utinapló

Sziasztok!

Már írtam előzőleg, hogy tanfolyamra megyek Amerikába. Ezeket a sorokat a történelmi Route 66 mellett lévő motelből írom.
Döbbenetesen működik az élet, meg a vonzás törvénye! :-)

A KLM úgy vélte, hogy az Amszterdami repülőtéren elég lesz másfél óra az átszállásra, és nem szerettem volna a hitükre rácáfolni. Volt a gépen még 21 magyar, akik szintén ennyi időt kaptak a Limai gép elérésére, remélem sikerült nekik. Szóval a Detroidi gépre a beszállítást 9 kor kezdték az E kapunál, a mi járatunk meg 9 15 kor szállt le. a C-nél. Ezek után buszba tettek, és elvittek a B-hez, hogy újra átvilágítsanak mindenkit (Hátha a repülőn sikerül fegyvert szereznünk) Én elengedtem az aggódást, így viszonylag nyugisan szemléltem kígyózó sort. Előtte a buszon fél füllel elkaptam egy idős pár fél mondatát egy kisfiúhoz, miszerint ők is Detroid felé mennek. A kis srácot egy utaskísérő vezette, és átvágott vele a sor elejére. Megkérdeztem, hogy jöhetek-e velük? így történt az, hogy nem csak, hogy elértem a gépet, de a biztonsági szakembernek volt lehetősége hosszan kérdezgetni ó, hogy miért nem maradok otthon inkább? Végül meggyőztem, így felülhettem a gépre.
Volt egy eddig feldolgozatlan parám: mi van.ha távol otthontól valahogy pénz nélkül maradok? No, az első körben kiderült, hogy az autóbérlés, ami nélkül meg sem tudok mozdulni, az adók miatt háromszor annyi, mint amit a foglaláskor jeleztek felém. Csak akkor miért írják oda, hogy incl. tax? Mindegy, az a lényeg, hogy némi görcs előbukkant, amit sikeresen elengedtem. (Tuti, hogy még el sem kezdődött a tanfolyam a pénzről, de már dobja a lapokat az élet, hogy mit engedjek el!) Ennek az eredménye, hogy jönnek a kisebb csodák. Például, hogy miért fizetek fele árat dolgokért a szupermarketban? A Grand Canyonnál a pénztárnál senki, csak egy felirat: Ma ingyen!

Minden utazás alkalmas, hogy kimozdítson a megszokottból, és így megmutassa azokat a kapaszkodókat, amikkel csak megnyugtatod magad, de igazán nem vagy laza, így nem is vonzhatod a laza dolgokat!

A megszokás nagy úr! Például a fizikai reflexek is. A bérelt autó automata váltós, és ilyent még nem vezettem. A kuplungoló reflex elég durva élményt tud jelenteni, mivel ha a fékre sikerül rálépni az azonnali blokkolást jelent. Amilyen finoman tud a jobb láb fékezni, a bal annyira képtelen rá. Szerencsére eléggé hamar le tudtam állítani a hülye reflexet, így értelmes közlekedő benyomását sikerül keltenem!

És suhan az autó. Hatalmas kamionok közt, szól a country, széles a vigyor, gyalogkakukk rajzfilm béli a táj. Fura ez a coutry zene! I'm a rednekc girl, yeah, aztán Jézus érted is meghalt, majd I'm a mean son of a gun. Howard Stern jut eszembe, aki azt mondta: Nem értem ezt a zenét! Lehet, hogy azért mert nem vezettem soha kamion, meg nem szeretkeztem apám húgával a szalmában! Tekerek egy kicsit a rádión, és a Grand Canyon mellett megszólal Ray Manzarek orgonája: Come on baby light my fire! Aztán kifelé a nemzeti parkból, ahogy romlik a rock rádió vétele, tekerek egy kicsit, és a hangok ismét igazodnak a tájhoz. A navajo rezervátum közepén dobolás és hejja-hejja szól a rádióból.

Este elrobogtam Sedonába, a tanfolyam helyszínére, ahol döbbenten néztem, hogy üres a parkoló. Néhány mosolygó ember az ezoközpontból felvilágosított, hogy benéztem a dolgot, egy nappal korábban vagyok. Ja, a Jetlag, meg a hülyeség. Sebaj, van egy extra szabadnapom a Sedona Vortexekre! Kaptam is rögtön térképet meg útbaigazítást! Sedona gyönyörű városka, hihetetlen vörös sziklák között, és a helyi energia örvények (vortex) miatt new age központ. Ufo bolt, bioélelmiszer üzlet, minden van itt. A tafolyam színhelyén a plakátok tanúsága szerint komoly nevek oktatnak. Két hét múlva pl. Drunvalo Melchizedek. A vortexeket már több ezer éve ismerik és tisztelik az indiánok. Két-három óra és elindulok felderíteni őket. Aztán este elkezdődik végre a tanfolyam!

HozzászólásokFlagstaff

Nos az én motelem is Flagstaffben volt. Minthogy a Sedonai motelek minimum dupla áron futottak, bezin költséggel együtt is sokkal jobban jöttem ki, ha mindennap autóztam egy kicsit.Hehe :) Valami jelzésfélét

Hehe :)

Valami jelzésfélét kapok most. Egyik legkedvesebb barátném szintén Flagstaffban múlatta idejét egy évig egy csereprogram keretén belül. Tekintve, mekkora az USA, és hogy összvissz két ismerősöm volt az USA-ban (most már három), ezt én jelzésnek veszem... csak vajon mire? ....Szia András! Örülök hogy

Szia András! Örülök hogy ilyen szép helyeken jársz, imádom azt a környéket. Az első saját autómat ott vettem, Sedonától nem messze, egy Flagstaff nevű városkában, épp a Route66-en lévő kereskedésben, egy Eric nevű fiatal autódealertől... Sedona gyönyörű, a vörös kövek mindenhol, nem messze onnan van a híres "painted desert" ahol az amerikai filmek tucatjainak forgatták az autós jeleneteit, a Grand Canyon meg természetesen meseszép.

Mi egészen lementünk Phantom Ranch-ig gyalog a Bright Angel Trailen (hosszú és meredek szerpentin), fürödtünk egyet a Phantom Creekben és visszamentünk a South Kaibab Trailen. Egy napos túra, de elég brutál és meredek az út, utána egy hétig izomlázam volt :-)) ja és lehet találkozni érdekes állatokkal, leguánok meg tarantellák. Egyik kollégának a cipőjéből mászott ki egyik reggel az utóbbi :-)))

Érezd magad nagyon jól, és ha hazaértél, majd mesélj!!! Főleg a programról, amire mentél! Have fun!