A Szeretetről mindenkinek :-)

Azt olvastam és mostanában már azt is érzem, hogy az Univerzum alapenergiája a szeretet. Ez az egyetlen energia ami a világot a magasabb rezgések felé viszi. (és nem attól lesz jobb a világ, hogy már TV-n is lehet fészbukolni, még ha a reklámban ezt is látod :-))

Sokan beszélnek arról, hogy mindenkit és főleg magunkat is szeretni kell, de ahogy szétnézek a világban azt látom, hogy nagyon kevesen csinálják jól a mindenki szeretését. Kevesen vannak akik folyamatosan engedik áramolni a szeretet energiáját magukon keresztül. Kevés ember van aki számomra példaértékűen éli az életét és tényleg őszintén árad belőle a szeretet.

Írtam már arról, hogy elfogadni és szeretni kell önmagunkat és a körülöttünk lévő világot, feltétel nélkül kell szeretni a társunkat, családunkat, a gyerekeinket az állatokat és a növényeket is, de vajon ki az aki ezt meg is teszi valójában? Miért vannak annyian, akik mondják, hogy tegyük ezt, de csak nagyon kevesen vannak akik a napi gyakorlatban tudják is csinálni, hogy szeretnek mindenkit.

Én személy szerint nagyon kevés emberrel találkoztam, akiről el tudtam hinni, hogy mindenkit tud szeretni. Sokan bort isznak és vizet prédikálnak :-)

Sok fajta szeretet van és ennek sok fajta kifejezési módja is van vajon? Lehet negatívan szeretni? Mikor a szülő elveri a gyerekét, akkor el hisszük neki, hogy ezt szeretetből teszi? Lehet túl szeretni valakit?

Én úgy hiszem, hogy szeretetből csak egy fajta létezik, ez pedig az őszinte, a feltétel nélkül fajtából való. Ami nem képmutató, és nincs mögöttes szándék vele. És igen, ezt a fajta szeretetet sok féle képen ki lehet fejezni, és ez az ami kizárólag csak felfelé viszi az embert és a világot. Téged is, aki szeret, és a másikat is, akit szeretsz. A szeretetnek csak pozitív rezgései vannak, csak emelni tudja a rezgésszintet, lerombolni nem. :-)

Baromi nehéz szeretetből büntetni. Lehet nem is volna szabad egy mondatban említeni a szeretet és a büntetni szót. Azonban van, hogy úgy hisszük és érezzük, hogy azzal teszünk jót pl. a gyerekünknek, azzal segítjük Őt, hogy fejlődjön, hogy egészséges felnőtt váljon belőle, ha éppen akkor és éppen ott valamiért valahogy megbüntetjük.(még mielőtt a gyerekvédelmisek rám törnék az ajtót, szeretném elmondani, hogy a büntetés alatt nem a brutális gyerekverést értem :-))

Szerintem a szereteted akkor őszinte, ha legbelül érzed azt, hogy semmit nem vársz a másiktól cserébe. Az sem érdekel, ha Ő nem szeret viszont, a lényeg, hogy a szeretet belőled ki tudjon jönni irányába. Tedd meg ami Tőled telik, a többit meg bízd az Univerzumra :-) Az egyik alaptörvény: ahogy Te bánsz a másikkal, a többiek is úgy bánnak majd Veled :-)

Ha Te szereted az embereket - és ez őszintén látszik is rajtad- olyan emberekkel fogsz találkozni, akik szintén szeretnek Téged! Ez tuti, és remélem senki nem mond ellent nekem, mert azt nem szeretem :-)

Nehéz persze mindenkit szeretni, mert valljuk be vannak idegesítő emberek körülöttünk bőven, az én közvetlen környezetembe is beválasztottam egy párat. De Ők éppen azért vannak, hogy megtanítsanak Téged szeretni! Kedvenc könyvemben, a Békés Harcos Útja-ban van sok tuti gondolat leírva. Ezek közül az egyik idevágó: „Akiket a legnehezebb szeretni, azoknak kell leginkább a szeretet!” Úgy hiszem ez nagyon igaz! Minden ember az életedben, legyen jó vagy rossz, gazdag vagy koldus, azért kerül kapcsolatba Veled, hogy megtanítson Téged szeretni :-) Már csak ezért köszönettel tartozol neki! :-)

Hoppá-hoppá! :-) Szóval a morcos banki ügyintéző, aki elcseszte a fél napomat, mert elnézet egy szabályt, azért néz rám ilyen világ vége hangulatban, hogy tanítson engem szeretni? Bizomány :-) Gondold csak át, hogy reagál ilyenkor az ember, ha egy villámokat szóró tekintet egy igazán belűről mosolygós szempárral találkozik össze? :-)

Akik ismernek, azt mondják, hogy sok mindent elértem már, és szinte mindent el tudok intézni. (na ezért nem mindent, mert pl. a Hold forgását nem tudnám megváltoztatni ebben az életemben :-)) A titkom pedig a következő: igyekszem mindenki felé kedvességet és szeretetet sugározni. Persze van, hogy én is bal lábbal kelek, de egy reggeli capuccino a kedvenc szendvics báromban csodákra képes. :-) Itt mindig kapok egy mosolyt a reggelim mellé, de azon is jókat nevetünk, ahogy néha a lányok dühöngnek, mert valaki a bolt elé állt a kocsijával. :-) A kiszolgáló lányok kedvessége és mosolya után képtelen vagyok tovább rossz kedvű lenni. :-) A szeretet az egyetlen dolog amit ha adsz, osztódik. Teszi ezt úgy, hogy közben nem veszít az energiájából, és előbb utóbb hatványozottan vissza-tér hozzád! :-)

Azt azért tudni kell, hogy van különbség a szeretet és a szerelem között. Akit szeretsz, azt felhívod a születésnapján, vagy írsz az üzenőfalára :-) De akibe őszintén szerelmes vagy annak verset írsz, és megvárod az éjfélt, hogy Te köszönthesd fel Őt elsőnek az ismerősei közül :-) Ha igazán szerelmes vagy akkor hegyeket tudsz megmozgatni, és néha mész előre vakon mint a buldózer. A fellegekbe kerülsz, ha találkoztok és jót beszélgettek, de a pokolba jutsz, ha két napig nem hív fel :-) Sajnálom, de erre is szükség van a kiképzésed során :-)

Vannak sokan akik legbelül tudják, és érzik, hogy nekik sem jó, hogy nem szeretnek. Szívesebben szeretnének másokat, minthogy morcosan néznek az emberekre egész nap. Nagyon sok fájdalom és csalódás érte már Őket, és emiatt csípnek-marnak mindenkit, néha válogatás nélkül. Ők azok, akik nem merik, vagy nem tudják kifejezni a szeretetüket. Félnek a múltbeli csalódásaik miatt. Lehet, hogy becsapták már Őket, és visszaéltek a szeretetükkel. Nekik azt kell megtanulni, hogy soha nem adjuk fel! Kedvenc mondatom, úgymond ars poeticám: I never give up :-)

A szeretet kifejezése a másik ember felé nehéznek tűnő feladat. Hiszem azt, hogy vannak szeretet nyelvek amiket meg kell tanulnunk használni (van aki ajándékot szeret kapni , és pl. aki úgy érzi akkor szeretik, ha sok időt töltenek együtt vele) A szeretet nyelvek nagyon jól tudnak működni a családon belül, és hiszem azt,hogy erre oda kell figyelnünk, ha szeretnénk a családunkat harmóniába hozni.

De, hogy szeretheted a morcos postást? Mondhatod most, hogy nem vehetsz neki ajándékot, vagy nem töltheted vele a vasárnapod :-) Ez igaz, de egy kedves szóval és egy őszinte mosollyal is lehet szeretni! Ami fontos, hogy tényleg őszinte legyen az a mosoly, és nem egy arcodra fagyott manöken vigyorral rohangálsz egész nap az utcán, miközben azt szeretnéd, hogy látszódjon rajtad, hogy Te most mindenkit szeretsz :-)

Az sem baj persze, ha néha elgurul a gyógyszered, és abban a szituban nem tudod szeretni a másikat. No para, nem lesz tőle világvége :-) Csak tudd, hogy ezt a szitut addig vissza fogod kapni az élettől amíg meg nem tanulod a másik embert ebben a szituban is szeretni :-) Ez van, ez az iskola egyik alapszabálya amibe járunk :-)

Ha összetörik a kocsidat lehetsz dühös a másik emberre aki nem állt meg a pirosnál (én is az lennék), nehéz ilyenkor kedvesen megkérdezni Tőle, hogy miért nem tetszett megállni? Sokan pestiesen leüvöltenék ilyenkor legszívesebben a másik embert, és a nem látsz vakegér? bemutatkozó mondattal szállnak ki a kocsiból. De vannak azért olyanok is, akiknek nem a düh az első gondolata, hanem a másik ember iránti aggodalom, vajon megsérült-e a másik kocsiban valaki? Szerintem az őszinte aggodalom, az őszinte érdeklődés a szeretet egyik fajtája. Aki iránt érdeklődsz és aggódsz érte azt szereted :-)

Sajnos esünk néha abba a hibába, hogy túl szeretünk valakit. :-) Azt gondoljuk, hogy az a helyes, ha mindenünket amink csak van rázúdítjuk arra akit nagyon szeretünk. Ajándékokkal halmozzuk el, kedveskedő emailokat töltjük meg a postaládáját. Azt szeretnénk, hogy a másik érezze,hogy mennyire nagyon szeretjük. Ez egy darabig tud jól működni, de ha át esünk a ló túl oldalára, visszanyalhat a fagyi, azaz éppen eltaszítjuk vele a másikat magunktól :-) Sajnos ebben az életemben én is megtapasztaltam már ezt :-) Szerencsére tanultam belőle, most már máshogy szeretek.

Sokan azért igyekeznek görcsösen szeretni másokat, azaz mindenkivel kedvesek lenni,mert arra számítanak, hogy akkor majd Őket is szeretni fogja valaki. Az igazság az, hogyha nem belűről jön az őszinte szereteted, akkor az egész nem ér semmit :-) Vagy őszintén szeress, és legyél kedves mindenkihez, vagy legyél morcos, ha éppen olyan dolog történik Veled, amiért úgy érzed erre van szükséged. Azt az egyet ne csináld, hogy megjátszod a kedvességed, azaz azt, hogy szereted a másik embert. Az Univerzumot nem lehet becsapni :-)

Csodálatos dolog mikor meditációközben harmoniában vagyunk magunkkal és érezzük az igazi szeretet energiát áramolni :-)

Ezt kívánom mindenkinek, hogy mindig érezze milyen mikor áramlik az őszinte szeretet :-) Sírni szabad közben, az nem gáz még ha azt is mondják :-)

A világot jobbá tenni a 2012. dec 21. után Chuck Norris féle módszerekkel nem lehet :-) Bocsi, Chuck ez az igazság :-)

Most jövünk mi :-)

Van most egy zene, ami számomra legjobban közvetíti azt az érzést amiről ez az írás szól, ha rajtam múlna reggeltől-estig ezt hallgatnám :-)

Címkék:

HozzászólásokA neten találtam.

Te vagy a Szeretet.

Nem kapjátok a szeretetet, hanem ti vagytok az, amire olyannyira sóvárogtok. Ez a nagy titok, és ennek a titoknak a birtokában megváltozik az emberek élete.
Az emberek egész életeket töltenek azzal, hogy megszerezzék, ami már az övék. Az övék - mivelhogy ők maguk az!
Hogy szeretetek legyen, ahhoz semmi mást nem kell tennetek, mint hogy ti legyetek a szeretet.
Ti vagytok a szeretteim. Mindegyikőtök. Egyikőtök sem szeretetre méltóbb másoknál, mivel egyikőtök sem több Belőlem, mint mások - bár egyesek többre emlékeznek Belőlem, és így többre önmagukból.
Így hát ne feledkezz meg magadról - ne feledd el magad!
Légy szeretett - légy a szeretet a Rám való emlékezésben.
Mert mindannyian az Én részeim vagytok, Isten Testének tagjai. És amikor felidézed, Aki Valójában Vagy, ismét az Egy Test tagjává leszel.
Egy Test van csupán.
Egyetlen Lény.
Egyetlen Lét.

