pomogács blogja

"Száz évig élek én"

száz évigAzt hiszem, ma megértettem valamit. Az a sok háború amit az ember vívott, az nem a vallások hibája, mint ahogyan azt folyamatosan hangoztatják. Nem is a politika. Kezdem azt gondolni, hogy a háború a vérünkben van, - ahogy a terminátor is megmondta. Kezdem azt gondolni, hogy ez tényleg így van. Hiszen mi a háború? Az egyik lehetséges végkifejlete a sok kis csúnya vitának.
Nem e emígyen van minden nap, minden órájában? Vitázunk, harcolunk a vélt igazságainkért, és a végeredmény Tovább »

Maci meditácó

Elkészítettem első forgatókönyves filmemet. A két link valamelyikén megtekinthetitek.

vagy

Kellemes szórakozást! :)

(Két éve regiztem... hogy telik az idő...)

Nevessetek sokat, mert életünknek gyöngyszemei azok a pillanatok.

Deni

Ravaz

zavarEgy nap az ember eljut ahhoz a pillanathoz, amikor megfogalmazódik benne az akarat, hogy nem akar többet szenvedni. Ha nem is pont ezzel a szóval, de ez a lényege.
Abban a pillanatban erőt kap valami rejtéses módon, és az elkövetkező idők tényleg azt mutatják, hogy minden csak akarat kérdése.
Persze aztán jön egy nap, amikor kiderül, hogy ez mégsem így van. Nem tudja mi történik, csak azt tapasztalja, hogy megint szenved. Akkor felmerül benne, hogy kevés a tudása. Tovább »

A dohányzásnak vége

Ki az, akit érdekel, hogy hogyan lehet leszokni a dohányzásról? Nem csak azt kérdem, aki dohányzik, hanem akinek a családtagjai között, ismerősei között dohányoznak. Tovább »

Címkék:

Csalódtam - avagy irónia pár mondatban

mesterek, iróniaHűségesen olvastam Buddha beszédeit, meditáltam rajtuk, szatszangokon vitáztam értelmükön. Aztán nem maradt el a hatás, egyre tisztában láttam az ösvényt, mely a megvilágosodáshoz vezet. De mielőtt megvilágosodhattam volna, megtudtam, hogy Buddhának nem is volt megvilágosodási diplomája. Sőt egy megbízhatatlan hobó volt, mert meglógott királyi teendői elől, helyette bandákat alapított, és kergették a folyót.
Mikor kellően benyalogattam sebeimet, Jézus szavait kezdtem olvasni. Már egyre jobban vetettem és az aratásom is szebb lett. Tovább »

Vitorlám:)

Ha nincs konkrét célom, s egyszerre jó szelet fogok, csak hagyom, hagy vigyen a szél... vitorlásom így zenél... s majd amikor egyszer partot érek, parton leszek... de most csak vitorlám forgatom, befogom a jó szelet, így lettem utasból kapitány... kapitány, aki mindig megtalálja a jó szelet...

Blablabalbalalalalahahaha :DDDDDDD

süt a nap

a hörcsögeim alszanak...

bizsergés a testemben...

a fák ágai...

zöld virágok párkányomon...

kuncogó klaviatúra...

dallam pillanatok...

bla bla :D

hegedű...

lélegzem...

lélegzem...

az óra csak egy szerkezet...

iszok egy pohár vizet....

Címkék:

blablablablabla!

babla ba bab babla. Bab, a babla, babla babla. Babla? Bla! Babla blabla balalalalalalala babla. :)

Címkék:

Kurultaj hírlevél

------------LEGYEN-E BETéTDíJ???------------

A HuMuSz nagyon régóta dolgozik már azért, hogy kevesebb legyen a szemét:
oktatunk, tanácsadást tartunk, különböző adatbázisokat tartunk fent,
újságot írunk, próbáljuk a döntéshozók felé a környezeti érdekeket
érvényesíteni. Most például azzal, hogy vezessék be a betétdíjat. Tovább »

Címkék:

Vizualizációtól az újra születésig

"A szavak valami olyanná redukálják a valóságot, amit az emberi elme már képes megragadni, s az nem túl sok. A nyelv öt, a hangszalagok által produkált alaphangból áll. Ezek a magánhangzók: a, e, i, o, u. A többi hang a levegő préselése okozta mássalhangzók csokra: s, f, g stb. Tovább »

"Az ember a gondolatai eredménye. Amit gondol, azzá válik." Mahatma Gandhi

Gandhi, most, titok, valóságMegvilágosodtam
Már majdnem elaludtam az előbb, amikor összeállt a kép!
Napokig zaklatott voltam és nem értettem miért. Már tudom. Mert valamekkora akartam lenni, és a valóságos méretem eltűnt ezzel.
Azt hittem, hogy Gandhi idézetét úgy kell érteni, hogy győzködni kell magam, hogy ne hallgass másra, te igen is ez meg ez vagy.
De nem! Mindig akkora vagyok, amekkora Tovább »

Katarzis

katarzisTegnap lakodalomban voltam. Egy hölggyel beszélgettem.
Férje az egyik év decemberében szűrővizsgálaton volt, mikor is kiderült róla, hogy áttétes rákos. Végső stádiumban volt.
Megtagadott minden további vizsgálatot és gyógykezelést hivatkozva arra, hogy minek, hiszen ezen segíteni már nem lehet.
A felesége másnap bement a munkahelyére, és közölte, hogy hazamegy, és ne is számítsanak arra, hogy fog dolgozni, amíg a férje él, mert minden percet vele akar tölteni, amit csak lehet. Tovább »

Címkék:

álmosan

Péntek reggel óta talpon vagyok, és annyira fáradt vagyok, hogy a lagziban hiába ittam négy jégert, két béliszt, két jimbimet (deciket), még csak a fejembe sem szállt. Ez azért érdekes, mert hamar megárt az ital. Szerintem biztos, hogy kapcsolatban van a fáradtsággal. Tovább »

A szavak ereje

mustár magokEgy hipnózisban lévő embernek, ha azt mondom, hogy és most meg foglak égetni a cigarettámmal, és a cigaretta helyett egy ceruzát nyomok a kezéhez, negyed órán belül felhólyagosodik.
Ezek után jobban megértem azt, hogy az egészségem a szavaimtól mennyire függ.
Átérzem, hogy az agyam mekkora karmester. Tovább »

Címkék:

Útközben

mosolygó kalapos férfiBármikor találkozok egy idegen emberrel, elképzelem, hogy ha a tudatos lenne, talán úgy beszélgetnénk, hogy közben fogjuk egymás kezét. Egyre könnyebben jön ez elő már bennem, bármi gondolati mankó nélkül. De azért nem dobom el a mankót még...
Akikkel sűrűbben találkozok, mondjuk a portásnéni az iskolában, a takarítónénik, a boltos lányok... mind már tudják, hogy én vagyok a mosolygós kalapos férfi, aki érezhetően szereti önmagát. És persze vannak, akik Tovább »

Címkék: