A Szeretet titkai 1.

Szeretet kutatása során eljutottam egy könyvhöz, mely olvasmányos formában juttatja el hozzánk a Szeretet titkait. Ez a könyv Adam J. Jackson: Az igaz szeretet tíz titka. Ennek a könyvnek a kivonatát mindenképpen fontosnak tartottam megosztani a szakdolgozatomban, melyet a Mantra Parapszichológiai Szabadegyetem diplomamunkájára írtam.

Az Igaz Szeretet Első titka – a gondolat ereje

*”A szeretet a gondolattal kezdődik.
Azzá válunk, amiről gondolkodunk. A szeretettel teli gondolatok szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak létre.
A pozitív megerősítések meg tudják változtatni másokkal és magunkkal kapcsolatos meggyőződésünket és gondolatainkat.
Ha szeretni akarsz valakit, akkor figyelembe kell venni az ő igényeit és kívánságait, elvárásait.
Az ideális partnerről kialakított elképzelés segít felismerni őt, amikor találkozol vele.”

Isten egyik csodálatos ajándéka az emberiség számára a gondolat. Életünkben minden a gondolattal kezdődik. Bár naponta megszámlálhatatlan gondolatunk van, mégis azok a gondolatok jutnak megvalósulásra, amik összeegyeztethető az érzelmeinkkel. Ezek lehetnek szeretettel teli gondolatok, de lehetnek félelemmel átitatottak is.

A szeretettel teli gondolatok jó érzésekkel töltenek el bennünket. Öröm és boldogság érzés van jelen bennünk. Szeretettel teli gondolatokkal szeretettel teli valóságot vonzunk az életünkben. Ezért szükséges tudatosan pozitívan gondolkodni. A tudatosan alkalmazott pozitív gondolatok valóban meg tudják változtatni az életünket, és a körülöttünk lévő valóságot is.

Saját tapasztalat, mikor pozitívak a gondolataim, akkor csak pozitív történések valósulnak meg az életemben. Amikor pedig a félelem, az aggódás, a sajnálat uralkodik az elmémen, akkor bizony csak rossz élményeim lettek.

Jelenleg az emberek nagy részének gondolatait sokkal nagyobb mértékben uralják a negatív gondolatok, ezért ha körülnézünk a világunkban, bizony láthatjuk az eredményét. Háborúk, betegségek, természeti katasztrófák vannak jelen a világunkban.

Hála Istennek, egyre több ember eszmél fel arra, hogy a gondolatainkat irányítani tudjuk, ezáltal a saját kis Univerzumunk is megváltozik.

A Szeretettel teli gondolatok át tudják hatni a negatív gondolkodásmódot, ezért én kitaláltam magamnak egy hatásos módszert.

Naponta közel két órát utaztam a lakóhelyem és a munkahelyem között. Ezt az időt sokszor arra használtam, hogy egyrészt olvasgassak, másrészt nézzem a csodás tájat. De ahogy a tájat nézegettem, a gondolataim bizony el-elvittek a számomra nem igazán kedvező világba. Rendesen olyan mozizások voltak, amivel megteremtettem olyan valóságot, ami számomra nem volt a legkedvezőbb.

Amikor felismertem azt, hogy az utazás alkalmával szinte észrevétlenül olyan gondolatok forogtak a fejemben a táj bámulgatása közben, amivel azt a valóságot teremtem, ami nem töltött el örömmel és boldogsággal, rájöttem hogy ezt meg is fordíthatom.

Összeírtam magamnak azokat a rövid, tömör mondatokat, amikkel befolyásolva az életemet, azt jobbá, boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá tudom tenni.

Az első és legfontosabb mondatom: „Szeretem magam”, aztán ezt bővítem azokkal az emberekkel, tárgyakkal, célokkal, akik és amik fontosak számomra: „Szeretem a Párom”, „Szeretem a Testvérem” stb. „Szeretem a cégem”, „Szeretem a pénzt”, majd „Boldog vagyok” „Sikeres vagyok”, „Hatékony vagyok”, „Jólétben élek” stb.

Ha pedig olyan dolog történik az életemben, ami kizökkent a harmóniámból, akkor azzal is foglalkozom. Pld. ha valaki felmérgesít: „Szeretem a Valakit”, ha elromlik körülöttem egy gép vagy eszköz: „Szeretem a Valamit”.

Azokban az üres pillanatokban, amikor nem tevékenykedem, tehát például utazás alkalmával, előveszem ezeket a varázsmondatokat és mint egy mantrát, folyamatosan mondogatom. Egy alkalommal azt vettem észre, hogy a negatív gondolat azért szeret rést vájni a mantrázás közben is, ezért vettem egy malát magamnak, és ennek morzsolgatásával segítem vissza a gondolataimat a helyes mederbe.

Az emberi kapcsolataink minőségében is fontos szerepe van a gondolat minőségének és erejének. Amennyiben egy emberről negatív gondolatunk van, mindenképpen azt vonzzuk be magunknak, amit gondolunk arról az emberről. Ha pedig megkeressük benne azt, amit szeretni lehet, akkor az egész ember megváltozik irányunkban, és azt vesszük észre, hogy az addig esetleg negatívnak vélt helyzet pozitívvá válik.

A párkapcsolatunkban is nagyon fontos a gondolat minősége. Minden embernek vannak jó és rossz pillanatai. Fontos hogy a rossz pillanatokat fogadjuk el, és ne nagyítsuk fel, hanem vegyük elő az emlékeinket a szeretetteli pillanatokról. Ilyenkor segítsünk a párunknak a gondolatainkkal, erősítsük meg Őt abban, hogy ugyanolyan csodálatos, mint amikor harmonikus állapotban van. Természetesen ez nem könnyű, de minél többet gyakoroljuk a türelmet és az elfogadást, hogy Ő pont olyannak jó, amilyen, így a szeretetteli gondolataink segítik a békét és kiegyensúlyozottságot visszahozni az életünkbe.

A Szeretet a gondolatainkon keresztül is hat és visszahat ránk.

_______________________________________________

* Adam J. Jackson: Az igaz szeretet tíz titka című könyv kivonata

Eredet: www.orokosbeata.hu

HozzászólásokMi a kedvenc pozitív mondatod?

Ti akik a vonzás törvényével és a pozitív gondolkodással foglalkoztok, és segítitek saját életeteket, biztos van egy-egy olyan mondat, amivel fel tudjátok dobni a hangulatotokat, elűzni a negatív érzelmeket.

Mi a kedvenc pozitív mondatod?

P.T.