, valamint tanulmányoztam különböző keleti filozófiákat mint pédául a Zen (csodálatos dolog mindenkinek ajánlom!)
De lenne pár felvetésem a Titokkal kapcsolatban. Nem is felvetések inkább ellenérvek:

- Nagymamám 30 éve imádkozik egy lottó 5-ösért, de nem kapta meg egyszer sem. Akkor nála hatástalan a titok? Tovább »