Mandarin

A hideg téli hónapokban fontos szervezetünk számára a szükséges vitaminok bevitele. A vitaminok természetes formában való bejutása mindig is jobb, mint pirulákat bevenni. Gyermekeinket nehéz is rávenni arra, hogy gyógyszereket vegyenek be, ám könnyűszerrel becsaphatjuk őket.

Mandarin
A mikulás-csomag elengedhetetlen része a csokoládé és mogyoró mellett a mandarin. Ezt a citrusfélék családjába tartozó gyümölcsöt már kétezer éve fogyassza az emberiség. A narancs színű vitaminbomba Dél-Kelet-Ázsiából származik, kontinensünkön a XIX. század elején jelent meg. Kinézete is tetszetős a gyermekszemnek: apró, narancssárga színe, könnyen hámozhatósága, édeskés íze szinte vonzza a gyermekeket. Szülőként így könnyen biztosíthatjuk gyermekünk egészségét, hiszen a mandarin rendkívül egészséges. Elegendő szilikon-tartalma miatt erősíti a csont kötőszöveteit, mely a fejlődésben lévő gyermekek számára igen fontos. Magas tápanyag- és vitamintartalma (A és C-vitamin) erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterinszintet, segít megelőzni a rákos betegségek kialakulását. Alacsony kalóriatartalma miatt pedig közkedvelt diétás csemege. Jelentős szerepet tölt be a vérrögképződés (fokozza az epe és a vese vérellátását), a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának megakadályozásában, ezenkívül idegnyugtató és baktériumölő hatású gyümölcs, megtisztítja a beleket, megszünteti a hasmenést.

A karácsonyi bevásárláskor oly gyakori „idegrohamokra” is hatékony csemege, hiszen nyugtatóan hat az agyra, az idegrendszerre és a szívre.

Hormonelégtelenség esetén gyakori, hogy a betegeket hormonterápiával orvosolják, ám egyeseknél jobban hat a természetes esztrogén, mely a mandarinban is megtalálható. Ha esetleg Ha esetleg tüdőgyulladásban szenvedünk, vegyük be a mandarint egy kanál búzacsíra olajjal, mert ilyenkor az A vitamin felszívódik, elősegítve a légutak tisztulását.
Nemcsak téli hónapokban, hanem az allergia-szezon kellős közepén is szüksége van szervezetünknek a mandarinra, hiszen csökkenti a nyálkahártyák ingerlékenységét, ezáltal visszaszorítja a tüsszögést, köhögést.

HozzászólásokKedves Pipacska!

Köszönöm szépen a hozzá szolásódat:)

A karácsonyi bevásárláskor oly gyakori „idegrohamokra” is hatékony csemege, hiszen nyugtatóan hat az agyra, az idegrendszerre és a szívre. -ezen most kacagtam---idegrohamokra nah akkor karira egy vödörrel veszek és azt fogom enni egész nap:)

Szép estét:)