Boldogság = Itt és Most... :)

Boldogság?! Mindenki ezt keresi, kutatja, írnak róla! DE nekem nagyon úgy tűnik, hogy senki sem alkalmazza.
Boldogság egy kiegyensúlyozott lelki állapot, amit rajtunk kívül senki, de senki sem képes elérni!
Tudom már kicsit közhelyesen hangzik, de szeretném én is elmondni véleményemet, és utána szeretném, ha ti is véleményeznétek írásom. Kíváncsi vagyok a Ti meglátásotokra is! :)

Szerintem a boldogság független minden külső ténytől, dologtól, embertől, független az anyagi, társadalmi helyezettől. Ez csak is rajtad függ, hogy te mennyire akarsz boldog lenni!

Sokan egy jobb munkahelytől, egy külföldi utazástól, más várostól, vagy egy új barátságtól várják a boldogságot, és leggyakrabban egy másik fél, egy társ, egy új szerelem bevonzásával akarják kicsikarni magukból a boldogságot!

De ez nem ennyire egyszerű! Most kicsit meglepődhetsz?! :)

Hanem sokkal de sokkal egyszerűbb, boldog leszel, eldöntöd, és kész. Igen, mert gondolataiddal irányítasz mindent!

És mivel tudjuk, hogy az univerzum nem ismeri az idő fogalmát, azért van az, ha te el döntöd, hogy igen, én most boldog leszek az itt és mostban, akkor te tényleg boldog leszel itt és most :)
Ezért van az, hogy sokan a jövőbe menekülnek, és csodát "mástól" várják, de tévedés, a boldogság itt és most van velünk és bennünk! Tegyük fel eljuthatsz egy meseszép csodálatos tengerparti országba, legyen mondjuk hawaii, sokak álma ez :) Ott vagy, odaértél... gyönyörködsz a tájban és mit érzel? Megnyugvást, hogy igen ott vagy, majd eltelik pár nap, és érzed hogy valami nem jó mégsem, azért mert hiába vagy ott akkor, ha ott belül magadban üresség tátong, nem vagy kibékülve önmagaddal, azaz nem vagy boldog. Nem voltál boldog itt és most a kis panellakásodban, így nem lehetsz boldog sem a türkiz kék tenger mellett sem, amíg Te el nem döntöd, igen, hogy boldog vagyok!

Leírva nagyon egyszerűen hangzik, de hogy legyek boldog, ha nincs munkám, ha kapcsoltaim romokban?! - kérdezheted jogosan.

De válaszom ennyi, itt és most én eldöntöm, hogy boldog vagyok, és kezdem meglátni a jó dolgokat! Először csak kicsiben örülök, hogy pl. nincs hitel a lakásomon, örülök hogy egészséges vagyok, örülök hogy van munkahelyem, örülök hogy kedvesek a kollégáim, pusztán örülök minden kis apróságnak, próbálom meglátni a jót apróságokban. És ezzel egy olyan pozitív lendületet kap a gondolkodásmódod, hogy csak jó dolgokat látod meg, előbb-utóbb és ha csak jó dolgokat keresd, azt veszed észre, akkor csak jó dolgokra koncentrálsz, és csak jó dolgokkal kapcsolatban lesznek elvárásaid, akkor csak azt fogod kapni. :)

Mert az univerzum a gondolatidra reagál, és Te jól érzed magad. Jó dogok történnek veled előbb utóbb, és ez azért lehet mert jól érzed érzed magad, az itt és mostban, bár hol is legyél most!

Akár a kis panellakásodban vagy egy tengerparton ücsörögve olvasod soraim.

És még nagyon fontos a szeretet! Szeresd magad, tartsd magad értékesnek, és várd el magadtól a legjobbat és másokkal szemben is add a legtöbbet és legjobbat, feltétel nélkül. Ez által beindítod a szeretet folyamatát, jól fogod érzeni magad, és veled szembe is jó dolgok érkeznek majd, csak figyeld meg! :)

Régi mondás, de nagy igazság: "Amit adsz, azt kapsz" :)

Így zárásként azt mondom, örülj, szeres, de ne holnap és ne tegnap, ha nem ITT és MOST!

Szép napot és sok boldog teli pillanatot! :)

HozzászólásokTudod, ha csak egyszer is

Tudod, ha csak egyszer is megéreznénk, mekkora ereje van annak piciny belső megérzésnek... annak a feszengésnek, kialakuló szorongásnak...

ha csak ezekre a jelekre figyelnénk, ha csak mernénk kérdezni, urambocsá' kérni, nem a szőnyeg alá söpörni...

még akkor IS önbizalmat adna ez, ha egy fillér nélkül vagy átmeneti magányra "ítéli" ezzel magát az ember... és ha önbizalom van, mindig átmeneti csak a kialakuló helyzet... mert mindig jobb vár rád!

:-))Szilvácska :-)

Tudod, pont ez benne a kihívás... ha már a családi neveltetésen túljutottunk, mert egy bizonyos idő után le kell tudnunk a szüleinkről válni (, és a szülőknek is illene rólunk...) már képesek vagyunk szűrni, mi tesz hozzá az életünkhöz e nevelés, és mi hátráltat, a követező gátoló tényező a környezet lesz...

Vannak olyan helyzetek, amikor érzed, többet tartogat neked a sors. Akkor elhatározni, tenni , dönteni és cselekedni kell.

És vannak olyan helyzetek, amik traumák és egyedül kevésbé megoldhatók. Sőt.
Ez utóbbi célzott külső szakmai tanácsot vagy orvosi segítséget igényel.

Én sokkal többször éreztem azt, hogy ez nem az én életem, akármekkora is az ára, de innen lépni kell.
Igen, a változás nem egyszerű.
De a környezetedet nem lehet megváltoztatni. A magad hozzáállását, viszont igen. Nem kell ott maradni, ahol nem érzed jól magad, ahol nem szeretnek.

Még egy kis kuckóban, kicsit szegényebben is megéri, ha nem csesztetnek.

Bár kinek mi a vágya. Csak ezeket is le lehet szorítani átmenetileg. Hosszú távon megéri Önmagunk hoz hűek maradni.

:-))Szerény véleményem...

...pedig az, hogy nincs erre recept! Mindenki másképp, máshogy találja meg magában a boldogságot. Egy viszont kell hozzá: hogy AKARD!!!!!

Nincs olyan, hogy kicsit megpróbálom...hogy próba-szerencse...egyszerűen döntést kell hozni!!! Nekem is voltak mélypontok, drámák, traumák az életemben. Soha nem használtam külső segítséget, mindig magam erejéből álltam fel, mert BOLDOG AKARTAM LENNI!!!! Igaz nem görcsösen, hanem módszeresen haladtam...gradiensenként építettem fel új és újabb "Énemet", kerestem a belső igazat, mert ha hazudunk magunknak, akkor soha nem érkezik meg ez a bizonyos belső béke, a nyugalom, a szeretet és a boldogság!!!!

És ami nekem bevált, az az enyém...nem vagyunk egyformák, mindenkinek magának kell rájönnie, mi az, amivel ki tud lábalni és újra boldogan élni:))))

Egy a lényeg: soha ne add fel!!!!!!!

Ölelésem:)))tetszik :)

Nagyon tetszik az írásod, hasonlóan gondolkodom én is a boldogságról és ahogy olvastam, eszembe jutott egy idézet az egyik kedvenc számomból: "Bejárhatod az egész világot, de nem tudsz elmenekülni az embertől, aki a szíved mélyén vagy."

Csak így tovább ;)Válasz Nooy21nek!

Kedves Nooy! Tetszik az írásod,jó volt olvasni. Még csak annyit tennék hozzá,hogy boldog nem valamitől lesz az ember,hanem attól ami benne van,nem kell hozzá kocsi,meg utazás....................Mosoly,szeretet,elfogadás,motiváció,célok,pozitív gondolkodás ez mind kell! Boldog azért leszel mert az akarsz lenni,és belül a lelked ezt súgja. De azért a boldogság sok dologból tevődik össze,de szerintem ha avval vagy akit szívből szeretsz akkor boldog vagy,ha csak pár perc jut nektek,akkor addig vagy az. De nem anyagi,gazdagságból tevődik össze a boldogság,szerintem! Örülök hogy olvashattalak! Szép napot mindenkinek!Ide illő mondásom :)

Erről a kedvenc mondásom jut eszembe:

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem mikor a problémáid dacára se vagy hajlandó boldogtalan lenni." :):)

szeretettel:.

"Ne vedd el azt ami a tiéd , mert a természet törvényei szerint ,ha valakitől elvesznek valamit,akkor holnap elvesznek tőled valami értékesebbet annál, amit te elvettél."

Nem úgy akart ez hangzani, hogy "Ne vedd el azt, ami nem a tiéd"?:)

A boldogság titka

Sok-sok évvel ezelőtt élt indiában egy bölcs, aki azt monta nagy titkot őriz egy varázsládikában,ami az élet minden területén sikeressé teszi és ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát.
Sok irigy király ajánlott neki hatalmat és pénzt, meg is próbálták ellopni a lákikát, de hiába.
Minél jobban próbálkoztak a megszerzésével , annál boldogtalanabbak lettek,mert az irgység nem hagyta őket élni.
Így telte-multak az évek és a bölcs egyre boldogabb lett.
--Egy nap egy kisfiú toppant be hozzá és azt mondta:
--Uram én is olyan boldog szeretnék lenni mint Te .Megmutatod nekem hogyan érjen el a boldogságot?
A bölcs a gyermek tisztaságát és egyszerüségét látva igy szólt:
--Neked megmutatom a boldoggá válás titkát! Gyere velem és nagyon figyelj!!!
Valójában két ládában örzöm a boldogság titkát : a szivemben és az eszemben.
A nagy titok pedig nem más, mint egy lépésekből álló sorozat , amit követned kell egész életedben.
Az első lépés az:
--Tudd , hogy Isten mindig veled van és ezért szeretned kell Őt és hálát adnod neki , mindazért amid van.
A második lépés az :
--szeretned kell önmagad és minden lefekvéskor és felkeléskor ki kell jelentened:
--Én fontos vagyok,képes vagyok , értékes vagyok, okos vagyok , kedves vagyok. Sokat várok magamtól.
Nincs olyan akadály , amit le ne tudnék győzni.
Ezt hívják: MAGAS ÖNBECSÜLÉSNEK.
A harmadik lépés:
--Gyakorlatban is megvalósitod , amit magadról állitasz.
Vagyis , ha azt gondolod okos vagy , viselkedj okosan.
Ha azt gondolod képes vagy , tett meg amit kitüzöl magad elé .
Ha azt gondolod nincs akadály amit le ne tudnál győzni , akkor tüzzél ki célokat és valósitsd meg őket.
Ezt hivják: MOTIVÁCIÓNAK.
A negyedik lépés :
--Ne irigyelj senkit azért amilye van, vagy ami ő maga.
Ők elérték céljukat , Te érdd el a sajátjaidat!!!
Ötödik lépés :
-- Ne őzizz a szivednen haragot senki iránt , mert ez az érzés nem engedi , hogy boldog légy!
Hagyd , hogy Isten törvényei tegyenek igazságot, te bocsáss meg és felejts!!!
Hatodik lépés:
-- Ne vedd el azt ami a tiéd , mert a természet törvényei szerint ,ha valakitől elvesznek valamit,akkor holnap elvesznek tőled valami értékesebbet annál, amit te elvettél.
Fizesdd meg a tartozásodat, add vissza ami nem a tiéd.
Kérj bocsánatot, add oda mindenkinek azt , ami megilleti.
Így biztosítod a békédet.
Hetedik lépés:
--Ne bánj rosszul senkivel. A világ minden élőlényének joga van , hogy szeressék és tiszteljék.
Nyolcadik lépés:
-- Mindig mosolyogva kelj fel, fedezd fel a szépséget és a jót a téged körülvevő dolgokban. Gondolj bele, hogy milyen szerencsés vagy, amiért annyi mindened van.Segits a többieknek, anélkül , hogy arra gondolnál , hogy semmit sem kapsz cserébe. Figyeld meg az embereket és fedezd fel bennük a jó tulajdonságaikat.Nekik is add át a titkot, hogy győztessé váljanak és igy BOLDOGOK LEGYENEK!!!!Én már az óvodában sem voltam

Én már az óvodában sem voltam boldog. :(
El nem tudom képzelni, hogy hogy lehet a külső körülménytől függetlenül élni, hiszen még az is külső körülmény, hogy tudok-e levegőt venni... Most pl. irtó furán érzem magam a bőrömben, és bár megpróbálhatok örülni valaminek, bárminek, nem fog menni, de főleg nem fogom jól érezni magam a bőrömben, mert nem érzem magam jól a bőrömben. Furán érzem magam.
De van akinek megy. Jó nekik..

A gyerekek az óvodában talán még boldogok. Él bennük a természetes életöröm. Még szerelem sem kell a boldogságukhoz :)
Jön az iskola és vége a boldogságuknak :(
Felnőttkorban hogyan lehetne visszaszerezni az elveszett boldogságunkat?
Sokan kutatják a megoldást, de nemigazán van hiteles eredmény.Boldogság?

Nekem a boldogság a szerelem. Együtt feküdni és kelni a Párommal nap nap után. Ezt keresi mindenki ha bevallja, ha nem.
Nem egyszerre jött, hanem különböző lépcsőfokokon keresztül, de megtalált. Boldog vagyok!