Soha ne feledd!
Mivel nincs Felsőbbrendűség, nincsenek olyanok, akik többet tudnak másoknál, sem olyanok, akik kevesebbet. Csak olyanok vannak, akik többre emlékeznek, és olyanok, akik kevesebbre abból, amit mindig is tudtak.
Nincs Tudatlanság.
Most ismét elmondom az igazságot: a Szeretet nem ismer feltételt. Az élet örökkévaló. Istennek semmire nincs szüksége. És te a csoda vagy. Isten emberré lett csodája.
Ez az, amit mindvégig tudni akartatok. Ez az, amit valaha tudtatok a szívetek mélyén, és amit az elmétek elutasított. Ez az, amit időről-időre suttogott a lelketek, a tested és a testek körülötted elnyomták a hangját.
Felszólítottak, hogy tagadj meg Engem, éppen azon vallások révén, melyek arra ösztönöznének, hogy megismerj. Mert azt mondták neked, hogy nem Én vagy, és Én nem te, és hogy ennek még a gondolata is bűn.
Nem vagyunk egy - mondják - a Teremtő és a teremtett. Ám pontosan az attól való elzárkózás okozza az élet minden fájdalmát és minden keservét, hogy elfogadd és megismerd magad, mint Velem egyet.
Most arra ösztönözlek, hogy találkozz a Teremtővel.
Meg fogod találni a Teremtőt - odabenn.

Neale Donald Walsch Egységben Istennel.Kedves Newman!

Az írásod magával ragadott.

A szeretetnek csak pozitív rezgései vannak, csak emelni tudja a rezgésszintet, lerombolni nem. :-)

Úgy hiszem ez nagyon igaz! Minden ember az életedben, legyen jó vagy rossz, gazdag vagy koldus, azért kerül kapcsolatba Veled, hogy megtanítson Téged szeretni :-) Már csak ezért köszönettel tartozol neki! :-)

Ha igazán szerelmes vagy akkor hegyeket tudsz megmozgatni, és néha mész előre vakon mint a buldózer. A fellegekbe kerülsz, ha találkoztok és jót beszélgettek, de a pokolba jutsz, ha két napig nem hív fel :-) Sajnálom, de erre is szükség van a kiképzésed során :-)---Milyen kiképzés?

Jól össze raktad a mondani valódat,gratula:)

Az élet egy kiképzés,vagy mi??Vajon miért nehéz, ha szeretetből nem símogatunk?

:-)
Mi okozza ebben a nehézséget, ha tudjuk, hogy hosszú távon jót teszünk a másiknak?
Minek, kinek fáj akkor ez? :-)Köszönöm a tükröt!

Életem korábbi időszakában kereskedtem, és ruhapróbálás közben őszintén elmondtam a meglátásom vevőimnek, és felhívtam figyelmüket a saját, belső tükrükre <3 Pedig akkor még messze volt a Titok.... Mondtam, hogy a tükörnek, az a része, amit a szemükkel látnak, torzít. Nem mutatja meg az igazságot. Amit látni akarnának. Amit mutat az egy torz valóság, és nem az ő igazságuk.
Volt aki elfogadta meglátásomat, az is aki ragaszkodott az általa kiválasztott darabjaihoz.

Jelenlegi munkahelyem, egy kórház, ahol ágyban fekvő, műtét után, elesett állapotban lévő embereknek osztom az ételt, és takarítom a kórtermeket. És bizony gyakran kerülnek ezek az emberek kiszolgálni vágyó helyzetbe, ez érthető. ... És az is, hogy lenni kéne valakinek kéznél, és gyakran vagyok a lábuk, nem pejoratív értelemben, hanem a szó nemes értelmében:) / amikor odakerültem, eleinte nagyon ágált bennem az Egom: nem vagyok a csicskása; mért nem szólt hamarabb, vagy mért nekem kell ezt, vagy azt? Vagy... ne akarja már, hogy cselédje legyek, stb. Ilyen és hasonló gondolataim voltak. Természetesen az a művészet, ahogy ezeket a helyzeteket kezelem, harmóniába hozva Énem és a szitukat, és közöttük haladok úgy, hogy senki ne sérüljön, jelképesen szólva :) Se az én munkám, se ők ne maradjanak hiány állapotban. Nos, gyerekek, ez a munka bennem megmutatja az igazi, önzetlen szeretetet. És innen szemlélve a nővérek munkáját, ..... ! Óriási nagy dolog amit ők nap, mint nap véghez visznek! De! A TAKARÍTÓK is! Kiegészítik a nővérek munkáját, és erőt adnak akkor a betegnek amikor nincs se orvos, se nővér ott! Ez az IGAZI Élet MŰVÉSZET. És innen, öndicséret nélkül mondom, innen szemlélve vagyok igazi Életművész. Mert művészi fokon művelem munkám! És ne arra gondoljatok most, hogy sztárolom, futtatom magam :) Csak a tortából, ami a nagybetűs Élet, egy szeletet kiemelve, mutatom meg az élet habosnak nem mondható, ám a megélésem megváltoztatásával mégis napos oldalát.
És kiemelt gondolat: Mindig mi választunk. Szeretünk-e, vagy sem, érzünk-e, esetleg nem, és dönthetünk a kedvünkről, a hangulatunkról is, ez is csak hozzáállás kérdés: jókedvűek vagyunk, vagy nem.
Minden ezen döl el:)
ui: előző mh-en gyakran kérdezték meg emberek tőlem, mitől tudok mindennap / kivéve amikor nem / vidám lenni? A Válaszom: MERT EZT VÁLASZTOM.

