Origami blogja

Túlélte az agyhalált - Találkozott Istennel

Halálközeli élményt, azaz HKE-t már sokan átéltek, és néhányan hasonló tapasztalatokról számoltak be, mint Alexander. A mennyország létezik azért figyelemreméltó írás, mert a szerzője idegsebész, az agyműködés szakértője; a tudomány embere, aki nem talált tudományos magyarázatot arra, ami vele történt. Alexander a Duke Egyetem orvosi karán szerzett diplomát 1980-ban, és tizenöt évig dolgozott a Harvard orvosi karán, illetve a Brigham & Women's kórházban, így a saját betegsége tudományos hátterét is elemezhette. Tovább »

Címkék:

A kutyák tíz kérése a gazdájukhoz

"1. Minden elválásunk - még ha rövid időre is hagysz magamra - fájdalmas nekem. Kérlek, vedd ezt fontolóra, mielőtt magadhoz veszel!

2. Ne szidj és ne büntess szigorúan. Neked van munkád, szórakozásod, vannak barátaid és céljaid - de nekem csak Te vagy.

3. Kérlek, adj elegendő időt arra, hogy megértsem, mit vársz tőlem. Tovább »

Címkék:

Temetőben gyászolja gazdáját egy macska

Naponta felkeresi több mint egy éve elhunyt gazdáját egy macska Olaszországban, és minden alkalommal kisebb "ajándékot" is visz a temetőbe.

A síron túl is hűséges háziállat története mélyen meghatotta a kis középkori toszkánai település, Montagnana Pistoiese lakosságát. Tovább »

Címkék:

Az ego „magva” - Részlet Echart Tolle: Az új Föld című írásából

A legtöbben teljesen azonosulnak a fejükben hallható hanggal – az önkéntelen és kényszeres gondolatfolyammal, illetve a gondolatokat kísérő érzelmekkel –, így azt mondhatjuk róluk: az elméjük megszállta őket. Amíg erről mit sem tudsz, azt hiszed, hogy te a gondolkodó vagy. Ez az egós elme. Egósnak nevezzük, mert ez esetben önmagad, éned (egód) tudata van minden gondolatodban, minden emlékedben, minden értelmezésedben, véleményedben, nézőpontodban, reakciódban és érzelmedben. Ez – spirituális értelemben – tudattalanság. A gondolkodásodat, elméd tartalmát persze kondicionálja a múlt: a nevelésed, a kultúrád, a családi háttered stb. Tovább »

Életed színdarabjának a vége

"Lehetséges-e, hogy az elfogadás és lelki béke állapotában - még ha te azt nem is neveznéd rossznak - a közönséges tudatosság szemszögéből „rossznak” mondható valami lépjen az életedbe?

A legtöbb úgynevezett rossz dolog, ami az emberek életében történik, tudattalanságból fakad. Ezeket az én, pontosabban az ego hozza létre. Én sokszor „színdarabnak” vagy „drámának” nevezem őket. Ha már teljesen tudatos vagy, akkor a „színjátszás” elmarad az életedből. Hadd emlékeztesselek röviden, hogyan is működik az ego, és miként is rendez színdarabokat! Tovább »

Egy mondat a szeretetről

Egy mondat a szeretetről

Hol szeretet van,
Ott szeretet van
Nemcsak a Bibliában rögzült Isten szavában,
Nemcsak jó anyák mosolyában
Megannyi mozdulatában,
Lelkük minden zugában
Ott szeretet van
Nemcsak bölcs vének tanácsában
Az évek ne a keserűséget teremjék benned – a mérget –
Hol szeretet van,
Ott szeretet van
És nemcsak abban, ahogy mindegyik gondolatban Tovább »

A harcos alázatosságáról

"A harcos szembenéz a sorsával, és alázatosan fogadja, bármi legyen is az. Elfogadja önmagát, de kihívásként, és nem azért, hogy ürügyet találjon a sajnálkozásra.
- Mindannyiunknak időbe telik, míg megértjük ezt és a maga teljességében átéljük. Én például a puszta említését sem állhattam az alázat szónak. Indián vagyok, és mi, indiánok mindig alázatosak voltunk, és mindig csak lehajtottuk a fejünket. Tovább »

"A két foton egy és ugyanaz. Csak máshol és talán máskor - a mi érzékeink szerint."

"Sikeres fotonhasítás

Az Időkép mini optikai laboratóriumában sikerült létrehoznunk és lencsevégre kapnunk a Kvantum-radar kísérlethez szükséges, téridőben szétvált fotonokat.

Közel két évvel a kvantumfizika józan ésszel alig felfogható határterületeit bemutató, és egyben saját, további kísérleteket javasló 2010-es, Kvantum-radar cikkünk megjelenése után kicsiny, - de éppúgy saját - laboratóriumunkban végre sikerült létrehoznunk és kimutatnunk a téridőben kettéválasztott ikerpár fényrészecskéket. Tovább »

Ki volt a hibás? MIÉRT fogadták be és nyalták körbe a fiút?

Eleinte csak néhány százezer forintnyi kölcsönt kért, később milliókkal húzta le pápai barátnőjét és annak családját egy olasz férfi, akinek a lány a diákhitelét is odaadta. Összesen közel 20 millió forintot csalt ki a családtól és a család ismerőseitól. Tovább »

Racionális döntéseket hozol vagy a szívedre hallgatsz?

Az emberek nagy része biztos abban, hogy általában jól átgondolt, értelmes döntéseket hoz, és nem érzelmi alapon éli az életét. Jung szerint, aki nem vetette el a determináltságot és a véletlen szerepét, hiszen Tarot kártyát is alkotott, az emberek nagy része érzelmes. A pszichológusok előre meg tudják becsülni a személy viselkedését, aszerint, hogy milyen személyiségjellemzőkkel rendelkezik, így csinálják ezt sokszor a rendőrségi nyomozások segítésekor is. Tovább »

Mit bánnak a leginkább a haldoklók?

Egy végstádiumú betegekkel foglalkozó ausztrál nővér összegyűjtötte, hogy a haldoklók mit bántak leginkább életük végén. A férfiak leggyakrabban azt sajnálták, hogy túl sok időt töltöttek munkával. Forrás: AFP

Bronnie Ware, palliatív ellátásban dolgozó ausztrál nővér évekig ápolt végstádiumú betegeket. Betegeivel az utolsó hetekben igyekezett arról is beszélgetni, hogy van-e valami, amit sajnálnak, vagy bánnak, hogy úgy alakult az életükben, ahogy alakult. Az először a blogján közzétett, öt megbánást tartalmazó listát kibővítette könyvvé is, amely angolul idén számos országban jelent meg, és már több millió példányt adtak el belőle. Tovább »

Címkék:

Így jön létre a magzat arca

"Mint kiderült, az embriók arca nem nő, mint a gyerekeké - inkább "összerakódik", mint egy kirakós játék.

Az emberi fej méhen belüli fejlődésének animációját a BBC Inside the Human Body (az emberi testen belül) című sorozatának köszönhetjük. Ugyan a videó készítői nem egy valódi csecsemő növekedését örökítették meg, hanem virtuális modelleket hoztak létre, ez - szerintünk - cseppet sem ront a gyönyörű felvétel értékén. Tovább »

Egoizmus - a mai kor betegsége

Önző társadalomban élünk, de már nem sokáig – állítják a szakértők. A jövőbeli sikerek kulcsa a feladatok igazságos megosztása és a közös nyereség.

Minden szentnek maga felé hajlik a keze. Ma már egyre igazabb ez a mondás. Az egoizmus, az önmegvalósítás különös nagyrabecsülést élvez. Tovább »

Felelősségvállalás

"A szülőszerepben az egyik legnehezebb dolog, amikor - minden igyekezetünk ellenére - a gyermekeink nyíltan minket hibáztatnak minden rosszért, ami őket éri. Tovább »

Nevelésbeli nézeteltérések

Előfordul, hogy a konfliktus a szülők nevelési elveinek különbsége köré összpontosul.
"Nézzük meg ezt a helyzetet kétféle változatában, melyek az ÉN VAGYOK A JOBB SZÜLŐ játszma variánsai! Tovább »