Ragyogás blogja

KAPCSOLATTEREMTŐ TERÁPIA

"""""""""""" Mit jelent a Kapcsolatteremtő terápia? """"""""""""""

Testünk meridián vonalai, eredetileg azokhoz a rácsvonalakhoz kapcsolódtak, melyek körülveszik Földünket. Ezek a rácsvonalak úgy lettek megalkotva, hogy összekapcsoljanak minket egy sokkal hatalmasabb rendszerrel, az Univerzum energia és információs rendszerével. Idővel mi, emberek leszakadtunk ezekről a vonalakról. Tovább »

Napi bölcs gondolatok gyűjteménye- a változó világban csak bölcsességünkben nyerhetünk megnyugvást

Az ÉLET Délutánja nem élhető délelőtti programokkal!

 Az ÉLET nem masnival jön, mégis ajándék :)

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha meg nincs, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

Idegeskedni annyit tesz, mint magunkat büntetni más hülyesége miatt.

Világomban minden rendben van.

2012. MÁJUS!!! hava Talán egyik legszebbik hónapunk a május, a rügyező, sarjadó, meg-megújulásra kész TERMÉSZET arra bír rá minket a látványtervezésével, hogy mi is színesedjünk ki, vidám, napfényes és oly örömteli ez a szép hónap, hogy a szív belesajdul e fájdalmas gyönyörűségbe. Hisz a jó is tud fájni :)

2012. május 08. kedd
A tisztaság, az igazság látható formája. A tiszta nem romlandó.

2012. május 07. hétfő
Az állandóságunk a türelem kell, legyen, amely úgy tud várni, hogy feledi azt ami nem fontos és nem csügged, amikor erőtlenül lengedez életünk hajóján a vitorla. A türelem tehát, az örökkévalóság gyakorlata.

2012. május 06. vasárnap
Ne hagyjuk, hogy a viták éle elvágja bennünk nemeslelkű cselekvéseink lehetőségét, mellyel túlmutathatunk magunkon, személyiségünkön. A történelem kerekét nem szavaink mozdítják előre, hanem tetteink és teljesítményeink.

2012. május 05. szombat
A világot nem érdemes megváltoztatni, hiszen neki erre nincs is szüksége, ám, ha magunkat változtatjuk meg, ha megváltoztatjuk az egyént, az ember saját magát, akkor mégis meg tud a világ változni. Mert magáról a világról alkotott kép bennünk él. És a kulcs az emberben van. Mindennek ő a kulcsa, a kiindulópontja.

2012. május 04. péntek
A gondok nem azért vannak, hogy lesújtsanak ránk, hanem azért, hogy próbára tegyék győzelmi képességeinket. Szembe kell nézni nehézségeinkkel – nyugodtan, és! megoldásra irányuló vasakarattal acélozni meg magunkat, belülről.

2012. május 03. csütörtök
Az ember nagyságát az határozza meg, mit mer álmodni, és azt valóra váltani.

2012. május 02. szerda
Soha nincs egyedül az, kinek társaságát nagy gondolatok alkotják.

2012. május 01. kedd
A boldogság azon múlik,hogy adott pillanatban magadra gondolsz-e, vagy másokra. Feledd, hogy mit vársz a saját sorstól, és arra figyelj, mit adhatsz bele mások sorsába!
E kemény munka után arra eszmélsz majd, hogy megvan mindened, amire vágytál:)
A legértékesebb dolgok, melyekre vártál csendben bekúsztak az életedbe.
Rohanj el céljaid elől, loholj a világ közös céljai felé, és meg látod, a sajátod üldözőbe vesz majd.
A boldogságot nem lehet hajszolni-megszelídíteni viszont igen.
És ha már tudja, hogy biztosan nem futsz utána többé, a nyomodba szegődik, és veled marad örökké!!!

2012. április 30. hétfő
‎"Senkinek sem biztos a holnapja, sem fiatalnak sem öregnek. Lehet,hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz. Ezért ne várj tovább, mert sajnálni fogod a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre... Tartsd magad közelébe azokat, akiket szeretsz, akik neked a legfontosabbak és súgd a fülükbe mekkora szükséged van rájuk. Bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mond nekik: sajnálom, köszönöm, kérem, bocsáss meg... Mondd ki a szerelmes szavakat... a szavakat... mert senki sem fog emlékezni Rád a gondolataidért..."

2012. április 29. vasárnap
Mikor elfárad a szárny és elcsügged a szív, és úgy érzitek, nem tudtok tovább repülni, akkor már félúton jártok.

2012. április 28. szombat
‎"A legnagyobb erő álarcunk levételéhez kell. Látszólag egy könnyű mozdulat, mégis, hatalmas erő kell hozzá. A fizikai kevés ehhez, hiszen kezed nem mozdul addig, amíg lelked nincsen felkészülve rá, nem szánja magát. És a lelked csak akkor teszi ezt meg, ha már elég erős, és, ha már nincsen benne büszkeség, nem akar más lenni, mint akinek született. Amikor már fáj a játék." ~ Csitáry-Hock Tamás (Mosolyszárnyak)

2012. április 27. péntek
Tudod, a világ a szívünkben tükröződik. Akinek a szíve gyanúval van tele, az mindenhol csalókkal fog találkozni. De akinek a szívét jóindulat tölti el, az a világon mindenhol barátságos emberekre talál.

2012. április 26. csütörtök
‎"Felfedezni valamit annyit tesz, mint látni, amit mindenki lát, és közben arra gondolni, amire még senki."
(Szent-Györgyi Albert)

2012. április 25. szerda
‎"Sokan vannak a világban, akik egy darabka kenyérre éheznek, de még többen olyanok, akik csak egy kis szeretetre." (Teréz anya) Egyetlen dolgunk van e földön, a szeretet."

2012. április 24. kedd
‎"A világ rád vár
Ne félj ragyogni. A világnak szüksége van arra, amit Te tudsz nyújtani.
Nyisd fel lényed különböző területeit, mutasd meg őket magadnak és másoknak.
Értékes vagy és egyedi.
Sok mindened van, amit adni tudsz. Ne félj odaadni.
Ahogy kockáztatjuk magunkat, ezáltal növekszünk.
Minden újabb tapasztalás, kockázat.
Megpróbálhatjuk és talán nem sikerül, de növekszünk ... vagy visszatartjuk magunkat és egy helyben toporgunk.
Meg van a lehetőség benned, hogy bármi légy, amit szeretnél. Szabadon dönthetsz.
Egyedül csak a félelmeid korlátoznak. Vegyék hát át álmaid az irányítást.
Repülj a sasokkal és szárnyalj bele az életedbe."

2012. április 23. hétfő
” Aki megtalálta ” középpontját”, messzire sugárzik! Hívójele bejárja a világot, és akinek szól, meghallja s válaszol. Rokon lelkek, ha tiszták, állandó adásban-vételben vannak. Ne félj, hogy társtalan maradsz. Szíved adásban van, és megtalálod a veled “egyívásút”.Minden az “adó” erején és tisztaságán múlik.”:)

2012. április 22. vasárnap
“A szem, amelyikkel a világot látod, a te szemed. Külső szemeddel az emberekre figyelsz, belső szemedet megőrzöd önmagadnak.
Amikor visszatekintesz, nem magadat látod, mert nem tükörbe nézel, hanem az embereket.
Hogyan vélekedsz a többiekről? Amikor másokra figyelsz, amikor másokat ítélsz meg, úgy véled, szemed csalhatatlan.
Milyennek látod önmagad? Amikor tükröt tartasz magad elé, egy számodra kedves lényt pillantasz meg. Ismert vonásait szereted, mert biztonságot nyújtanak neked; ismeretlen arcát, melyek olykor téged is meglepnek, megértéssel fogadod.
Vajon ugyanígy teszel a többiekkel is?” (Tatiosz)
2012. április 21. szombat
Könnyű és nehéz, egyszerre.

Áldás pedig csak azon van, ami a sorsod - s nincs azon, ami az életed. Egy nehéz sors lehet értelmes és boldog - és egy könnyű lehet értelmetlen, vacak és szorongásokkal teli.

2012. április 20. péntek
‎"Az élet olyan, mint egy kert. A levelek elszáradnak, és a virágok elhervadnak természetes módon. Csak ha ezeket eltávolítjuk, gyönyörködhetünk ismét új virágaink és leveleink szépségében. Ugyanígy el kell távolítanunk tudatunkból a rossz tapasztalatokat, a múlt árnyait. Élni annyai, mint emlékezni a felejtésre. Bocsásd meg, amit meg kell bocsátani. Felejtsd el, amit el kell felejteni. Öleld át az életet megújult erővel. Az élet minden pillanatát olyan friss tekintettel kellene fogadnunk, mint egy nemrégen nyílt virág." -M. Amritánandamaji

2012. április 19. csütörtök
“Csak akkor tudunk kitartóan szeretni, ha úgy döntünk, hogy jobban szeretjük az embereket, mint megérdemlik.”

2012. április 18. szerda
‎"Aki mindig csak a dolgok célját kérdi, sohasem fedezheti fel szépségüket" Halldór Kiljan Laxness (Reykjavík, 1902. április 23. – Reykjavík,

2012. április 17. kedd
Az igazságot csak a tudatosságon keresztül érheted el. Egyáltalán nem elmefolyamat. Nem kigondolnod kell az igazságot; sőt inkább fel kell hagynod minden gondolkodással ahhoz, hogy megismerd; mindent el kell felejtened az igazságról ahhoz, hogy megismerd.

2012. április 16. hétfő
A legnagyobb művészet a csendben maradás. Amikor a tudat megnyugszik, akkor a szemléletmód is megváltozik és elkezdi látni a lehetőséget, a jó dolgokat az életben, és ebben a folyamatban, ami a csendből táplálkozik, születik meg a többi művészet. A művészetek, amik az életet élvezetté és kihívássá teszik, megtanítanak arra, hogy hogyan beszéljünk egymással, hogyan fogadjuk el egymást és, hogyan legyünk boldogok, nem csak másokkal, de egyedül is.

Minden az egyedülléttel kezdődik. Egyedül jöttünk és egyedül távozunk. És bár sokat tanulhatunk egymástól, de a legértékesebb dolgokat csak a csendben lehet megérteni. (Anthea Church)

2012. április 15. vasárnap
A múltat nem változtathatod meg, úgyhogy csak elpazarolod a jelen értékes pillanatait, ha bűntudatra fókuszálsz. (Christopher Moore)

2012. április 14. szombat
El kell fogadnod a szívedben zajló változásokat, éppúgy, ahogy elfogadod az évszakok váltakozását is. S ha egyszer szívedbe költözik a tél, próbáld derűs nyugalommal kiböjtölni a tavaszt. (Ernest Hemingway)

2012. április 13. péntek
Csak olyat mondj, amit valóban úgy is gondolsz. Az élet rövid, és csak tönkreteszed, ha folyton a következményeken aggódsz. Teljes, intenzív és boldog életet kell tudnod élned. Legyél akár egy nyitott könyv, mely elérhető bárkinek, aki bele akar olvasni. (Osho)

2012. április 12.csütörtök
Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben. A világ és minden, ami benne van, csak annyira gyönyörű, amennyit észreveszünk belőle.

Bármennyire nehéz is, mindig van miért élni. Ha mindig ugyanazokat az embereket látjuk, akkor a végén életünk részévé válnak. És ha az életünk részéve válna, végül még bele is akarnak szólni az életünkbe. Hogyha pedig nem viselkedünk az elképzeléseik szerint, megharagszanak. Ugyanis mindenki pontosan tudja, hogyan kell élnie a többieknek. Ezzel szemben soha nem tudják, hogyan éljenek ők maguk. (Paulo Coelho)

2012. április 11.szerda
Az élet túl rövid ahhoz, hogy egyszer csak felébredj és megbánd. Szeresd azokat, akik jók hozzád. Felejtsd el azokat, akik nem. Hidd, hogy minden valamilyen okból történik. Amikor új esély adódik két kézzel kapj érte. Ha ez gyökeresen megváltoztatja az életed ne ellenkezz. Soha senki nem mondta, hogy könnyű az élet, csak azt, hogy érdemes élni.

2012. április 10. kedd
Az élet nem az, amit az ember átélt, hanem az, amire visszaemlékszik, és ahogy visszaemlékszik rá, amikor el akarja mesélni. (Gabriel García Márquez)

2012. április 09. Húsvét Hétfő a Feltámadás Ünnepe. Jézus bennem- benned, Bennünk él tovább!
– ...Ha a háború véget ért, talán hasznára lehetünk a világnak.
– Valóban azt gondolják, hogy akkor hallgatni fognak magukra?
– Ha nem: tovább várunk. Átadjuk a fejünkben őrzött könyveket gyermekeinknek, s majd ők várnak tovább... De nem kényszeríthetjük az embereket arra, hogy meghallgassanak. Maguknak kell rájönniük, ha majd egyszer elkezdenek gondolkodni, s kérdéseket tesznek fel: miért is robbant fel a világ alattuk? Egyszer csak eljön az ideje.
– Hányan vannak maguk?
– Sok ezren az elhagyott utak és sínek mentén... Olvasd tovább:

2012. április 08. vasárnap Húsvét
Az olvasás örömet ad, és tudást. Az olvasás erőt ad a mindennapi élethez.
Sivár lenne életünk kedvenc olvasmányaink nélkül.
Az olvasás jobbá teszi az embert, jobbá formálva a világot.
Az olvasás összehozza az embereket.

2012. április 07. szombat Nagy Szombat
Kreativitásunknak csak a képzeletünk szab határt.

2012. április 06. péntek Nagy Péntek
Egy napon a hét bölcs ellátogatott a híres Delphoi Apollón-templomba. Nagy tisztelettel fogadták őket, majd megkérték, hogy véssenek egy-egy bölcs mondást a templom falaiba.

Khilón a bejárat fölött, a homlokzatra írta:
„Ismerd meg tenmagad!"
Kleobulosz templomkapu jobb oldalára véste:
„Tarts mértéket!"
Periandrosz a bal oldalára:
„A legszebb dolog a világon a nyugalom."
Szolón az előcsarnok egyik félhomályos sarkát választotta:
„Ha megtanultál engedelmeskedni, akkor tudni fogsz uralkodni."
Thalész a templom külső falát választotta:
„Emlékezz meg barátaidról!"
Pittakosz a padlóra ezt az érthetetlen mondatot véste:
„Fizesd vissza a betétet!"
Priénéi Biasz utolsónak maradt, és csak hosszas unszolásra reszkető kézzel leírta minden idők legdöbbenetesebb és legvitatottabb mondását:
„Az emberek többsége rossz."

