Udvarlás

Óriásiak a különbségek. Régen mind falun, mind a városi polgárság körében kötött formái voltak az ismerkedésnek, a kommunikációnak. Kötöttek voltak az alkalmak és a helyszínek – a bálok, mulatságok, teadélutánok. Még a ruházkodást és a beszédet is a hagyomány szabta meg. Nem lehetett akárhol, akárhogy ismerkedni; fontos volt egy harmadik, bemutató személy jelenléte.

A fiúk és a lányok általában egymástól elkülönítve éltek, így sokkal nagyobb jelentőséget kaptak a „kerítő alkalmak”, amelyek során találkozhattak egymással. Ilyenkor többnyire a fiúk voltak a kezdeményezők, s az ismerkedő beszélgetésben az irodalomnak, művészetnek fontos közvetítő szerepe volt. A beszédtémák ugyancsak előírásosak voltak, nem lehetett ajtóstul rontani a házba – de a fiatalok persze így is tudták, miről van szó valójában. A kapcsolatok kibontakozásához pedig idő kellett.
Ma felgyorsult az élet, és vele együtt a kapcsolatteremtés is; a fiatalokból ellenérzést vált ki mindenfajta konvenció, szabály. Szétestek a terek, nincsenek jelentőségteljes alkalmak, nem kell közvetítő hiszen mindent el lehet intézni egyszerűen. És így vész el az a régimódi romantika. De ami a leginkább hiányzik: az az idő. Emiatt aztán nincs is hosszúra nyújtott ismerkedés, beszélgetés, hiányzik az intellektuális igény. A fiatalokat vagy a mindennapok őrlik föl, vagy a tömegtájékoztatás zárja be. Egy diszkóban vagy moziban nem lehet beszélgetni. Az alacsony társalgási kultúra e hiányosságok miatt alakul ki – hiszen nincsenek „fedőbeszélgetések”, amelyek elrejtik az igazi szándékot. Nincs késleltetés, csak csereakció: mindketten tudjuk, mit akar a másik, hát rögtön a lényegre térhetünk. Nem fontos a téma, sem a nyelvi kultúra, minek húzzuk az időt? Minden út az ágyba vezet.

A tegnapra is igaz volt, de a mára még inkább igaz, hogy a félszeg, nem rá menős típusok háttérbe szorulnak. Nincs biztonságos közegük, mert ma az egyetlen elismert érték a határozottság és a gyorsaság.
Nekem kissé ijesztő is, hogy eltűnt minden nemű romantika – a kapcsolatokból hiányzik például a férfiúi lovagiasság, amely esztétikai szintre emelte a férfi–nő viszonyt.

Rómeó felmászott az erkélyre, Cyrano szebbnél szebb költeményekkel bókolt a szívének kedves hölgynek. Az udvarlás szokása ma is része életünknek, csak mint oly sok más, idővel ez is megváltozott.

Miről szól az udvarlás? Ebben az időszakban lehet megismerni a másikat. Manapság kiveszőben lévő tevékenységformának tekinthető, de még akad egy-egy maszkulin létforma, aki a nők elvárásait kielégítve, képes megtenni effajta férfiúi kötelességét, és udvarol. Hódít. Az udvarlás is egy játék, amelyben a kicsit adok, kicsit visszaveszek forgatókönyve él. Egészen addig, amíg megfelelő információt nem értettem és éreztem meg azzal kapcsolatban, hogy ezzel a lánnyal valóban lehet valami több. A játék háttere, hogy tulajdonképpen az udvarlás már csak a kijelölt ösvény, amiről tudod, hogy jó úton haladsz, mivel biztos vonzalom izzik a levegőben: a vonzalom kölcsönös, de azért még óvatosan tapogatóztok, hódítasz. A lány nem adja magát. Nem is kell neki.

Udvarlással hosszú távra tervezünk
Az udvarlás az a bizonyos befektetés időben és energiában, ami ahhoz kell, hogy értékként visszakaphasd egy jól működő szerelmes párkapcsolatban. De ez egy menekülő zóna is, hiszen ha kiderül, hogy meggondolatlanság lenne belevágni, még mindig vissza lehet táncolni különösebben kínos szakítási és megbántási jelenetek nélkül. De a nő is fenntartja magának a jogot a választásra. Udvaroltat magának (vagyis megadja a jogot, hogy a pasik udvarolhassanak nekik), eközben ő is tesztel, nézelődik, hogy mégis mit várhat egy leendő kapcsolattól. Az udvarlás nőknél nagyon érzékeny finomhangolással bír, ugyanis a női agy ezen területe speciális elvárásokkal huzalozott.

Egy leheletvékony hatásvonal az, amin nem szabad átesni, különben elveszik örökre az a vonzalom és az a szerelmi/szexuális feszültség, ami a nőt motiválja és az érdeklődését fenntartja irántad. Az udvarló Férfi, ha átesik ezen a határon egy szerencsétlen töketlenként fog megmaradni a női gondolatokban. Noha észre sem vette, hogy átesett. Ezért fontos az udvarlást tudatosan strukturálni, és mint egy stratéga kidolgozott haditervvel nekivágni. Mikor van itt az ideje az első csóknak? Hova vidd el a lányt? Mit csináljatok? Mennyire, mikor és miért bókolj? Meddig kell erősíteni a nőben, hogy ő egy istennő és mikor kell visszahúzni a földre, hogy a bókot ne természetes rutinként, hanem jutalomként élje meg?
Az udvarlás forgatókönyve?

Kell-e egy egész vagyont költeni a csajra? Mikor érdemes társaságba vinni? Ezek a kényes kérdések okozhatnak az udvarlás terén kevésbé rutinos férfiaknál éjszakába nyúló sör melletti beszélgetést a haverokkal és álmatlan éjszakákat a randi előtt. Amit ezzel kapcsolatban érdemes megfogadni, hogy ne agyald túl és ne légy mesterkélt (de légy határozott és összeszedett). Egy tökéletes randi, amit mintha csak egy rendezvényszervező cég állított volna össze, mit sem ér, ha mögötte nincs ott az ember, akinek a vágya, hogy meghódíthassa a lányt, aki tetszik neki. Ahelyett, hogy arra figyelsz, minden flottul menjen, inkább azokra a reakciókra figyelj, amiket a lány lead. Legyen ötleted, hogy hova menjetek, mit csináljatok, érd el, hogy udvarlásoddal szinte már függőddé tedd. Hogy szeressen veled lenni.

Ebből értheted meg, hogy mikor léphetsz egy következő szintre a kapcsolatban. Mikor fogd meg a kezét és hol, mikor érzed meg a pillanatot, hogy “most kell megcsókolni”. Ha van ilyen erős pillanat és már biztosan érzed a nő érdeklődésének jeleit, inkább ne totojázz, cselekedj. Maximum elfordítja a fejét és belepirul. De ez még nem volt végítélet. Az udvarlásban a pozitív és a negatív bókokkal kényeztetni és zavarba hozni is lehet. Azzal, ha egy férfi udvarlásban nem kiszámítható, hanem egyedi és eredeti, kitűnik az összes többi közül. És ez az a helyzeti előny, amiért elmondhatod, hogy te vagy, aki már olyan közel kerül a lány ajtajához, hogy udvarol.

Az udvarlás kifejezés a középkortól támasztható alá adatokkal, bár bizonyos, hogy sokkal korábban is létezett. A szó a házasságra vágyó legények közeledését jelenti a leányokhoz különböző, társadalmilag elfogadott (de íratlan) szabályok (A társadalmilag elfogadott szabályok) betartásával, amelynek folyamán esélyeiket puhatolták ki, házasságuk útját egyen­get­ték, egyúttal szexuális közeledésre is alkalmuk nyílott.
A férfi szándéka komolyságának bizonyítása jeleként többször fölkereste a lehetséges menyasszony házát, lakását; látványos jelekkel - ajándék, kísérgetés, szerenád, különféle segítség stb. - bizonyította, hogy nem csupán feleségül szeretné venni választottját, hanem képes is eltartására.
Az udvarlás azonban nem volt egyenrangú viszony - nemcsak azért, mert a lányt többnyire passzivitásra kötelezte, hanem azért is, mert meghatározó szerepet kaptak a lányos szülők.

Talán az egyik legszebb téma kerül most úgymond terítékre. Ez pedig az udvarlás. Szép, de valahol elszomorító, hogy ezt külön ki kell emelni, külön cikket érdemel, mert az csak azt jelenti, hogy elszoktunk tőle, hogy korunkban már ez inkább "nyűg" netalán "nyálas" és "férfiatlan". Ez természetesen több, mint nem igaz. Mert mindenki volt, vagy lesz szerelmes és egyáltalán nem mindegy, hogy ezt miképpen tálalja, miképpen adja annak a tudtára akit szeret. Mert a "stílus, maga az ember."

Abban az időben falun az évszázadokon alatt kialakult és megtartott, a mainál sokkal merevebb, az akkori élet familiárisabb társadalmának szokásai működtek, amelyek nagyobb hangsúlyt helyzetek a lányok "tisztességére". A falusi társadalomban arany szabályként működött, hogy egy lánynak, a szüzessége legnagyobb értéke, amit a házasságba vihet. A szülők általában árgus szemekkel figyeltek erre, és a lányok többségének ezt sikerült is megőriznie a férjhez menésig.

A szórakozás, az udvarlás nagyobb része természetesen a téli időszakra esett, mert nyáron a mezőgazdasági munkák fáradtsága megkövetelte a korai lefekvést. Falusi környezetben nyáron a fiatalok inkább csak hétvégeken, vasárnap találkozhattak, mert a hétköznapokon a földeken vagy a gazdaságban dolgoztak. Ilyen alkalmat adott a templomba járás, nagyobb lányok és fiuk esetében a délutáni közös séta.

Este a fiuk csak olyan lányokhoz mentek inkább, akikkel komolyabb érzelmi kapcsolatban voltak.

Az udvarlási napok is megvoltak határozva, ha jól emlékszem 3 nap, szerda, szombat, vasárnap. Ezeken a napokon a fiuk nyáron 9 óra körül, téli időben hamarább bekopogtattak a lányos házakhoz, ahol hellyel kínálták, és a család jelenlétében elbeszélgették az estét fél tizenegy, tizenegy óráig. Közben az főleg az anya végezte az esti teendőket, legtöbbször az apa beszélgetett az udvarló fiatalemberrel.

A lány ritkán szólt bele a beszélgetésbe inkább ültek a kanapén vagy egy széken ülve kézimunkkáztak és hallgatattak. Némi változatosságot biztosítottak a társasjátékok, főleg a kártyajátékok. A testi érintkezés, ölelkezés csókolózás a szülők előtt szentségtörésnek számított, ezért ilyenre ritkán és csak a házasságelőtti utolsó időszakban kerülhetett esetleg sor, de akkor is nagyon sarkított formában.

Itt az esti sötétség leple alatt beszélgethettek, adhattak néhány ölelést, vagy csókot, attól függően, hogy a fiatalok mennyi ideje ismerték egymást, vagy mennyire volt előrehaladott a szerelmi kapcsolat közöttük. A 15-20 perc leteltével, ha a lány nem ment vissza megtörtént, hogy az anya kiszólt az ajtón és a lányt beparancsolta.

Valamivel szabadabb volt a fiatalok közötti kapcsolat az évente 2-3 alakalommal megrendezett bálok alkalmával. De ott is voltak jól meghatározott szabályok. Minden bálra a lányt az anyja elkísérte, és amikor az anya úgy gondolta, hogy elég volt a táncból, a lánnyal hazatávozott. Ilyenkor, amely lánynak komoly szeretője volt, a szerető is elkísérhette haza, és éppen úgy, mint a rendes udvarlási napokon a lány kint maradhatott a fiúval ugyancsak 15-20 percre egy kis búcsúzkodásra. A bálok alkalmával az anyák és lányaik a falak mellé helyezett padokon ültek, amikor a táncra hívó zene megszólalt, a lányok türelmesen vártak, amíg megjött a táncra hívó fiatalember vagy más partner.

llletlenségnek, sértésnek számított a táncra kérőt visszautasítani, ha még nem is volt a lány kedvére való. Általában a lányokat ellehetett kérni táncközben is a vele táncoló fiútól, kivételnek számított, ha már jegyesek voltak. Az akkor táncolt klasszikus táncok csárdás, tangó, keringő és más táncok megköveteltek a pároktól egy bizonyos testtávolságot, és kevesebb teret adtak az erotikának, ha a fiatal pár nem vette figyelembe a normális testtávolság szabályát, az anya közbelépett azonnal, vagy a tánc szünetében, és a lányát figyelmeztette. A táncok szünetében a komolyabb kapcsolatban levő párok az anya engedélyével, "hűsülés" címén az udvarra távozhattak, de csak nagyon rövid időre, ellenkező esetben az anya elindult megkeresni lányát, vagy a lány visszatéréskor komoly dorgálást kapott. Abban az időben falusi élet zárt világának íratlan szabályai nagy morális erőt képviseltek, és annak be nem tartása nagy szégyent, jelentett, amire a faluközösség minden tagja adott, és igyekezett annak megfelelni.

"Te szívdöglesztő vadmacska, sokkal többet érsz, mint az égbolt tengerén tündöklő Nap, ami fénylik, vállalnám én megcsókolni rózsás orcádat a csillagok között. Gyere gyönyörűséges szerelmem! Szeretettel és imádattal, teljes szívemből: a Te legkedvesebb szexrabszolgád"

Te mit szólnál egy ilyen udvarló dumához? Szívesen hallanál ilyen szöveget a pasidtól? Nem? Akkor nézzünk egy másikat:

"Te dögös aranybogár, olyan vagy mint a hűsítő nyári zápor ami mindeneknél szebb, úgy vágynám dédelgetni testedet izmos karjaimban csak egy pillanatra, valamikor.
Gyere gyönyörűséges szerelmem! Szeretettel és imádattal, teljes szívemből: a Te, csak Téged imádó izompacsirtád"

Na ez már jobban tetszett?
Vagy inkább romantikusabb vagy? Akkor egy ilyet javasolok:

"Te kedves vágyaim netovábbja, úgy ragyogsz mint az égbolt tengerén tündöklő Nap ami felvidítja a lelkemet, akarnám Teérted a halált is jókedvemben, a csillagok között.
Gyere életem értelme! Szeretettel és imádattal, teljes szívemből: a Te, csak Téged imádó szerelmesed"

Na, még egy utolsó!

"Te szexi leányzó, úgy ragyogsz mint az éjszakát bevilágító telihold ami felvidítja a lelkemet, vállalnám én elnyerni szerelmedet egyszer, a tomboló viharban.
Gyere és ölelj át, én megvédelek mindentől!
Szeretettel és imádattal, teljes szívemből: a te romantikus Micimackód" ű

Elmosolyodtál? Pedig nem illik! Hidd el, én sem bírnám ki nevetés nélkül! Pedig lehet, hogy a fiú komolyan gondolja!

Vajon hol van a határvonal az őszinte, színtiszta érzelmek kifejezése, és a mű, nyálas, gusztustalanul csöpögő sablondumák között? Mi az, ami hihető, és mi az, ami már nem? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie

De abban biztos vagyok, hogy egy őszinte szerelmes tekintet, egy igaz, nyílt ölelés sokkal többet elárul a másikról. Sokkal többet kifejez a szavaknál! Hiszen elég egy pillantás a másik szemébe, és abból már tudod, hogy mit érez, mire gondol, mire vágyik! Ha sikerül egy hullámhosszra kerülnötök, akkor szavak nélkül is megérthetitek egymást! Hiszen az érzelmeket nem lehet szóban megjeleníteni. Attól hogy a párod azt mondja neked "Szeretlek!", attól te még ezt nem fogod érezni. Akkor lesz számodra is nyilvánvaló és átérezhető, ha testközelből tapasztalod meg.

Ez lehet egy érintés, egy pillantás, egy mosoly, vagy bármi más! Ez az igazi udvarlás!

A hagyományos udvarlási szokások számtalan jele fedezhető fel a fiatalok kapcsolataiban. Az egyik május elsején reggelre egy legalább négyméteres, felszalagozott májusfa volt a kertkapunkhoz kötözve. Mivel a családban több lány is van, kíváncsian találgattuk, hogy ki és kinek üzent ezen a módon. A rejtély hamar megoldódott, amikor az egyik szalagon felfedeztük a „Réka” nevet. Ezután mindenre fény derült, sok nevetés közben megtudtuk, hogyan vonszolta el az erdőből a fát a XXI. századi „lovag”.

A szerelem, az udvarlás időszakának nemcsak szokásai, tárgyai is vannak. A szalaggal átkötött levelek ideje lejárt, ma az interneten zajlik a levelezés, ahol nemcsak a szöveget, de a kedves arcot is láthatjuk. Ugyanakkor ennek is megvannak az íratlan szabályai, például az érzelmek kifejezésére szolgáló hangulatjelek használatában.
A szerelmi üzenetek sokat vitatott formája a graffiti.
A régen fába vésett szíveket ma a színes festékekkel falakra pingált nevek és egyéb, csak a beavatottak számára kódolható jelek váltották fel. Az igényesség és a bátorság ezekben a vallomásokban is sokszor fellelhető.

Virágnyelven

A legbiztosabb tipp ma is az az udvarlási forma, amely állítólag többet mond minden szónál. Volt idő, amikor a virág valóban beszédes ajándék volt. Az európai biedermeier idejére a virágnyelv valóságos szerelmi jelbeszédként funkcionált. Nemcsak az volt fontos, hogy melyik virág milyen színű változatából hány szálat kapott a hölgy, hanem az is, hogy a csokrot melyik kézzel, milyen testmagasságban tartva, milyen színű szalaggal átkötve adták át. És persze, hogy fölfelé vagy lefelé fordítva (utóbbi esetben ugyanis az üzenet az ellenkezőjét jelentette).
A fehér liliom a tisztaság, a pipacs a múló szépség és az extravagancia jelképe. A lila orgona a szemérmesség, a kamélia a kitartás, a nárcisz az egoizmus szimbóluma. Míg az ibolya egy kedves köszöntés volt, egy kapcsolat kezdete, a piros rózsa vagy tulipán már tüzes szerelmi vallomás. Aztán már a hófehér menyasszonyi csokor következett. Görögországban és Keleten a nőszirom a visszautasítást jelentette, Törökországban pedig a csokorba dugott egyetlen szál gyöngyike jelezte, ha a hölgy igennel felelt ostromlójának.

Üzenet a magasból

„Azt a hegyet a zsebkendőmnek a négy sarkában is elhordom, mégis az enyém leszel, édes galambom!” – mondja a népdal. Ha nem is hegyhordásra, de hegymászásra sarkallta választottja azt a fiatalembert, aki tavaly hazánk legmagasabb pontjára kaptatott föl. Ott egy kifeszített lepedőre fölírta a szíve hölgyének szóló üzenetet, lefényképeztette, és postára adta.
Nincsenek manapság bátor, minden akadályt legyőző „hősszerelmesek”? Aki így vélekedne, alkalomadtán az M7-en Budapestre érkezve pillantson föl az egyik fölüljáró oldalára. Aki azt a „Szeretlek” feliratot fölgraffitizte, megküzdött magassággal és mélységgel. A hatóságokról nem is beszélve.~Még ilyet......ilyen van??? Hmm......

Az udvarlás időszakának jellegzetes tárgyai is vannak. A falusi legény kedvesének faragott nyelű tükröt vagy mézeskalácsot ajándékozott, míg a városi gavallér porcelánt, bonbont vagy más apróságot adott. Ma egész bolthálózatok szakosodtak az apró – általában hasznavehetetlen – cikkekre, a plüssállatok, kispárnák, szívecskék, fényképkeretek, leeresztett lufik évek múlva is ott hevernek a szekrény alján, a kincseknek és emlékeknek szánt doboz legmélyén.

Egy férfi, ha udvarol egy valakinek, tud szívélyes, gáláns lenni, el tudja halmozni apró figyelmességekkel, és általában elbűvölően tud viselkedni. De ha igazán szerelmes, akkor csak bárgyú birkaszemmel tudja nézni.

Vicces sms-ek:udvarlás~
Bocsi, elhagytam a telefonszámom. Nekem adod a tied?
Laza vagyok, szétesem, kezemben a GSM. Ágyban fekszem meztelen, gyalulnék én rendesen. Ha Te is akarsz énvelem, hívjál fel a telcsimen!

Én egy orgazmust okozó sms vagyok. Azért kerültem a készülékedre, hogy valami jó is történjen veled. Tudom, hogy élvezed, mert mosolyogsz!

Helló! Minden zsák megtalálja a foltját. Te egy zsák vagy. Betömjem a foltodat?

Ma reggel arra ébredtem, hogy magam alatt vagyok! Pedig alattad kéne!!

Mosolyog a felhő, mosolyog az ég is, ha lefeküdnénk... mosolyognék én is!

Nah vajon van e ilyen legény a talpán aki még tud udvarolni......??

Egy vicc,ezt muszáj volt..........
- Drágám, most hogy összeházasodtunk, azt hiszem kialakíthatnánk a szexuális életünket a következők szerint: Este, ha a frizurám rendben van, azt jelenti, hogy nem akarok szexet. Ha nem egészen szép a hajam, nem elég rendezett, ez azt jelenti: lehet, hogy akarom a szexet, lehet hogy nem. Viszont ha a frizurám teljesen elhanyagolt, ez azt jelenti, hogy akarom a szexet.
- Rendben van édesem! Csak ne felejtsd, hogy ha hazajövök általában iszom egyet. Ha csak egy pohárral iszom, akkor ez azt jelenti, hogy nem akarom a szexet. Ha két pohárral iszom, akkor ez azt jelenti: akarom a szexet, de lehet, hogy nem. Viszont ha több mint két pohárral iszom, akkor kurvára nem fog érdekelni, hogy milyen a hajad!

Hozzászólásokulot d’une fiasque clissée,

ulot d’une fiasque clissée, tandis Cheap True Religion Jeans que Doudoune Moncler Femme Pas Cher ses deux toms shoes outlet matelots quittaient leur Cheap Nike Air Huarache plat de bouillabaisse Nike Tn Requin Pas Cher et faisaient mine Nike Air Max Goedkoop de Air Max Kopen border les avirons.
Malgré leurs faces basanées de forbans, j’allais accepter pandora beads l’offre, Nike Air Women d’un Cheap True Religion Jeans bon marché inespéré TOMS OUTLET ; Moncler Outlet Store mais ma compagne me chuchotait :
— Oh non hogan scontate ! pas ceux-là ! je official NHL jerseys t’en nike mercurial soccer cleats supplie Air Max Pas Cher !
Et elle m’entra?na vers une Toms Outlet Online mauvaise chaloupe d’où un Nike Air Jordan 11 vieux adidas store marin new yeezy shoes à bonnet génois vermillon Adidas Soccer Cleats Cheap à zapatillas running revers noirs Kobe Shoes Nike nous adressait des clins TOMS For Sale d’yeux Air Max Sneakers paternels.
— Par ici, les Air Nike pitchouns ! On abercrombie and fitch store vous portera aussi canada goose jackets on sale loin Yeezy Men que Jordan Sneakers For Sale vous voudrez. Et Jordan Store pour Michael Kors Clearance le Air Max 90 paiement, Adidas Neo Discount Sale on Christian Louboutin Shoes Outlet se Ugg boots Sale rangera Nike Air Pas Cher toujours. Embarquez seulement.
Et nike sneakers nous 23 IS BACK Store embarquames, sans discuter Cheap Air Max l’épineux Nike Store ? rangement ?. reebok running shoes L’amarre fut nike sb stefan janoski larguée, les avirons Air max levně grincèrent Boutique Ugg dans les tolets, et Doudoune Moncler Site Officiel nous Descuentos Nike v?mes avec Portafoglio michael kors joie Sac a main michael kors le quai s’éloigner et les reflets du soleil rouge danser sur Jordan Shoes For Cheap les Official Toms Shoes Outlet vaguelettes du port.
— Savez-vous ce que vous vans shoe store alliez Nike joggesko faire adidas schoenen ? Povre Christian Louboutin Heels de moi ! vous Timberland Outlet en Hugo Boss Sale avez de la chance !
Et new pandora charms il nous Discount Christian Louboutin Shoes confia que l’équipage de la Cheap Michael Kors Tote Bag tartane longchamp bags on sale ? pas Nike Roshe Run cher ? zapatilla adidas était armé, résolu à tout, et qu’il Canada Goose Outlet avait débuté, lors Canada Goose Womens Coats de Nike Air Max Sale la catastrophe de Nice, par emmener Cheap Louboutin Heels en mer, successivement, une Nike Air Max Cheap dizaine Original Ugg Boots de cargaisons Nike Outlet de Ray Ban Sunglasses Cheap rescapés.
chaussure basket homme En mer, messieurs Pandora Store dames ! et Ugg Pas Cher Femme ils Hyperdunk 2014 les y Cheap Toms Outlet Store laissaient, vous comprenez, pour revenir en chercher cheap nike air max d’autres au bout du m?le… Et Nike Huarache Womens Cheap ici, leurs ? promenades en mer scarpe nike ?, c’est suivre un envoi tout pareil : cheap uggs for women on n’en revient Cheap Michael Kors Handbags pas !
Raymonde, ses beaux ugg factory outlet yeux bleus dilatés Discount Air Max par l’horreur, billige nike sko allait UGG BOOTS FOR WOMEN répondre, lorsqu’une grande Discount Ray Ban Sunglasses clameur Doudoune Moncler Pas Cher s’éleva sur new jordan releases notre droite avec le Michael Kors Handbags Discount fusement christian louboutin outlet caractéristique Chaussure Nike Air Max Pas Cher des foudroyants. Une épaisse bagarre TOMS SHOES OUTLET s’agitait Nike Shoes Online sur le quai. nfl store Tout coach factory outlet online aussit?t une huarache sneakers tonnante Ugg Outlet Online Store gerbe Discount TOMS de Jordan Shoes Air feu s’élan?a Air Jordan Retro Sale d’un grand cargo Cheap Michael Kors pétrolier peint au Ugg Pas Cher En France minium, dont le Moncler Outlet Online mat Nike Factory Store d’artimon s’abattit sur les gens en fuite fitflops sale uk ; et un converse store flot de liquide pandora jewelry store enflammé Stone Island Outlet se déversa chaussures nike pas cher du navire Adidas Originals Stan Smith éventré, sur le Michael Kors Outlet miroir Nike Air Sneakers du port, mena?ant de Nike Shoes Discount Marketplace nous couper la Adidas Yeezy Cheap retraite.
— Quel tas de Jordan Schoenen nervis, ces Gardes-Noirs Adidas Yeezy Boost 350 For Sale ! grogna le vieux Cheap Air Max Trainers marin en redoublant de vigueur. Pandora Style Beads à scarpe hogan outlet quoi ?a sert, ce günstige nike schuhe qu’ils font là !… North Face Outlet Mais Canada goose dam dites, Chaussure Air Max patron, Nike Pas Cher Femme savez-vous Hogan Outlet nager ?… Bé oui, ramer quoi… Si retro jordans for cheap ? Alors, Ray Ban Sunglasses Online zou Nike Air 90 ! avec zapatillas nike baratas cette autre paire d’avirons. Nike Roshe Run Sale Aidez-moi, sinon nous Yeezy Black sommes co?onnés.
Grace Nike Online Store à Canada Goose Outlet nos nike air efforts désespérés, Nike Shox Cheap nous échappames. chaussure Nike homme Mais Louboutin Wedding Shoes nous étions encore Bottes Ugg Femme Pas Cher sous le Transbordeur que tout le port de canada goose jacket outlet long en large ne faisait plus Nike Shoes Sale Store qu’une Pandora Store nappe Boty Nike Air de feu. nike tn pas cher Le Nike Shox discount Sale vent, par Nike Soccer Cleats Boots bonheur, virait au mistral, moncler jacket sale et poussait obliquement vers le Pharo air force one pas cher le plus dense de la fumée. De nouvelles explosions Boost Yeezy Sale On Line partaient des bateaux Nike Air Huarache For Sale gagnés Nike Air Damen par l’incendie ; Cheap Toms Shoes Outlet des vociférations, à cheap uggs droite et à gauche, annon?aient le début du pillage.
Au-delà du Transbordeur, – enfin hors nike sportschuhe de Soccer Boots Outlet nike danger ! Adidas Shoes Discount Marketplace – nous attrapames la Moncler Sale brise, Negozi Pandora et lachant les zapatos de futbol nike avirons, Yeezy Boost Sale Online de prada outlet mes New Air Max 2017 mains écorchées et Adidas Superstar Sale Online douloureuses j’aidai notre nautonier à Uggs Pas Cher Soldes établir la voile, qui nous entra?na Nike Free Run 5.0 Womens rapidement vers le large.
Mais un papier womens nike air max voltigea devant mes yeux. nike shoes Je Yeezy Shoes Discount Marketplace réussis goedkope nike air max à Zapatillas Air Max l’empoigner, et ADIDAS NMD SALE ON LINE nous v?mes en l’air neiger d’autres papillons blancs : – le dernier Coach Bags On Sale paquet botas de futbol lancé à la newest lebron shoes volée Uggs For Cheap par un rotatif qui venait pandora outlet store d’en distribuer sur les adidas outlet quartiers Pandora Outlet sud, – un rotatif noir dont les plans portaient l’emblème de la Révolution : Adidas Superstar la Air Max Femme tête de mort louboutin heels et nike jordan shoes les fémurs Adidas Originals Superstar en croix.
J’avais repris Cheap Nike Huarache ma place à nike air jordan pas cher c?té de Nike Zapatos Raymonde, qui laissait tra?ner sa Moncler Jackets Discount Marketplace main dans ugg clearance la Pandora Store Sale fra?che écume bouillonnant contre le flanc Michael Kors goudronné toms sale de la barque. Nous Vans Black Sneakers l?mes ensemble :
? ugg store Le Directoire-Terrestre avise nike air max running shoes la Cheap Real Jordans population qu’un cosmogramme Pandora Official Website re?u de la planète Jupiter Air max dam désigne la ville de Marseille comme point de Scarpe Air Max chute de Toms Factory Outlet la prochaine Torpille lancée par Mars. La catastrophe aura nike schuhe günstig lmichael kors factory outlet

yeezy boost 350
michael kors outlet store
michael kors outlet online
chrome hearts online
adidas tubular
louboutin shoes
kyrie shoes
reebok shoes
lacoste outlet
adidas nmd
michael kors outlet store
longchamp sale
michael kors outlet online
adidas nmd
lacoste polo shirts
nike roshe run
nike air max thea
jordan shoes
michael kors handbags
yeezy boost 350 v2
longchamp
michael kors outlet
michael jordan shoes
roshe run
air jordan shoes
nike roshe uk
longchamp
nike air max
retro jordans
adidas superstar shoes
michael kors factory outlet
air force 1
nike roshe run
yeezy boost 350
yeezy boost 350 v2
nike air huarache
michael kors outlet
nike polo shirts
lebron 14
michael kors outlet online
nike zoom running shoe
michael kors outlet
yeezys
huarache shoes
air jordans
yeezy boost 350
kobe 9
yeezy shoes
michael kors handbags
yeezy boost
roshe shoes
michael kors outlet online
yeezy shoes
salomon
huaraches shoes
adidas stan smith sneakers
cheap jordans
timberland boots
links of london sale
adidas tubular sale
kobe shoes
air jordan
michael kors uk
kobe shoes
timberland boots
retro jordans
nike huarache
yeezy boost 350 v2
lebron shoes
nike huarache
lacoste outlet
jordan shoes
fitflops
reebok outlet
adidas tubular runner
hermes belt
patriots jersey
cheap jordans
air max
adidas nmd
nike air max 2017
nike air force
authentic jordans
jordans for cheap
yeezy boost
air max 2017
chrome hearts online
true religion
adidas neo
kyrie irving shoes
yeezy boost
kobe 11
yeezy boost 350
nike zoom
cheap jordans
true religion outlet
longchamps
fitflops clearance
nike huarache
nike huarache
polo lacoste
fitflops
adidas stan smith shoes
kobe 11
yeezy boost 350
longchamp outlet
nike huarache
adidas stan smith
http://www.jordanretro.uk
cheap basketball shoes
adidas ultra boost uncaged
true religion outlet
links of london
air force 1
timberland outlet
af1
kyrie 3 shoes
michael kors outlet
yeezy sneakers
lebron 13 shoes
nike dunks shoes
michael kors handbags
yeezy boost
hogan outlet online
nike air force 1
michael kors outlet
kobe bryant shoes
nike air huarache
yeezy shoes
hermes belts for men
nike air force
jordan shoes
longchamp outlet
lebron james shoes
links of london
michael kors outlet online
basketball shoes
nike air max
adidas nmd runner
michael kors outlet online
michael kors outlet
true religion jeans
adidas nmd
yeezy boost 350
longchamp handbags
adidas ultra boost
longchamp
adidas superstar
adidas stan smith
michael kors outlet
james harden shoes
michael kors handbags outlet
air max thea
michael kors handbags
lebron 13
air jordan shoes
new england patriots jersey
adidas ultra
louboutin shoes uk
nike air force 1
kobe sneakers
longchamp le pliage
yeezy boost 350
huarache shoes
timberland shoes
michael kors
michael kors outlet
adidas nmd uk
michael kors outlet
true religion jeans
adidas ultra boost
adidas online shop
nike roshe one
harden shoes
cheap jordans
kobe basketball shoes
michael kors handbags
nike air zoom
michael kors handbags
http://www.kobebasketballshoes.us.com
longchamp bags
links of london outlet store
michael kors factory outlet
hogan outlet
atlanta falcons jersey
Kanye West shoes
kobe 9
air jordan
nike air huarache
hermes belt
authentic jordans
falcons jersey
cheap jordans
air yeezy
michael kors factory outlet
michael kors purses
adidas superstar shoes
http://www.kobeshoes.uk
lacoste outlet
adidas ultra boost
brady jersey
adidas superstar
nike huarache
adidas yeezy boost
adidas neo
adidas nmd online
longchamp bags
michael kors outlet
chrome hearts online
longchamp handbags
nike air zoom
jordan retro
kobe basketball shoes
yeezy boost
salomon speedcross
chrome hearts
クロムハーツ
nike polo
yeezy boost
air max 2016
lebron 14 shoes
michael jordan shoes
michael kors
kyrie 3
lacoste online shop
kobe shoes
chrome hearts online store
adidas tubular
nike huaraches
nike dunks
michael kors factory outlet
michael kors outlet
nike zoom
longchamp bags
jordan shoes
fitflops sale clearance
cheap jordans
michael kors
chrome hearts
longchamp bags
michael kors outlet store
hermes belts
ultra boost
325Sjcg123

