Szabad egy táncra?

A tánc egy művészeti ág, amely a test – jellemzően ritmikus, zenére történő – mozgásával fejez ki érzelmeket, épít társadalmi kapcsolatokat, de spirituális tartalommal is bírhat.
A tánc az emberek közötti nonverbális kommunikáció eszközének is tekinthető, de a szót állatok vonatkozásában is használják (pl. méhtánc és remegőtánc a méheknél, vagy párzási tánc más állatoknál). A sportok közül a torna, műkorcsolya és jégtánc, illetve a szinkronúszás tartalmaz táncelemeket, míg a harcművészetek formagyakorlatait gyakran hasonlítják táncokhoz. A nyelv gyakran élettelen tárgyak mozgását is táncként írja le.

♥ A tánc egy művészeti ág, amely a test – jellemzően ritmikus, zenére történő – mozgásával fejez ki érzelmeket, épít társadalmi kapcsolatokat, de spirituális tartalommal is bírhat.

♥ Annak meghatározása, hogy mi minősül táncnak, nagyban függ társadalmi, kulturális, esztétikai, művészi és erkölcsi szempontoktól; a funkcionális mozgásoktól (pl. néptánc) a baletthez hasonló virtuóz technikákig.

♥ A tánc célja lehet minél több ember részvétele, de vannak társasági táncok és közönség számára előadott táncok is.

♥ A tánc lehet ünnepélyes, versenyszerű vagy akár erotikus.
♥ A tánc kifejezhet gondolatokat, érzelmeket, vagy elmondhat egy történetet is

Ősi táncok
Az ősidőbe vissza tekintve, amikor az emberek felismerték a ritmust és a vele együtt mozgást, a körtánc volt az első ami kialakult. Eleinte minden ok nélkül, csak az ütem érzékelése volt az ami elinditotta őket a táncra. Majd később, amikor egyre tudatosabbá váltak, alakultak ki köztük a szerep felosztások. Az erősebb tulajdonsággal rendelkezők, elkezdtek vezető szerepekhez jutni és egyedüli hatalmat gyakoroltak a törzs tagjai felett. A nagy vezetők mellett, hamar szerepet kaptak azok, akik valamilyen különös képességet hordoztak magukban.Ezek voltak a sámánok és a varázslók. Ők voltak talán a Földön az első szóló táncosok!

Egyedi megkülönböztető ruhájukban és testi diszítésben adták elő, mágikus és varázslatos táncaikat. Az emberek körtáncokat jártak, ekkor még nem volt tabu nőnek és férfinak együtt táncolni, csak később, amikor kialakultak a vallási szertartások.

Majd ezután előtérbe helyezkedtek a tevékenységi táncok. Akár munka után, akár gyógyító célzattal, vagy áldást kérő jelleggel. Akkor is táncoltak, ha valami öröm vagy bánat érte Őket. Már korán rájöttek arra, hogy a tánccal mélyebb érzéseket is ki lehet fejezni, talán ez volt az első nyugtatószer amit használtak. Sőt többszőr extázisba estek, annyira átengedték a hatalmat testük felett a táncnak és a ritmusnak. Hitték, hogy a transzbeli állapotok alatt közelebb kerülnek az ismeretlen dolgokkal, mint például az Istenekkel és természetfeletti láthatatlan világgal. Fantasztikus ritmusélményben lehetett részük, amikor felfokozott állapotba kerültek. A magyar embereknél a szertartásokat táltosok vezették, akikről ma egyre többet hallunk ismét az országunkban.

Később megjelentek a vallási táncok, amit, kimondottan csak templomokban vagy a templomtereken táncoltak. Itt már egyöntetű (koreografált) mozdulatokat végeztek a táncosok.

Bizonyos táncokat, csak férfiak táncolhatták. Ezek voltak például a vadásztáncok, harci táncok. Ezenkivül volt még beavatási tánc, termékenységi tánc, gyógyító tánc, születési tánc, szerelmi tánc, asztrális tánc és temetési táncok.

Tánc fajták

Balett
A balett egy vagy több személy zenekísérlettel előadott színpadi tánca, amely testmozgással és mimikával stilizált formában fejezi ki a történéseket, érzelmeket és a klasszikus balett táncnyelvét használja. A klasszikus balett-technika az udvari táncokból alakult ki – számos nagyszerű balettmester és balett-táncos művészi és alkotó munkája által – és csiszolódott jelenlegi formájává.”

A rumba Spanyolországból és Afrikából ered, majd Kubában fejlődött ki. Az afrikai hatást a XVI. Századból vette át, ahol a tánc formáját a kakas léptei ihlették meg, amely nagyban hasonlít a Spanyolországban megtalálható bolero tánc ősi táncához. A két tánc ritmusa hasonló, de tempója más. A rumba gyors, a bolero pedig lassú.

A rumba szó egy gyűjtőnév, aminek jelentése ünnep és tánc. A XIX. Században csábító táncként emlegették, és a fehérek megbotránkoztatónak tartották. Először jazz formában, 1920 és 1950 között került be a kubai tánctermekben és itt fejlődött tovább. Eközben 1930-ban New York on keresztül bekerült Európába is
A lassú vagy gyors formájáról és a rumba, mint tánc elfogadásáról vitatkoztak 1956-tól az 1964-es megállapodásig, ahol sikerült elfogadni a mai (lassú) formájában, és bekerülhetett a versenytáncok közé. Üteme 4/4, versenytempója 26-28 ütem/perc.

NÉPTÁNC
A különböző népcsoportok, egyedi és sajátos stílus irányzatokat alakítottak ki. Magyarországon körülbelül a XVI. Században alakult ki. Nemcsak táncuk volt jellegzetes, de tájanként egyedi volt az öltözetük is.

Az akkori feljegyzések szerint, népszerűek voltak többek között a katonatáncok, ünnepi táncok és maszkos táncok. Tehát a magyar néptáncban nemcsak a csárdás elemeit táncolták, hanem számos más stílusú táncokat is. Különbséget figyelhetünk meg etnikai és táji jellegzetességek között, hiszen mindegyiknek megvan a maga sajátos tánca.

A karikás táncokat leginkább a lányok táncolták. Táncos összejövetelek bevezetésénél, a legények kibontják a karikát és kiválasztják a párjukat. A kör mindig szoros, különböző formában fogják egymást a kezükkel és a kört nem nyitják ki. Közben kifelé vagy befelé lépkednek, amikor is az egész kör hullámozni kezd. Van, amikor két lépést tesznek előre és egyet vissza, gyorsan forognak, miközben váltogatják a forgás irányát. Ez a tánc általában nótaszóra történt.

Botos vagyis kanásztánc segédeszköze a pásztorbot. Ezt a táncot egyedül járják, miközben botjaikat virtuózan forgatják és átugorják. Van páros botolós férfi tánc, ahol párbajszerűen vívnak egymással a legények a zene ütemére. A táncban nagyon sok az improvizációs elem, hiszen az ütés és a védekezés, mindig új helyzetet hoz elő. Szórakoztatás gyanánt, ritkán férfi és nő is táncol botoló táncot, ahol a férfi játékosan bottal támad a nőre, aki igyekszik kitérni a bot elől.
A verbunk volt a korszak legismertebb tánca.
Ez a tánc a katonatoborzáshoz kapcsolódott.

A nótaszó és a tánc közben dicsérték a katonaélet szépségeit

A csárdás, a magyarság legismertebb tánca. A XIX. Század második negyedében vált általánossá. A Habsburg elnyomás ellen küzdő nép, a saját értékeit felismervén az érzéseik kibontakozását fejezték ki. Ez a tánc háttérbe szorította a különböző német és nyugati táncokat.

Tangó

Nemzetközileg elterjedt társastánc és zenei stílus.A gyakorlatban rendkívül nagy tere van az improvizációnak, a zene átélése és a rendelkezésre álló tér alapján a táncosok pillanatról pillanatra döntenek a követendő lépésekről. A tangónak „iskolái” sincsenek, mindenki saját érzései, saját stílusa alapján táncol. “

Ez azért tetszik,mert tényleg nagyon tüzes, és fontos,hogy össze legyél hangolódva a pároddal:) és egy rózsa a szájba,mint a filmekben..

“Latin-amerikai versenytánc. Az afrókubán zene fejlődéséből alakult ki és a mambóhoz hasonlóan először csak zenei forma volt.

A néptánc népcsoportok jellegzetes tánca, ezeket elsősorban az adott népesség neve szerint szoktuk beazonosítani. Általában hagyományos öltözetben, mulatságokon szokták előadni. Minden nemzetnek vannak saját táncai.

A hiphop egy zenei műfaj és egy életstílus is egyben, ami magában foglal megannyi dolgot, például a zenét, az öltözködést, a szlenget. A hiphop alkotások témája, hangulata, a műfaj bármelyik területén laza, határozott, agresszív, néhol bolondos. Ez arra vezethető vissza, hogy a stílus Amerikából származik, főleg azokból az időkből, amikor az afro amerikaiakat elnyomták.”

A salsa egy világszerte elterjedt társasági tánc neve, mely az utcai latin táncokhoz sorolható. A név közvetlen jelentése fűszeres szósz, mely eredetileg a salsa zenére vonatkozott, de elterjedten használják a tánc jelölésére.

Ezek szerint tehát, ismét két népcsoport ritmusa keveredett, és itt is a rabszolgák adták alapul az első ritmusokat a táncnak. Miközben ezek a rabszolgák megjelentek Kuba szigetén, lassan összeforrott a spanyol és az afrikai zene és tánc is.

Kubai salsa
Puerto Rico salsa
New York salsa
Kolumbiai salsa
Los Angelesi salsa
Rueda

A rock and roll az 1940-es évek végén, a blues, rockabilly és a western swing keveredéséből alakult, de születését 1954-re teszik. Nagy szerepet játszott benne Alan Feed lemezlovas, és Bill Haley dalszövegíró is. Ugyanekkor az idősek köreiben felháborodást keltett a tánc.

Majd később Elvis, a női szívek hódítója, több filmjében is szerepel ez a stílus. Ő az, aki szinte polgárpukkasztóan szemtelenül tudott csípőjével, különböző erotikus mozgást megjeleníteni.

A rock and roll gyors és lendületes, akrobatikus, ugrálós elemekkel van színesítve. Nemzetközi versenyeken 1985 óta táncolják. Magyarországon ma már több amatőr csoport megtalálható a tánciskolák profi táncosai között. A tánc, zenei üteme 4/4, versenytempója 48 ütem/perc

A mambó a kubai zene és az észak amerikai jazz ritmusaiból összefonódott stílus, amelybő kialakult a tánc is. A mambó eredetileg egy kubai zenei kifejezés volt, a szó maga szent cselekedetet jelent. Minden népi gyülekezés és társalgás alkalmával, dobot szólaltattak meg, amelyről úgy tartották, hogy azok olyan szent eszközök, amelyek képesek beszélgetni az Isteneikkel.

A második világháború idején, nagyon sok kubai zenész kényszerült elhagynia országát, akik többnyire az USA-ban telepedtek le. Minden kubai zenész egy sajátos zenei világot szólaltatott meg, ezért amikor megismerték az amerikai ritmusokat, kibővítették azokat a saját ritmusukban, és ettől még színesebb, vidámabb ütemeket játszottak. Így lett a mambó formája kicsit dzsesszesebb, rumba stílusú. Egyébként a rumba gyors-gyors-lassú, míg a mambó lassú-gyors-gyors ütemben váltakozik, és mindezek ritmusához alakították a táncot is.

A mambó táncnál a csípő késleltetve mozdul a lábakhoz képest. A lábak belső éléről, az egész talpra át kell helyezni a testsúlyt, miközben a térdet a lépéseknél lazán kinyújtjuk. Mivel szabad tánc, és nincs koreográfiához kötve, csak a táncos fantáziája szab határt a táncnak. Egyébként sokan ezért szeretik, az improvizálhatósága miatt. Ma inkább divattáncként tartják számon, és a divattáncversenyeken táncolják. A zene üteme 4/4, tempója a tudásszintek szerint lehet 36-52 ütem/perc.

Break...

Kezdetben a break sem aratott osztatlan sikert. 1980-ban például letartóztatták a High Times Crew banda tagjait, mert a washingtoni metró területén mutatták be tánctudásukat a közönségnek.

A flamenco művelői az andalúziai spanyolok és romák, vagyis cigányok köreiben alakult ki, a XVIII-XIX. Században. Gyökereik több kultúrára vezethetőek vissza, így az andalúziak és a cigányok mellett az indiai, perzsa, balkán és arab zenei hagyományok alapjaiból tevődik össze. A flamenco az ősi táncokból és annak rítusaiból, szabályaiból épült fel. Maga a nép egy sajátos életvitellel, életfelfogással mutatja be sorsát a flamencón keresztül.

A flamenco legfontosabb eleme az ének, amely két csoportba sorolható. Az egyik a kötetlen, másik a szigorúan kötött ének, de a lényeg mindemellett a szabad improvizálás, mert ahogyan azt ők is állítják, „flamencót énekelni csak a lélek legmélyéről lehet!".

A romáknál ezzel szemben a flamenco sokkal közösségibb. Ami azt jelenti, hogy szoros zárt körben művelik ezt a táncformát, de sokkal lazábban. Itt a családban és rokonságban egymástól tanulják az ének, zene és tánc alapjait.

A flamenco tánc rendkívül népszerű az egész világon, akár művészien vagy spontán előadott formában. Felkavaró érzelmeket és hangulatot áraszt a maga szépségével együtt.

A hastánc valószínűleg a világ legrégebben ismert és feljegyzett táncformáiból alakult ki. Az ókori Egyiptomban és a sumérok földjén már találtak olyan tárgyakat, eszközöket, amelyek táncosokat ábrázoltak.
A korai civilizációkról úgy tartják, hogy a táncokat az istenek imádása és vallásos szertartások során adták elő. A tánc akkoriban, sőt még manapság is valószínűleg a termés elvetését és betakarítását imitálta, az áldást és gyógyulást segítette elő, valamint felkészítette a nőket a gyermekszülésre, a nászéjszakára, de más világi szórakozás előtt is alkalmazták.

A tánc gyökerei Indiában keresendők. A XI. század környékén vándorló csapatok (romák) indultak innen Pakisztánon és Afganisztánon keresztül a Perzsa- és az Arab-öböl vidékére, Egyiptomba, Afrika déli részeire, Törökországba, a Kaukázus vidékére, vagy Kelet-Európába, Oroszországba, illetve, Nyugat-Európába, Spanyolországba. Amerre aromák haladtak, meghonosították zenéjüket, táncukat, s e táncok útközben keveredtek az adott ország már meglévő táncaival.
E közös elemek megfigyelhetők a roma táncokban (pl. erőteljes dobolás), és a spanyol flamenco táncban is (pl. a felsőtest és a csípő elkülönülő mozgása, ujjcintányér használata).

Leg titikzatosabb a fontosabb legfontosabb aspektusa a hastáncos előadásának a táncos viszonya önmagához és ennek kommunikálása. Kevés közvetlenebb kapcsolat létezik a táncos és közönsége között, mint a hastáncban. A csoda ott kezdődik, hogy a táncos képes-e megnyílni és őszinte lenni tánc közben. Ez az őszinteség nyitja meg az utat a mélyebb és finomabb kifejezésmód előtt, amelynek előadás során a közönség egyre inkább önmagát kezdi látni a táncosban és táncban. A különbség a közönség és az előadó között lassan kezd elmosódni, a nézők fokozatosan megtapasztalják az eggyé válás élményét.-Hühaaa,ezt nekem meg kell tanulnom...

Maga a mozgás elvont, emocionális és sirituális kommunikáció. a testbeszéd erőteljesebb a szavaknál, és képes a táncost a fizikai világon túlra repíteni. A tánc magában hordozza a gyógyítás és az ösztönzés képességét, benne rejlik a művész egyénisége, energiája, amely a résztvevőkre is átterjed.

Amire az egyén összpontosít, az általában nőni kezd, legyen az ego, a szerelem, az öröm vagy a hatalom. E tudással jár együtt az átalakulás elképesztő ereje és a tudatosság felelőssége.
Ha az előadó úgy dönt, hogy erejével a táncon keresztül megváltoztatja a nézőket és önmagát is, ehhez nagyfokú belső őszinteség és bátorság szükséges.-Bátor vagyok

A változás képessége legmélyebb bensőnkből ered, s visszavezethető az ősi szertartásokra és civilizációkra, ahol a táncot a szellemiség közvetítőeszközeként használták. A tánc funkciója, hogy hidat alkosson az emberi tapasztalat és a sirizuális élmény között. -Hidat? Lesz az híd meg gát is minden csak táncoljunk már.....:)

A hastánc, ha a maga teljességében, őszintén és lelkesedéssel adják elő, szintén közvetítőeszköz lehet a táncos szelleme számára, hogy megragadja a zene szellemét, és ezt az élményt közvetítse a közönséghez.

A tánc kellékei
Változatossá és vonzóvá tehetik a kellékek az előadást. Felkeltik a nézők érdeklődését, és szépséget kölcsönöznek a táncmozdulatoknak. Népise vagy cillogóan „show business”-hangulatot adnak az előadásnak.

Ujjcintányérok

Szent hanszer, amelynek neve Cybele istennő nevéből származik.
A táncosok hosszú ideje viselnek ütős hangszert az ujjakon, s e
hagyomány egész a modern időkig, a mai napig fennmaradt. Gyakran nevezik az ujjcintányért „zil”-nek, mivel török nyelven így hívják a cintányért.

Fátyol

A fátyol használata különleges eleganciát kölcsönöz a keleti tánc előadásának. Ha lassúbb zenére táncolunk, lágy, érzéki hangulatot teremthetünk.
A fátyolhoz körülbelül három méter anyagra van szükség: erre legmegfelelőbb az áttetsző műselyem, amelynek csodás az esése, és tánc közben szépen hullámzik.
Tanácsok a fátyol használatához-Kell nekem egy ilyen fátyol és szeretnék has táncolni nah de mekkera has kell ehhez??? Azt sehol sem írják,erről nem beszélnek így hogy kezdjek neki?
Most akkor növesszem? Hízzak még vagy fogyjak? Vagy teljesen mindegy? Has has? Bendő?
Hát végül is.....
A has tánccal el lehet bűvölni a férfit és extázisba lehet ejteni így kódolom,akkor ez az én táncom,megtanulom,és fátylam is lesz,és riszálom úgy is úgy is,lehet tetszik neki a hasam,ki tudja...vagy az egész táncnak van egy misztikussága....Rituálé az lesz......az én táncom:)

Mindig varrjunk szegélyt a fátyol szélére, így ujjaink automatikusan tudni fogják, hogy mikor értünk a széléhez és nem fogjuk elejteni. Ráadásul a szegélyről visszaverődik a fény, csillog,és még izgalmasabbá teszi táncunkat.
Varrjunk apró kagylógyöngyöket a fátyol szélére, oda, ahol a tánc közben majd nyújtott karral tartjuk az anyagot. Így könnyen megtaláljuk a fogás helyét a színpadon kívüli sötétségben.

Kard

A raks al sayf (kardtánc) erőteljes és drámai hatású. a nyugati országokból származó táncosok előadásában a kardtánc általában magába foglalja a kard fejen, vállon, csípőn vagy más testrészen való egyensúlyozását.
Ez nem nekem való,kardal nem táncolok....

1727-ben ezen a napon született Jean G. Noverre francia balett-táncos, az egyetemes táncművészet megújítója. Ebből az alkalomból a Nemzetközi Színházi Intézet 1981. évi madridi közgyűlése kezdeményezte A TÁNCMŰVÉSZET VILÁGNAPJÁnak megtartását. 1982-ben ünnepelték először.

Bármilyen tánc során, amelynek örömmel átadjuk magunkat, agyunk elveszti a kontrollt, és testünket a szívünk irányítja tovább.”

/Paulo Coelho/

A lassúzás elég fura dolog. Igazából nem is tánc. Inkább csak áll az ember a másikat átölelve és a zene ütemére egyik lábáról a másikra billeg. Azt hiszem, beszélni sem nagyon szokás közben, legalábbis körülöttünk senki nem beszélt. Azt hiszem, értem, miért: az embert annyira lefoglalja a másik közelsége, hogy nehéz ilyenkor kigondolni bármilyen témát.”

Nagyon szeretnék lassúzni....

Egy székely fiatalember el szeretne menni a bálba, de nincsen ünneplős cipője. Elhatározza hogy kifényesíti a gumicsizmáját és abban megy majd el táncolni. Így is tesz.
Aznap este a bálban először Annát kéri fel táncolni. Tánc közben lenéz, és azt mondja:
- Anna, rajtad kék bugyi van.
- Hát ezt honnan tudod?
- Tudom.
Másodszorra Natasát kéri fel táncolni. Tánc közben ismét lenéz és azt mondja:
- Natasa, rajtad fehér bugyi van.
- Ezt meg honnan tudod?
- Tudom.
Harmadszorra Nórát kéri fel táncolni. Tánc közben megint lenéz, majd ijedten felkapja a fejét:
- Nóra, van rajtad bugyi?
- Nincs. - válaszolja.
- Huh, már azt hittem, hogy a csizmám repedt szét.

Diszkóban táncol egy lány és egy pasi:
- Mielőtt megismertelek merő sivatag volt az életem! - mondja a pasi.
- Akkor biztosan azért táncolsz úgy, mint egy teve!

Ázsiai diplomata érkezik európai állomáshelyére, ahol a vendéglátók elviszik egy táncos estélyre. A diplomata kigúvadt szemekkel figyel egy párt, akik szorosan egymáshoz simulva táncolnak. A házigazda zavartan megkérdi:
- Önöknél nem szokás az ilyesmi?
- De igen - feleli az ázsiai. - Csak nálunk fekve csinálják.

Kisfiú: Szia, jössz táncolni???
Tinilány: Bocs, gyerekkel nem táncolok… -.-’
Kisfiú: Bocs, nem tudtam hogy terhes vagy…

Tánc
Szeretem a zenét és a táncot is nagyon szeretem nézni....
Hogy tudok e táncolni?
Olyan régen táncoltam már hogy huuu.....

De nagyon szeretnék....
De ahhoz meg felelő partner kell akivel van összhang

Ha Ő felkérne gondolom hogy vezetne mert az a férfi dolga nem?
A virágágyásnak csak nem vezetne neki....
Hogy a lábára lépnék e?
Hát valószínű ha a szemét nézném akkor biztos....

Hogy beszélnék e?
Hát azt nem hiszem,úgy meg lennék lepődve hogy szólni sem tudnék
Nagyon szeretnék táncolni de vele csak vele.....
És nagyon szeretnék salsázni megtanulni....

Kis párbeszéd

Fiú:Felkérhetlek táncolni?
Lány:Persze

A lány megfogja a fiú kezét

Fiú gondolja:Anyukám nem sétálni megyünk itt most dance van

Lány gondolja:Na ebből mi lesz

Pörgőssel indul de át vált hirtelen lassúra a zene

Lány gondolja:de jó
Fiú gondolja:nah most megvagy meg fogtalak magamnak

Lassúznak

Egymás szemét nézik csak

A lány többször rá lép a fiú lábár
A fiú:mosolyog mindig

A fiú mondja: belefér,legalább most már tudom mekkora a lábad

Egymáshoz simulnak
A lány megijed

A fiú érzi ezt
A fiú gondolja:Na mi van babám már nem olyan nagy a szád?

Lassan lépkednek,és csak nézik egymás szemét

A lány gondolja:Csak mulatós zene ne jöjjön mert ő még arra is tud táncolni de mit csinálnék én?
A fiú lágyan de szenvedélyesen magához húzza a lányt hogy minél közelebb legyen
A lány már menekülne de nem tud be van kerítve
Érzik az energiáikat és érzik a szenvedélyt és érzik amit érezni kell.....

A táncban érezni lehet a lüktetést, a szenvedélyt,az energiákat

Múlatósra mit táncol a nő?
Na ezt mondja meg nekem valaki mert ezt tudnom kell...
Rázza a szoknyáját?
Ezt sürgősen ki kell derítenem
Az is jó

Mi van a férfi tud táncolni de a nő nem?
Megtanítja?
Megtanulja?
Egyértelmű

Ha van hozzá türelme akkor biztosan jó tanár lesz
Ha megfelelő a partner akkor azt érezni lehet és ha van összhang akkor a táncnak is menni kell nem?
Én így gondolom
Érezd a ritmust babám mondaná.....

A leg utolsó képen forgatja a férfi a lányt na engem nem sűrűn forgatna maximum arrébb dobna.....
A férfi gondolná magában: Na erre még gyúrnom kell kicsit babám de nem adom fel,úgy megpörgetlek megforgatlak hogy el fogsz szédülni és mindenhol csak engem fogsz keresni.....:)


Flashdance


RUN-DMC:It s like that


Dirty dancing 2.-Havana nights-Dance like this
Nagyon jó szám,szeretem

Kellemes napot mindenkinek:)

Hozzászólások4wegdsv

20180713xiaoke
coach outlet online
malone souliers
ugg boots clearance
mulberry bags
christian louboutin sale
cheap jordan shoes
michael kors outlet clearance
under armour outlet
oakley sunglasses wholesale
kate spade handbags
freshjive clothing
canada goose uk
cheap oakley sunglasses
coach outlet store online
harden vol 2
fingerlings monkey
air max 2018
michael kors outlet clearance
alexander mcqueen shoes
broncos jerseys
canada goose jackets
christian louboutin
pandora outlet
jordan shoes
air jordan shoes
brequet wathes
canada goose outlet sale
kate spade outlet store
oakley sunglasses wholesale
ugg boots
pandora jewelry
coach outlet store online
ugg boots clearance
coach factory outlet
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
michael kors outlet clearance
canada goose
polo ralph lauren outlet
givenchy handbags
michael kors uk
jordan 32
pandora charms sale clearance
michael kors outlet online
coach factory outlet
jordan shoes
coach factory outlet
fendi handbags
canada goose outlet store
polo ralph lauren factory store
ralph lauren
ugg outlet online
kate spade new york
true religion jeans
pandora outlet
coach outlet store
coach outlet
cheap jordan shoes
michael kors outlet store
ray ban sunglasses outlet
cheap oakley sunglasses
uggs outlet online
michael kors uk
manolo blahnik
tory burch outlet store
kevin durant shoes
jordan shoes
nike outlet
cheap jordan shoes
pandora jewelry
adidas soccer shoes
ugg boots outlet
coach factory outlet
ugg boots clearance
canada goose
uggs canada
cheap ugg boots
michael kors outlet
coach outlet store online
calvin klein jeans
polo ralph lauren outlet online
kd 9
michael kors outlet
air jordan retro
michael kors handbags
pandora jewelry
kate spade handbags
coach outlet store
miu miu outlet
air jordan shoes
christian louboutin
nfl jersey wholesale
moncler
longchamp pas cher
ugg outlet online
coach outlet online
uggs outlet
canada goose outlet store
longchamp outlet online
canada goose jackets for women
michael kors outlet clearance
cheap jordan shoes
longchamp solde
coach factory outlet
barbour jackets outlet
coach factory outlet
christian louboutin sale
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
michael kors outlet clearance
ralph lauren polo outlet
ugg outlet online
ray ban sunglasses outlet
canada goose outlet store
ugg boots
huf clothing
coach factory outlet
polo ralph lauren outlet
pandora jewelry
ugg boots clearance
swarovski crystal
coach outlet online coach factory outlet
jerseys wholesale
champion clothing
baltimore ravens jersey
cheap ray ban sunglasses
christian louboutin sale
michael kors outlet clearance
kate spade new york
polo ralph lauren outlet
jordan shoes
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
ugg outlet online
ray ban sunglasses sale
kate spade new york
polo ralph lauren shirts
pandora charms sale clearance
denver broncos jersey
ugg boots
kate spade outlet online
polo ralph lauren
jordan shoes
chloe outlet
nike nba jerseys
canada goose outlet store
polo ralph lauren outlet
canada goose
canada goose jackets
nike outlet store
cheap jordans
ray ban sunglasses outlet
ralph lauren polo shirts
ugg boots on sale
burberry outlet stores
furla handbags
coach outlet store online
kate spade purses
canada goose jackets clearance
nike shoes on sale
air jordan shoes
ray ban sunglasses outlet
jordan shoes
fitflops sandals
jordan shoes
canada goose
coach factory outlet online
air max 90
pandora jewelry
lacoste outlet
belstaff jackets
canada goose
balenciaga sandals
adidas outlet store
supreme shirts
jimmy choo shoes
uggs outlet online
uggs outlet online
tory burch outlet store
supreme clothing
coach outlet store online
canada goose outlet store
canada goose outlet online
christian louboutin
harry winston jewelry
cheap jordan shoes
canada goose outlet
ray ban sunglasses outlet
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
ugg boots
polo ralph lauren shirts
off white outlet
coach outlet store
ralph lauren polo
fitflops shoes
cheap jordan shoes
oakley sunglasses sale
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
49ers jerseys
michael kors outlet clearance
ugg outlet
cheap jordan shoes
ugg boots clearance
michael kors outlet store
michael kors outlet clearance
air max 1
cheap jordan shoes
gentle monster sunglasses
pandora outlet
ugg outlet
polo pas cher
cheap ray ban sunglasses
canada goose jackets
pandora charms
audemars piguet watches
pandora outlet
air jordan shoes
supreme clothing uk
canada goose outlet store
polo outlet online store
lacoste pas cher
michael kors outlet clearance
chopard jewelry
christian louboutin sale
tory burch outlet online
longchamp pas cher
coach outlet
cheap jordan shoes
dsquared2 jeans
canada goose outlet store
bape clothing
isabel marant outlet
ralph lauren outlet online
michael kors handbags
michael kors outlet clearance
kate spade new york
christian louboutin
coach outlet store online
oakley sunglasses wholesale
christian louboutin
canada goose outlet
ugg boots outlet
canada goose outlet
bcbg dresses
brequet wathes
ralph lauren polo
ugg outlet,ugg outlet stores
coach factory outlet
christian louboutin sale
canada goose uk
kate spade
true religion outlet store
ugg boots for women
pandora charms outlet
coach outlet store online
canada goose outlet online
coach factory outlet
kate spade purses
alife clothing
pandora jewelry outlet
ralph lauren
carrera sunglasses
san antonio spurs jersey
polo ralph lauren
canada goose uk
diesel jeans
coach factory outlet
james harden jerseys
ralph lauren outlet
air jordan shoes
coach outlet store online
broncos jersey
pandora charms
light up shoes
nba jerseys wholesale
air max 97
swarovski jewellery
true religion jeans sale
cheap ray ban sunglasses
coach outlet online
canada goose jackets sale
michael kors outlet online
kate spade outlet store
coach factory outlet
polo ralph lauren outlet online
longchamp pliage
nike revolution
coach outlet store
ugg outlet
kate spade outlet online
oakley sunglasses wholesale
coach handbags online outlet
fossil watches
ralph lauren outlet
isabel marant shoes
jordan shoes
ugg boots on sale 70% off
cheap air jordans
ray-ban sunglasses
nike pegasus
polo ralph lauren shirts
tory burch handbags
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
cheap air jordans
uggs outlet online
canada goose outlet online
polo outlet
coach factory outlet online
christian louboutin
kyrie 4
basketball sneakers
kate spade handbags
coach outlet store online
coach factory outlet
cheap air jordans
true religion jeans sale
michael kors outlet
pandora jewelry
jordan shoes
cheap jordans
suicoke sandals
canada goose jackets
guess factory
coach outlet store online
kate spade
michael kors outlet clearance
cheap jordans
ralph lauren shirts
michael kors outlet clearance
moncler outlet
coach factory outlet
nhl jerseys wholesale
coach outlet store online
true religion outlet store
hermes online
gucci outlet online
cheap jordans
chloe sunglassess
michael kors uk
polo ralph lauren outlet online
michael kors online
polo ralph lauren shirts
nfl jerseys
pandora jewelry
nhl jerseys for sale
g-star jeans
air jordan shoes
coach outlet store online
true religion jeans for men
canada goose jackets
uggs outlet
air max 90
ralph lauren
uggs outlet online
ugg outlet store
air jordan shoes
coach outlet online
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
cheap jordans
kate spade
michael kors outlet online
bulgari jewelry
michael kors outlet clearance
canada goose outlet store
balmain jeans
prada shoes on sale
kate spade sale
christian louboutin
pandora charms
nike trainers
ugg boots
canada goose outlet online
michael kors bags
ray ban sunglasses outlet
chrome hearts clothing
nike outlet online
cheap uggs
oakley sunglasses wholesale
canada goose jackets outlet
swarovski crystal
canada goose outlet online
canada goose coats
cheap oakley sunglasses
chrome hearts sunglasses
cheap ray bans
michael kors outlet clearance
michael kors outlet clearance
christian louboutin sale
polo ralph lauren outlet
coach factory outlet
pandora outlet
canada goose jackets
coach outlet store online
mbt shoes outlet
kd 10 elite
michael kors factory outlet
coach factory outlet
air jordan shoes
houston texans jersey
moncler coats
ugg boots
coach factory outlet
mac outlet
christian louboutin
adidas outlet store
cheap jordan shoes
canada goose
coach factory outlet
ugg boots on sale
polo ralph lauren
bally shoes
adidas shoes
ralph lauren outlet
ugg boots
jerseys from china
polo ralph lauren outlet online
cheap jordan shoes
michael kors outlet clearance
adidas crazy
adidas shoes
burberry outlet sale online
a bathing ape
kate spade purses
cheap ugg boots
polo ralph lauren outlet
basketball jerseys
kate spade handbags
cheap jordan shoes
michael kors outlet clearance
colts jersey
kevin durant jerseys
nike factory shoes
10 deep clothing
nike shoes on sale
ray ban outlet
air more uptempo
ugg outlet store
michael kors outlet online
pandora jewelry
kate spade handbags
cheap michael kors handbags
cheap oakley sunglasses
karen millen dresses
ugg boots
arcteryx jacket
pandora jewelry
givenchy jewelry
nfl jerseys wholesale
kate spade
coach factory outlet
tory burch sandals
michael kors
cheap ugg boots
uggs outlet
michael kors outlet clearance
armani exchange
cheap jordan shoes
oakley sunglasses wholesale
barbour mens jackets
mlb jerseys wholesale
cheap jordans
coach factory outlet
cheap air jordans
tag heuer watches
cheap air jordans
polo ralph lauren outlet online
moncler coats
jimmy choo sunglasses
canada goose outlet store
stuart weitzman shoes
golden state warriors jersey
coach outlet
uggs on sale
michael kors outlet clearance
kate spade purses
pandora outlet
canada goose outlet online
kate spade handbags
coach outlet canada
polo outlet
louboutin shoes
ray ban sunglasses outlet
cheap jordan shoes
ralph lauren
ralph lauren factory store
air jordan shoesSzerintem

a szexben előre tisztázni kell,kellene mit szabad és mit nem.....
Ki meddig megy el....
Mert ebből van a legtöbb probléma...
Mit illik és mit nem.....
Mert van olyan férfi aki nagyon nem tudja mit illik....
Jól indít,aztán a végén mindent elront....és azt kérdezi mi van?Rumba


Nem rossz.....


Olyan mintha varázsolnának a mozdulataikkal nem?


Jó tánc
Tetszik....
A pasi nem tetszik....Ez fantasztikus


De ezek gumiból vannak?Ez igen

Összhang az a lényeg.....:)

Lambadázni akarok a tenger parton:)
Veled.....csak veled....mi és a tenger,és a tánc.....de jó is lenne.....Lambada


Volt ilyen szoknyám,és tudtam lambadázni is.....de az rég volt....:)
Mindig vissza tekertem a videot,és le lassítottam a kockákat úgy tanultam meg ezt a mozgást....
A fehér szoknyás kislány sokkal jobban táncol mint a felnőttek...az a pofon nem tetszett....Dance:)tANGO

Ez a pasi tud valamit:)
Hüüüüüüha több mint a felénél fel kapja a nőt és megpörgeti....hát ez szép,tetszik....
De ez nem menne a kedvesnek ezt boritékolom....:)
Fel kapna és vissza ejtene....Huuuu....Babám,várj erre még gyurnom kell,de nem adom fel.....Úgy táncolnék

VELED....Én csak táncolok:)Argentin tango


erotikusDancing:)


Szeretnék salsázni........


TangoSalsa


Hühaaaaa
De szeretnék én is úgy bujkálni.....Dance


Imádom


TangoMusic,dance:)


Jól nyomják:)Dance:)


Nah ha nekem be kötné a szemem a kedves tánc közben velem jól járna.....:)Ez alap:)

GreaseMusic,dance:)

Ezt szeretném kiprobálni,főleg a láb rugást,de csak finoman...

Na engem nem nagyon tudna emelgetni.....:)
Láb emelgetés,hát azt gyakorolnom kéne nehogy fejbe rugjam véletlen a kedvest..

A csaj jól föl ugrott a srác nyakára,nem semmi...Ugranék én is ha lenne hova,ha lenne egy HÁT..de nem jó akármilyen......

Szeretnék táncolni:)Music,zene,Neked:)

Két zene Neked!


A kezdőt már tudom,tanultam,csak abba maradt,pedig nagyon bírom.....

Hüüüüha ez egyszere erotikus,és szenvedélyes tánc.
A nő hasát is megsimogatja tánc közben ez tetszik,csak nehogy eltévedjen a keze a kedvesnek:)


A lány nagyon vágja a táncot...a fiú meg szégyelösködik,a lány pörög,forog rázza a szoknyáját,ez menne nekem is..

A vége a legjobb a táncnak a fiú is tud táncolni és táncol is,de szépek már....
Az a comb tekeredés az menne nekem úgy rá tekerednék hogy le se tudna rázni esküszöm...
Hüha a végén a lány picikét hirtelenkedik,na az tutti nem én vagyok mert én inkább el szaladnák,el én jó messzire,csak az a bibi hogy motorral utol érne a fiú...
Szép a csók,ha van kivel,ha van partner,de nézegetni nem szeretem a csókolozokat:)Kedves Kunigunda!

Édes vagyok?
Hmm.........még ilyet?
Mért már megkostoltál?
Amugy el árulom neked nem vagyok AZ!
De köszi.........:)Szeretnék....

Szeretnék táncolni valakivel:VELE:)
Tud vajon?
Hát csak tud,ő vezetne engemet mer én nem tudok....:)

szeretnék lassúzni: Veled. :))