A lélek leszületése

A lélek leszületése

Talán még meg sem született, amikor már elábrándoztál róla: milyen emberré válik majd a gyermeked? Természetes, hogy mindenki kíváncsi rá, milyen feladatai lesznek az utódjának élete során, s miképpen tudja ezen az úton segíteni őt. Számtalan elmélet igyekszik rávilágítani az egyén sorshivatására.

A lélek helye a születés előtt
A reinkarnáció hívei azt vallják, hogy a megszületése, „leszületése” előtt a lélek egy köztes helyen tartózkodik, ahol nincs emberi mértékek szerinti idő és tér. Itt más lelkekkel is kapcsolatban áll, elemzi előző életeinek minden egyes eseményét, valamint készül a következő életére. Kiválasztja azokat a lelkeket, akikkel újbóli leszületése után együtt kíván élni. Ilyen módon a lélek a szüleit is saját maga választja ki. Még a születés előtt, a köztes térben „egyeztet” a későbbi életében részt vevő lelkekkel, feladatokat vállal, melyeket élete során majd teljesíteni próbál. (Karma.) Mivel mindehhez hosszabb-rövidebb időre van szüksége, az újjászületés megtörténhet az előző élethez képest rövid, de igen hosszú idő múlva is. A lélek tehát már a leszületés előtt jól ismeri a karmáját, de az ember nincs tisztában feladataival. Az elébe kerülő problémákat igyekszik megoldani, ezek kapcsán tanulni, tanítani, jobbá lenni, és jobbá tenni másokat. Előfordul, hogy egy lélek még a köztes térben tartózkodva megrémül az előtte álló feladatok sokaságától, s ezért úgy dönt, hogy inkább visszatér. A reinkarnáció tanát magukénak vallók ezzel magyarázzák a vetéléseket, és a halva születéseket.

Leszületés folyamata
Minden fogamzóképes nő körül néhány lélek lebeg, méghozzá olyanok, akikkel szemben a legnagyobb a karmikus vonzereje.
Tehát ezek a lelkek a nő jelenlegi tudati tisztaságához képest a legnagyobb tudati hiányosságokat jelezni képes lelkek, akik a legjobb tükröt tartják az illető elé.

Ha a hölgy tudatosan dolgozik azon, hogy megtisztuljon a tudata, emeli a rezgésszintjét, az UNIVERZUM törvényei szerint próbál élni és gondolkodni, akkor a korábbi lelkek elmennek és újabb, tisztább energetikájú újjászületésre váró lelkek vonzódnak hozzá.

A pete megtermékenyülésének pillanatában a szülőkhöz a legjobban illeszkedő programú lélek csatlakoztatja ezüstszálát (fluid) vagy más néven periszprítjét a petéhez.

Ilyen energetikai kapcsolatban lesz az anyaméhben növekedő fizikai test és az anya mellett egy méterre (balra) lebegő szellemtest.
Minden áldott állapotban lévő nő előtt ott lóg a láthatatlan ezüst köldökzsinóron a szellemtest és a lélek.
Ahogy a fizikai test kilenc hónap alatt kifejlődik, úgy a szellemtest legalsó a jelen életbeli négy aurarétege is növekszik, erősödik, energetikai információkkal telítődik.
A lélek a mostani feladatához képest befogadást vagy kiáramlást (teremtést) kell hogy gyakoroljon, tehát vagy női vagy férfi energiát hordoz magában. Ebben a négy rétegben jin vagy jang csatornák alakulnak ki.
Az újszülött első lélegzetvételekor a szellemtest és a lélek egyesül a saját fizikai testével. Ekkor kezdődik el a földi élete.
Áldott állapotban lévő anyát vagy főleg 1 éves korig alvó gyermeket nem szabad olyanfajta energetikai kezelésnek alávetni, amely a teste előtti aurasimogatásból áll, ugyanis az alkalmazó elszakíthatja az ezüstszálat, így a magzat vagy a gyermek halálát is okozhatja. Ugyanígy nem szabad megengedni, hogy beteg személy tapogassa az alvó gyermeket vagy állapotos nő hasát.

Van, hogy új életének feladatait a lélek sikerrel teljesíti, máskor csak részben, vagy semennyire sem. Ilyenkor (ha nem maradéktalan a feladatok megoldása) lehetőséget kap majd később egy újbóli leszületésre. A lényeg: életünk során igyekezzünk elfogadni mindazt, ami történik velünk, akár jó, akár rossz hatása van ránk, hiszen minden történés a karmánk része. Mindezen felül pedig törekedjünk a szeretetre, mert ez az egyik legfontosabb, de legnehezebb feladata a léleknek.

Leszületés / anyaság és az asztrológia

A születés a földi lét csodája.
Minden leszületés egy öröm. Lehetőség a léleknek a testetöltésre.
A 9 hónap elindul nagy energiával. A lélek kiválasztja az ő fejlődése szempontjából legalkalmasabb helyet, időt. Kiválasztja a szülőket.

Itt lent (a Földön) nem egy esetben kételkedünk ebben: lehetséges-e ez?
"Én nem választottam volna egy részeges, durva apát!". – De! A lélek tudja, hogy neki ott van feladata. Megélni az esték félelmét, a bántalmazást, anyja sírását.

Lehetséges, - hogy előző életében ő volt a részeges apuka – s most lehetőséget kap a másik oldal megtapasztalására. Mindkét oldalt ismerve már a lélek tudja az "arany középutat". A következő életeiben neki ez már nem fog kérdésként sem felmerülni - nem fog inni, nem fogja gyermekeit verni. Már ismeri azt a fájdalmas érzést.
Az is lehetséges, hogy - az édesanyjának, a testvéreinek jön le segíteni… hogy szeretetével, talpraesettségével beragyogja a nehéz időket. Édesapjának meg lehetőséget ad a karma törlesztésére.

A lélek elindul – s a szülők vágya segíti őt.
A szülői gondolatok - vagy akadályokat képeznek, vagy elsimítják az útjából a nehézségeket.
A léleknek a lefelé (a Föld felé) menő utat (mely egyre rögösebb, melyért egyre inkább meg kell neki dolgozni) a szülői gondolatok besűríthetik, ködszerűvé tehetik.
Gyakran ellenáramban kell úsznia. A feléje szálló gondolatok ellenáramában.
Ha a lélek ezzel nem tud megküzdeni, el kell indulni visszafelé.
Milyen fájdalom egy abortusz!
Nem csak fizikai értelemben.
Van gondolati abortusz is. Mutathatja - egy hosszan elmaradt menses.

A 9 hónap elindul nagy energiával.
Elindul - a mindenkinek saját maga által megirt színdarabja.
Egy forgatókönyvvel érkezünk. Aki, amiben van, azt maga alkotta.

Az asztrológiában az anyaságot elsősorban a Hold szimbolizálja.
Megmutatja nekünk, hogy milyen az édesanyánk, milyen mintát veszünk, s mi, magunk is milyen típusú anyát képviselünk.

A különböző jegyek különbözőképpen reagálnak az anyaság érzésére, egy csecsemő érkezésére. Mindegyik típus más és más anyuka, ill. szülő lesz, hisz mindegyik jegynek más és más a feladata az életben.
Nézzük meg, melyik jegyben van a Holdunk, mutatja, a legbelső ösztöneinket, anyukánkat, feleségünket, otthonunkat – nők esetében, hogy milyen anyává válhatnak.

Kos – A tüzes energia anyaként is megjelenik nála. Nagyon érzelmes pár percig, de aztán hamar elmúlik nála. A gyerekkel szemben sem a türelem bajnoka. Belefog dolgokba, aztán hirtelen abbahagyja. Programokat készít a családnak, gyerekeknek, de nem viszi végig – hacsak be nem segítenek neki.
Bika- Érzelmes anyuka, a gyermekét puszilgatja, fogdossa, szeretgeti. Örömmel táplálja, főz neki. Szépen öltözteti. Békés, türelmes, nehezen tudják a gyerekek felbosszantani, de ha igen, akkor egy nagyot "fújtat", - ám hamar elmúlik a haragja.

Bika- Érzelmes anyuka, a gyermekét puszilgatja, fogdossa, szeretgeti. Örömmel táplálja, főz neki. Szépen öltözteti. Békés, türelmes, nehezen tudják a gyerekek felbosszantani, de ha igen, akkor egy nagyot "fújtat", - ám hamar elmúlik a haragja.

Ikrek – Ő – aki felkészül az anyaságra. Aki már a terhesség előtt minden könyvet átolvas, jelentkezik az "Optimális családtervezés" – programjára. Mozgékony fizikailag, szellemileg, a terhesség ideje alatt is. Az utolsó pillanatig sportol. Mikor a kisbaba megszületik – a könyvek ésszerűsége alapján próbálja nevelni – amíg rá nem jön, hogy a baba egészen mást akar, mint amit a könyvek, a racionális ész diktál.

Rák – Az Ősanya. A nők külsején is látszik: a széles csípő, erős mell –mely a gyermek optimális körülményeit célozza meg. Ő a férjét/feleségét is úgy válassza ki, hogy "ki lenne a legjobb a születendő gyermeke apjának/anyjának". Meghitt, barátságos otthont teremt. Mindenkinek az anyja tud lenni. Gyengéd, gondoskodó.

Oroszlán – Anyaként is királynő. Szereti a gyerekeket, de ő felettük áll. Neki anyaként is jár a luxus, az életörömök. Nehezen tud bárkit is önmaga elé tenni –ahhoz az egoját le kell vetni. Amennyiben ez sikerül, akkor tud nagyon érzelmes lenni. Számára fontos, hogy a világ lássa, csodálja gyermekét – akkor is, ha a gyermek ez ellen tiltakozik. Ezért mindig szép ruhákban járatja, a gyermeknek jól kell viselkednie – amit persze - nem biztos, hogy a pici tolerál.

Szűz – Az Ikrekhez hasonlóan az összes szakkönyvet elolvassa még a tervezés szakaszában. Pontosan tudja, hogy mikor kell a "babát készíteni". Mire kell vigyázni, mit kell enni, inni, milyen vitaminokra van szükség. Édesanyaként bizonytalan magában, hogy jól csinálja-e. Ő a nagy hippohonder –a szeretetét így nehéz neki áramoltatni. A félelem jelen van.

Mérleg – A társ fontosabb neki, mint az anyaság. A kapcsolatok. Ő anyaként is mindig meg fogja keresni a többi kismamát, akikkel jót tud beszélgetni. Fontos számára mások véleménye –ezért az ő gyermeke is mindig szépen fog öltözködni – de ez adódik abból is, hogy neki magának is nagyon nagy szép érzéke van.

Skorpió – Nagyon mély anyaságérzés van benne, nagyon komolyan veszi ezt a feladatot is - úgy, mint bármi mást. Ha vállalta, akkor egész lényével átéli. Nagyon tud szeretni. Hiányzik belőle a játékosság. Nagy a felelősség érzete, de emiatt nagyon sokszor marcangolja önmagát. Hajlamos a gyermeket is uralni, birtokolni.

Nyilas – Barátja a gyermekeinek. Nagyvonalú, szárnyaló, szellemi bölcsességgel látja el őket. Fontos számára, hogy tanuljanak nyelveket, tanuljanak tovább! Nagy utazásokat szervez, minőségre törekszik mindenben. Szellemszinten próbál hatni rájuk. A hitét át tudja adni gyermekeinek is.

Bak – Szigorú, kritikus anyuka, akinél a praktikusság mindennél fontosabb. Csak semmi pazarlás! Az érzelmekben sem. A mélyben - ő benne nagyon sok szeretet van, de neki nagyon nehéz kimutatni. Fontos, hogy a gyerek legyen "valaki", s azt - "érzelmességgel nem lehet elérni".

Vízöntő – Gyerekei barátja. Szabadságot ad nekik mindenben. Öltözködésben, étkezésben. Kiszámíthatatlan, különleges – ő is ragaszkodik a saját szabadságához. Ezt nem mindig jól élik meg a gyermeki, hisz a biztonság hiányzik nekik. Anyaként is örök fiatal.

Halak –Érzelmei elragadják. Önfeláldozó anyaként. Gyermekei minden érzelmet meg tudnak kapni tőle. Nagyon érzékeny, nagyon sebezhető. A misztikus világtól gyakran kér segítséget.

Akármelyik jegyben is áll a Holdunk – fogadjuk el, hogy a gyermekünk nem a miénk.
Ne akarjuk mindenáron megnevelni, hanem mutassunk példát!
Biztonságot, hitet adjunk neki, hogy az életben felmerülő akadályokat meg tudja oldani!
Igyekezzünk, hogy a saját, meg nem élt álmainkat ne a gyerekeinkkel valósítassuk meg!

Értő figyelemmel, szeretettel hallgassuk őket, lássuk meg az ő vágyaikat, s segítsük az útjukon.
Mi nem tudhatjuk - nekik merre kell menni, de szeretetünkkel megláthatjuk az elakadásaikat, kétségeiket – ajánljuk fel segítségünket, s bízzunk bennük, hogy sikerül nekik.

Ez nagyon érdekes

A lelkek döntő többsége először nem akar ismét leszületni, végül azonban saját maguk döntenek mégis úgy, hogy újra kezdik földi pályafutásukat. A döntésben gyakran segítenek vezetők, közel álló barátok, de a legtöbb esetben valamilyen karmikus kötelék, feladat az, ami miatt ismét a földi élet mellett adják le legtöbben a voksukat. Mivel a Léleknek szabad akarata van, ezért önmaga dönt, mások csak tanácsot adhatnak. Senki nem küldi őt vissza a fizikai világba akarata ellenére. Hogy végül mégis a nehéz és megpróbáltatásokkal teli földi élet mellett dönt, annak azaz oka, hogy miután a lélek ráhangolódik a magasabb szféra energiájára, rezgésére, magasabb tudatszintre is emelkedik.

Kapcsolatba kerül Isteni Énjével, és akkor látja tisztán, milyen feladatot is vállalt magára, és abból mennyi az, amit sikerült teljesíteni. Ekkor megérti, hogy a fizikai élet nem valamiféle büntetés, hanem egy nagyszerű lehetőség a továbblépéshez. Azok a tulajdonságok, melyeket az előző életek során kifejlesztett a Lélek, nem vesznek el, hanem a kauzális testben tárolódnak.
A következő inkarnációba a Lélek csak azokat a tulajdonságait viszi magával, amelyekre az elkövetkezendő testet öltés folyamán szüksége lesz. Ezeket azonban ismét életre kell kelteni, felszínre kell hozni.

A megszületés pillanatában a Lélek fájdalmas zavarodottságot érez. A csecsemő még egy rövid ideig felfogja a körülötte lévők gondolatain, érzelmeit. Még rendelkezik az előző életekből szerzett tapasztalatokkal, ezért akkor még nagyobb tudás birtokosa, mint egy felnőtt ember. Kis idő után azonban ez a tudás elvész a tudatból. A csecsemő teljesen kifejlett Lélek, aki lehet egyidős vagy idősebb is szüleinél. A kisbabákat és a kölyök állatokat azért látjuk olyan aranyosnak, mert ők még nem süllyedtek tejesen bele az anyagi világban, félig még kapcsolatban állnak a Lélek láthatatlan világával.

Gyakori kérdés, hogy miért éppen nőként, illetve férfiként születünk ismét a Földre. A Lélek dimenziójában nincsen nemiség. Leszületéskor mindenki maga választja meg a nemét, ami függ a tanulási folyamattól, az életcéltól.

Hozzászólásokérés; szezon és fazon

Csendben megjegyezném, hogy a peteérés elmaradása nem áll szoros összefüggésben a gondolati abortusszal. Szerintem ebben az esetben az a helyzet,hogy a nő nem áll készen arra (akár lelkileg-, szellemileg-, testileg), hogy anya legye. Abortusz a megtermékenyülés és a beágyazódás után lehetséges, a valami elindult szakaszt követően.
Van különbség.

Nem vagyok orvos, csak nő.baba

gratulálok a gyermekedhez! :)