petertaylor blogja

Tudod, hogy mit, miért teszel?

Sokszor már azt sem tudjuk, hogy miért teszünk valamit úgy, ahogy, egyszerűen csak azt fogadjuk el természetesnek.
Három majmot betettek egy ketrecbe, amiben egy lépcső volt. A lépcső tetején belógattak egy nagy fürt banánt. Amikor az egyik majom felmászott a lépcsőn, hidegzuhanyt kapott. Ezt megismételték minden alkalommal, amikor valamelyik majom újra kísérletet tett a banán megszerzésére. Ennek hatására idővel a majmok feladták a próbálkozást, és lemondtak a zsákmányról. Ezt követően kivettek egy majmot, és beraktak helyette egy másikat. Tovább »

Ilyen körülmények között...

Egy fiatal férfi kirabolt, majd leszúrt két embert. Mielőtt a pert megindították volna ellene, néhány újságíró kérdéseket tett fel neki az életével kapcsolatban. Az illető elmesélte, hogy rettenetes gyermekkora volt. Ameddig csak vissza tud emlékezni, alkoholista apja ütötte-verte az anyját. Abból éltek, amit az apja összelopott, így érthető, hogy alig hat évesen már ő is lopott. Később egy gyilkossági kísérlet után, a börtönből szabadulva két újabb gyilkosságot követett el. Történetét a következő szavakkal fejezte be: „Ilyen körülmények közözz hogyan lehetett volna belőlem más ember?” Tovább »

Hiába adsz gázt, ha zsákutcában vagy!

Sokunkkal előfordul, hogy csak hatalmas erőfeszítések árán vesszük észre - ha észrevesszük egyáltalán!- , hogy nem a megfelelő irányba indultunk el, zsákutcába ért az életünk.

A legrosszabb, amit ebben a helyzetben tehetünk, hogy tovább nyomjuk a gázt! Mégis az emberek többsége ezt teszi. Vagyis egy olyan szakmát végeznek hosszú éveken, évtizedeken keresztül, amit zsákutcaként élnek meg, de ahelyett, hogy szembenéznének a helyzettel, csukott szemmel mennek tovább egy olyan úton, ami sehova sem vezet! Tovább »

Címkék:

Próbáld fel a jövődet!

Beszélnünk kell a célkitűzés első számú, és leggyakoribb csapdájáról: a kitűzött céljaid nem is a Te céljaid!

Kiegészítésre szorul a régi mondás, miszerint az ezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik. Mielőtt elindulsz, megteszed azt a bizonyos első lépést, meg kell nézned, hogy MERRE indulsz el, vagyis a kitűzött célod tényleg a Te célod-e? Tényleg erre vágysz, ezt akarod? Tovább »

Annyi mindent el szerettem volna még mondani

Szeretett Édesapám tegnap este hirtelen elhunyt.

Sokkal mélyebben érintett, ami történt, mint azt gondoltam volna. Egész nap kavarogtak bennem a gondolatok, egymás után törtek elő olyan emlékek, melyekre már azt hittem, nem is emlékeszem. Egész pici gyermek koromtól a legutóbbi találkozásunkig. Csak úgy elárasztottak ennek a végzetes eseménynek hatására. Édesapám egy csodálatos ember volt, a maga módján szeretett, bár ezt sohasem tudta kimutatni. Tovább »

Címkék:

Ma kezdődik életed hátralévő része!

A mindennapi rohanásban hajlamosak vagyunk beletemetkezni az életünk monoton, ismétlődő körforgásába. Sokszor úgy éljük meg az újabb reggeleket, hogy ez is csak egy olyan nap, mint a többi. Elszalasztjuk értékelni azt a rengeteg csodálatos dolgot, amit az élettől kapunk, hiszen mindezt már természetesnek vesszük! Sajnos számtalanszor előfordul, hogy csak akkor értékelünk embereket, dolgokat, lehetőségeket, amikor elveszítjük azokat vagy legalább is veszélybe kerülnek.

Az a fantasztikus az egészben, hogy most még van választási lehetőségünk! Tovább »

Címkék: