Fogyásom története - 2. rész

Eljutottam oda, hogy fogynom kell, ha továbbra is normális életet akarok élni. Folytatásokban írom le fogyásom történetét. A bejegyzésekhez használt képek csak illusztrációk. A történet kitalált, a történet mélyén rejlő probléma azonban valós.

2011. március 27.
Ma is voltam a konditeremben. Elég jól megy, érzem is az adrenalin löketet, miközben tekerem a szobabicajt. A társaság jó, mindenki segít. Azt hiszem, megtaláltam a helyemet. Reggel azért elég csúnya izomlázam volt, de még ennek is örültem. Jó volt érezni, hogy vannak izmaim, és dolgoztak is.
Ami kicsit rosszul esett, hogy amikor edzés után toltam be a sport szeletet, Zsombor szólt, hogy a gyümölcs jobb szénhidrát forrás, és könnyebben dolgozza fel a szervezet, mint a csokit. És nem mellesleg látta, amikor edzés előtt is ettem egyet.
Igazából nem értem, a kardiogép szerint legalább nyolc sport szeletet megehetnék, akkor sem érném el a ledolgozott energiát. Mindegy, ha ő mondja ... A biztonság kedvéért ettem egy almát is.

2011. március 28.
Ma nem voltam edzésen. Annyira kimerítő volt az egész nap (megbeszélés, szerződések átnézése, stressz, rohanás), hogy estére semmi energiám nem maradt. Megnéztem a CSI-t, meg a Gyilkos elméket, megvacsoráztam (finom csülköt hoztam anyuéktól), és lefeküdtem.
Volt egy kis bűntudatom, hogy kihagytam, de egyszerűen elsodort a napi pörgés, nem tehetek róla. Holnap hétvége, lemegyek reggel és délután is, pótlandó a mai napot.

2011. március 29. Délelőtt
Alig akartam felkelni. Hétvége van, vagy mi! Gyorsan megbántam tegnapi fogadalmamat. Csak úgy sikerült elég energiát összeszednem, hogy a tegnapi vacsiból még megreggeliztem és útközben a várható szénhidrát veszteség pótlására megettem két Sport szeletet.
Nagyon nehéz volt a reggeli edzés. Pedig az ember azt hinné, ha kondizni jár, egy idő után egyre könnyebb lesz, de neeeem! Ezt senki nem mondja az elején, hogy mennyit kell dolgozni ezzel. Egy percre meg is kellett állnom kardio közben, mert a gép azt írta, hogy veszélyes zónába került a pulzusom. Akkor leültem, pihentem kicsit, néztem, ahogy a többiek nyomják. Na, ja. Könnyű nekik. Izmosak, jó karban vannak, ez az életük. Én csak annyit akarok, hogy ne kelljen megállnom a lépcsőfordulókban, és ne kelljen kéthavonta frissíteni a ruhatáramat.

2011. március 29. délután
Hullafáradt voltam, de lementem edzeni. Napközben láttam egy műsort a világ legkövérebb embereiről, és komolyan mondom, megijedtem. Nem, én nem lehetek ilyen!
Apait-anyait beleadtam, még akkor is, amikor sajogni kezdett a vádlim. Annyira megrémisztett a napközben látott műsor, hogy egész estig csak egy almát ettem. Zsombor meg is dícsért, hogy látja, komolyan veszem. Bár mondta, hogy a lényeg, hogy közben jól érezzem magam, de ahhoz, hogy én jól érezzem magam, legalább két szelet feketeerdő torta kéne. Csak az lebeg előttem, hogy elkerüljem azt a borzalmat, amit láttam.

Címkék: