Shakes Peare blogja

Meditáció

meditáció= elme nélküli állapot /jelenlét/ csend
az elmének van egy programja amely az egész életedet uralja - félelem, aggódás stb
az elme hol a tegnapban van vagy pedig a holnapban, de a jelenben SOHA...
a fizikai agy soha nem kiván a jelenben lenni, mert az az ő halála...nem engedi meg az elme irányit mindenben... Tovább »

Címkék:

Tudatos fejlődés

tudatos fejlődésTudatosan fejlődni önállóan csak úgy lehet, ha valaki tisztában van saját képességeivel, korlátaival, jó és rossz tulajdonságaival, azaz nagyon jól ismeri önmagát. A jó önismeretet csak kíméletlen őszinteséggel és az átélt élethelyzetekben való viselkedésünk, gondolkodásunk elemzésével lehet elérni. Ha valaki ily módon felismeri elsősorban a saját gyenge, rossz tulajdonságait, akkor ezeket tudatosan, sokkal rövidebb idő alatt alakíthatja át jó tulajdonságokká, mintha csak egyszerűen, minden átgondolás nélkül, ösztönösen élné le az életét. Tovább »

Színház az egész világ (Shakespeare)

színházBűntudatban élsz, erre neveltek és ez természetesnek is tűnik, hiszen ez már a születésed óta veled van. Sosem voltál tökéletes, és tehetetlen vagy a bűntudattal szemben. Nem tudsz kibújni alóla, mert nagyon nehéz. Viszont el tudod nyomni- az sokkal könnyebb.
Ezért aztán álarcot öltesz, és megjátszod magad, ez megment a társadalom támadásaitól, így elfogadnak- de nem téged, hanem az álarcodat. Így a színész könnyebben mozog a színfalak között.
Az eredendő embert el kell nyomnod magadban különbez az alakítás elfogadhatatlan.

Előbb utóbb teljesen elfogadod a szerepedet és a végén már azt hiszed az alakításról, hogy az tényleg te vagy és ez már nem is szerep, az igazi ember már szinte teljesen eltűnt. Tovább »

Címkék: