Mi kell a hosszú kapcsolathoz?

Vizsgálva a körülöttem élő embereket, figyelve a kapcsolatok alakulását, megélését, majd széthullását, és saját bőrömön megtapasztalva az egyes kapcsolataim örömeit és hiányosságait, nagyon régóta foglalkoztat a kérdés, mi is kell egy tartósan fenntartható férfi-nő kapcsolathoz? Az egyszerű válasz a feltétel nélküli szeretet lenne, de saját tapasztalatom szerint ez még mindig kevés, ha csak egyirányú. A szeretetet kierőszakolni senkiből nem lehet semmilyen formájában, így a feltétel nélküli verzióját sem, ami alapja egy tartós kapcsolatnak.

Sokan vagyunk akik a tökéletes kapcsolatot keresik, és nagyon sokan vannak akik be akarják bizonyítani, hogy olyan nincs is. Én meg még így 40-en túl is hiszek a csodákban, és nem adom alább :-) I never give up :-)

Az igazi harmonikus kapcsolatban mindketten megőrzik méltóságukat, egyenrangú félként és nem egymásnak alárendelve egyiküket sem, közösen fejlődnek.

Ahogy haladunk előre az „időben” és fejlődünk a kapcsolataink által, előbb-utóbb elérünk majd a tökéleteshez, de addig is élvezzük az utazást :-) Azt mondják az élet egy olyan mint a Szent Jakab út (El-Camino), ahol társakat kapunk egy-egy napra, néha hosszabb időre is, akiktől tanulhatunk, ha nyitottak vagyunk a tanulásra. Sokan azért mennek az El-Caminora mert jó buli és xy is megcsinálta, na, Ők gondolom nem is fejlődnek sokat az út alatt.

Mindig olyan társat kapunk, akire épp szükségünk van a fejlődésünkhöz. Ha megkaptuk amire épp szükségünk volt Tőle , lehet el kell engedd egy időre, vagy egészen erre az életedre. Előbb-utóbb újra találkoztok és tovább fejlesztitek egymást. Next time or next life :-)

Egy kérdést kell tisztáznunk magunkban, azt, hogy mit várunk el egy kapcsolattól? Ha csak egy estére vagy egy szezonra akarunk megkapni valakit, akkor nem kell túl sokat olvasni a lentiekből, de ha igazán hosszú távra szeretnénk társat, akkor ahhoz szerintem el kell gondolkozni, miért is nem működtek jól az eddigiek és tanulni kell a hibáinkból, illetve a következőt jól kell csinálni! Ne próbáld jól csinálni, csináld jól :-)

Amit Te beleadsz egy kapcsolatba, azt kapod vissza. Ahogy Te viselkedsz a társaddal, Ő is úgy viselkedik majd Veled. Ilyen egyszerű szabályokat hoztunk össze anno a fátylon túl :-) Hogyan várhatsz el a másik embertől őszinteséget, tisztességes viselkedést, ha Te sem vagy őszinte Vele, esetleg meg is csalod?! Egy dolgot érdemes tisztázni, még ha fájdalmas is szembenézni vele :-( A gondolatban elkövetett bűn is bűn :-( Azaz nem kell megcsókolnod egy másik lányt, elég ha azon fantáziálgatsz miközben a pároddal vagy éppen, hogy milyen lenne egy másik lánnyal csókolózni…Bocsi, de ezért már jár a fekete pont a szabályok szerint. :-( Vagy a mostani, vagy a következő párod ugyanezt teszi majd Veled. :-( Ezért viselkedj úgy, hogy mindig gondold el, Neked milyen érzés lenne, ha Veled viselkednének így!

Vannak köztünk sokan kapcsolatfüggő lelkek, akik azért ragaszkodnak ahhoz, hogy kapcsolatban éljenek – bármi áron – mert így érzik magukat biztonságban. A társtól várják a pozitív megerősítéseket, hiszen azt Ők is tudják, hogy egy igaz társ szeretete és megértése sokat tud javítani az ember önértékelési zavarain. Aki kapcsolatfüggő , sok mindent elnéz a másiknak, hiszen a „jó egy rosszal együtt, mint egy rossz nélkül egyedül”, gondolják Ők. Szerintem az élet nagy dolgaiban nem szabad kompromisszumot kötni, ha egy kapcsolatban valami nem tud jól működni és nem lehet megjavítani, inkább le kell zárni és nyitni a következő felé. Nehéz út ez, fájdalmas, de célravezető . Csak bízni kell önmagunkban és bízni kell a pozitív jövőben :-) Jól jön ilyenkor az előző blog bejegyzésben írt Happy Life koktél pici vodkával :-)

