EGYÜTT-est (VALÓBAN beszéljünk róla!)

MŰ-VILÁG, VIRTUÁLIS ÁL-KÖZÖSSÉG HELYETT VALÓDI EMBERI BESZÉLGETÉSEK!

Évekkel ezelőtt könnyen és gyorsan összehoztam olyan beszélgetős esteket, amikor 8-10 nyitott, érdeklődő ember szívesen ült le egy tea és süti mellé beszélgetni egy jót olyan témákról, amelyekről volt véleménye és szívesen fogadott volna más meglátásokat is. Jöttek azért is, mert kérdéseik voltak, elbizonytalanodtak, tudni akarták, hogy mások is ugyanezt érzik-e, vágytak valódi közösségre, érző és gondolkodó emberekre stb.

Aztán a közösségi média átvette a valós találkozások szerepét. Mindenki otthon kucorog, a saját teásbögréje mellett, egyedül vagy épp háttérben a családjával, mereven a monitorra figyelve… várva azt, hogy valami történjen. Mi? Nem tudom. Talán önfeledt pillanatokat remélünk, esetleg információkat, kikapcsolásra alkalmas képeket, videókat, gondolatokat. Miért is kell kikapcsolni? Honnan kell kikapcsolni? Hol vagyunk és hogyan bekapcsolva? Gondolkodtál már valaha ezen?

Arra gondoltam, hogy visszahozom a régi programokat, olyan lehetőséget biztosítva, amelyek nem múltidézőek, nem sóhajtozó visszavágyódóak, sokkal inkább előre tekintőek, tettekkel teli, Emberiek, Igaziak, Építőek, Értékek.

Az a csodálatos a világban, hogy mindenki számára más az érték. Azt is szeretem, hogy hasonló a hasonlót vonzza, ezért egészen biztosan vannak olyanok, akik szívesen vesznek részt olyan beszélgetésekben, amelyek hozzájárulnak önismeretük fejlesztéséhez, segítenek az aktuális elakadás kibontásában, felismerések beépítésében vagy csak egyszerűen időt és figyelmet adnak egymásnak.

Nekem vannak témáim, kérdéseim, elbizonytalanodásaim, néha saját válaszaim, amelyekre nyitottan várom mások továbbgondolását. Anno sokszor egészen más irányba kanyarodott a beszélgetés, nem voltak és nem is lesznek merev falak. Arról és úgy jó beszélgetni, ahogy az éppen aktuális közösség alakítja.

Nekem vannak gondolkodó ismerőseim, ismert vagy szeretett emberek, akiket időről-időre szívesen meghívnék, hogy az aktuális témához hozzátegye a saját gondolatait is.

Nekem van egy termem, ahol jó a hangulat, van süti és tea, kávé, valódi kristályokkal készített ásványvíz.

Nekem van nyitottságom, kíváncsiságom, érdeklődésem és bátorságom, hogy szeretettel meghívjalak, legyél ott, beszélgess velem, velünk, ha vágysz egy ilyen programra.

Neked? Első lépésként a nyitottságod bőven elég!

TERVEZETT programok:

Időpont: 2013. április 12. péntek 18.00-20.00

Téma: Nem akarom, mégis gondolom/érzem/csinálom.

(A párkapcsolati zsákutcák felszámolása. Mi az, amin lehet tudatosan változtatni, mi az, amire a kezdetektől figyelnünk kellene, hol van a saját felelősségünk…)

Időpont: 2013. április 19. péntek 18.00-20.00

Téma: Kiégés kezelése

(Apátia, letargia, úton a kiégés felé – mindenki életében megfigyelhető kiégési ciklusokat beszélnénk át. Fókuszálva a munkára, karrierre, de érinthetjük a párkapcsolatokat, önmegvalósítást, családi viszonyokat stb.)

Időpont: 2013. április 26. péntek 18.00-20.00

Téma: Énidő

(Szerepeink, amelyeket tudatosan vagy tudat alatt vállalunk. Hol vagyunk, hogyan képviseljük magunkat? Mit csináljunk, hogy ne álljunk rendszeresen a sorvégén? Egyensúly, fókusz, énidő megteremtés stb.)

További Együtt-estek tervezett témái a begyűjtött igények alapján:

- Önmárka – hogyan mutassam meg azt, aki VAGYOK, hogyan hozzam felszínre az értékeimet

- Internetes társkeresés – körbejárjuk a buktatókat, reális igényeket, célszerű kommunikációt, tiszta üzeneteket stb.

- Túlterheltség kezelése – megvizsgáljuk egyéni akció-terveinket, beszélünk a fókuszálásról, sorrend képzésről és minden hasonlóról

Helyszín: 1111 Budapest, Bartók Béla út 34. fsz. 7. (4-es kapucsengő)

Kérlek, készülj 1.500 Ft hozzájárulással a terem rendben-tartására és a fogyasztásra.

Érdekel? Jönnél?

Kérlek, tisztelj meg egy emaillel, hogy tervezhető legyen az esemény és visszajelzést tudjak küldeni, hogy beleférsz-e még a csoportba illetve megfelelő számú (6 fő) érdeklődés hiányában megrendezésre kerül-e az aktuális program.

Itt várom leveled: era@venuszok.hu

Szeretettel és tisztelettel várlak:
Ryka

forrás:

Hozzászólások:-)

Továbbadlak. Címed magamnak is eltettem. Köszönöm.Kedves Ryka :-)

Igen, értem, sőt... és tudod mégsem lehet egy asztalhoz ültetni őket érdemben..., ez a legmeghökkentőbb... pedig a forgatókönyvek nagyon is azonosak, csak hát mindig MÁS a főszereplő, máshogy érez, máshogy ért, másból ért, máshogy gondol...

a fonó... mekkora ötlet!

egy kis/nagyvárosban vajon mi lehet ennek a megfelelője?

ahova azok is eljönnének, akik otthon nem a maguk akaratából maradnak... akik szegényebbek, gátlásosabbak, és tele vannak érzéssel, jó gondolattal...

... azok, akik tényleg gondban vannak, nem mernek jönni... tele vannak bizonytalansággal, félelemmel, érzéssel, amiket nem értenek, ki sem mernek bújni... a baráti kapcsolatok, de még azok sem mindig segíthetnek...

jó lenne elmondani, felfedezni az érzéseket, a kiváltó okokat, a reakciókat, a mozgatórugókat...
... de ehhez kegyetlenül őszintének kell lenni...és az emberek nem szeretnek szembesülni azzal, hogy maguk tehetnek arról, ami... körülöttük, bennük van...

nehéz eset... pláne mostanában, ahol annyi a jós, sarlatán és a lélek titkainak megfejtéséből meggazdagodni vágyó...

***

Hiába minden előadás, könyv, ha nem inspirálódnak s próbálják ki magukat! Ha nincs valaki, aki kedvéért megpróbálják. Nem önmeghaladó, önmagadon átlépő kurzusok kellenek, hanem egyszerű meghallgatások, (ön)építő beszélgetések... hogy merjünk, elfogadni, magunknak megfelelni.

Komoly, szép dolog, amit elhatároztál. Induljon be, s legyen öröme, neked s azoknak, akik meghallgattak. Azoknak, akiket meghallgattál.

Szép hétvégét kívánok Neked!Kedves Ryka!

Talán túl személyesek ezek a témák, s nehezebben nyílnak meg erről az emberek...

...

Mi kéthetente/havonta összegyűlünk, (több ilyen kis kör van, van, akikkel fél évente) általában kötetlen a beszélgetés, kivel mi történt, van, hogy csak egy mesél, van, hogy témához kötött...

s van direkt olyan, hogy olvastad-e, láttad-e, megnézted-e, olvassuk most el, dumáljuk meg, ami lehet egy film vagy vers, ami mélyebb gondolatokat vagy érzéseket közvetített..., és arról jönnek az érdekes kérdések... mint egy felolvasó est vagy filmklub... kicsiben... nincs vezető, mester, mindannyian segítünk a másiknak...

...ha sokan vagyunk, több időt kell arra szánni, hogy mindenkit meghallgassunk, ezért ezek a körök nem működtek olyan zökkenőmentesen...

Ár nincs... egy kávé, tea, bármi mellett... egy csendesebb helyen... akár otthon is... tavasszal valaki kertjében, hozom alapon, ... kevesebb számú emberrel, s működik.

Remélem, tudsz egy jó kis beszélgetős klubot elindítani.

Sok sikert!Kíváncsi vagyok, Te hogyan gondolod?

Tényleg nem divat már beszélgetni egy asztal körül? Volt, aki azt írta, hogy elfelejtett már. Más szerint virtuálisan mindent el lehet intézni. Valaki azt írta, hogy nem könnyű kilépni a monitor mögül, más azért marad otthon, mert lusta utazni. Ez tényleg így van?