Nem értem, hogy miért….

Amikor hallom emberektől, hogy mennyi mindent megteremtettek már az életükbe, milyen ügyesen kívántak és sokszor nem is kellett érte anyagi terheket vállalni, hiszen MEGNYERTÉK, akkor az gondolom, hogy IGEN, így kell csinálni. Aztán, amikor látok arcokat, ahogy ezeket a történeket hallják, látom hitetlenkedésüket, legyintésüket, fél-grimaszukat, akkor meg azt gondolom, hogy NEM, mert más hozzáállás kellene.

Amikor vizsgálom, hogy mi is kell a nyeremények birtoklásához, akkor egyértelműen látom, hogy jelet kell küldeni az Univerzumnak, hogy mi azt szeretnénk. Na igen, de sokszor ennél gyakorlatiasabb lépés is kell előtte: jelentkezni kell, pályázni, sorjegyet venni, benevezni, tombolát húzni stb. A világ már csak így működik, ha nincs egyértelmű ráutaló magatartás, akkor jelentősen lecsökkennek a lehetőségek.

Miről jutott eszembe? Köő Adrienn fotográfust talán nem kell bemutatni sokaknak, számtalan kiállítása és szerteágazó alkotói tevékenysége miatt. Ha mégis ismeretlen, akkor még jobb az alkalom, hogy ingyenesen valaki megismerje munkáit.

Egy hónapja kitaláltuk, hogy a „Legyél egy napra modell!” program keretében valaki ingyenesen kapja a lehetőséget, hogy megmutassa egy új arcát, ha vágyik rá. Ez, a főleg Nőknek szóló program nagyon jótékony hatással lehet az önbizalom erősítésére, önértékelés javítására. Ehhez a programhoz csatlakoztam én is, hogy a stylist, sminkes és fotózás előtt legyen egy személyre szabott coaching találkozó, hogy a nyertes reálisan lássa lehetőségeit, tisztában legyen képességeivel, erősségeivel és a fotózáson illetve az élet útvesztőiben is tartósan ezt sugározza már. Tudom, tudom, a pasiknak gyakorta egy értelmetlen hajcihő az ilyesmi, de mi Nők nagyon vágyunk egy-egy „simogatásra” az élettől (is). :) Időről-időre jól esik valami olyan program, esemény, amelyben egyértelműen főszereplők vagyunk. Normálisan minden napunkat úgy kellene megélni, hogy a film, ami forog előttünk, mellettünk, bennünk, annak minden pillanatában MI legyünk a főszereplők és ráadásul még tudatában is legyünk ennek pillanatról-pillanatra. Gyakorlatból már nagyon jól tudom, hogy a hétköznapi életben azért ez nem megy mindenkinek olyan könnyen. Sok nő a kiemelkedő logisztikai képességének, nagy szívének, önfeláldozásának és alkalmazkodóképességének köszönhetően észrevétlenül háttérbe szorul, alárendelődik másoknak, állandóan a sor végére áll, így veszít energiáiból. Ez egy lavina, meg lehet állítani, de ha túl későn tesszük, akkor az énképünk már annyira rombolódik, hogy nehéz vagy mindenképp hosszú időt igényel újra valami kerek egészet építeni belőle.

Miért is hoztam most fel ezt a témát? Ez a program, amit kitaláltunk kb. 40.000 Ft értékű. Minden jelentkező automatikusan kap egy 10% kártyát, ha szeretné igénybe venni a programot, és VALAKI ingyenesen megnyeri magának ezt a „lelki-tuning játékot” húsvétra. Remélhetőleg az, aki tényleg vágyik egy ilyen napra. Azt tűztük ki célul, hogy nem csinálunk ránctalan, nyakba felhúzott mellű, darázsderekú, 20 évvel fiatalabbnak látszó műnőket, hanem pontosan a saját belső és külső szépségét hangsúlyozva mutatjuk meg azt az új arcát, ami eddig is a sajátja volt. Éppen ezért, nyitottságból, kíváncsiságból érdemes bárkinek jelentkezni, akit érdelek saját, új, eddig ismeretlen arcai.

Részletek:

Na és itt térek vissza a kérdésre. Teremtünk. Pontosabban szeretnénk teremteni. Azt hittem, hogy a játék meghirdetése után nagyon sokan jelentkeznek. Két hete több fórumon is elindult a játék. És azt hittem, hogy sokakat érdekel majd. Nem így lett. :) Tíz alatt van a jelentkezők száma. Még tart a játék pár napig, de nem jövök rá, hogy a nők, akik vágynak az ilyen jellegű programokra, ráadásul ingyen meg is kaphatják, miért nem tesznek érte? Ti tudjátok az okokat? Túl hosszú a szöveg? Túl érthetetlen? Vacakolni kell vele, érte? Már nem hisznek az emberek a nyereményekben? Hogy valami lehet ingyen? Attól félnek, hogy biztos van hozzá valami rejtett költség? Bár érteném…

Hegedüs Erika

Hozzászólásokigen, az hogy csökken a

igen, az hogy csökken a figyelem, valóban annak is betudható hogy mindenki rohan... de hová? :-))pont a "csak egy vélemény" ér sokat Admin :)

hiszen ezzel megtisztelsz, hogy velem gondolkodsz, segítesz, saját véleményeddel hozzáadsz az én megoldásaimhoz.
Az új "trend" nem tetszik. :( Amióta megírtam ezt a cikket, megfordultam pár helyen és direkt szóban teszteltem - megkérdeztem csajokat, nőket, lányokat, csajszikat, hölgyeket, hogy mit szólnának egy ilyen önismeretet mélyítő játékhoz. Stílustól, egyéniségtől fügetlenül mindenki nagyon lelkes volt, elkérte a linket és igérte, hogy benevez, hiszen "potya" és még jó móka is. Aztán gondolhatod, hogy milyen kicsi számban váltották be az ígéretüket.

Mert én is így érzem. Rohannak, ezért ha nem is érdektelenek, de csökken a figyelem. Vagy prioritást téveszt. Vagy csak túl sok az információ és lassan képtelenség szelektálni. Vagy inkább azt mondom, hogy nehéz szelektálni.

Igen, a sikersztori is elgondolkodtatott. Én nagyon örülök a nyeremény könyveimnek, mert ismét beigazolódott, hogy a nyereményekben az a jó, hogy meg lehet azokat nyerni. :))))

Tudom, hogy milyen könnyű felülírni, átértelmezni a saját problémáinkat, csak azért, hogy ne foglalkozzunk velük, mert az fájdalmas. Nem baj. Megéri nekifutni. Köszi a gondolatot, igyekszem azokat megtalálni, akik TESZNEK is bármiért. :))

Legyen szép a napod!
szia
RykaEnnek is nagyon örülök Kálmi,

mert ez a véleményed is sokat adott. Nem baj, hogy borús hangulatban is írsz egyből, amit gondolsz. Az is Te vagy. Elgondolkodtattál. Mennyire fontos, hogy mi fog meg valakit és mennyi az annyi az infóból, hogy ideális is legyen. :) Van még min dolgoznom...
Legyen szép a Napod!
Rykatitok

Ryka, amit most leírok, csak egy vélemény... :) 4 éve mióta működik ez az oldal, én is szervezek különböző eseményeket, de nem csak a saját programjainkon, hanem máshol is sok helyen megfordultam, olyan rendezvényeken ahol 200-400 vagy akár 600 fő vesz részt. Az a tapasztalat és ez egy új "trend"... hogy az emberek nagy része érdektelen.

Már nem érdekli őket semmi, a saját problémáikat is szőnyeg alá söprik inkább - az is lehet hogy épp a Titok félreértelmezése miatt. Ha a Sikersztorit 3 évvel ezelőtt szerveztük volna, biztos vagyok benne hogy 100-150 történet jött volna. Gyakorlatilag - és ezt te is jól tudod - egy történet feltöltésével és 8 szavazattal lehetett nyerni több ezer Ft értékű könyveket, tehát mondhatom hogy az ingyen (és választható!) könyv: senkinek sem kellett. Akármit adsz ingyen, az emberek már oda se ballagnak.

Ez azért rossz, mert mindenki azt kapja vissza az élettől amit ad. Mondhatnám hogy nagy baj van, de optimistán nézem, és azt látom hogy sok sok ember van, akiben iszonyú nagy potenciál van, és ez előhozható, tehát ez óriási lehetőség azoknak akik most TESZNEK valamit! :)

Egyébként a Titok Klubot is pont ezért indítottam újra - meg a Sikersztori díjátadó kapcsán kibontakozott nagyon jó beszélgetés hatására - hogy legyen egy hely, ahol csendben, egymásra figyelve tudunk beszélgetni, és gondolkodni. Ahonnan elindulhatnak majd a jövő sikerei. :)Szia Ryka!

Reggel kicsit borús hangulatban írtam a hozzászólásom. Örülök, hogy nem vetted bántónak. Köszönöm a megértő türelmességed. :) Kifejthettem volna jobban, hogy mire gondolok. Most pótlom:

(Igen, tudom milyen a coaching, hogy kérdés feltevéssel rávezetjük az embert a válaszokra, és így ő hozza fel magában segítséggel a saját válaszait, megoldásait. )

Így látom: azért volt kevés jelentkező, mert az ajánlat/lehetőség olyan volt, mint bármelyik másik, amikkel találkoznak az emberek. Persze az "áru" (termék, szolgáltatás) az más. De az embereknek igazából nem az számít. Hanem, hogy megfogja-e őket a dolog, illetve amennyi infó eljut hozzájuk. És, hogy mennyi infó jut el hozzájuk, az sok esetben az adott emberen múlik főleg, hogy mennyire figyel oda, mennyi infót enged be, stb.

Most nem olvasom el újra, erre emlékszem belőle: jelentkezzenek az emberek, kap mindenki 10% kedvezményt, egy valaki pedig ingyen hozzájut a szolgáltatáshoz. És pont. Bármit lehet ilyen akcióval "forgalmazni". És épp ez az (szerintem). Hogy az ajánlat nem igazán különbözik a többitől. (persze más a szolgáltatás, de az akció nem)
Ez miatt (is) kevés a jelentkező szerintem.

Meg miért kapnak az emberek 10% kedvezményt? Ez nem fogja meg őket. Oké, hogy olcsóbb (ha az eredeti ár nem több ennyivel, és csak marketingfogás a látszat kedvezmény. Ezt nem feltételezem, egyébként, ha így lenne, sem lenne vele gond). Szóval olcsóbb, de semmit nem kell tenniük a kedvezményért. Így nem is értékelik.

Hozzászólásban amit írtál, nagyon jó szerintem. Idézek, és szerintem ez jobban megfogja az embereket:

"olyan lányokkal, nőkkel találkozom, akiknek nagyon kicsi az önbizalma, ilyen-olyan ok miatt darabokban az önértékelése. Egy ilyen játékos önismeret is lehet módja, hogy jobb állapotba kerüljön valaki. Mélyen hiszem, hogy az embereket onnan kell közelíteni, ahonnan képes változni, befogadni. Hiában lenne jó belülről építkezni, sokan vannak, akiknek kézzelfoghatóbb a külső eredmény a változáshoz, hogy aztán valami belül is elinduljon.
Az a fajta tréner, mint én, nem tanít igazából, tehát nem is adhatok tovább semmi iskolapadban szerzett tudást. Egy coach arra jó, hogy kérdezzen, összefoglaljon, vezetett irányban beszélgessen, hogy a válaszokat az mondja ki, aki változni akar. Ez a tudás mindenkiben benne van... csak a tények azt mutatják, hogy sokan nehezen hozzák felszínre." - és ide a végére hozzá tenném, ebben segítek.

Így azt hiszem nagyon jó. :)

Amúgy tetszik amivel foglalkozol, és biztos vagyok benne, hogy hasznos.

Szép estét!
KálmiDehogy vagy bántó Kálmi...

köszönöm a soraidat, elgondolkodtattak, viszont ezzel még nem kerültem közelebb a megértéshez. Az, hogy nyitott vagyok az életben vagy sem... nézőpont kérdése. A világból egy szeletet látok, ahogy gondolom sokan mások. Ebben a szeletben én olyan lányokkal, nőkkel találkozom, akiknek nagyon kicsi az önbizalma, ilyen-olyan ok miatt darabokban az önértékelése. Egy ilyen játékos önismeret is lehet módja, hogy jobb állapotba kerüljön valaki. Mélyen hiszem, hogy az embereket onnan kell közelíteni, ahonnan képes változni, befogadni. Hiában lenne jó belülről építkezni, sokan vannak, akiknek kézzelfoghatóbb a külső eredmény a változáshoz, hogy aztán valami belül is elinduljon.
Az a fajta tréner, mint én, nem tanít igazából, tehát nem is adhatok tovább semmi iskolapadban szerzett tudást. Egy coach arra jó, hogy kérdezzen, összefoglaljon, vezetett irányban beszélgessen, hogy a válaszokat az mondja ki, aki változni akar. Ez a tudás mindenkiben benne van... csak a tények azt mutatják, hogy sokan nehezen hozzák felszínre.
Egy dolog az elmélet és egy másik a gyakorlat. Engem leginkább a gyakorlat szokott érdekelni. Az írásom is csak erre vonatkozott, amit ÉN érzékelek a világból, tehát az én valóságom. :)
szeretettel
RykaSzia Ryka!

Nem akarok bántó lenni.

Mire való az a sok tudás, amit az "iskolapadban" szerzel (majd tanítasz trénerként), ha nem nyitod ki szemeid, hogy az életben tapasztalj? (trénerként nem csak a tananyagot, az embereket is ismerned kellene)

Nem elég mások által (üzletszerűen) tanított dolgokat tanulni. Semmit nem ér, ha nem lát (jól) az ember...

Tisztelettel és őszinteséggel: Kálmi