A hála

A hála nagy erő. A hála érzését fel kell kelteni szívedben, mert aki hálás, az örül. Életcél az öröm, szeretet elérése. Minél hálásabb vagy, annál inkább bőségben élsz. Adj hálát, hogy élsz, vannak szeretteid, meleg van, világítás van, stb. Aki hálás, az nagylelkű. Aki nagylelkű, az bőkezű minden szempontból (pénzügy, szeretet, stb.). Adj! És adj többet, mint amennyit kapsz. ~ (A hálapénz az más)

“Ha az egyedüli ima, amit elmondasz egész életedben, így hangzana: “Köszönöm”, az is elegendő lenne.”

Miközben mosogatsz, imádkozz! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél, és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie…”

“A sors talán azt akarja, hogy sok nem megfelelő emberrel találkozz mielőtt megismered az igazit, hogy mikor ez megtörténik igazán hálás legyél érte.” (Paulo Coelho)

Ha józanul nem hiszel semmiféle istenben, most mégis ott motoszkál benned valamiféle hála - ajándékot kaptál, és nincs kinek megköszönni.

Müller Péter

Címkék:

HozzászólásokTudod Te ...

mire/kire gondoltam :)

Egyedül én hiszek neked.

Érted?Hazugság

"Nincs igazgyöngyruhám. Soha nem is volt. Szürke kavics vagyok."

Kevés embernek van kapcsolata a Fénnyel :)Ami viszont fontos a hálával kapcsolatosan

A hála lényege és értelem

Nem lesz a tiéd, amiért könyörögsz, sem az, amit akarsz. Azért, mert éppen a kérésed rögzíti a hiányt, és ha kimondod, hogy miután vágyakozol, azzal pontosan is csak ezt az élményt, azaz az akarást hozod létre a valóságodban. A helyes imádság tehát soha nem az esdeklő könyörgés, hanem a hálaadás imája. Ha előre köszönetet mondasz Istennek azért, aminek a megtapasztalása mellett döntöttél, legyen az bármi, akkor végeredményben elismered a létét – gyakorlatilag. A hála így a legerőteljesebb nyilatkozat Isten számára; megerősítése annak, hogy megadtam a választ, mielőtt még kérdeztél volna. Úgy hogy soha ne könyörögj. Határozz, hogy úgy legyen! (Neal Donald Walsch)

Fontos!!!!!!!

A háládatosságot nem lehet Istent befolyásoló eszközként alkalmazni, fortélyként, mellyel rászedheted a mindenséget. Nem hazudhatsz önmagadnak. Az elméd ismeri a gondolataid igazságát. Ha így szólsz:" Köszönet, Istenem, ezért és ezért", és közben mindvégig az jár az eszedben, hogy ama dolog nincs jelen a valóságodban, nem várhatod el Istentől, hogy kevésbé világosan lásson nálad, és létrehozza számodra, amit kívánsz. Istennek tudomása van mindenről, amit tudsz, és amit tudsz, az megjelenik a valóságodban is. (Neal Donald Walsch)Szerintem..............:)

is így van:) Sose adhatjuk fel! Legyünk hálásak azért ami van,amit kapunk az élettől:)hála...

erre mesélek egy történetet.
Egy volt kollégám nagyon maga alatt volt 1 éve.
Rávilágítottam néhány dologra ami pozitívum pillanatnyilag az életében, amiért érdemes hálásnak lennie.
Eleinte háborgott, de azzal zártuk a beszélgetést, hogy igazam van.
Eltel 1 év.
A kolléga nemrég nősült ;)

Tanulság: mindig van miért hálásnak lenned!
Soha nem adhatod fel.

szerintem. :)