nezzafenybe blogja

Te vagy az Ász

sikertörténet, ászShakti kedves VIP-bulizós sikertörténete juttatta eszembe egyik mostani történetemet:

Nemrég egy korábbi üzleti szívesség miatt el kellett mennem egy szépségversenyre - nem csípem az ilyesmit mert a szépség szerintem nagyon relatív; na mindegy, nem volt visszatánc:
Odamentem.
Gondoltam:
'Naa jó, ha már itt vagyunk, a dobogóra álljunk azért fel. Jó lesz Tovább »

A türelemről - Sri Chinmoy

türelem"Mi a türelem?

A türelem egy isteni erény. Sajnos nemcsak hogy meglehetősen hiányzik belőlünk ez az isteni erény, de elég bolond módon el is hanyagoljuk. Mi a türelem? Belső bizonyosság Isten fenntartás nélküli szeretetében és feltétel nélküli vezetésében. A türelem Isten belénk rejtett ereje az élet bővelkedő viharainak kiállására. Tovább »

Amnézia

AmnesiaNéha azt érzem, jót tenne az embereknek némi kihagyás. Egy kis emlékezetkiesés. Ha időnként teljesen eltűnne a fejükből egy-két dolog a múltból, egy-két körülmény a jelenből. És lehetőleg nem a szükséges, kellemes emlékek. Hanem azok, AMELYEKRE SEMMI SZÜKSÉGÜK.

Én néha csak nézem az embereket: a családomat, a barátaimat; váló-, szakítófélben lévő ismerősöket, hipochondereket, elveszett szerelmeseket, embereket az utcán, embereket a politikában, Tovább »

..Istenem, Hát lehetséges!!.. :)

.. Az utóbbi hetekben láttam életem első indiai /Bollywood/ filmrészleteit, nagyon tetszettek. A zene, a színek, a helszínek, az atmoszféra.. Az egyik legkedvesebb szívbeli jóbarátom, /édestestvérem :)/ mutatta, és azt mondta- mindig én jutok eszébe ha nézi.. A bolondozásaim, az energiáim, a fiatalságom, a vonásaim, a hajam, a nőiségem.... Tovább »

Énekóra

énekóra"- Nagyon szép volt Diácska, csak ne szorítsd az állad.
..
- Nagyon jó, de nyiss nagyobbat, nem hagysz teret annak a szegény hangnak.
..
- Mi van veled Diám? :) Így is felmentünk d-ig, de sokkal könnyebb és még tisztább lenne, ha kinyitnád a bensődet. Vedd be a levegőt: az egész mellkasodba, előlre-hátulra is, nyiss teret neki! És nem kell akkorákat húzni rekeszből, Tovább »

Címkék:

Mars és Vénusz

marsFérfi kell a Nő mellé.
Már nem ellenkezek; bevallom, nekem is szükségem van valakire. Valakire, aki Olyan.

És ennek a mondatnak minden egyes szava egyformán fontos. Férfi-Kell-a Nő-Mellé.

Az év elején kicsit harcoskodtam ezzel.. Úgy éreztem, akkor tudom Kiteljesíteni, Megvalósítani Önmagam, ha minden szempontból teljesen Független és Önálló, Sikeres Felnőtt Nőként élem a napjaimat; magam festek minden színt a világomba. Valaki mellettem csak Tovább »

Tökéletes esték

feneketlen tóÉs azt, azt észrevetted már, hogy a bejegyzéseim egyike sem a Seychelles-szigeteken látott gyönyörű korallokról és kedves kis csikóhalakról; a műrepülés, tandemugrás, életveszélyes gengszterhelyzet, holdonjárás, bankrablás, el caminos kirándulás stb. során megélt kivételes élményeimről; a hűdekülönleges programon átélt megvilágosodásaimról szólnak?
Nem arról írok, milyen különleges és egyedi esemény részese lehettem ami megismételhetetlen; milyen lefesthetetlen természeti jelenséget láttam egy jutalomutazáson minimum 5000 km-re innen; mekkora pálfordulás és energiabomba ért egy X-tízezer Tovább »

Címkék:

Hm?

Mostanában kicsit úgy érzem magam, mint aki részeg... Ez ciki..? :DD
:P

Apró, lila csoda

orgonaCsak egy pár pillanat volt. Mégis mosolyogtam tőle egész délelőtt. És most is, ahányszor eszembe jut.

A Ménesin sétáltam. Munkába indultam épp egy szokatlan útvonalon. Úgy éreztem, ma arra kell mennem, pedig hosszabb picit az út a Móriczig, mint a hátsó bejáraton át.
Magas sarkakon, színes felsőben, nyitott szívvel sétálok. Semmi különös, csak ahogy egy kedves.. barátom.. mondaná: "átlagos Dia-nap".. :)

Mellettem lelassít egy autó. Nem tolakodóan, csak épphogy Tovább »

Az én világom -avagy- Hogyan kell repülni?

hogyan kell repülniBoldogság van.
Mindenhol körülöttem. Mindenhol bennem.
Ahová lépek, fű nő; úgy gurul a kacaj levegőben mint a boldog gyermek szájáról a tisztán átélt boldogság; apró aranypénzek csillognak és csendülnek, és mindent átjár a friss, tiszta, könnyű levegő.
Ami bizony mozgásban van.
Mint az életem. Mint a Tiéd. Tovább »

Örömhír - Teremtés minden szinten. II.

nagy teremÁllsz egy nagy teremben. Először kitárod az összes ablakot, hagyod, hogy a friss szél hátra simítsa hajad, behunyod a szemed és Gondolsz egy ajtóra. Vele együtt egy érzésre, egy lehetőségre.
Azt gondolod, mi lesz, ha az ajtó mögött fal van. Kinyitod. Megkapod.

Márványfolyósón sétálsz, a lépteid messze kopognak, magas rokon fehér falak köszöntik lelked tisztaságát. Magas Tovább »

Örömhír - Teremtés minden szinten. I.

örömhír, boldogságÉleted Minden Percéért, Minden Élményéért, Megtapasztalásáért, Minden Megvalósult Álmáért és Minden Elakadt Lélegzetéért ..

Azért, hogy merre, milyen hosszan, mennyi és milyen éles kanyarokkal rajzolod a vonalakat a tenyeredben..

Minden Átélt Napsütötte Percért..

Minden Felismert Csodáért.. Tovább »

Se lovag, se vasparipa!

vasparipaA napjaim központi témája mostanában mi más, mint a csodás-napos-vidámulós-szeles-szeszélyes-szerelmes-mosolygós-zöldülős Tavasz, így folyton ilyen témákba botlom :D

Ilyen ez a mocis topik is itt az oldalon, ami nagyon megnevettetett, mert a lelkes motortulajdonosok és -megszállottak tervezgetése eszembe juttatta első kétkerekű élményemet.. Tovább »

Címkék:

Tépett sorok

Még sosem írtam verset. Vagyis még sosem írtam le.
A hétvégén tűz volt bennem -kettétépett szinte a fájdalom, ami a Változással jár -- nem, nem történt ám semmi tragédia. Éppen csak Mertem lépéseket tenni tovább, tovább, Önmagam felé. Tovább »

Címkék:

És Te, hiszel a Jézuskában?

Megosztom hát Veletek, hogy én is kaptam valami kincset karácsonyra..
Illetve több kincset is kaptam..

Négy csillogó, egymást kiváncsian fürkésző, tudni és tekintetével simogatni vágyó szemet;
négy egymás felé moccant, adni vágyó kezet, mely tenyerekben egy szakaszt már biztosan egy mintára rajzolt a Teremtő; Tovább »