2012. április 05. csütörtök
Nem csak a szerencse vak, többnyire azokat is elvakítja, akiket a kegyeibe fogad. (Cicero)

2012. április 04. szerda
Indián bölcsesség: Jó és rossz-
Aki a maga idejében jót tesz, századokért dolgozott. (Francois de Salignac de la Mothe Fénelon francia moralista)
Aki fejét bűnre adta, árnyéktól is fél, ebadta... (Alessandro Manzoni)

2012. április 03. kedd
Az igazság az örökkévalóság számára van, és az alvilágba száll azzal, aki cselekedte. Amikor eltemetik, és a föld egyesül vele, neve nem töröltetik el a földön, hanem mindenkoron megemlékeznek róla, a jó miatt, az isteni szavak számbavételekor. (Ismeretlen óegyiptomi elbeszélő)

2012. április 02. hétfő
Sok a világban a vélemény- de nagyon kevés a tény. (Szimeonov Todor) /Hű, ezt megszívelhetné sok-sok ember, aki ismeretet terjeszt és újság cikkeket ír! /

2012. Április 01. vasárnap
Amely pillanatban csak akarsz, visszavonulhatsz önmagadba! (Marcus Aurelius)

Benned a jutalom, legfőbb bírád magad vagy. (Puskin)

2012. március 31. szombat
Légy hű önmagadhoz, és légy jó máshoz. ... Ebben minden benne van. (Kung Fu-Ce)

2012. március 30. péntek
Ne tégy soha semmit mással, amiért gyalázat érhet, még titokban sem, mert a szemérem önmagad előtt még inkább kötelez. (Püthagorasz)

2012. március 29. csütörtök
Mindig azt hallottam, hogy a munka átok, robot és szerencsétlenség... én mondom néktek, ha dolgoztok, beteljesítetek egy darabkát a föld legmesszibb álmaiból, azt a darabkát, amelyet rátok szabtak, amikor az álom, a Föld álma, megszületett, Mert míg munkálkodtok, igazán szeretitek az életet, és az életet munkálkodással szeretni azt jelenti, hogy meghitt ismerősötök az élet, s annak legbensőbb titka. (Halíl Dzsibrán)

2012. március 28. szerda
Józanító arra gondolni, hogy nem a szolgálatunkkal, hanem szemlélődésünkkel, és a látással tudunk a legjobban szeretni. Ha szolgálod az embereket, akkor segíted, támogatod, vigasztalod őket, fájdalmukat enyhíted, ám, ha a belső szépségükben és jóságukban látod őket, akkor átalakítasz és teremtesz.
Gondolj néhány emberre, akiket szeretsz, s akik hozzád is vonzódnak. Próbálj meg mindegyikre úgy érezni, mintha most látnád őket először, s ne engedd, hogy múltbéli ismereted és velük kapcsolatos élményeid befolyásoljanak, akár kellemesek, akár kellemetlenek voltak azok. Keress olyan dolgokat, melyek eddig esetleg elkerülték figyelmedet a megszokottság miatt. A megszokottság, ismertség, ugyanis áporodottságot, vakságot és unalmat szül.
Nem szeretheted azt, amit nem fedezel fel állandóan, újra és újra.
(Anthony de Mello)

2012. március 27. kedd
Mindennek vége van egyszer. Mindnyájan menet közben élünk. A körülöttünk lévő tárgyak a mi mozgásunkhoz képest egyszer csak elmaradnak. Ezen nem lehet segíteni. Ha valaminek itt az ideje, hát elvész. Csak addig van jelen, míg el nem jön megszűnésének órája.
(Murakami Haruki)

2012. március 26. hétfő
Soha ne a magunkért való küzdelem legyen a cél, hanem mások szolgálata. Ha nem akarunk megbetegedni, nagyon kell egymást szeretnünk. A betegségek megelőzésére és gyógyítására egyaránt a szeretet az egyetlen gyógyszer.
(Papp Lajos)

2012. március 25. vasárnap
Bármi ellen harcoljunk is, a harc sosem tépi ki a probléma gyökerét. Erőszakkal semmit sem lehet kitörölni a világból. Ha allopátiás, azaz tüneteket kezelő módszerekkel próbáljuk megszüntetni a panaszokat és a betegségeket, arra az oldalra toljuk őket, ahol csak még veszélyesebbé válnak.
Rüdiger Dahlke

2012. március 24. szombat
Ha hisz bennem (az orvosában), hisz a saját gyógyulásában, gyógyereje révén, akkor ez a hit az, ami meggyógyítja majd.
Papp Lajos

2012. március 23. péntek
"A lelkünket kell gyógyítani ahhoz, hogy a sejtjeink egészségesek legyenek."
Wass Albert

2012. március 22. csütörtök
Csak az elfogadáson keresztül tehetjük túl magunkat gondjainkon, betegségeinken. Fogadjuk el önmagunkat, hogy képesek legyünk mások elfogadására, akár betegek, akár egészségesek.
Az elfogadás olyan apróságokat is jelenthet, mint amikor főzök-sütök valamit, jó szívvel tálalom, és azt mondom: ma ez a legjobb, amit adni tudok, ma erre voltam képes. Nem kell mentegetőzni, ma ezt tudom nyújtani, jó szívvel adom! Ha így fogjuk fel az életet, akkor sokkal elégedettebbek és boldogabbak leszünk.
Hegedűs Eta
2012. március 21. szerda
A szeretet annak a képessége, hogy megengedem azoknak, akik fontosak számomra, hogy olyanok legyenek, amilyenek lenni szeretnének, függetlenül attól, hogy az engem boldoggá tesz vagy sem."
Wayne Dyer

2012. március 20. kedd
Minden embertől tanulhatunk. Minden beszélgetés hozzátesz életünkhöz, a gondolatainkhoz egy parányit. Mindenki, aki megnyitotta előttem a szívét, lelkét, lehetővé teszi számunkra, hogy betekintést nyerjünk egy másik világba.
Ha csak egy rövid időre is, módunkban áll, hogy más szemével láthassunk. Egy pillanatig másként látni a világot azt jelenti, hogy olyan síkokra jutunk el, ahová a világ, az élet nem vezetne el. Meglátni mások miként gondolkodnak, hisznek, tesznek, milyen elvek vezetik, hogyan képes megoldani és feloldani gondokat, miként lelkesedik, örül, él - fantasztikus dolog. És az emberek hihetetlenül érdekesek, szeretnivalóak, és különlegesek. És ezért a megtapasztalásért legyünk végtelenül hálás vagyok a sorsnak, és mindenkinek, aki közel enged minket magához.

2012. március 19. hétfő LÉGY Önmagad!
Az emberek nem bírják elviselni az egyéniségeket. Ha elég erős vagy, fényed képes megvilágítani másokat, esélyt adva, hogy ők is megtalálják önnön egyéniségüket. Azt nem bírják sokáig elviselni, ha kilógsz a sorból: ha kibontod szárnyaid, erőnek erejével tartanak a földön. A legtöbb feléd forduló embert nem Te érdekled. Őket csak az érdekli, hogy ne légy több náluk, ne vállald önmagad, ne élj önnön lényed szerint... mert akkor nekik is szembe kell nézniük önmagukkal.

De Te csak légy önmagad!

2012. március 18. vasárnap
Juhász Gyula: Március idusára

Vannak napok, melyek nem szállnak el,
De az idők végéig megmaradnak,
Mint csillagok ragyognak boldogan
S fényt szórnak minden születő tavasznak.
Valamikor szép tüzes napok voltak,
Most enyhe és derűs fénnyel ragyognak.
Ilyen nap volt az, melynek fordulója
Ibolyáit ma a szívünkbe szórja.

Ó, akkor, egykor, ifjú Jókai
És lángoló Petőfi szava zengett,
Kokárda lengett és zászló lobogott;
A költő kérdett és felelt a nemzet.
Ma nem tördel bilincset s börtönajtót
Lelkes tömeg, de munka dala harsog,
Szépség, igazság lassan megy előre,
Egy szebb, igazabb, boldogabb jövőbe.

De azért lelkünk búsan visszanéz,
És emlékezve mámoros lesz tőled,
Tűnt március nagy napja, szép tavasz,
Mely fölráztad a szunnyadó erőket,
Mely új tavaszok napját égre hoztad,
Mely új remények ibolyáját fontad.
Ó nagy nap, szép nap, légy örökre áldott,
Hozz mindig új fényt, új dalt, új virágot!

2012. március 17. szombat
‎" Hangold át magad. Lépésről lépésre. Ott van előtted a cél. Nem kell sietned. Mindent úgy élj meg, ahogyan az Neked kényelmes. Ha sietsz, a lélek türelmetlen lesz, és elveszíted fókuszod a vágyadról. Néha engedd meg magadnak, hogy megállj, és megpihenj, ha úgy érzed, hogy elfáradsz. Utána végy egy jó mély léleg(k)zetet, és indulj tovább. Ennyit tesz az úton járni, s követni szíved vágyait, hogy elérd lelked céljait! "

2012. március 16. péntek
A haza nem csak föld és hegy, halott hősök, anyanyelv, őseink csontjai a temetőkben, kenyér és táj, nem.
A haza te vagy, és én, szőröstül-bőröstül, testi és lelki mivoltunkban; ő szült, ő temet el, őt éljük és fejezzük ki, mind a nagyszerű, lángoló vagy nyomorult és unalmas pillanatokban, melyek összessége az élet alkotó része.
Márai Sándor

2012. március 15. csütörtök NEMZETI ÜNNEPÜNK
Petőfi Sándor: Nemzeti dal, Tolcsvay László énekel

12. pont: Mit kiván a magyar nemzet. Legyen béke, szabadság és egyetértés.

1. Kivánjuk a sajtó szabadságát, censura eltörlését. A sajtószabadság a polgárjogok egyik alapvető szimbóluma. A márciusi ifjak a forradalom napján pont az első pont nyomatékosítása miatt indultak útnak és foglalták el Landerer nyomdáját. A korbeli Magyarországon cenzorok felügyelték a nyomtatott sajtót és megakadályozták a nemkívánatos írások publikálását. (A revizor nem szinonimája a cenzornak, mivel a revizor a külföldről beérkező könyveket és a könyvtári állományokat ellenőrizte.) Az áprilisi törvények elismerték a sajtószabadságot, amely a szabadságharc leverése után ismét megszűnt.

2. Felelős ministériumot Buda-Pesten. 1848-ban nem létezett magyar kormány, így nem lézettek minisztériumok sem, az irányítást az udvari kancellária, a kincstár, stb. látta el. Az ország legfőbb kormányszerve a Magyar Királyi Helytartótanács volt, amely 1723 -1848 között állt fent. A forradalom után alakult meg az első felelős magyar kormány Batthyány Lajos vezetésével. A szabadságharc leverése után, az abszolutizmus éveiben Ferenc József az októberi diplomában állította vissza a kancellária intézményét, amely 1860-1867 között működött. Felelős kormány csak a kiegyezés után alakult meg ismételten, miniszterelnöke Andrássy Gyula volt.

3. Évenkinti országgyűlést Pesten. A parlament rendszertelenül ülésezett, a forradalom idején nem pesti, hanem pozsonyi székhellyel. Az országgyűlést kizárólag az uralkodó hívhatta össze, ám semmi sem szabályozta ennek gyakoriságát vagy hosszát. A király azokban az esetekben hívta egybe az országgyűlést, ha érdekében állt, például adóemelést akart keresztülvinni. A reformokat elindító első országgyűlés 1825-ben kezdte meg munkáját, tizenhárom éves szünet után. A forradalom után kiszélesedett a választójog, az új parlament 1848. július 2-án ült össze. A forradalom leverése után Ferenc József, megkoronázatlan magyar uralkodó 1861-ben hívta össze újra az országgyűlést, amely csak a kiegyezés után kezdte meg folyamatos működését.

4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben. A törvény előtti egyelőséget sokkal szűkebb értelemben követelték, mint ahogyan ma értelmezzük. A célok között nem szerepelt általános és titkos választójog, ez a korban igen radikális álláspontnak minősült. Alapjaiban a nemesi előjogok helyett a polgári jogrendszert kívánták létrehozni. A nemesi jogrend szerint a születés pillanatában eldőlt, milyen kiváltságokkal bírt az ember. A 19. században polgári gondolkodás a jogokat kiterjesztette, bár korántsem mindenkire. A vallások között sem volt egyenlőség. A Habsburgok hagyományosan a Vatikán szövetségesei, ennek megfelelően a katolikusok előjogokat élveztek más vallásokkal szemben (vegyes házasság, országgyűlési mandátum, stb). Az áprilisi törvények kimondták a felekezetek közötti egyenlőséget és legalizálták az unitárius egyházat.

5. Nemzeti őrsereg. A Batthyány-kormánynak hatalomra kerülésekor nem volt a lakosság és az ország védelmét ellátó önálló katonai ereje. Az 1848 júliusában összeült országgyűlés elfogadta az őrsereg felállításáról szóló törvényt, "a személyes és vagyonbiztonság, a közcsend és belbéke biztosítása" érdekében. A nemzeti őrseregben (későbbi nevén nemzetőrség) nem hivatásos katonák szolgáltak, feladatuk a rendfenntartás volt a városokban és a falvakban, leginkább a mai polgárőrséggel lehet összevetni.

6. Közös teherviselés. A nemesi előjogok sarkalatos pontja az adómentesség. A közös teherviselés ennek a felszámolását jelenti, vagyis a nemesek adófizetési kötelezettsége mellett foglalt állást. Az áprilisi törvények jogerőre emelték a közös teherviselést.

7. Urbéri viszonyok megszűntetése. A jobbágyok a földért cserében úrbérrel fizettek. Ennek számos formája létezett: a munkavégzéssel (robot), a terménnyel (dézsma), a pénzzel vagy az ajándékkal történő fizetés. Az úrbéri viszonyokat országosan Mária Terézia rendezte 1767-ben, amikor rendeletével egységesítette a jobbágyok kötelezettségeit. Az úrbéri viszonyokat az 1848-as áprilisi törvények szüntették meg, ám hatása a felemásra sikerült jobbágyfelszabadítás miatt a 20. században is érezhető volt.

8. Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján. A feudális bíráskodás alapja az úriszék, amely a földesurat bírói szereppel ruházta fel: a földesúr mondott ítéletet a birtokán élő jobbágyok vitás ügyei felett. A 19. században az ítélet ellen a helytartótanácshoz lehetett fellebbezni. A polgári normák szerint a törvénykezés független és mindenki számára egyelő, a követelés ezt az igényt fogalmazza meg.

9. Nemzeti Bank. Magyarországnak a reformkorban nem volt önálló jegybankja, amely a pénzügyeket szabályozta és felügyelte. A Habsburg Birodalom részeként a monetális feladatokat az 1816-ban alapított Osztrák Nemzeti Bank látta el. A forradalom után a magyar kormány a Pesten székelő Magyar Kereskedelmi Bankot ruházta fel jegybanki szereppel, a szabadságharc leverését követően azonban elakadt a kezdeményezés. Az első magyar jegybank csak 1924-ben alakult meg.

10. A katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk. A Habsburg Birodalom keretein belül nem létezett önálló magyar hadsereg, a magyar ezredek az egységes császári hadrendbe tartoztak. A katonák a birodalom egész területén teljesítettek szolgálatot, nem pedig csak Magyarországon. A Batthyány-kormány elsőként a Nemzeti Orsereg felállítását kezdte meg, majd a 1848 májusától az önálló magyar hadsereg szervezésébe is belefogott. A hatékony szervezőmunkának köszönhetően fél év múlva 100 ezer fő szolgálat a honvédségben. A szabadságharc bukását követően megszűnt az önálló magyar haderő, a kiegyezés (1867) pedig közös osztrák-magyar hadsereg felállítása mellett döntött.