nike boty dámské
toms shoes outlet
nike jordan shoes
sac coach soldes
canada goose jackets for women
nike shoes
cheap air max outlet
portafoglio michael kors
michael kors handbags on sale
longchamp tote bag
Nike Air Max Cheap
23 is back
Ugg boots Sale
Boutique Ugg
nike joggesko
Coach Bags On Sale
Adidas Superstar
newest lebron shoes
botas de futbol
air force one pas cher
Ugg Button
air jordan
new yeezy shoes
uggs outlet
Jordan Store
Michael Kors Handbags Discount
Moncler Sale
ugg boots for women
goedkope nike air max
Air Jordan News
Chestnut Ugg Boots
Nike Black Friday
ugg clearance
pandora outlet store
Michael Kors handbag discount
nike air max running shoes
Moncler Outlet Online
hogan rebel donna
cheap nike air max
michael kors bags outlet
moncler coats for women
Uggs Pas Cher Soldes
australia uggs outlet
Nike Air Jordan 11
nike sportschuhe
cheap christian louboutin
Timberland skor
Boty Nike Air
hogan scontate
Bottes Ugg Pas Cher
Soldes Ugg
Ugg Pas Cher Femme
cheap uggs
Cheap Michael Kors
Lebron 13
toms sale
Canada Goose Outlet
zapatillas running
Negozi Pandora
Anelli Pandora
Chaussure Nike Pas Cher
Michael Kors handbag on sale
cheap uggs for women
nike air
reebok running shoes
australia uggs outlet
Jordan Schoenen
Pandora Beads And Charms
Womens Ugg Boots
Doudoune Moncler Pas Cher
cheap real uggs
Moncler Jacket Womens
fitflops sale uk
Jordan Sneakers For Sale
pandora online
canada goose sale online
pandora rings
ugg store
Uggs Outlet Store
nike mercurial soccer cleats
chaussure basket homme
Nike Air Max 90
Chaussure Nike Air Max Pas Cher
canada goose jackets on sale
tru religion jeans
Canada Goose Sale Outlet
pandora beads
abercrombie and fitch store
longchamp bags on sale
chaussures nike pas cher
nike damenschuhe
Ugg Femme Pas Cher
nike air schuhe herren
Air Max Sneakers
Cheap Stone Island Jackets
Ray ban sale online
uggs for cheap
nike air jordan pas cher
pandora jewelry store
Original Ugg Boots
zapatos de futbol nike
converse store
Ugg Classic Tall
Nike Pas Cher Homme
Uomo Hogan
official NHL jerseys
Doudoune Femme Pas Cher
Moncler Store
Canada Goose Outlet
coach factory outlet online
Ugg Outlet Online Store
Doudoune Moncler Solde
Toms Shoes For Women
chaussure Nike homme
Michael Kors
pandora bracelet charms
nike schuhe günstig
nfl store
christian louboutin outlet
Air Max For Sale
scarpe hogan outlet
Nike Factory Store
Ugg Homme Pas cher
sac a main michael kors
Nike Store
Nike Air Sneakers
religion store
Doudoune Moncler Site Officiel
pandora charm bracelet sale
huarache sneakers
ugg outlet online
Sheepskin Ugg Boots
Nike Online Store
adidas outlet stores online
womens nike air max
Adidas Shoes Discount Marketplace
Orecchini Pandora
adidas kläder
vans shoe store
ugg boots classic
zapatillas nike baratas
Air Max Femme Pas Cher Soldes
moncler outlet
retro jordans for cheap
Nike Pas Cher Femme
moncler girls
Nike Zapatos
Doudoune Femme Pas Cher
ugg boots outlet online
Canada Goose Official Site
scarpe nike
prada outlet
Canada Goose Coats For Men
nike chaussures
Botte Ugg Femme
nike sneakers
adidas store
Nike Air Max Soldes
Canada Goose Outlet Store
Doudoune Moncler Pas Cher
new jordan releases
adidas outlet
ugg factory outlet
Veste Moncler Pas Cher
Jordan Future
canada goose jacket outlet
Sneakers Nike
chaussures de foot pas cher
zapatilla adidas
Toms Outlet Online
Canada Goose Womens Coats
Ugg Noir Pas Cher
Nike Air Max Boutique
hyperdunk 2014
Stone Island Outlet
Oakley Sunglasses Cheap
Veste Moncler Femme
louboutin heels
nike free
nike sportschuhe damen
ugg boots cheap
uggs for women
Bottes Ugg Femme Pas Cher
Michael Kors Outlet
moncler jacket sale
Pandora Official Website
Soccer Boots Outlet nike
Ugg Grise Pas Cher
nike tn pas cher
canada goose online store
běžecké boty nike
Air Huarache
adidas schoenen
Oakley Outlet
new pandora charms
canada goose coats
nike sb stefan janoski
Moncler Soldes
ray ban wayfarer eyeglasses
billige nike sko
Air Max Femme
Air Max 90
Ugg Boots On Clearance
Air Jordan Release Date
1219SjcgVigyázat Csalók karmai közzé ne kerüljetek!

B.. Tímea -Du.l. és más társközvetítő irodák tulajdonosa közveszélyes csaló! Óvakodjon mindenki tőle!
Rendőrségi határozat 2. oldalKedves Pipacs!

Örülök ha tetszik:)