Tehát, sommázva a szeretetet, ha azt választjuk, hogy hálásak vagyunk azért, hogy úgy szeretjük a másikat, aki és ami, akkor az már igazi és önzetlen szeretet.

Agykontroll tanfolyamot végeztem és a Domján fivérek pár dolgot kiemeltek:
1. A világon minden ember anyánként, és apámként- fivéremként és nővéremként elfogadok és szeretek;
a 2. a GONDOLAT NAGYTAKARÍTÁS volt.Őszinteség...

nem szeretem azokat akik sokat pofáznak a szeretetről.
Kilát azért szeretem * mert bátor és őszintén elmeri mondani a véleményét, nem érdekli, ha másoknak nem tetszik, vagy kitiltják emiatt innen vagy bárhonnan.
Szeretlek Kedvesem * Őszintén *Válasz Krisztínek :-)

Kedves Krisztíne,

Az is elég természetesen, hogy szeretet :-) Itt csak ezért emeltem ki, hogy őszinte, mert sokan nem élték még át, hogy mlyen a szeretet, csak azt hitték, hogy érzik. Mikor átélik, onnantól tudni fogják, hogy az eddigi nem az volt :-)

Szép estét!

NMEgy kis zenei kiegészítés :)

Kedves Kila, Harmatcsepp, Krisztíne és Szmörcsi :-)

Köszönöm a hozzászólásaitokat igazán jól esett!

Hazafelé autózva egy karácsonyi késői ebédről, az az érzésem támadt, hogy valami még hiányzik a bejegyzés végéről. Van egy zene, ami mostanában nagyon megfogott, szinte reggeltől estig tudnám hallgatni :-) A szövegét még nem értem teljesen, de a hideg futkos a hátamon mikor hallgatom :-)

Nemsokára indulok a Kilimandzsárót megmászni, javasolták, hogy a csúcstámadás napjára mindenki vigyen magával olyan zenét ami tudja benne tartani a lelket :-) Ez nekem biztos ott lesz a telefonomon :-)

Szép napot mindenkinek! :-)Aranyos írás:)

Szerelem, szerelem, átkozott gyötrelem.:)

Sajnálom, de erre is szükség van a kiképzésed során :-)
Ezen jót nevettem, olyan hascsikarósan.:D

"Csodálatos dolog mikor meditációközben harmoniában vagyunk magunkkal és érezzük az igazi szeretet energiát áramolni :-)
Ezt kívánom mindenkinek, hogy mindig érezze milyen mikor áramlik az őszinte szeretet :-)"

Mi alapján mondod, hogy igazi és őszinte. Miért nem elég csak annyi ebben az esetben, hogy szeretet?

Életszerű az írásod szerintem.
Köszi.:):)))

Csodálatos írás.
Köszönöm.

Saját tapasztalatom az, hogy ha megtanuljuk, hogy a feltétlen szeretetet először magunknak kell adnunk, magunkat kell elfogadnunk olyannak amilyenek vagyunk, csak akkor és szerintem csakis akkor tudunk adni.
Mert hogy adsz valamit, amivel nem rendelkezel?
Ez nem az önző szeretetet jelenti, hanem a feltétlent.
Ha megtanulod magad szeretni és elfogadni, na onnan lehet ezt kifelé is terjeszteni, áramoltatni.
Vannak olyanok is, akik ezt nem tudják elfogadni.
Nembaj.
Ez az Ő választásuk és ezt tiszteletben kell tartanunk.