11. A politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak. Demokratikus jogok hiányában a császári udvar a politikai ellenzék működését ellehetetlenítette, tagjait bebörtönözte. A kor leghíresebb politikai foglya Táncsics (Stancsics) Mihály, akit 1847-ben tartóztattak le sajtóvétségért. Táncsicsot a budai börtönből 1848. március 15-én szabadították ki a márciusi ifjak és a hozzájuk csatlakozott pesti nép.

12. Unio. Az oszmán hódoltság következtében a késő középkori Magyarország három részre szakadt és megalakult az önálló Erdély (1541). A törökök kiűzése után a Habsburgok Erdélyt nem csatolták vissza Magyarországhoz, hanem külön fejedelemségként kezelték. 12. pont Erdély és Magyarország egyesítését követelte, amelyet az erdélyi országgyűlés 1848-ban meg is szavazott. A szabadságharc bukása után visszaállították Erdély korábbi státuszát, az egységet a kiegyezés (1867) hozta meg.

Egyenlőség, szabadság, testvériség!

2012. március 14. szerda
Ma még szerencsétlennek találom a tegnapi napot, de néhány hét múlva kiderül, voltaképpen javamra szolgált, hogy minden úgy történt, ahogy történt.
(Szilvási Lajos)

2012. március 13. kedd
Az idő
(...) túl lassú azoknak, akik várnak, túl gyors azoknak, akik félnek,
túl hosszú azoknak, akik gyászolnak, túl rövid azoknak, akik örvendnek.
Ám azoknak, akik szeretnek, az idő nem számít.
(Henry van Dyke)

2012. március 12. hétfő
ÖNMAGAD ÁRNYÉKOLDALA, A TE NEGATÍV EL NEM FOGADOTT RÉSZED. DOLGOZZ magadon és AZON, HOGY EZT A részed a TE OLDALAD IS SZERETHETŐVÉ, ELFOGADOTTÁ TEHESD:) SZOLGÁLNI FOG, MIUTÁN EGYÜTT MŰKÖDHET VELED, ÉS NEM NYOMOD EL TUDATOD SZÖNYEGE, A TUDATALATTID ALÁ.

2012. március 11. vasárnap
Az emberi lét tökéletesen megtestesül abban a szerencsétlen részegben, aki éjjel kint áll az utcán, veri a kerítést, és közben azt kiabálja:
- Engedjenek ki!
Hozzáfűzés: csak az illúzióid gátolnak meg abban, hogy meglásd, szabad vagy, és mindig is az voltál.
(Anthony de Mello)

2012. március 10. szombat NAGYON ÜTŐS!!!!

Józanító érzés tud lenni, arra gondolni, hogy nem szolgálattal, hanem szemlélődéssel, látással tudunk legjobban szeretni. Ha szolgálod az embereket, akkor segíted, támogatod, vigasztalod őket, fájdalmukat enyhíted. Ha belső szépségükben és jóságukban látod őket, akkor átalakítasz és teremtesz.
Gondolj néhány emberre, akiket szeretsz, s akik hozzád is vonzódnak. Próbálj meg mindegyikre úgy érezni, mintha most látnád őket először, s ne engedd, hogy múltbéli ismereted és velük kapcsolatos élményeid befolyásoljanak, akár kellemesek, akár kellemetlenek voltak azok. Keress olyan dolgokat, melyek eddig esetleg elkerülték figyelmedet a megszokottság miatt. A megszokottság, ismertség, ugyanis áporodottságot, vakságot és unalmat szül. Nem szeretheted azt, amit nem fedezel fel állandóan, újra és újra.
(Anthony de Mello)

2012. március 09. péntek
Mindennek vége van egyszer. Mindnyájan menet közben élünk. A körülöttünk lévő tárgyak a mi mozgásunkhoz képest egyszer csak elmaradnak. Ezen nem lehet segíteni. Ha valamink elvész, azért van, mert itt az ideje, hogy elengedjük. Ha a miénk- visszajön. Ha nem- örökre elvesztettük. Kár bánkódni ezen, mert minden csak addig van jelen, míg szolgálni tud minket, és amíg nem jön megszűnésének órája.
(Murakami Haruki)

2012. március 08. csütörtök
Soha ne magunkért haladjunk a cél felé, hanem mások szolgálatáért.
Ha nem akarunk betegek lenni, nagyon kell egymást szeretnünk. A betegségek megelőzésére és gyógyítására egyaránt, a szeretet az egyetlen gyógyszer.
(Papp Lajos)

2012. március 07. szerda
Éber figyelem
Az éber figyelem képességét önmagadban alakítsd ki, hogy minden pillanatban tudatos lehess! És felvértezhesd magad a téged érintő, negatív behatások ártalmaitól. > Ennek segítségével tudatában lehetsz belső frekvenciáidnak, amelyek létezésedet döntően befolyásolják. Nagyon fontos látnod, milyen energiákkal létezel egységben az adott pillanatban. Ha ezt tudod, akkor megérzed harmóniában vagy-e a Forrás energiával vagy nem. Ha az egyensúly állapotában vagy minden rendben, ha nem akkor bármilyenek is a külső körülményeid szenvedésre vagy ítélve. Te ítéled arra magad. Ez a legnehezebb része az önismeretnek. Az elme világában minden az ellentétekre épül. Semmi nem jelenhet meg az ellentéte nélkül. Bármit is akarj megteremteni megteremted az ellenkezőjét is, amíg csak az elméd használod a tudatos teremtésben. Ezért elengedhetetlen a Quantum Balance (Test – Elme – Tudat) állapotát minél gyakrabban átélni, mert abban már ott van az Egység.
Így kikerülheted a polaritás törvényét. <
2012. március 06. kedd
Mindenkinek mindig, mindent bocsáss meg.
Hogy más mit gondol rólad, az nem tartozik rád.
Az idő majdnem mindent meggyógyít. Adj időt az időnek!
Bármilyen jó vagy rossz a helyzet, meg fog változni.
Higgy a csodákban.
Isten szeret, mert ő az Isten, és nem azért amit tettél, vagy nem tettél.
Ne vizsgáld az életet, hanem éld meg a jelenben.
Az öregedés messze jobb alternatíva, mint fiatalon meghalni.
A gyerekeidnek csak egy fiatalkora van, tedd emlékezetessé!

Végül csak az számít, hogy szerettél.
Az irigység időpazarlás, megvan mindened, ami kell.
A legjobb még csak most jön.
Mindegy hogy érzed magad, kelj fel, öltözz fel és jelenj meg.
A fohászok lefednek minden emberi érzést.
Minden nap menj ki az ajtódon, ott történnek a csodák.
Ha mindenki egy nagy kupacba gyűjtené a problémáit és másokét is megnézhetnénk, jól beérnénk a sajátunkkal.
Csak a testünk lehet öreg. A lelkünk időtlen.
Teremts!
Az élet nem masnival jön, mégis ajándék.

