utinapló2

Mivel maradt egy plusz napom, ezt Sedona körbejárásával töltöttem ki.A hely elképesztő a hatalmas vörös szikláival. Az indiánok zarándokhelye évezredek óta. Ide jártak látomást kereseni. Kaptam egy térképet az energiahelyekről, ezzel indultam neki. A férfi erő helye közvetlen a parkoló mellett volt. A harmóniáért kicsit gyalogolni kellett. A női viszont nehezen adta magát, három irányból is próbáltam, meg kellett érte küzdeni, de a legszebb volt. :-)

Végre elkezdődött a tanfolyam! Hale laza, természetes és ami a fő, megszabadult lélek. Nincs benne a MEG TUDOD CSINÁLNI!- őrület. Nevet, nincs benne önfontosság, egyszerűen teret nyújt annak, hogy minden kibontakozzon.
Megerősített néhány dologban, például abban, hogy a kecske és káposzta dilemmája feloldható az Elengedéssel. Tudsz úgy boldogulni, teremteni az életben, hogy közben felismered annak illúzió voltát, és túllépsz az egón. Ezt általában kettéválasztják a tanítók.
Azt is elmesélte, hogy ő is azt látja, hogy gyorsulnak a dolgok. Lester idején még komoly összpontosítással lehetett elengedni dolgokat, sokkal több "küzdelemmel", míg most lazán, elegánsan történik. Az emberek egyre könnyebben értik.
Csodálatos az az könnyedség, amivel kitakarít dolgokat. Depressziósok, elmeroggyantak, mindenféle bonyolítás nélkül hip-hopp leteszik a terheiket.
Már most rengeteget tanultam, új eljárásokat, az elengedés új módját.
És persze nagyon kemény csapásokat mér az egóra. Pillanatok alatt a legmélyebb félelem jött föl, mert tényleg kihúzta a talajt a lábam alól. A cikk, amit írtam hiszed vagy tudod címmel, még mindig csak a felszínt karcolja. Milyen lehet, ha semmiben nem tudsz megkapaszkodni? Nincs az a hitrendszer, ami biztonságot nyújtana!
A Titok tanítók nagy része ezt nyomatja: hidd el és menni fog! A rossz hiteket akarják lecserélni jó hitekre. De ami hit, az egy fátyol közted és a valóság között. Aki volt nálam, az tudja, hogy látszólag, én kevésbé támaszkodtam a hitre, sőt. De rá kellett jönnöm, hogy még ez sem volt elég radikális. Még mindig telve volt koncepciókkal.
Sejted, hogy milyen lesz a következő pillanat? Ha igen, akkor nem a jelent éled! Nem hagyod magad meglepni a pillanat által!
Teljesen "akasztják a hóhért" állapotban vagyok. Mindaz, amiről beszéltem, még mélyebb szinten bukkant elő. Mindenki azt tanítja, amit magának kell a legjobban megtanulnia! Kedvenc dumám volt, hogy nem úgy megyünk jobbra, hogy közben azt kiabáljuk, hogy nem akarok balra menni! Kiderült, hogy az egész életem erről szólt! Mindig van egy mélyebb réteg, mint amit gondolnánk. Szóval a tegnap délutánt laza rettegéssel töltöttem. Az egó féltette a kontrollt, de nagyon.
Mit tennétek, ha kiderülne, hogy amire az életeteket alapoztátok, az egy durva önbecsapás?
Meglátjuk! Azzal biztatom magam, hogy "Csak a láncainkat veszíthetjük!"

HozzászólásokAndrás, jó olvasni a

András, jó olvasni a soraidat. Érzem hogy nem értem, de ugyanakkor értem hogy miért nem érzem :-) Fürödni csak úgy lehet ha az ember vizes lesz, és talán az élet lényege is ehhez hasonló... ott a mélyben már más világ működik, és ilyenkor fel szoktam tenni a kérdést, hogy milyen mélyen megyünk le a nyúl üregébe.Van egy pont a rétegek alatt,

Van egy pont a rétegek alatt, ami már nem rétegződik tovább, ami örök, ami mindig is volt és lesz, függetlenül a jelenségektől. Az egyik kérdés az újonnan tanult elengedési folyamat végén: Tudsz-e abban nyugodni, ami nem igényel semmi hitet? Ami túl van teremtésen-pusztuláson?
Aki úgy véli, hogy érti, téved! :-)

Tegnap teljesen rosszul lettem, az egyik legmélyebb egó-félelem jött fel, és távozott. Vagy ők, vagy én! Amikor nincs is elválasztott ők-én! :-) Sírtam, nevettem, bezsibbadt a fejem, kezem. És a szívcsakrám hevesen tisztult. Leszek még önző? Valószínűleg! Leszek önzetlen? Az is! De már nem számít olyan súllyal, mint eddig!kiderülhet, hogy mi van a mélyben:)

Jó volt olvasni utinapló bejegyzésedet. Nagyon szemléletesen, elképzelhetően írod le a dolgokat.

"Milyen lehet, ha semmiben nem tudsz megkapaszkodni?
Mit tennétek, ha kiderülne, hogy amire az életeteket alapoztátok, az egy durva önbecsapás?"...kérdezed a sorok között.
Igen, ezek valós félelmek, de hidd el ha elengeded azokat a dolgokat, amikben eddig hittél, bíztál, amihez eddig ragaszkodtál az élet egy sokkal nagyobb ajándékot fog adni számodra kegyelemből, szeretetből.

Életemben többször kerültem hasonló helyzetbe (skorpió aszcendenssel ez érthető is), s azt tapasztaltam meg, hogy ilyen élethelyzetekben kiderül az, hogy mi van a felszín alatt, mi van a mélyben és a még mélyebb rétegeinkben, - ami bár átmenetileg kicsit megviselhet, - de hosszú távon igenis gyarapítja az életünket.