Newman71 blogja

A Szeretetről mindenkinek :-)

Azt olvastam és mostanában már azt is érzem, hogy az Univerzum alapenergiája a szeretet. Ez az egyetlen energia ami a világot a magasabb rezgések felé viszi. (és nem attól lesz jobb a világ, hogy már TV-n is lehet fészbukolni, még ha a reklámban ezt is látod :-))

Sokan beszélnek arról, hogy mindenkit és főleg magunkat is szeretni kell, de ahogy szétnézek a világban azt látom, hogy nagyon kevesen csinálják jól a mindenki szeretését. Kevesen vannak akik folyamatosan engedik áramolni a szeretet energiáját magukon keresztül. Kevés ember van aki számomra példaértékűen éli az életét és tényleg őszintén árad belőle a szeretet. Tovább »

Címkék:

Mi kell a hosszú kapcsolathoz?

Vizsgálva a körülöttem élő embereket, figyelve a kapcsolatok alakulását, megélését, majd széthullását, és saját bőrömön megtapasztalva az egyes kapcsolataim örömeit és hiányosságait, nagyon régóta foglalkoztat a kérdés, mi is kell egy tartósan fenntartható férfi-nő kapcsolathoz? Az egyszerű válasz a feltétel nélküli szeretet lenne, de saját tapasztalatom szerint ez még mindig kevés, ha csak egyirányú. A szeretetet kierőszakolni senkiből nem lehet semmilyen formájában, így a feltétel nélküli verzióját sem, ami alapja egy tartós kapcsolatnak. Tovább »

Önmagunk elfogadása

Miután elfogadtad a körülötted élő embereket, rokonaidat, munkatársaidat, és a Téged körülvevő világot, itt az ideje, hogy megbékélj saját magaddal is. E két dolog nélkül soha nem leszel igazán boldog, soha nem tudsz majd feltétel nélkül szeretni senkit, így saját magadat sem.

Sok embertől hallom, hogy utálom magamat, nekem nem sikerül semmi, én erre nem vagyok képes, engem nem szeret senki. Tovább »

A fészbuk előtt ülve nem lehet fejlődni :-) Avagy aprócska fogadalom 2012-re :-)

Hogy miért is írom ezt most ide? Mert itt az újévi fogadalmak ideje, és jó alkalom ez arra, hogy változtassunk olyan szokásainkon, melyek nem a folyamatos fejlődésünket szolgálják. Én is ezt teszem most. Nem nagy fogadalom, de nekem fontos. Ismét abba a hibába estem mostanában, hogy sokkal több időt töltöttem a közösségi oldalakat böngészve, mint szabad lett volna :-( Tovább »

A világ elfogadása :-)

Jó, ha tisztában vagy vele, hogy jó néhányan ott voltunk a fátyolon túl, mikor ezt a szoftvert amely a világunkat működteti megírták :-) Akkor beleszólhattál, hogy milyen alapelvek szerinte működjenek a dolgok, ott lehetett volna változtatni, de itt miután beleszülettél az éppen aktuális testedbe, a legjobb ha egy dolgot teszel: elfogadod a dolgokat, az embereket olyannak amilyenek. Ha ezt megteszed, máris könnyebben élsz, máris megszabadulsz egy csomó feszültségtől. Tovább »

Karácsonyi gondolat :-)

Régen: Segíts magadon és Isten is megsegít!
Most: Segíts másokon és Isten is megsegít! :-)

Advent – egy kicsit másként :-)

Ilyenkor év végén, arról kellene, hogy szóljon az ünnepi készülődés, hogy nagy izgalommal és odafigyeléssel választunk ajándékokat szeretteinknek, békében és boldogságban felkészítjük magunkat az Ünnepekre, várva azt a pillanatot, amikor együtt a család, a bejgli illata már ott a levegőben, és látjuk szeretteink gyermeki örömét, mikor kibontják ajándékaikat. Tovább »

Fentről kapott okosságok :-)

Mindenféle gondolat melyet valahonnan kapok :-) Úgy érzem ezeket ki kell, hogy írjam magamból :-)