Párkapcsolatokról

Kapcsolatok-
Aranylakodalom. Ül egymás mellett két ember, ötven éve kötötték össze az életüket. A mulatságban ők a legcsendesebbek, fogják egymás kezét, szeretettel, bölcsen. Házasságuk hány vihart élt át, és hogyan kergették el a vihar felhőket?

Együtt élni - vagy akárcsak együtt járni - valakivel huzamosabb ideig nem könnyű dolog. Rengeteg embert ugyanis az állandóság nem inspirál, ezzel szemben a változatosság gyönyörködtet. A férfiak és nők egészen ellentétesen képesek nyilatkozni erről a témáról, azonban bizonyos aranyszabályok mindkét nem esetében betartásra hivatottak. Melyek azok az alapvető dolgok, melyekre - szerintem - oda kell figyelni mindenkinek, aki harmonikus párkapcsolatra vágyik? Nézzük csak..

Az egyik legfontosabb, hogy érezd magad jól egyedül és ne a kétségbeesés kergessen bele egy kapcsolatba! Ha az ember alapvetően örülni tud az egyedüllétnek, akkor sokkal kisebb a veszélye annak, hogy egy másik szeretetének energiájából akarna táplálkozni, mely egy idő után felboríthatja a kapcsolat egyensúlyát. Lehet szeretni azt az embert, akivé egy másik mellett válsz, de ez harmóniában kell, hogy legyen a társad hasonló törekvéseivel is. Ha az egyedüllétben megtalálod önmagad, akkor egy másik ember mellett a magadra találásból fakadó energiát is át tudod adni, ami szeretetteljes közelítéssel soha nem okozhat a másik birtokolni akarásából származó konfliktusokat.

Állandó bizonyítási kényszerben az önzés kerül előtérbe, mivel folyamatosan azt akarjuk a másiknak (valójában saját magunknak) bebizonyítani, hogy milyen jók is vagyunk ebben vagy abban. Ilyen esetekben pontosan attól romlik el egy kapcsolat, hogy a másikra nem figyelünk egyáltalán. Ez a jól működő szexuális életnek is a mozgatórugója. Ha a két fél közti kémiával nincs probléma (ami nélkül az egészet megette a fene!), akkor a saját érzéseinkre való koncentrálással, a másikra való állandó odafigyelés által elérhetjük azt, amitől az egész aktus olyan elképesztően jó. Az ember egészséges egoizmusát úgysem tudja levetkőzni, ezért leginkább a másikra figyeljünk oda, amennyire csak lehet.

A fizikai fittség alapvetően befolyásolhatja két ember egymáshoz fűződő viszonyát, mert ez szoros kapcsolatban van a szexualitással. Ha két ember ellentétes tempójú életet él, az is tönkreteheti a kapcsolatot. Kellenek állandó közös programok (kirándulás, utazás, mozi stb.) és inspirálni kell a másikat, hogy felvegyen egy közös tempót. -ritmus-érezd a ritmust

Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy az egészség-tudatos életmódot tekintve hasonló elveket valljon mind a két fél (cigi, ital, étkezés, sport, stb.).
http://www.ahogyerzed.hu/?article=366

Amikor van egy kapcsolatod nem szabad hátra dőlni és kész
Azt a kapcsolatot ápolni kell úgy bizony....
Mint egy fát ami növekszik úgy kell vele foglalkozni
Mert ha nem ápolod akkor el laposodik de el ám.....

Amikor a férfi már nem dicsér
Már nem veszi észre ha fodrásznál voltál
Vagy észre veszi de nem mondja
Akkor ő már nem figyel rád

Mert ezt mondani kell
IGEN
Egy nőnek jól esik amikor azt mondja a kedvese szép vagy és csinos
De amikor nem mond semmit se csak néz,az már gáz
Nem tudom hogy van ez és mért csinálják a férfiak ezt
Nekem egyszer azt mondta a barátom hogy azért nem mondja mert mindig szép,csinos,és ápolt vagyok,és ő ezt megszokta
Ha nem lennék az,ha nem adnék magamra azt rögtön észre venné
Egy nőnek mondani kell
Dicsérni kell őt mindig
Igen mert jól esik neki,nekünk

És ha nem teszi meg ő megteszi más
Csak idő kérdése
És akkor mástól megkapod azt a figyelmet amit a kedvestől otthon nem

A taposó malom után meg nem csak arra kell hajtani hogy legyen egy szex egy hónapban mert az már régen rossz
Egy nővel törődni kell és figyelni kell rá minden áldott nap,és ahogy te figyelsz a kedvesedre pont úgy figyel ő is rád,mert ez így van...

Kellenek a közös programok
Kellenek a meghitt beszélgetések

Kell a figyelem
Kell a törődés nap mint nap
Nem szabad megszokni
Ami jó azt értékelni kell
és meg kell becsülni
Meg kell becsülnöd
Hogy miért?
Mert ha nem teszed elmegy
de el ám
Volt nincs....

Teremtsenek jó hangulatot, és ne feledkezzenek meg arról, hogy mindkettőjüknek szüksége van a szexre és a simogatásokra! A nő gyakran túl fáradt a szerelmeskedéshez, de szívesen ölelkezik. A férfinak viszont nem akaródzik ölelkezni, ha az végül nem vezet szeretkezéshez. Beszélgessetek sokat.

A férfiaknak kell, hogy párjuk bízzon bennük.
Kell nekik a szabadság a függetlenség.
Bízz meg benne csak így lehet.
Ne lihegj mindig utána.....
Ne ellenőrizgesd attól ki készülnek.
Ne nézz bele a telefonjába!
Egyszerűen csak bízz meg benne ha azt mondja a barátaival találkozik enged hagy menyen.....
Ha szeret akkor úgy is szeret....
Ha meg nem akkor így is úgy is megcsal.....

http://www.parkapcsolatok.com/vita.html

Lelki harmónia
Amikor egymás ki mondatlan gondolatait hangosan befejezitek,közösen dolgoztok,képesek vagytok a helyzet függvényében saját igényeiteket háttérbe szorítva a partnere koncentrálni a harmónia kölcsönösnek mondható.
Energetika egyensúly
Egymást kiegészítő személyiség alaptípussal rendelkeztek.

Szexuális harmónia
Közel azonos vérmérsékletű ,hasonló szexuális kultúrával rendelkező
rendelkező párok óhatatlanul fellépő változásokat az idő folyamán képesek a saját hasznukra fordítani.
Közös saját szókincset fejlesztenek ki,
A szerelmi együttlét mindkét számára megnyugvást,örömöt nyújt.
A szexuális vonzerőt képesek fen tartani egymás között, a kapcsolat időről,időre megújul,a partnerek szexualitása azonos szinten fejlődik,a nehézségeken átsegítik egymást, a problémákat közösen oldják meg.

Azonos értékrend
Az élet minden területén hasonlóan gondolkodnak.
Kulturális értékrendű,és hitt rendszerük is közös.
Hasonlóképpen vélekednek istenről,emberről világról ,és arról hogyan kéne
élni az életet.

Mély alapos önismeret,és empátia

Önmagunk ismerete a kulcs a társunk megismeréséhez.
Aki képes bízni önmagában kellőképpen toleráns és alkalmazkodó saját magával szemben,az képes lesz másokat is hasonlóan szemlélni.
Partnere hibáit nem nagyítja fel inkább segít annak legyőzésében.

Jobban,rosszban
Házastársi vagy élettársi kapcsolatban ,de a világ és a család előtt vállalva választottját
Saját család alapításra törekszik.
Kérdéses helyzetekben nem kérdés ki mellé áll.

Szorosan összefügg a testünkön nemi szerveink közelében elhelyezkedő szexcsakrával. A párkapcsolati problémák gyakorta összefüggenek a személyi szabadsággal, a szeretet és a szexualitás harmonikus megélésével. Egészségi állapotunkból könnyen megállapítható, hogy milyen a szexcsakra működése.

Mivel a nemi szervek tartoznak hozzá, ezért azok bármilyen megbetegedése már mutatja is, hogy a csakra működése nem megfelelő. A betegség tünetek az egyszerűbb gombás megbetegedésektől, egészen a súlyosabb rákos megbetegedésekig terjedhetnek. A csakra túlműködésekor a túlzott szexualitás terheli a szervezetet, míg a szexcsakra alul működésekor a frigiditás jelei törnek felszínre.

Nőknél a menstruációs zavarok is ezekre a problémákra vezethetőek vissza. Férfiaknál pedig a prosztata megbetegedései jelzés értékűek.
http://www.wellnesscafe.hu/wellness/2008/hogyan_segits_parodnak_a_szexben/

Szeretet

A szeretet szónak a leírása annyira közhelyesnek tűnhet, pedig valamikor éppen azért választottuk a másikat, mert megszerettük. De elég néhány év ahhoz, hogy elfelejtsük, miért is lobbant fel a szerelem. Az igényes külső, jó alak vagy édes mosoly kevés a másik megtartásához. Volt valami a másikban, ami régen megfogott minket. Egy vagy több olyan tulajdonság, ami miatt úgy éreztük, ő az igazi: bátorság, erő, jellemesség vagy az érzelmek kifejezésének valami számunkra kedves módja, esetleg a humor vagy a megbízhatóság. Nagyon fontos, hogy a kapcsolatban időről időre figyelmeztessük magunkat és a másikat a szeretet fontosságára - akár le is írhatjuk a partnerünknek egy levélben, hogy miért szeretjük őt. Ne feledd: nem azért szeretjük a másikat, mert ő szeret minket. A tapasztalatok szerint ez így kevés. Akkor erős a szereteted, ha az a másik viszont szeretetétől független. Ha akkor is adsz magadból, amikor a másik ezt néha kedvetlenül, morcosan fogadja. És akkor marad tartós a kapcsolat, ha kellően ismeritek egymást, hiszen nagy valószínűséggel az együtt töltött idő alatt sokat tanulsz a Megfejted titkos képességeit, tisztában vagy emberi gyengeségeivel, sebezhetőségével.

Tisztelet

A második pillér a párunk iránt érzett tisztelet. Amit csak nagyon durva helyzetben veszíthet el a másik. Ilyen lehet a hűtlenség, vagy egy nagy árulás, amikor magunkra maradunk egy nagyon nehéz szituációban. Ám a valódi tiszteletet nem szabad apró-cseprő viták vagy nézeteltérések miatt kikukázni. Ehhez tudatosítani kell magadban, hogy a másik elsősorban ember, és csak utána a te pasid. Ha a tiszteletet életben tudod tartani, akkor nem fordulhatnak elő olyan helyzetek, amely az ő személyét, önértékelését károsan érintik.

Közös érdeklődés

A másik érdeklődési körének, határainak, személyes kapcsolatainak tiszteletben tartása mellett néha mégis kellenek azok a bizonyos közös programok. Sokan állítják, nem igaz az, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Egy tény: nagyon fontos, hogy legyenek olyan kapcsolódási pontok, amelyekre alapozva lehet közösen tervezni. Vagyis, ha valaki utálja a vizet és retteg a vitorlázástól, amíg párja csak azért rajong, és egy kicsit sem lelkesedik például a hegyi túrákért, feltehetőleg ritkán lesz élvezetes a közös program. Épp ilyen fontos az is, hogy a saját baráti körön kívül legyen egy közös baráti kör. Olyan emberek (és ez nem feltétlenül a rokonság), akiket szívesen látunk az otthonunkban. Valamint ha utáljuk, és fenntartással kezeljük párunk barátait és ő se csípi a mi barátnőinket, elég hamar bezárulnak az ajtók, és párként maradunk magunkra, ami egy idő után nyomasztóan szürke és unalmas lehet.

