A saját mátrixod

"Üríts ki magadból mindent, félelmet, kétséget, hitetlenséget. Szabadítsd fel a tudatod!"
Mátrix c. film

A saját mátrixod

A Mátrix. c film meghatározó élmény volt számomra sok-sok évvel ezelőtt, olyannyira, hogy időközönként mindig előveszem és újra átélem. Nagyon sok párhuzamot vélek felfedezni a filmbéli Neo világa és a saját valóságunk között. Nem arra gondolok, hogy mindannyian világmegváltónak születtünk, pusztán a saját valóságunkat formáljuk nap, mint nap. Neonak megadatott a lehetőség, hogy kilépjen az illúzióból és magasabb szemszögből tekintsen a dolgokra, megtapasztalhassa erejét, képességét, amivel sorsát formálhatja.

Azt gondolom, a szellemileg, spirituálisan nyitott emberek számára nyitva az út most is, hogy a saját életüket önmaguktól elvonatkoztatva megvizsgálják. Így olyan összefüggésekre bukkanhatnak, ami segíti őket a problémáik, feladataik hatékony megoldásában, ráláthatnak emberi játszmáikra és azok negatív hozadékára. Hiszen, amíg folyamatosan benn dagonyáznak, egy-egy szituációban, amíg a saját félelmeikkel, fájdalmaikkal azonosítva élik a napjaikat, addig ezek az összefüggések rejtve vannak és a félelemmel átitatott ego irányítja hétköznapjaikat.

A nagyobb összefüggések meglátása pusztán az egyik lehetőség, ami a tarsolyukban van. Hiszen az erő, amit birtokolnak, szintén nagyon fontos és nem a fizikai erőre kell gondolni, nem a Mátrixban látható élet-halál harcokra, hanem a teremtő erőre, aminek segítségével formálhatják sorsukat. Minden kimondott szó, végrehajtott cselekedet meghatározza jövőbeni lehetőségeiket, újabb és újabb életutakat megnyitva. Hogy ezekkel a lehetőségekkel ki hogyan él, hogyan használja fel, az teljesen egyénfüggő, mindenki a saját tudatossági szintjének megfelelően alkalmazza.

Te rálátsz a saját mátrixodra?
Tudatosan teremted az életed, vagy elszenvedője vagy?

Rajmon Beáta

Olvass tovább: