Szabad utat az Energia áramlásának!

Hiszem, hogy a környezetünk saját belső világunk tükörképe, fizikai manifesztálódása.

Ebből kiindulva ajánlom mindenkinek, hogy mielőtt tovább olvasná a bejegyzést, vessen egy pillantást a közvetlen fizikai környezetére. Azután olvass tovább, és válaszolj az alábbi kérdésekre!

Képzeld magad elé a saját szobádat! Tekints rá úgy, mint egy kívülálló! milyennek látod? Ha belenézel a tükörbe, tisztán látod benne magad, vagy maszatosan? Látod még egyáltalán benne magad?
Az asztalodon van elég hely, hogy most kényelmesen le tudj ülni, és ha olvasni szeretnél, pakolás nélkül elférjen a könyved az asztallapon, és zavartalanul tudnál ott olvasni?
A széked karfája üres, vagy éppen akasztónak használod a támláját, arra aggatva a kabátot, inget, nadrágot félbe hajtva?
Az ágyad be van vetve, ágyterítővel szépen letakarva, vagy éppen a reggeli rohanásban úgy hagytad mint egy kutyavackot?
Mi a helyzet a padlóval? Ismered, hogy mi a porszívó? :) A szőnyegnek emlékszel még az eredeti színére? Hányszor botlottál ma meg a szőnyegeden anélkül, hogy végre lehajolnál, és megigazítanád, hogy nehogy ismét orra ess benne?
Mikor szellőztettél utoljára?

Hogy érzed magad a szobádban? Inspirál a rend, vagy éppen álmosít a légkör?
Milyen ember lehet az, aki abban a szobában él?

Ugye tudjuk, hogy minden energia, és az energia folyton mozgásban van. De a szabad utat nekünk kell biztosítani számára!

Ezért fontos az, hogy a fizikai környezet is rendezett, tiszta legyen. Nem csak a belső világunk hat a fizikaira, hanem a fizikai is kihat a belsőre. Ezek összefüggnek. Ezért mondhatjuk azt, hogy a külső környezetünk a belső világunk kivetülése, ugyanakkor a környezetünk nagyban befolyásolja a belső világunkat.

Előző bejegyzésemben azt írtam, hogy az alapoknál kívánom kezdeni a változtatást, változást. Megjegyezném, hogy amikor változtatásra / változásra utalok, akkor csakis azt kívánom megváltoztatni, amire valóban van hatásom. Például azt nem tudom befolyásolni, hogy egy másik ember ne durcásan keljen, és kritizálja a környezetemet. Viszont a saját szobámnak a tisztaságáért én magam vagyok a felelős.

Ezzel most már utaltam is arra, hogy számomra mi az első teendőm: rendet tenni a közvetlen fizikai környezetemben, vagyis itthon a saját szobámban, valamint a munkahelyemen a saját asztalomon és fiókjaimban.

A lakás többi részére nem vagyok igazán befolyással, mert hiába rakok rendet más szobában, ha az ott lakó azonnal szinte lelakná a helyet. Ugyanez igaz a munkahelyi környezetre is - nem kezdhetek el rendet rakni a kollégám asztalán, fiókjaiban, mert jogom sincs hozzá. Egyébként is, először söprögessen mindenki a saját portáján, és ezáltal mutasson példát!

Vagyis összefoglalva, a lényeg: most megyek, és szépen kitakarítok a szobámban, rendet teszek, majd holnap pedig ugyanezt megteszem az irodai asztalomon és fiókjaimban.

Rend a lelke mindennek...

Ui:
A te szobádban most éppen rend van? Szerinted melyiket könnyebb: a rendet megteremteni, vagy a rendet fenntartani? Te szabad utat engedsz az energia áramlásának, vagy tudattalanul is gátolod fizikai környezeted rendezetlenségével? :)

Hozzászólások...azzal ha lecseréled a

...azzal ha lecseréled a tolladat, még nem fogsz szebben írni.Elgondolkoztatott az

Elgondolkoztatott az írásod,mégpedig azért mert én a családom szerint rendmániás vagyok.Régen is az voltam,de lassan egy éve nincs munkám és most még jobban az lettem.Minden nap kínosan ügyelek a lakásunk kinézetére,pakolok,porszívózok,törölgetek,mindenre figyelek.Ha hazaér a családom munkából,iskolából 2perc alatt nyomavész az aznapi munkámnak,de nem baj,mert holnap kezdem előről.Próbáltam a feng shui tanításait is alkalmazni,tehát nálunk rengeteg helye van,lenne az energia áramlásának,mégis úgy érzem most megrekedtem ,és nem jön.A fejemben kéne nagytakarítanom,de ott sajnos nem megy olyan látványosan,mint a lakásban,azért igyekszem.Minden jót,szép napot és tiszta lakást kívánok!Netről

Szia!

Az csak a netről van. Inspiráció, hogy milyen is lehetne, vagy éppen milyen legyen. :) Tudod, a vizualizáció nagyon fontos a célok elérésében. :)Wow, az a kép csak egy netről

Wow, az a kép csak egy netről való fotó, vagy ilyen szép rend van a szobádban? :))Szia! Nagyon örülök, hogy ha

Szia!

Nagyon örülök, hogy ha másokat is ösztönöz! (Gondolom, már rendet is raktál! :) )
Egyébként eddig engem is zavart az, hogy a ház más részein hiába pakolok össze, ha a többiek hazajönnek, és nyoma sincs a rendrakásnak. Ezáltal hanyagoltam a saját szobámat is. Persze az írásban leírt körülmények sokszor túlzások, de a lényeg így is átmegy. Majd kis elmélkedés után jöttem rá, hogy ahol a legtöbbet vagyok, és ahol igenis "parancsolhatok", vagyis ahol a legnagyobb befolyásom van, az az én saját kis szobám. Így ott kezdem a változást...és ha az rendben van, a többi helyen úgyis már csak "átutazó" vagyok. :) Vagyis a lényeg valóban az, hogy ott kell kezdeni a változást, ahol valóban befolyással vagyunk.:D

Most lendületet adtál, hogy rendet tegyek az íróasztalomon és személyesebb helyeimen. Eddig kicsit frusztrált Kedvesem rendetlen területei, de most felnyílt a szemem: az az ő territóriuma. Neki kell ott rendet rakni. :)
Köszi, hogy ilyen jókat írsz és meg is osztod! :)