Kommunikáció - avagy az égig érő beszélgetések

Egy felmérés szerint a párok jelentős része naponta harminc percet beszélget egymással. És ebben benne van az aznapi élmények megbeszélése, a gyerekekkel kapcsolatos információcsere is. Ennyi idő alatt azonban szinte biztos, hogy nem lehet olyan oda-vissza működő kommunikációs csatornán sétálgatni, ami építi, előreviszi a kapcsolatot. A napi harminc perc arra sem elég, hogy a másik viseletét vagy a főztjét megdicsérjük, hogy megerősítő, pozitív üzeneteket küldjünk a másiknak. Ebből következően nagyon tudatosan kell számon tartani azt, hogy az ötödik pillér a kommunikáció. Az egymásra figyelő, hosszan tartó, ráérős értő beszélgetés és a meghallgatás.

Erotikus összhang

Az utolsó helyre tettük, mint alappillért, a szexualitást. Pedig e nélkül egyszerűen nem létezik hosszú távra szóló párkapcsolat. Vagyis ha ezen a területen nagy az ellentmondás, ha szélsőségesen eltérnek az igények, ha az egyik fél sokkal nyitottabb, mint a másik, ha komoly és elhallgatott szexuális zavarok állnak fenn egyik vagy mindkét félnél, az olyan feszültségeket produkálhat, amely mellett borulhat minden. Érdemes hát őszintének lenni a szex területén, és időben váltani, változni vagy kísérletezni. Vagy időben belátni, ha nem megy...

http://www.lelkititkaink.hu/tudastar_parkapcsolat.html

Amióta világ a világ, férfiak próbálják megfejteni a nőket – és fordítva. Előzőről már készült egy fergeteges vígjáték, amiből sokat tanulhattak az erősebbik nem képviselői. Na, de mi a helyzet fordítva? Mi a tökéletes párkapcsolat titka a férfiak szemszögéből? Eláruljuk.

Felnőtt, önállóan gondolkodó, érző nők vagyunk, tudjuk mihez kezdjünk az életben. Vagy mégsem? A párkapcsolat sokszor nehezebb kérdésnek bizonyul, mint a kvantumfizika. Nem csoda. A férfiak legalább annyira bonyolultak, mint mi nők. Legalábbis szerintünk. Mi kell a férfiaknak a tökéletes kapcsolathoz? A férfiak szerint az alábbiak.

Bókolj neki!

Mi nők, természetes, hogy imádjuk a bókokat, hiszen nemcsak a hiúságunkat legyezgeti, hanem egy pozitív visszajelzést is ad a kapcsolatunkról, a párunkról. Ha pedig elmaradnak ezek a bókok, azonnal elgondolkodunk, mi lehet az oka, és sokszor azt hisszük, azért nem mondja, mert már nem szeret.

Nos, a férfiak is hasonlóképpen vannak ezzel. Ők is szeretik azt hallani, hogy jóképűek, izgatóak és jó velük. És ha ezt nem hallják, vagy nem elégszer, ők is gondolkodni kezdenek az okán…

Érthető, ha mindez nem megy egyik pillanatról a másikra, mert úgy érzed, neki kell udvarolnia, bókolnia. Azért próbáld meg, kis lépésekben... Meglátod, megéri!-LEHET FINOMAN IS BOKOLNI

Mondd tehát neki, hogy milyen jó szerető, hogy nagyszerűen néz ki, -MOND NEKI a te pasid nehogy már más mondja neki-milyen okos, szexi az illata, stb. és hogy ő a legjobb dolog az életedben.

Legyél a barátja!

És ne az egyik a sok közül, hanem a legjobb. Hogyan csináld? Legyél nyitottak, befogadó, érdekes. Hogy ezt elérhesd, ahhoz az kell, hogy valóban érdeklődj iránta, ne „csak” birtokolni akard. A valódi érdeklődéssel ugyanis olyan érzést sugározunk a férfi felé, hogy egy biztos hely vagyunk a számára, ahol nem érheti semmi baj.

Ne akard megváltoztatni!

