Hullámvasút haladó teremtőknek

Igen, ilyen szerkezet áll a vidámparkokban, létezik számítógépes játék is ilyen néven, és ugyanilyen hullámvasút lakhat Benned. Közeledés önmagadhoz, távolodás önmagadtól. Utazás a középpontod felé, majd vissza ellenkezőleg. Magas rezgés, alacsony rezgés.

Mert tanulsz, fejleszted önmagad és annyi mindent hallasz, olvasol (sokszor akár ellentétest), hogy már magad sem tudod, mit higgy. Mindenki olyan nagyon okos egy-egy krízishelyzetre vonatkozólag, meg a tudatos teremtéssel kapcsolatban.

Mindenki adja a tanácsokat, írják, hogy így jó, úgy jó, amúgy jó. Így csináld vagy úgy csináld! Te pedig néha (sűrűbben vagy gyakrabban) lent találod magad és nem érted mit rontottál el már megint. Mert mindent betartottál, mert elvégezted az önvizsgálatot, mert, mert, mert… És mégis itt vagy befürödve.

Hogy is zajlik a fejlődés? Történik valami Veled, amit negatívan értékelsz. Optimális esetben megkérdezed magadtól, hogy „Na, ez most mi a fenéért történt így?”. Vagy rájössz vagy nem, de, ha rájössz szuper, egy lépcsővel feljebb értél! Hurrá!

De mi van, ha mégsem? Látod az okozatot, kutatod az okot és ekkor bár biztosan haladsz a megoldás felé, elképzelhető, hogy mégis türelmetlenné válsz és elkönyveled az egészet kudarcnak. Stresszelsz, hogy a céljaid, amik felé eddig tudatosan igyekeztél, a rosszkedv miatt akár fényévnyi távolságra is kerülhetnek tőled. Kétségbeesetten kutatod a módját, hogy emeld az egyre csak csökkenő rezgésed, de ilyenkor általában pont ennek a csapdájába esel. Nemhogy emeled a rezgésszinted, ami a céljaid felé vinne, de még szépen lejtmenetet is előállíthatsz a feltörő negatív érzéseid által.

Gyakran találtam szemben magam ezzel a „problémával”. Talán mondhatom, hogy öregedő rókának számítok ebben a témában, amit néhányan csak úgy neveznek a „Titok”. Így misztikusabb talán, magam sem tudom. Én inkább tudatos életteremtésnek hívnám, de ez én vagyok. Szóval a tudatos teremtésem alatti kutatásaim során kevés helyen találkoztam gyakorlati, számomra működő megoldással erre a „problémára”. (Egyébként van, csak mindenkinek más.)

A kezdetektől szembesültem ezzel, onnantól, hogy megértettem, hogy minden belőlem indul ki és, hogy mindent, ami az életem terén realizálódik, azt én hoztam létre. Azt gondoltam, jó, jó most vacak minden, de, ha szépen lassan rendet rakok, mint mondjuk egy lomtalanításnál, akkor aztán lesz egy "szupi" önmagam, élére állított belsővel.
Igen ám, de az okok nem fogytak el! Ha megoldottam ezt, kerekedett egy másik, megoldottam azt is, jött egy újabb. Volt szünet közte, volt nyugi, de végül mindig újabbak és újabbak jöttek felszínre. Még akkor is, amikor úgy éreztem, most tényleg a vége és készen állok.

A megoldás kulcsát sokkal hamarabb megkaptam, mint gondoltam, csak jó szokásomhoz híven néztem és nem láttam, legfőként pedig nem használtam. Az első ilyen kulcs Secret Admintól jött. Egyszer, talán több, mint egy éve, amikor nagyon kiborultam, azt írta nekem, hogy amíg hibát keresek találok is és inkább éljem az életem a kutatás helyett. Igaza volt. Részben. A dolog ugyanis, mint arra már számtalanszor rájöttem korábban is, pofonegyszerűek és mégsem. Egészen pontosan félúton van a válasz.

Éljek! Igen. Az okokat nem kell keresni, amikor eljön az idejük, úgyis szembe találjuk magunkat velük. Ki sem tudnánk ekkor őket kerülni. Hogy megértjük vagy futunk még egy kört, az már mindig csak rajtunk áll. Én töredelmesen bevallom, néha több kört is futok egy megoldásig, de olyankor így van jól. És én ezt tudom. Olyankor így kell lennie. Ettől élet az élet és ez a tudatosságba is belefér. Hiszen ahhoz, hogy tudjam mit akarok ismernem kell többféle alternatívát.
A mélypontot is meg kell élni ahhoz, hogy tudjam hol a magaslat. Az pedig csak lassanként jön el, hogy a mélypontok már nem is olyan mélyek, sőt már azok is magaslatok, mert nem földrajzi kérdés. Egyszerűen megtanulod a tudatosság és a pozitív gondolkodás segítségével máshonnan, máshogyan nézni. Nem mindig van fent a fent és lent a lent.
Aki keres, az talál! Igen! Pontosan. Ha keresek találok, hiszen a keresésre figyelek, azt teremtem. Így végig lehet keresgélni egy életet, anélkül, hogy valaha is találnék bármi érdemlegeset.

Vagyis akkor a lényeg:
De sokkal egyszerűbbet javasolok, egy általános megoldást. Mégpedig azt, hogy ilyenkor hallgass önmagadra. Nem, nem a racionális gondolataidra, nem másokra. Magadra, a Belső Énedre, aki leginkább érzelmeid útján kommunikál feléd. Ki más tudhatná, hogy Neked mi a legjobb? Te!
Hogy éppen akkor, amikor ez az egész zajlik Veled, arra van szükséged, hogy ezerrel lerobogj a rezgésszinted aljára, vagy behúzd a kéziféket és megpihenj, vagy elkezdd nagyon tudatosan megváltoztatni a rezgésed és feljebb tornászni magad, azt a Belsőd jelzi! Hagyd dolgozni, hagyatkozz rá, hallgasd meg! Dobd sutba az okos gondolataidat, a racionális éned (ego), hagyd, hogy az intuíció vigyen!

A tapasztalat egy olyan dolog, ami teljesen objektív alapvetően, aki szubjektívvé teszi, az TE magad vagy. Tégy, ahogy a belsőd (nem az eszed) súgja, ha ezt követed pontosan úgy lesz jó, ahogy lesz. Csak a hited és a hited iránti eltökéltséged (más néven akarat) hozhat ki a hullámvasútból.

Hidd el, a változás normális. Ne ijedj meg tőle! ;) Sok sikert és a legjobbakat!

Mindenféle jogi fenyegetőzés nélkül, kérlek, ha valahol máshol szeretnéd megjelentetni tisztelj meg azzal, hogy engedélyt kérsz! Köszönöm.

HozzászólásokEz télleg elképesztően tartalmas és jó!

Ritocska, jó olvasni újra és újra!nagyon tetszik:)

nagyon tetszik:)Szia Ritocska! Jó újra

Szia Ritocska! Jó újra hallani felőled, köszönöm az utalást, örülök :-) jó volt olvasni...:)

@ sterkeni
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett! Amúgy, mindig van válasz és segítség. ;) Szuper jó, h nyitott voltál meglátni.

@Nadin
Szia Nadin!
Tudod eszembe jutott az első kommunikációnk és egyúttal az, mennyire örülök és jó, hogy Te írtál a régiek közül elsőként nekem. Ha nem haragszol meg érte, ezt egyenesen ajándéknak vettem. Remélem, hogy jól vagy és minden rendben. :)
Én köszönöm, hogy olvastál és azt, hogy ilyen nagyon kellemesen fogadtál! :) Igazán hálás vagyok érte.

RitocskaSzia!

Szia Ritocska!
Már rég szóltam hozzá valamihez,de most a kedvedért megteszem. :) Köszi újfent amit megosztottál velünk, hiányoztak már az ébresztő gondolataid :)
NadinIgen, igen, igen, igen,

Igen, igen, igen, igen, igen!!!!!!!!!

Nagyon tetszik amit írtál, épp itt tartok, mármint, hogy hagyom a belsőmet vezetni mindeféle észérv és racionalitás ellenére, és nagyon jól vagyok ettől. Köszönöm a megerősítést (ami valahogy ezen az oldalon mindig a legjobbkor jön).
:))