2012. március 05. hétfő

Sosem késő, hogy boldog gyermekkorod legyen, de a második már csak tőled függ és senki mástól.
Amikor azért kell küzdeni, amit igazán szeretsz, sose fogadd el a nemet, mint választ.
Gyújtsd meg a gyertyákat, használd a szebb ágyneműt, vedd fel a csinos fehérneműt; ne tartogasd különleges alkalmakra, mert az mindig ma van.
Készülj fel mindenre, majd sodródj az árral.
Légy különc most, ne várd meg az öregkort, hogy lilát hordj.
A legfontosabb nemi szerv az agy.
Csak te felelsz saját boldogságodért, ne hárítsd másokra.
Ha nem kérsz, nem is kapsz!
Minden csapást az alapján ítélj meg, hogy öt év múlva számítani fog-e.
Egészséges vagyok, testem minden sejtje istenien tökéletes. Isten teremtett engem, Isten jelenléte bennem lakozik, a végtelen intelligenciája mindenkor tökéletesen meggyógyít.
Isten tökéletes, egy vagyok Istennel így én is ép vagyok erős, egészséges és tökéletes.
Az egészség az alapállapotom, az egészség megnyilvánul testi és szellemi szintemen, mindig isteni rend és harmónia nyilvánul meg lényemben.
Negatív gondolatok, negatív utalások, semmilyen tudatszintemen sincsenek rám hatással.
Isten végtelen intelligenciája mindenkor a segítségemre van.
Testemre mindig hálával és szeretettel gondolok, mindig ápolom és a testem ezt egészséggel hálálja.
Világomban minden rendben van.

2012. február 29. szerda
‎"A gondolatainkkal emeljük fel magunkat. A saját magunkról szóló vízióval tudunk felemelkedni. Ha szeretnél többet az élettől, előbb a gondolataidat kell megváltoztatnod, megnövelve vele, amit magadról gondolsz. Tartsd magadról ezt az ideális képet képzeletedben, mindig, mindenhol." (Orison Swett Marden)

2012. február 28. kedd
Kerülni kell  azokat, akik lekicsinylik törekvéseinket, mert a törpék mindig így tesznek. Az igazán nagy emberek azt éreztetik velünk, hogy mi is naggyá válhatunk.” Mark Twain

2012. február 27. hétfő
Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon." (Vavyan Fable)

2012. február 26. vasárnap
Fizikailag, érzelmileg, spirituálisan a legmélyebb, legtartósabb öröm abból fakad, ha időnket, képességeinket, tehetségünket, erőforrásainkat olyan ügyek szolgálatába állítjuk, melyekből az Emberiségnek haszna származik.
(Eknath Easwaran)

2012. február 25. szombat
Csak azt adhatjuk, amink van. Aki boldogtalan, nem adhat boldogságot, aki sikertelen, nem segíthet másokat sikerre. Első kötelességünk: önmagunkon segíteni, hogy ne legyünk másoknak teher. Először tanulni, aztán tanítani! Először teremteni, aztán adni! Ez az élet vastörvénye." (Herbert N. Casson)

2012. február 24. péntek
Aki a célt ismeri, az tud dönteni, aki döntött, nyugalmat talál, aki megtalálta a nyugalmát, bizonyosságban él.
Aki bizonyosságban él, az birtokolja önmagát. Aki birtokolja önmagát, jobbá ő teheti csak az életét." Konfuciusz

2012. február 23. csütörtök. Ma még szerencsétlennek találom a tegnapi napot, de néhány hét múlva kiderül, voltaképpen javamra szolgált, hogy minden úgy történt, ahogy történt (Szilvási Lajos)

2012. február 22. szerda Az embereknek csak akkor nyílik rá alkalmuk, hogy kedvesek legyenek és segítsenek, ha felhagyunk azzal, hogy bátornak és erősnek mutassuk magunkat, amikor nem vagyunk azok.
(Daniel Gottlieb)

2012. február 21. kedd Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt. (Wass Albert)

2012. február 20. hétfő A csendes emberek mindig figyelő emberek. A hallgató emberek mindig többet hallanak meg, mint a saját hangjuktól mámorosak. (Szepes Mária)

2012. február 19. vasárnap
"Ha többféle út kínálkozik számodra, és nem tudod, melyiket válaszd, semmiképp se hagyd a döntést a véletlenre, ülj le és várj. Várj még és még. Ne mozdulj, ne szólj, csak hallgasd a szíved. S mikor beszélni kezd hozzád, állj fel, és menj, amerre visz." Susanna Tamaro

2012. február 18. szombat
"A felelősségünk révén fejlődünk. Vedd saját kezedbe a felelősségedet. Ezek az elkerülés módjai. Van, aki Istenre hárítja a felelősséget, más a karmára, van ki a végzetére, megint mások a Ji Csingre. Spirituálissá akkor válunk majd, amikor teljes felelősségünket a saját vállunkra vesszük. A felelősség mérhetetlen nagy, és a vállad gyenge, pontosan tudom. Ám amikor felvállalod a felelősséget, megerősödsz abban. Nincs más mód arra, hogy fejlődj és megerősödhess is egyben."
(Osho)

2012. február 17. péntek
"Sok nevelési csőd okozója, hogy nem szabnak határt annak, meddig lehet visszaélni egy másik ember szelídségével, bizalmával, elfogadásával. Ilyenkor a gyerek elkezd provokálni, mert attól szorong a legjobban, hogy milyen az a felnőtt, akit ő, a kölyök parttalanul ugráltathat. Hát milyen biztonságot ad egy ilyen szülő? Semmilyet! Így bele lehet sodorni a gyereket egy teljesen irreális viselkedésbe, mert lelke mélyén állandóan azt várja, hogy valaki odacsapjon az asztalra, és azt mondja: elég! De ez ugyanígy működik pároknál is. Tudatosan, tudattalanul mindenki próbálgatja a partnerét, hogy meddig mehet el vele szemben. Ha sehol sem szabnak határt, abból mindig nagy baj lesz."
(Popper Péter)

2012. február 16. csütörtök
Csak azt adhatjuk, amink van. Aki boldogtalan, nem adhat boldogságot, aki sikertelen, nem segíthet másokat sikerre. Kötelességünk elsőnek önmagunkon segíteni, hogy ne legyünk másoknak teher. Először tanulni kell, azután tanítani! Először teremteni, aztán adni! Ez az élet vastörvénye."
(Herbert N. Casson)

2012. február 15. szerda
A derű, és vidámság, az élők halhatalansága." Ernest Hamingway

2012. február 14. kedd Ki nem öregszik meg?

1. Aki nem fél az öregségtől.

2. Aki nem akar mindenáron fiatal maradni.

3. Aki megőrzi kedélyét és jó humorát.

4. Aki sohase adja át magát a "jól megérdemelt nyugalomnak", hanem gondoskodik arról, hogy a kor legvégső határáig legyen valami elfoglaltsága.

5. Aki a kor haladtával a legnagyobb mértékben ápolja a lelkét és legkisebb mértékben kendőzi az arcát.

6. Aki felfedezi, hogy az élet akkor is érdekes, amikor már a küzdelmen túl, mint nézők szemlélhetjük.

7. Aki szoros kapcsolatot talál a természettel, mely megtanítja arra, hogy nincs elmúlás, csupán megújulás.

8. Aki tudja azt, hogy örökifjú ember marad, ha mindig mosolyog.

9. Aki tudja azt is, hogy a leghatásosabb szépítőszer a jóság, mely a lélek csodálatos derűjét varázsolja az arcra.

10. Végül, aki rájön arra, hogy az öregség nem a lemondásról szól, hanem felülemelkedésünkről, életünknek olyan magaslatára, ahonnan minden érthetőbbnek, igazabbnak, és szebbnek látszik.

2012. február 13. hétfő
"Nem haragszom soha az olyan emberekre, akik másképpen vallják a dolgokat, mint én, mert tudom, hogy az, az ő igazságuk is éppen olyan igazság a maguk szempontjából, akár az enyém...
Az élet sok apró igazsága között talán nem is az igazság a fontos, hanem a békesség, mellyel megszorítjuk egymás kezét az igazság fölött."
(Wass Albert)

2012. február 12. vasárnap
"Hosszú és különös tapasztalatokkal teli életem alatt megtanultam, hogy az embereket hagyni kell a maguk módján élni. Hiábavaló és téves erőlködés őket kierőszakolni abból, amit tapasztalniuk kell, mert akkor megkeresik maguknak másutt ugyanazt a helyzetet. Nem mondom, sok önuralom kell hozzá, tehetetlenül nézni, mint rohan valaki a vesztébe saját akaratából, minden figyelmeztetés ellenére... de idővel belejön az ember."
(Szepes Mária)

2012. február 11. szombat
Tanulni annyi, mint felismerni, amit régóta tudsz. Cselekedni: bizonyságot tenni arról, hogy tudod. Tanítani: emlékeztetni másokat, hogy tudják ők is, ugyanolyan jól.
(Richard Bach)

2012. február 10. péntek
Szálka ment a kezedbe a bőröd alá? Azonnal kihúzod. Igaz? Akkor, ha egy szálkát szúr embertársad beléd, egy cselekedetével, vagy mondatával, ám ez a szálka egy gesztus is lehet, nos, akkor azt mért őrizgeted a szívedben?
Onnan mért nem húzod egyből ki a megbocsátás elsimító gesztusának mozdulatával? Kinek árt ez, ha nem neked?

2012. február 09. csütörtök
A felelősség révén fejlődünk. Vedd a saját kezedbe a felelősséget. Ezek az elkerülés módjai. Van, aki Istenre hárítja a felelősséget, mások a karmára, mások a végzetre, megint mások a Ji Csingre. De akkor válunk spirituálissá, amikor a teljes felelősséget a saját vállunkra vesszük. A felelősség mérhetetlen nagy, és a vállad gyenge, pontosan tudom. Ám amikor felvállalod a felelősséget, megerősödsz. Nincs más mód arra, hogy fejlődj és megerősödj."
(Osho)

2012. február 08. szerda
Ha magammal nem vagyok harmóniában, másokkal sem lehetek, mert kívül csak az jöhet létre, ami bent van - egy lehangolt hegedű összezavarhat egy egész zenekart. Ha magamat nem szeretem, senkit sem szerethetek igazán! Törekedhetek rá, áldozatot is hozhatok érte, néha erőmön felüli áldozatot, de nem fog menni, mert mindenki csak azt adhatja, amije van. Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat - így a Biblia. Ha nem szeretem önmagamat, a szó valódi értelmében senkit sem szerethetek akkor."
(Müller Péter)

2012. február 07. kedd
Természetünknél fogva békés lények vagyunk. A béke létezésünk legmélyebb belső állapota, az igazi természetünk. Békében lenni azt jelenti, hogy a természetes állapotunkban vagyunk, de csak akkor, mikor tudatosságunk tiszta, világos és igazsággal teli. Abban a pillanatban, hogy engedünk bármilyen negatív gondolat vagy érzelmi állapot szennyezésének, vagy megengedjük, hogy a régi emlékeink és tapasztalataink megzavarjanak, és negatívvá tegyenek, a tisztaságunknak, és így a belső békénknek is vége. Nem egy külső esemény vagy egy személy az, aki elveszi a békénket – ez azért van, mert engedélyt adtunk, hogy belépjenek a tudatunkba. Tartsd a tudatodat és a szívedet szabadon minden szennyeződéstől, és a békés maradsz. 

2012. február 06. hétfő
A béke, olyan tapasztalat, amit az emberiség állandóan keres. Keressük a békét, a nyugalmat, és egy mozgalmas nap után békében akarunk lenni önmagunkkal. Ha stresszt, haragot, vagy frusztrációt tapasztalunk, megpróbáljuk önmagunkat békéssé tenni.  
A béke több, mint egy minőség. Ez egy szellemi erő, ami képes legyőzni a haragot, a negativitást és az erőszakot.

2012. február 05. vasárnap
Valahol belül a nyugalom mélyén mindig megtalálod azt, ami a szükségleteidet kielégíti.

2012. február 04. szombat
Az önbizalom azt jelenti, hogy ösztönösen ismered a saját utadat, és van erőd ahhoz, hogy azon haladj.

2012. február 03. péntek
Ha a harag irányít, ez azt jelenti, hogy elnyomod a lélek eredeti minőségeit, a toleranciát és a szeretetet.

2012. február 02. csütörtök
Gondolatok minden napra...
Amikor egy házat építesz, akkor minden tégla számít. Amikor felépíted a jellemedet, minden gondolat számít.

2012. február 01. szerda
Miközben érzelmeid megértésén dolgozol - beleértve az előtted élt családtagok érzelmeit is -, és összerakod múltad darabkáit, amelyek azzá tettek téged aki vagy, megkezdődik gyógyulásod. Amint a gyógyulás megindul, ösztönzést kapsz a változásra, ha céljaid magukban foglalják belső hangod, intuíciód irányítását is, amelyet gyakran szellemnek neveznek, mindig rendelkezésre áll, amikor válaszra van szükséged. Nem számít, milyen helyzetről van szó, úgy tűnik, mindenki ösztönösen tudja, mi a legjobb számára. Nem számít, milyen régóta nem hallgattál már erre a hangra, még mindig rendelkezel azzal a képességgel, hogy kapcsolatba lépj önmagaddal spirituális és intuitív módon... Csak el kell döntened, hogy elfogadod, kapcsolatba lépsz vele, és figyelsz rá.
Rebecca Linder Hintze

2012. január 31. kedd.
Ha úgy határozunk, hogy magunkat tehetetlen áldozatnak, helyzetünket kilátástalannak tekintjük, a Világegyetem támogat bennünket ebben az elképzelésünkben, és már el is vesztünk.
(Louise L. Hay)

2012. január 30. hétfő
A derű az élők halhatatlansága.

2012. január 29. vasárnap
A létezés egyetlen állandója a Változás.

2012. január 28. szombat
i folytonosan arra törekszünk, hogy ezzé vagy azzá váljunk, hogy elérjünk egy bizonyos állapotot, hogy ilyen vagy olyan tapasztalatra tegyünk szert... - így a tudat örökkön-örökké valamivel foglalkozik; sohasem nyugodt annyira, hogy odahallgasson a saját küzdelmeinek és fájdalmainak zajára.
(Jiddu Krishnamurti)

2012. január 27. péntek
Nagyon könnyen elfogadjuk mások ítéletét, és erre alapozva formáljuk meg a saját magunkról kialakított képet. Ahhoz, hogy igazán felszabadult légy, meg kell hallgatnod az úgynevezett jó és rossz dolgokat is, amiket mondanak, de reakcióidban az érzelmeknek csak annyi szerepe lehet, mint amennyi egy számítógépben van, amikor adatokat táplálnak bele. Mert amit rólad mondanak, az többet árul el róluk, mint terólad.
(Anthony de Mello)

2012. január 26. csütörtök
Ismered-e a piros kendőt? Ami mindig ott virít előttünk. (...) Megszületik a gyermekünk, alig várjuk, hogy fölálljon, ha föláll, hogy szaladjon, ha szalad, hogy beszéljen; majd arra vagyunk büszkék, hogy tud végre olvasni; szurkolunk, hogy sikerüljenek a vizsgái, hogy sikere legyen, érje el a célját, legyen egyre gazdagabb, ismertebb, hatalmasabb, és találja meg nagy nehezen a párját, aki előtt szintén ott lóg egy Piros kendő, amit ő sem tudott idáig elérni. És immár együtt loholnak tovább. Nem élvezik sem önmagukat, sem egymást, sem az életüket... Mert hol van még a kendő?!
(Müller Péter)

2012. január 25. szerda
Nincsen hited? Sürgősen alkoss egyet magadnak, különben mások gondoskodnak róla, hogy az övékében higgy!

2012. január 24. kedd
Ha azt képzeled, hogy beteg vagy, az is leszel! Ha hiszel a gyógyulásodban - de igazán hiszel -, meggyógyulsz. Ha hiszel magadban és a jövődben, a hited anyaggá formálja a láthatatlant, és élhető jövőt írhatsz magadnak. De ha mások hipnotizálnak, akár tönkre is tehetnek! Olyan káprázatokba hajszolnak, melyekbe belealjasulsz. Te is árthatsz önmagadnak, és mások is neked. A képzeleted erejével magadra idézhetsz egy olyan vacak életet, melyet nem szívesen élsz.
(Müller Péter)

2012. január 23. hétfő
A dalai Láma szerint, az emberiség legmeglepőbb tulajdonsága az, hogy dolgozik látástól-vakulásig, és feláldozza a pénzért magát, és egészségét.
Aztán megfáradva, megöregedve a nehezen megszerzett pénzét megromlott egészségének visszanyerésére fordítja. Nyugtalankodik állandóan a jövőjét illetően, mégis úgy él, mintha sohasem halna meg. Mivel nem élvezi a jelent, végül úgy hal meg, hogy nem is élt igazán!

2012. január 22. vasárnap
"Segíthetek az egyes embernek, hogy a jóhoz vezető utat megtalálja, helyette azonban se nem dönthetek, se nem kényszerít­ hetem a jóra. Mindenkinek magának kell megtalálnia az útját." Bruno Gröning

2012. január 21. szombat
"Ami rosszat az elődök tettek, azt mi ma újra jóvátehetjük. Akiket félrevezettek, és aki hagyta magát eltéríteni, az mögött felrobbantották az Istenhez vezető hidat, így ma tévúton jár az ember. Már nem tudja, mi a jó és mi a rossz. […] És én elsősorban ezért állok ma útjelzőként a szegény s a beteg emberek előtt, hogy az igazi, isteni útra őket visszavezessem." Bruno Gröring

2012. január 20. péntek
Az érzelmek ragályosak, mert öntudatlanul átvesszük mások hangulatát - jót-rosszat egyaránt. Ha időt szakítunk a bolondozásra, megfertőzzük egymást a jókedvünkkel, és azok, akik szeretnek bolondozni, sokkal esélyesebbek a boldogságra. (Gretchen Rubin) Tovább »

Olvasok egy könyvet. Dr Joe Vitale: Hoponoponó

Hoponoponó könyvet nem csak olvasom, gyakorolom a benne leírt alkalmazásokat a nap minden aprócska pillanatában. Mintr most: sajnálom szeretlek bocsáss meg nekem köszönöm

Ha nem olvastad még, javaslom, tedd. Tovább »

Az Én. Az igazi Énről

Az „igazi Én” és az agy

Mivel nem értjük az „igazi Én” jelentését, ezért helytelenül az „igazi Én” nagyon sok tulajdonságát, (képességét), agyunknak és az idegrendszernek tulajdonítjuk.
Amikor az agy szót használjuk, akkor általában az idegsejtek anyagára (tömegére), az összekötő sejtszövetekre és a hártyával borított agyvízre gondolunk. Tovább »

Világomban valami elkezdődött...

Elmondhatom ma már nyugodtan ezt: világomban minden rendben van. Tovább »

Erénykerék

Erényeinket gyakorolni kell, hogy rögzülni tudjanak bennünk.

udvariasság,
bátorság
magabiztosság,
figyelem,
pontosság,
önzetlenség,
akaraterő,
türelem,
nemeslelkűség,
higgadtság,
kitartás,
derű,
kreativitás,
megkülönböztető képesség,
lelkesedés,
szerénység, Tovább »

Mindenki egymásért! Fogjunk végre össze, hisz a Föld rengése nem csak Japánra, egész Bolygónkra hatással van..

Mindnyájan figyeljük a történelmi, 8.9-es erősségű földrengésről szóló híradásokat. Sok cunamit váltott ki ez a helyzet a világ Óceánjában, beleértve azt a 9 m magasat, ami 780 km/h sebességgel rontott neki a partnak. Ez a 3 emeletnyi magas vízfal Sendai városán söpört végig Japánban.

Tovább »

Kivonat - Kurt Tepperwein: Szellemi törvények- könyvéből

Kurt Tepperwein : A szellemi törvények - Kivonat
2008. május 19. hétfő - Csend blogja

1. Az élet tanulást jelent- a tanulásunk sora, maga az élet.

2. Ha szerepeket játszom, és, ha klisék és minták szerint élek, olyan emberként, aki egyáltalán nem én vagyok, ennek megfelelő lesz életem is. Tovább »

A Titok a Vonzás Törvénye és a 2012-es dimenzióváltás kapcsolata

Divat, hóbortos találgatások vagy a valóság lenne? Találgatások... Rövid tények az emelkedettek szempontjának vázlatából:

2012-es dimenzióváltás

Annyiféle dolgot hallottunk már arról, hogy mi lesz 2012-ben. Igazából mégis úgy gondolom, hogy még nem értjük mi, hogy mi készülődik a Földön, és mik is fognak velünk itt történni. Tovább »

Címkék:

Miért ajánlott mindennapos meditálás?

Már nyolc hét meditációtól megváltozik az agyunk

[origo]|2011. 01. 25., 4:31|Utolsó módosítás: 2011. 01. 25., 8:23|

Címkék:hippokampusz, meditáció, amygdala, stresszoldás, agy, stressz és relaxáció

Tovább »

Angyalokról

A 2011. 01. 01. nap azért is különleges nap a számunkra, mert egy Új Évtized nyitja kapuját az új év első napjával egyetemesen. Első tehát az Angyalokkal való ismerkedés. Bemutatom nektek sorra az Angyalokat. És mellé, tanításaikat, mindennapra egy másik fórumtémában.

Legyen áldott kezem, mely írja e sorokat, és légy áldott Te, ki olvasod azokat!

Arielt mutatom be elsőként. Ő, Ariel Tovább »

Happy életérzés. Saját vers, énekelve.

Szeretném, én is a nézettségemet, a látogatottságomat növelni! :)

Bátran küldjétek ti is el az ismerőseiteknek, hogy attól, hogy életünk éppen milyen periódusban áll, még lehetünk jókedvűek, vidámak :) És igenis, megtudunk csinálni bármit, amit akarunk!
Minden attól függ, mit akarunk attól a perctől, ami épp van:)

HAPPY dal Tovább »

Szent Karácsony

Karácsony Szenteste - Jézus születése

Jézussal minden szellemi világba beléphetünk, ha annak tudására megérett lelkünk. Ő pontosan tudja, milyen bölcsességre van szükségünk, hagyjuk hát vezetni magunkat általa.
Jézust nem kell bemutatni, hiszen mindenkiben benne él, mint az ÉLET URA.

Aki szíve szeretetében keresi, megtalálja. Tovább »

Legyen saját CSODANAPLÓD, sikeres teremtéseid gyűjtésére

CSODANAPLÓ

Egy amerikai spirituális gyógyító feljegyzéseit olvasgatva, egy nagyon érdekes rész ragadta meg a figyelmemet.
Azoknak az embereknek, kinek legfőbb problémája az elkeseredés és a kishitűség volt, egy kedves, de célravezető dolgot javasolt.
Megkérte őket, írják le minden nap (mondjuk este, amikor már nyugodtan tudnak ezzel foglalkozni), milyen jó dolgok történtek velük, különösen azokat, melyeket nem vártak, vagy gondoltak volna, így különösen jólesően töltötte el őket, még ha nem is vallották be azt - akkor - ott, maguknak. Tovább »

Advent negyedik hete – Bölcsesség - Maitreya

Advent negyedik hete – Bölcsesség - Maitreya

Az ember a szellemi világ küszöbéhez érkezik. Már nincs angyali védelmező körülöttünk és a Föld - körüli tér is magányossá válik. Tovább »