Ha egy pasi nem olyan, amilyet szeretnél, akkor engedd elmenni, és lépj tovább. Ne próbáld olyanra változtatni, ami nem ő, mert ez mindenképpen szakításhoz vezet. Előbb vagy utóbb, de bekövetkezik ez – vagy azért, mert ő nem bírja elviselni, hogy „kifordítottad” önmagából, vagy te, mert időközben rájössz, hogy hiába olyan, amilyenre átváltoztattad, már nem az a férfi, akibe annak idején beleszerettél.

Szórakoztasd!

Mivel a (legtöbb) férfi sokat dolgozik és mindeközben sok stressz éri, igen jólesik neki, ha a nő szórakoztatja, megnevetteti, különösen, ha baj éri, és egy kicsit sötéten látja a világot. Ha vidámmá tudod tenni a párodat, többet szeretne majd veled lenni!

Légy titokzatos!

A férfinak megtetszik a nő, magáénak akarja, „levadássza”, és ameddig érdekes, titokzatos számára, megtartja. Ez egy kicsit a párkapcsolat leegyszerűsített változata, de jól látszik belőle a lényeg, semmiképpen nem szabad unalmassá és kiszámíthatóvá válnunk!-Ezt tudtam eddig is

ne vidd túlzásba, ugyanis sok férfi panaszkodik arra, hogy a nők ok nélkül sírni kezdenek. Az igazi férfi egy felnőtt szeretőt akar, egy barátot, és leginkább egy érzelmileg stabil partnert.

erősebbik nem utálják a konfliktusokat és elmenekül ezektől a helyzetektől!

Néha engedd el!

A férfiaknak kell, hogy párjuk bízzon bennük. Engedd el néha bulizni a haverjaival! A férfi korábban otthagyja a haverjait, és siet haza a megértő nőhöz, mint egy olyanhoz, aki folyton olyan, mint egy időzített bomba, és a szeme pedig villámokat szór.

http://www.kiskegyed.hu/szerelem-es-szex/parkapcsolat/tokeletes-parkapcs...

A látszat fenntartása egyre kínosabb, amitől a nők is frusztráltak. Ugyanis a megálmodott erős, magabiztos, minden helyzetet uralni képes férfi helyett a nők sok esetben életük párjának mostanság - a pszichológus szavai szerint - valójában "egy gyámolításra szoruló kisfiúnak rebegik el a boldogító igent, aki önállóan még egy szöget sem képes beverni a falba."

http://www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/13502/parkapcsolatok--a-ferfiural...

Ne legyünk unalmasak egymás számára,legyünk sejtelmesek,titokzatosak mindig legyenek új ötleteink......

Ha a szívemmel láttalak meg, akkor nagyon messze láttam benned és nagyon magasra. Olyasmit vettem észre, amin nem fogott az évek múlása. Ugye tudod, hogy csak így lehet tartós egy párkapcsolat? Ha a szívünkkel látjuk egymást. Nem elég, hogy "szeretlek". Minden szememmel tudtalak szeretni. Az érzéseimmel, érzékeimmel és az eszemmel is. Nem elég. Az is kell, hogy SZERESSELEK. Így, nagybetűvel. Ritka manapság. Nagyon ritka.
Müller Péter

Egy jó párkapcsolat éppen olyan műalkotás, mint egy vers, egy tánc kettős vagy egy hegedű-zongora szonáta. Sajátos belső rend és valami intelligens lelki kultúra működteti.
Müller Péter

"A házasságok az égben köttetnek." Ezt a közmondást valaki ezzel a megjegyzéssel egészítette ki:
"És a Földön buknak meg."

A feleségem megszökött a legjobb barátommal, Bélával!
- Ha jól tudom, akkor Béla sohasem volt a legjobb barátod.
- De most már az!

Bocsánat kisasszony, hogy megszólítom, de talán emlékszik rám. Az imént a majomketrecnél is
bámultam magát.
- Persze, hogy emlékszem. De hogy szabadult ki?

Szex után az ágyban.
Feleség:
- Kire gondolsz?
Férj:
- Nem ismered.