Scott blogja

Váratlan kincsek - Rutinos vonzás

Régen volt már, hogy írtam volna ide, de nemrég sikerült egy számomra nélkülözhetetlenül fontos embert felvidítani azzal, hogy megismertettem vele a Titok című filmet és ez okot adott rá, hogy ismét átgondoljam a Titokhoz való viszonyomat. Tovább »

Öngyógyítás vizualizációval

öngyógyítás vizualizációvalValamelyik bejegyzésemben említettem, hogy január másodikán készítettem egy listát azokról a dolgokról amiket szeretnék elérni viszonylag rövid időn belül.
Erre a listára és a pontonkénti vizualizációra a lefekvés előtti időszakot szánom naponta.
Az egyik pontot csak azért tettem fel a listára, hogy megerősítsem magamban az érzést, hogy mi emberek, igenis képesek vagyunk használni pusztán az akaratunkat gyógyításra is. Tovább »

Vonzások átfedésben?

vonzások átfedésbenA Titok c. filmben szó esik arról, hogy az emberek nagy része amikor azt mondja "rossz napom van" akkor tudattalanul Ő maga vonzza a rossz dolgokat. Példaként fel is hozzák, hogy elsőre gondolhatják "nem én kértem az autóbalesetet", de tudattalanul mégis ők vonzották.
Arról is szó esik a filmben, hogy a pozitív vonzás sokkal erősebb mint a negatív.

Ezeken a dolgokon elmélkedve felmerült bennem a kérdés, hogy vajon lehetnek ezek a vonzások átfedésben? Tovább »

"Bevonzani" egy egész világot?

Most, hogy egyre több vizualizált dolog a listámon kezd valósággá válni (vagy legalábbis van róla visszajelzésem, hogy max heteken belül összejön) elkezdtem gondolkodni a "bevonzás" dinamikáján.
.
Az egyik nagyszerű gondolat ezzel kapcsolatban, hogy vajon ha összefognánk mind, együttes erővel képesek lennénk egy egész világot "bevonzani" az életünkbe? Tovább »

Az első mért adatom :D

A TITOK megismerésétől számítva kb két-három óra telhetett el, addig amíg összeállít a fejemben az a lista amit vizualizálni szerettem volna. Kicsit később nekiláttam hosszan és részletesen elképzelni ezt a listát amint valósággá válik.
. Tovább »

Az első nap végén :)

Itt vagyok az első nap végén.
Az első nap végén amely folyamán tudatosan irányítottam saját sorsomat :)
Meglepett vagyok, mert nem gondoltam, hogy már most hatása lesz a frissen szerzett hitemnek.
(hit alatt nem kell feltétlenül vallást érteni, mert alapjában nem vagyok vallásos)
.
A mai napot elejétől a végéig apró sikerek színesítették. Tovább »

Címkék:

A tudomány és hit végre közös úton

tudomány és hitAnnak aki ezt olvassa, szeretném elmondani, hogy a filmet angolul láttam 2009.01.02.-án, hajnali háromkor, és azóta folyamatosan pörög az agyam :D

Ennek az a rendkívül szimpla oka van, hogy számomra eddig a pontig a hit mese volt csupán, ami számomra elérhetetlennek bizonyult.

A film egy pontján - mikor felsorolják az energia és Isten lehetséges definícióit - a racionális gondolkodásom és a hit utáni vágyam valahogy egyensúlyba került, ami olyan érzés mintha az ember hirtelen rádöbbenne, hogy évek óta egy vadászgép pilótafülkéjében kuksol és most hirtelen megtalálja az indító gombot. Tovább »

Címkék: