Én és én, na meg az érzések

„A virágnak megtiltani nem lehet…”* De a virág vajon megtilthatja önmagának? Mi van, ha a virág úgy dönt nem nyílik ki, ha jön a kikelet? Ha úgy dönt, még csak a kikelet sem jöhet és már csak virág sem lehet soha többé… Vagy, ha úgy hiszi, nincs gyökere. Útra kelhet akkor a virág? Elnyomhatja a virág a természet rendjét? Nem. Mi lesz, ha megpróbálja mégis? Kudarc, amitől a virág nagyon szenved.

A természeted emberként, még, ha rejted is magad elől, még akkor is, ha tagadod: a szeretet.

Erre vagy programozva. Ezt keresed minden eszközzel. Másoknak való megfeleléssel, pénzzel, hatalommal, önfeladással, bármilyen elérhető eszközzel. Néha nagyon tévelyegve. De csakis azt kutatod keresed, hogy szeressenek és Te is szerethess. Önmagad és másokat. A baj csak akkor jön, ha szembemész a természettel. Ha azt hiszed, hogy felette állsz vagy mellette. Ha azt hiszed nem vagy a része. Ilyenkor önmagadtól zárkózol el és az egésztől, aminek amúgy, ha tetszik, ha nem része vagy.

Csodálkozol, miért érzed ennyire rosszul magad? Mi a baj veled? Miért nem érzel úgy magad, ahogy kellene? Tagadod az érzéseidet és közben mégis vágyod, hogy jóra forduljon. Hogy várhatsz jót valamitől, amit nem is vagy hajlandó észrevenni? Nem szerethetek, elfelejtek. Lenyelem. Még, akkor is, ha felrobbanok tőle. Tudod mi történik a békával, amelyiknek cigarettát tesznek a szájába?

Megpróbáltam magamnak csokorba gyűjteni mindazon elméleteket, amiket az érzelmekről olvastam, hallottam, tanultam. Egy újabb terület, ahol tökéletes a káosz. Hallgass rájuk! Ne hallgass rájuk! Kövesd őket! Ne kövesd őket! Csak pillanatnyiak, csak múlóak. Vagy épp azt szolgálják, ami Neked kell. Vannak örök érzések. Nem léteznek maradandó érzések. Mindig változnak… Zsongott a fejem tőle. Elég! Csend. Tisztázzuk!

Mi a fenék az érzések és miért vannak jelen?
Én részemről Abraham** verzióját tartom magamhoz közelinek, működőnek, alkalmazhatónak és a racionális elme számára talán a fő érv: leglogikusabbnak. Ezért ezt ismertetem veletek.
Eszerint az érzések jelzőbóják. Irányítanak. A bensőd harmóniáját szolgálják fenntartani a következőképpen: Létezik tudatos és tudatalatti síkod, amit nevezhetsz, akár Benső Énnek. (Ha így túl ezo hívd nyugodtan tudatalattinak.) Akkor vagy harmóniában önmagaddal, ha ez a két szint vagy sík harmóniában van. Ami pedig ezt szolgálja, azok az érzések. Amikor a tudatod ellentmond a bensődnek, akkor a negatív tartományban vagy. Amikor egyetértés áll fenn, akkor jól érzed magad.
Az érzelmek két végpont között mozognak. Az egyik a boldogság (szeretet), a másik a boldogság hiánya (félelem). De természetesen ez a fehér és a fekete, közte egy egész skála található. (Hickéknél megtalálod a teljest, de itt a fórumon is többen közzétették már.)

Ahhoz, hogy harmóniában lehess önmagaddal és ezáltal a világgal is, az érzelmeidet a pozitív tartományban érdemes tartanod. Egyfelől így érzed jól magad, másrészt ekkor vagy képes az életedet tudatosan és sikeresen teremteni. És akkor itt jön a „Hogy a manóba tudom megváltoztatni az érzéseimet?”. A tudatos síkod változtatásával, vagyis a gondolataiddal. Megérkeztünk végre a kedvencemhez! Halkan írom. :)) Pozitív gondolkodás… De erről majd legközelebb! ;)

Mindenféle jogi fenyegetőzés nélkül, kérlek, ha valahol máshol szeretnéd megjelentetni tisztelj meg azzal, hogy engedélyt kérsz! Köszönöm.

Ajánlott irodalom:
Esther és Jerry Hicks összes
Petőfi Sándor összes ;))

Felhasznált irodalom:
*Petőfi Sándor: A virágnak megtiltani nem lehet (1843)
**Esther és Jerry Hicks: Az érzelmek megdöbbentő ereje (és az összes többi)

HozzászólásokDrága Zsűl!

Még mindig csak azt tudom írni, amit a múltkor is, az egyik bejegyzés kapcsán. Ki ebben hisz, ki abban. :)
Köszönöm szépen a dicséretet és a bókot.
(A kávé hatásait nem nagyon ismerem, mivel nem fogyasztok, a saját hatásom meg mindig más. ;))
Puszi!Kedves Ritocska!

Nagyon tetszett, ahogy egymásba fűzted a gondolatokat. Én is szeretek idézetről idézetre "ugrándozni".:)
A teremtéshez kapcsolható egy fontos jelenség, az "Ellentétek Törvénye". Erről majd fogok bővebben írni, bizonyos részben ide kapcsolódik, hiszen nagy segítség ez a jobb teremtési-hatásfok elérésében.
(Egyébként le merném fogadni, hogy egy KV elfogyasztása Ritocskával igen csak elrepíti az embert a pozitív tartományba, legyen az az ember akár férfi, akár nő.;-))Kedves Angyalian ördögi!

Nekem még egy közhely eszembe jutott: Az élet szép. ;)
Köszönöm, hogy írtál. :)Érzelmek nélkül az ember csak

Érzelmek nélkül az ember csak egy robot lenne....egyszer fenn egyszer lenn...ilyen az élet...de menni kell tovább... :-) és mosolyogni...Drága Unique!

:)) Tiszteeeelgek! Mármint én a kollegina előtt. :)

Ma csak röviden. De a megértéshez talán ennyi is elég. Remélem.

Ehhez a könyvhöz még nem volt szerencsém, de listára tettem. Köszönöm az ajánlást és az utólagos engedélykérést, ami természetesen megadva. Köszönöm. ;)):-)) Jó ezekről időnként

:-))

Jó ezekről időnként olvasni, igen, a megbocsájtás vagy az az érzelmek megdöbbentő erejéről, amikből gondolataink születnek. Az elme nagy játékos. A gondolatok tényleg legyenek jók, hisz valóra válnak! Minden, amiben hiszel és minden, amiben nem, igaz lesz.

Van egy könyv, Az élet játéka, hogyan lássuk meg a rosszban is a jót. Ha már pozitív gondolkodás.. :-)

:-))

Szeretettel és örömmel írom, hogy, hogy írásod névvel, bekerült az olvasósarokba :-))
Kérek utólagos engedélyt!

:-)))