Csodálatos dolog mikor együtt rezegsz a másikkal, a rezgés szintetek közel azonos, szinte kitalálod a másik gondolatait. Miközben írod az sms-t neki, közben pittyeg a telefonod és Ő is épp jó éjszakát kíván neked :-) Amikor ez a szinkronitás elmúlik, az annak a biztos jele, hogy eltávolodtatok egymástól, ideje valamin változtatni. Vagy Ő fejlődött nálad gyorsabban , és kapta meg a leckét amit meg kellett kapni, vagy Te hagytad le Őt az evolúcióban :-) Az is lehet persze, hogy mind a ketten megadtátok egymásnak amire szükségetek volt és békében mennetek kell tovább. Azt, hogy mire is van épp szükségetek, újrakezdésre, megbocsátásra , vagy elengedésre, Nektek kell legbelül éreznetek. Tudom, ez a legnehezebb, mert a hormonok, meg az emlékek, a másik ember eddigi viselkedése befolyásolja ilyenkor az ítélőképességet . Érdemes meditálni jó sokat, relaxálni, magunkba nézni, hogy a dolgok a helyükre kerülhessenek legbelül. Mindig jöhet persze a Happy Life koktélt – vodkával :-)

Ha görcsölsz egy kapcsolatban, próbálsz megfelelni az általad képzelt elvárásoknak, nem tudod magadat adni. Hogyan is lehetnél szabad és laza, ha megfelelési kényszerből teszel dolgokat, és nem szabad akaratból?! Görcsölve nem lehet szeretni, de szeretkezni sem :-( Ezt is ezen életbeli tapasztalatból írom. A görcsoldásra ebben az esetben nem a No-Spa -t, hanem ismét a multifunkcionális Happy Life koktélt ajánlom – természetesen vodkával, szigorúan narancslé nélkül :-) Szintén tapasztalat :-)

Szerintem minimum 4 dolog kell – a felek feltétel nélküli szeretetén kívül - ahhoz, hogy egy kapcsolat tartósan, éveken keresztül működhessen (persze hullámvölgyek mindenhol lehetnek, de ha ezek a dolgok mind jól működnek, közösen könnyen átmegyünk rajtuk): Itt nem a mindent elsöprő szerelem időszakára gondolok, mert akkor minden mindegy. Ha azt mondják, hogy megcsal, mert tényleg megcsal, azt sem hiszed el. „De a szerelemnek múlnia kell, és ha múlik akkor fájnia kell ;-(” Valóban, ha egy discobaleset következtében kerülünk össze valakivel, azaz nem elég körültekintően és tudatosan választunk társat, akkor a Zorán sláger törvényszerű :-) Azonban vagyunk már egy jó páran talán, akik nem a „gyűrd össze a lepedőt velem” szöveggel állunk neki ismerkedni. A következő 4 dolog jól működése nélkül egy kapcsolat nem lehet tartós szerintem:

1. Közös értékrend
2. Közös jövőkép
3. Őszinte kommunikáció
4. Jó sex :-)

Fontossági sorrend nincs, mindegyik nagyon fontos (vagyis nekem biztos) És ezeknek a dolgoknak belülről, természetes módon kell jönnie. Egy kapcsolatot nem lehet görcsösen, nagyon jól akaromból csinálni. Próbáltam már én is – mindent bedobva, görcsösen jól akarva csinálni, működtetni egy kapcsolatot, majdnem a saját személyiségemet is feladva, csak hogy megfeleljek a társam magamnak bemesélt elvárásainak :-( Na, azóta megtanultam, hogy csak lazán lehet :-) Lazán, de komolyan :-)

1. Közös értékrend

Itt minden olyanra gondolok, ami a világképünket és a másik emberhez való viszonyunkat meghatározza. Milyen emberi értékek, tulajdonságok fontosak a számunkra? Ami itt rögtön kikívánkozik belőlem: számomra az emberi értékek nem az pénztárcában kezdődnek! Sőt, semmi köze az illető anyagi helyzetéhez annak, hogy számomra értékes ember-e, vagy sem. Ami alapján én vizsgálom, (de nem megítélem) a másik embert az az, hogy mennyire él, cselekszik az értékrendem szerint. A pénz szerintem jelen társadalom elkorcsosult értékmérője, a főníciaiak átka :-)

Az én értékrendjeim a teljesség igénye nélkül:

- a másik ember feltétel nélküli tisztelete minden körülmények között: nem nézek le senkit azért, mert az utcán kéreget vagy nem sikeres az élet valamelyik területén. Mindenki hibázhat, most lehet Ő is ezt teszi. Ha elfogadja és tudok, segítek rajta, ha nem akkor tovább megyek. Az Ő élete, az Ő döntése, hogy él. Your life, your decision :-)
- őszinteség (nagyon nehéz néha a másik szemébe nézve igazat mondani, de hosszú távon ez a legkönnyebb út, ez mindig bebizonyosodik)
- tisztességes viselkedés (nem kell a Biblia szerint ájtatatosan élni, hiszen akkor hogyan hibáznánk, de úgy kell cselekedni, hogy a másik embernek szándékosan ne okozzunk kárt)
- önzetlen segítségnyújtás másoknak (húú, ez nekem nagyon fontos!)
- szavahihetőség, megbízhatóság (nálam alap, hogy amit megígérek az úgy lesz, vagy jelzem , ha valami közbejön)
- empátia (mindig megpróbálok belegondolni a másik ember helyzetébe, és elképzelni, hogy amit teszek vagy mondok az milyen hatással lesz majd rá)
- megfontolt beszéd (a szavaknak nagy hatalma van, könnyen árthatunk vele a másiknak. Elég ha arra gondolok, hogy amiket nekem kiskoromban mondtak, milyen hatással voltak a felnőtt éveimre is)
- vidámság, pozitív életszemlélet
- reális én kép, és folyamatos fejlődési és tapasztalási vágy
- amásik ember elfogadása – mikor belemegyünk egy kapcsolatba, nagyjából már ismerjük a másikat, külsőleg, belsőleg. Ismerjük a családi hátterét, értékrendjeit, gondolkodását. Szóval fogadjuk el és szeressük olyannak, amilyen. Persze mondjuk meg őszintén, ha valamit nem jól csinál szerintünk, szóljunk rá, ha elhagyja magát egy idő után és csak testped esténként a tv előtt, és mikor megismertük sportolt, de szeretetből tegyük ezt, pozitív törődés érzetet keltve a másikban, és nem cseszegetve, mert az nem szeretetből jön.
- élni és élni hagyni – azaz legyünk együtt, hisz egy pár vagyunk, de adjunk a másiknak „levegőt”. Ha arra van szüksége, hogy elmenjen a haverokkal csocsózni egy este, akkor legyen ez természetes (nem minden nap, hanem pl. hetente, havonta egyszer, ahogy mindkét félnek megfelel). Vagy éppen táncolni akar menni a feleséged a régi barátnőkkel, ne legyen abból gond, ha egyedül megy, addig élvezd az estét és menj csocsózni. :-)

Ha ezek közül valamelyik nagyon nem passzol össze, pl. a pasi nem szavahihető és a csajnak ez fontos lenne, sokáig nem fog tartani köztük a dolog. De ha mind a ketten linkek, akkor nagyon jól el lehetnek egymással. Erre mondják, hogy megtalálja a zsák a foltját :-) Hasonló hasonlót vonz! :-)

2. Közös jövőkép

Ez is nagyon fontos, nem egy hét után, miután összejönnek, hanem amikor már a közös jövő kerül szóba. Hol szeretnének lakni? Hány gyereket szeretnének, mikor legyen az első? Legyen esküvő, vagy csak éljünk együtt? Mit szeretnének közösen és külön-külön elérni 1, 5, és 10 év múlva? Anyós odaköltözzön vagy mi megyünk minden vasárnap ebédre majd? Anyuka drága anyukája vigyázzon a babára, vagy fogadjunk inkább babysittert , aki nem szól be, ha gazos a kert és Te egy fárasztó nap után megiszol egy üveg sört inkább a rotációs kapálás helyett :-)

3. Őszinte kommunikáció

E nélkül tutira halott a kapcsolat. Friss tapasztalat :-( Ha a felek nem tudják megbeszélni őszintén a másikkal a gondjaikat, érzéseiket, akkor egy idő után magukba zárkóznak, vagy mással próbálják ezt megtenni. Mind a két útnak rossz vége lesz.

Merjünk beszélni az érzelmeinkről, tudjuk azt, hogy a másik megért minket, nem tart hülyének ha néha zizik vagyunk :-) Tudjuk, hogy a másikban bízhatunk, nem él vissza azzal , amit elmondunk neki, olyan Ő nekünk ilyenkor mint egy privát ingyenes pszichológus :-) (a fizetős pszichológusok baromi jól keresnek, ezért is gondolkozom rajta, hogy következő életemben vagy közjegyző, vagy pszichológus leszek, esetleg miniszterelnök :-))

Bátran és őszintén mondhassuk azt, hogy szeretlek, miközben a másik ember szemébe nézünk! De azt is ugyanígy bátran mondhassuk meg, ha valamit nem szeretnénk megtenni, tudjuk, hogy a másik ezt megérti (ha elmagyarázzuk neki, hogy miért mondjuk ezt).

Az igazi kapcsolatban semmi nem történik a másik fél akarata ellenére, közös kérdésekben egyenrangú félként hoznak közös döntéseket.

Az őszinte kommunikáció az ágyban is nagyon fontos szerintem, és itt nem az utána szokásos „Jó volt?” „Jó volt” párbeszédre gondolok. Ha az a célunk, hogy örömet szerezzünk (így is hívják, h örömszerzés) akkor miért ne beszéljünk róla, hogy szeretjük, hogy tudnak nekünk igazi örömet szerezni? Tudom, ez sok esetben nem működik, a párok nem sokat beszélgetnek erről, csak csinálják. De én már tudom, mennyire sokat dobhat ez, és mennyire tönkretehet egy kapcsolatot ennek hiánya.

4. Jó sex

A salsa mint tánc azért tetszik nekem nagyon, mert azt érzem , olyan mint a jó sex. A jó tánchoz és a jó sexhez is nagyon fontos, hogy a pasi pasi szerepet játsszon, Ő irányítson, Ő vezessen . A nő pedig hagyja, hogy nő legyen, merje elengedni magát, hagyja, hogy vezessék, és közben biztonságban érezhesse magát. Ezt érzem mostanában mind a kettőben. :-) A mai felfordult világban a nők sokszor játszanak férfiszerepet, építik az egzisztenciájukat, este fáradtan esnek haza a munkából. A férfiak pedig lassan elfelejtenek férfinak lenni. A jó táncban és a jó sexben is a szerepek visszaállnak az ősi törvények szerintire :-) Addig – ki sem merem mondani mennyi ideig :-) - a férfinak igazi irányító férfinak kell lennie, a nőnek pedig élveznie kell, hogy Ő most nő lehet :-) Utána mehet minden a szokásos módon tovább, ha már ehhez ragaszkodunk. Én mondjuk nem :-) Nekem jó lenne még mindig ha sárkányokra vadászhatnék és királylányokat menthetnék meg a várbörtönből…. de nem úgy, mint Shrek :-)

Tudom már azt is, hogy milyen az, amikor egy kapcsolatot már csak a jó sex tart össze :-( Ott a vágy, hogy folytasd emiatt a kapcsolatot, de már nem Ő van a gondolataid középpontjában. Ha erős vagy, akkor tudod azt mondani a másiknak, hogy viszlát. Ha nem, akkor vagy kihasználod Őt, mert Ő érzelmileg kötődik hozzád, vagy mindketten az időtöket vesztegetitek egymással, de a kapcsolatnak nincs jövője .

Szóval jó sex nélkül nem tud működni két egészséges ember kapcsolata. Extrém esetben (pl. ha az egyik fél beteg) le lehet mondani róla, de egészséges embereknél a harmonikus párkapcsolathoz elengedhetetlen.

Volt már olyan aki igazán magas szintre jutott a spirituális felemelkedésben, és azt mondta, hogy a sex elhanyagolható, csak az egónknak van szüksége a földi örömökre, a lelkünk isteni oldalának igazából nincs :- ( Nos, én nagyon-nagyon remélem, ebben az életemben nem jutok még fel erre a szintre :-)

Meditáció közben is csodálatos élményeket és felismeréseket lehet szerezni, tapasztaltam már. Azonban egy tavaszi éjszaka a csillagos ég alatt ülni a 39 fokos pezsgőfürdőben valakivel, akit szeretsz, Martini pezsgőt kortyolgatva, hozzá szamócát csipegetve (mert a szamóca kihozza a pezsgő zamatát, ezt tudjuk a Pretty Woman óta:-))…Nos, nekem bejön ez a szitu :-)

A tökéletes kapcsolathoz, kell a tökéletes film, és a tökéletes zene is :-)

HozzászólásokVálasz Newmannek!

Kedves Newman! Szerintem az feltétel nélküli szeretet az alap egy kapcsolatban.Igen mindig olyan társat sodor mellénk a szél éppen akire pont szükségünk van,és csak addig van velünk amíg tanuluk tőle,hogy ha már tovább lépünk,mástól kell tanulnunk. A gondolatbeli bűnök,nyilván nem jó dolgok,és nem esnek jól a másiknak,de hát azért szerintem mindenki fantáziál,vágyakozik,álmodozik....................nem? De ha a gondolataidban már más van,akkor az már régen rossz! Egy jó kapcsolat igazi titka:őszinteség,feltétel nélküli szeretet,elfogadás,el fogadod olyanak a párodat amilyen,nem zárod be,adsz neki teret,szabadságot! Ha szex jó,akkor minden jó,ha nem jó akkor semmi se jó,és ez tényleg így van! Szerintem aki csak a szex miatt van a másikkal az nem gyenge,mért lenne az? Ha mind kettőjüknek jó,élvezetet nyújtanak egymásnak? Ha csak erre vágynak? Igen nincs jövőjük és? Mér kell mindig a jövővel foglalkozni? Én a mostban a jelenben élek! Az a lényeg hogy jól érezzük egymást a másikkal,örömet okozzunk egymásnak! A lényeg hogy őszintén mindent meg kell beszélni,igen az ágyban is! Úgy is csak addig vagyunk a másikkal amíg szükségünk van rá,amíg tanulhatunk tőle,és ezt úgy is érezzük. Alkoholt nem iszom úgy(vagyis töményet nah) hogy nálam ez a bizonyos koktélod ki marad! A Pezsgőt se szeretem,régen szerettem:DD Pezsgőfürdő Martini pezsgővel szamócával-te aztán tudsz élni drága:) De inkább bungi jumbing ezerrel,mert még nem próbáltam. Light-osan meg egy francia ágy be borítva rózsa szirmokkal,forró nyári éjszak,light-cola helyett(mert illúzió romboló)rozé bor,vagy citromos borsodi,mert jég hidegen a legjobb,a többit rád biíom................Yah még nagy álmom nyáron az éjszakai fürdőzés,de nem a nyitott ahova mindenki mehet,hanem amikor senki sincs ott,strandon vagy a Balatonon tök mindegy csak éjjel legyen,Ááááááá de nagy lehet,ezt idén meg valósítom,a lágy hullámokon éjjel,senki más,csak én is a drágám:)-Nekem be jön ez a szitu: <3 Jó az írásod,tetszik! Örülök hogy olvashattalak! Szép napot neked! Üdv:SünikeKönnyeztem

Kedves Angyalom! Könnyeztem kicsit a boldogságtól, amikor elolvastam a soraidat. Jó úton jársz! Kívánom neked, hogy mindig, bármilyen körülmények között emlékezz ezekre a pozitív gondolatokra... MERT GYÖNYÖRŰ AZ ÉLET!!!!Szeretett ismeretlenek: Szilvácska és Daphne

Annyira jól esnek kedves, pozitív szavaitok, amire csak Szilvácska a "lelkemet simogatja" szóösszetétele a legmegfelelőbb... :-) KÖSZÖNÖM NEKTEK! Igen, én is nagyon vigyázok, figyelek, igyekszek mindent megtenni, hogy a legtökéletesebben működjön minden természetesen kényesen ügyelve az egyensúly megtartására...DE... én bevallom félek, ami tudom, hogy nem jó... SŐT!... de akkor is ezt érzem... nagyon félek hogy újra elveszíthetem.... ugyanakkor hinni akarok benne, abban hogy a mi tiszta lapunk immáron maximálisan őszinte és amit mond az szóról szóra igaz...hogy ezek már stabil alapok és hogy "mi nagyon jók vagyunk együtt"... meditációimban rengeteg fényt és szeretetet küldök neki hogy a stabil alapok fentről is meg legyenek támogatva... tudjátok ez az új minőség a kapcsolatunkban mostmár azért is különleges, mert a kezét fogva elindultunk együtt a közös spirituális utunkon... annyira boldog voltam, amikor leültettem a Titok c. film elé és végig mosolygott és nagy szemekkel rácsodálkozva a dolgokra mondta, hogy ezekről már mind meséltél nekem... így kezdődött...szombaton voltunk az első közös tanfolyamon... és ÉRZEM, hogy most jó helyen vagyunk és hálás vagyok a sorsnak vagy nevezzük bárminek, hogy ennek az egésznek a részese lehetek... hogy eljutottunk odaáig, hogy már ő kéri, hogy kártyázzunk és meditáljunk.... és hogy a jövő héten menjünk a következő tanfolyamra...ennél csodásabb dolgot még nem éltem át... engem felemel, hogy átadhatom és megoszthatom a tudásomat annak akit a legjobban szeretek. Sok okom van rá hogy szeressem Őt, mert megtaláltam benne TÉNYLEG mindent ami számomra emberileg fontos és egyben valóban Ő számomra az igazi nagybetűs FÉRFI. Ha hiszitek, ha nem, folyamatosan újat mutat, meglep.... tegnap sajnos elég feszült napom volt a munkám miatt, de megtanultam, hogy nem szabad másra zúdítani a problémákat.... ezért hazaérve keményen küszködtem a könnyeimmel, aztán elvonultam külön az egyik szobába egyedül, ahol hagytam a felszínre törni a fájdalmaimat... De ŐT ki akartam ebből hagyni, meg akartam kímélni.... utánam jött és kérte, hogy mondjam el, hogy mi a baj... én nem akartam, továbbra is azt mondtam, hogy az én problémám, majd megoldom és nem akarom ŐT terhelni...erre figyeljetek a reakció a következő volt: " A párom vagy, tudni akarok mindenről ami veled történik, nézd itt vagyok melletted, nem kell egyedül küzdened..." annyira jól esett, hogy az tényleg leírhatatlan... egész életemben erre vágytam, hogy ne csak kimondott szavak legyenek az hogy JÓBAN-ROSSZBAN....Kedves Holdfényes Angyalom!

Realitás az, amit te realitássá teszel... ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha rózsaszínű pillangókat akarsz a gyomrodba, akkor csak képzeld oda és ott lesznek... nem naivitás, nem ámítás... hanem minden a képzelet felülmúlhatatlan ereje! Gratulálok ahhoz, hogy felül tudtál emelkedni a pórias haragon és elfogadássá tudtad tenni azt! ( valószínűleg ezért is tért vissza hozzád Ő) Viszont javaslom, hogy bűvöljétek el egymást ezután is, mindegy, hogy mennyi ideje vagytok együtt, s legyetek nagyon őszinték! Ne legyenek egymás előtt nagy titkaitok, maximum kisebbek és azok is az izgalom kedvéért... Merd magadnak megengedni azt az érzést, ami elrepít messzire... arra a földre, ahol szeretet van, szerelem van, megértés van és csoda. Hidd el, megéri! Én gyakran kapom meg a környezetemtől, hogy " Te a fellegekben jársz", de tudod jól érzem magam itt, boldog vagyok és tudom, hogy ez számít... az, hogy a vonzás törvényére sok saját tapasztalású példám van, ami megerősíti bennem, hogy jó helyen vagyok. Örülök, hogy bátor voltam és szembe mertem szállni a manapság realitásnak megítélt önidézett elméletekkel!:D Sok sikert mindenkinek!<3

Daphne.... nagyon tetszik amit írtál....amikor megtaláljuk végre ŐT, akkor nagyon kell vigyázni... hogy el ne veszítsük... velem megtörtént... jött, felkavart, beleszerettem, rózsaszín köd, meg amit akartok... minden volt... annyira boldog voltam, mint még soha...a szerelem legnagyobb magasságain szárnyalhattam.... aztán a magasságot a mélység követte és a poklok pokla, amikor egyik pillanatról a másikra érthetetlenül elhagyott... nem lehet szavakkal leírni azt a fájdalmat....5 héten keresztül igyekeztem elfogadni és tiszteletben tartani a döntését, úgy éreztem nincs más választásom, mert SZABAD AKARAT van....aztán egy napon újra felbukkant... fura volt, felkavaró és érthetetlen... leginkább azt nem értettem, hogy mit szeretne...idő kellett hozzá, nem ment egyből, nem tudta egyenesen a szemembe mondani... de 2012-01-01-én az újév napján tiszta lappal indultunk.... őszintén a szemembe nézett és bocsánatot kért... és elmondta, hogy mennyire megbánta amit tett, mert rájött IGAZÁN hogy mit/kit veszített.... én meg legbelül azt éreztem, hogy nem ítélkezhetek... megbocsájtottam... szavak és feltételek nélkül..... mert belegondoltam, hogy az ő helyzete az ő bőrében sem lehetett könnyű....együtt vagyunk... ez a szeretet-szerelem más... teljesen más... mélyebb, érettebb, oda adóbb... azért osztom meg veletek a sztorimat, mert úgy gondolom jó példája az igazi és feltétel nélküli érzelmeknek.... sosem gondoltam magamról, hogy képes leszek ilyesmire.... én is azok közé tartoztam, akik azt transzparálják, hogy a felmelegített töltött káposzta nem az igazi... MÁS...ugyan már nem cikáznak a gyomromban a piciny rózsaszínű pillangók, de ez a szeretet- szerelem innen a realitás talajáról tekintve értékesebb, tartalmasabb mint bármi más ezen a világon.... minden este úgy alszom el a mellkasán, hogy imámban köszönetet és hálát adok érte, hogy együtt lehetünk...Egyetértek, kettő lesz belőle

Kedves Egybegyűltek! :D Maximálisan egyetértek Newman-el... mindez, amit felsorolt szükséges a tökéletes párkapcsolathoz, én már csak tudom... Amikor még csak álmodoztam róla én is ugyanígy leírtam, hogy mi az ami nekem fontos a másikban és hopp, most egy olyan férfivel élhetek, aki maximálisan az, akit én magam mellé képzeltem. Semmi nem kellett hozzá, csak önmagamat kellett lebontanom, majd ismét felépítenem, átgondolni "énségem" mibenlétét és dönteni, hogy mit akarok. Vágytam. Vártam. Jött... De úgy, olyan szépségekkel, hogy az leírhatatlan és el sem tudtam képzelni, hogy igazándiból lehetséges ilyen kapocs két embet, lélek között. Tehát bíztatok mindenkit, aki eddig nem talált olyan embert, akivel ilyet tapasztalhatna, hogy ne adja fel. Fogalmazza meg mire vágyik és bízzon, mert valósággá válik minden, amit csak kívánsz. Mi már 10 hónapja vagyunk együtt és egyre szebb, szorosabb a kötelék. A másikat nem lehet megunni, ha már egyszer vágytál rá igazán... mert akkor a másik illata beleég az idegrenszeredbe és kiváltja a vágy érzését, vagy a boldogságot. Hihetetlen szép élmény... Tartsatok ki az álmaitok mellett! Ez a LEGFONTOSABB! :) Ja, és ha már megvan ez a személy becsüld meg, dicsérd és légy vele elnéző... mindenkinek lehet rosszabb időszaka, amikor nem látja tisztán saját magát. Én olyankor, amikor észreveszem, hogy a párom nem viselkedik önmagaként, akkor türelmesen végighallgatom és emlékeztetem rá, hogy ki is valójában... természetesen, ha én kerülök ilyen helyzetbe, akkor ő is ugyanezt teszi... Szép Életet Mindenkinek!Le kell szerelni a

Le kell szerelni a zuhanyrózsákat:) 2 db 12-13 villáskulcs kell hozzá :) Gyakorlatból tudom :)))
Ez elfelejtette megírni a Laci.Köszönöm :)

"Domján Laci írta, hogy ha a nő nem tud orgazmust átélni a partnerével, ingerelje magát zuhannyal..."

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Ellena,

Kérdés, mit tett azért már meg a nő, hogy jobb lehessen az ágyban a párjával?
Mindentől függetlenül, lehet valóban a partnere nem tudja "lázba, tűzbe" hozni a testét. Lehet, más meg tudná. Tehát, ezek a LEHET-ek. Olvastam a Harmonet oldalon, Domján Laci írta, hogy ha a nő nem tud orgazmust átélni a partnerével, ingerelje magát zuhannyal. Csiholja fel mesterségesen a tüzet magában úgy, hogy a zuhanyfejét letekeri, félreteszi, tartozékaival együtt, ha vannak, majd álljon, üljön a vízbe, folyassa ölére a vizet és adja át magát a kifolyó víz meleg, bizsergető érzésének.
Ki nem próbáltam, mert még eddig nem jutottam, de elolvastam és most ajánlom. :))Szoval akkor ha nem jo a sex

Szoval akkor ha nem jo a sex nem mukodik a kapcsolat,rendben ,de mi van akkor ha van egy frigid no akinek sehogy senkivel nem ment es egy tokeletes testu minden szempontbol csodalatos parja es szeretik egymast de a no szenved mert soha nem tudta megadni neki ,nem erzi teljes nonek magat es folyton atol reteg h emiat elhagyhasak kevesbbe kivanhasa a partnere talan meg is csalhasa emiat es vadol es ketelkedik( etol a ferfi is szenved) igy ne kezdjen kapcsolatot mit tehet egy ilyen no?mar latom is a valaszokat nem a partner a megfelelo nos en bizztosan tudom es erzem h a partnerel semmi problema nincs ezzen teren.es mar a no is megprobalt szinte indent azt is h fogadja el azt is h ne de legbelelul sosem fogadta el h neki nem sikerulKöszönöm! :-)

Kedves Newman! El sem hiszed mennyire megérintett az írásod... de akkor elmesélem.... :-) szerintem már több mint egy éve, hogy rendszeresen olvasom ezt az oldalt, de még sosem éreztem a késztetést magamban hogy beregizzek és aktívan részt vegyek a mókában. :-) Megelégedtem azzal, hogy rendkívűl érdekes dolgokat olvashatok... na de most...miután elolvastam az összes írásodat visszamenőleg is.... itt vagyok, hogy elmondjam Neked: KÖSZÖNÖM!!!! A szívemből beszélsz... mindamellett hogy nagyon jól látod az összefüggéseket, az a stílus ahogy keretbe rakod a gondolataidat fantasztikusan szórakoztató, lájkolom. :-) Azért is érzem át maximálisan amit mondasz, mert a legtöbb dolgon már keresztül mentem én is... elvégeztem az agykontrollt és még mellette természetesen sok minden mást is...ÉS!... több mint két évig salsáztam, vagyis pontosan értem-érzem, hogy mit takar a FÉRFI-NŐI szerepvállalás a táncban és akár az ágyban is. :-) olyan vicces lenne ha kiderülne, hogy ismerjük egymást... mert mint tudjuk ugye véletlenek nincsenek...:-)))35 év után, bátram merem

35 év után, bátram merem állítani, a jó házasság alapja, hogy minél kevesebbet legyek otthon :)
Ez eddig tutira bejött :)
Ha elmész, hazavárnak. Ha mindig otthon vagy kiutálnak.
Szerintem hitre nincs szükség. Elég a bizalom, a tudás.A hosszú párkapcsolat alapja?

31 évnyi házasélet, 33 év együttéléssel is nehéz ezt jól megfogalmazni.... lényege azért van, éspedig az: tiszteld és őszintén szeresd őt, hibáival együtt. Mert ő meg a te hibáiddal téged fogad el, nap, mint nap.
2/ Szeretettel gondolj rá a nap minden percében és úgy is beszélj róla, akár a háta mögött is. Énnálam ez működik. Ti, hogy látjátok?
" Legyen kialakult hited, és kezeld mindenkiét fenntartással!! Ha nincs saját hited tesznek róla mások majd,, hogy az övékét fogadd el sajátodénak. " Ja! A legfontosabb, soha ne higgy senkinek el egy szavát sem, míg a te saját szűrődön meg nem vizsgálod, igaz e a számodra!¤

Kedves Kazsu!

Szerintem is lehetséges, hogy két eltérő nemű spirituális drogos (akik egy képzeletbeli úr seggét nyalják) jól kijönnek egymással. De ettől ezek az emberek továbbra is az Emberiség selejtjei maradnak.
A felemelkedés, a normális együttélés alapja, az Egység belátása. Ez az alap egy normális nő és férfi között kezdődik. Belátják, hogy a Természet nem véletlenül alkotott ugyanannyi nőt és férfit. Belátják, hogy a Természet azt szeretné, hogy két különnemű ember boldog legyen egymással, örüljenek egymásnak, szeressék egymást.
Ha szeretik egymást, akkor másokat is tisztelnek. Tisztelik az Emberiség Egységét.
Mindenki megtalálhatja a neki megfelelő társat, ha nem az önző egoista igényeit helyezi előtérbe.
Ha a Természet valaki mellé nem rendelt társat, elfogadja. Kölcsön veszi néha mások feleségét vagy férjét.