Mérd fel az erősségeidet!

Soha nincs elég időnk arra, hogy mindent elvégezzünk, amit elterveztünk. A legfontosabb dolgokra azonban mindig kell időt szánnunk. Egyetlen nap alatt nem eheted meg a tó összes békáját, de lenyelheted a legnagyobb és legrondábbat. Érdekes módon, ha kifutsz az időből, és súlyos következményekkel jár, ha nem fejezed be a feladatod, mindig jut elég idő arra, hogy befejezd. Még akkor is elvégzed, ha korán kell fölkelned és késő estig dolgoznod ezért. Ahogyan a színészek szokták mondani “Ne aggódj a premierre készen lesz!”

Egy átlagos irodai alkalmazott asztala tele van még el nem olvasott, de olvasásra váró iratokkal, még meg nem írt, de megírásra váró e-mailekkel. Nincs esélyed utolérned magad, legfeljebb arra lehet reményed, hogy a legfontosabb teendőiddel végzel. Ahhoz, hogy a valóban legfontosabb feladataiddal kezdhess kérdezd meg magadtól, hogy melyik az a tevékenység amit, ha elvégzel, a lehető legjobb eredményt produkálja a jelen helyzetben?

Ha nem tudsz önmagad egyedül dönteni, kérdezd meg a családodat, főnöködet, ismerőseidet, akikkel kapcsolatban állsz. Második kérdésként kérdezd meg magadtól: “Mi az amire csak én vagyok képes, és ha a legjobban teljesítek javítok a jelen helyzeten?” Ez egy nagyon személyes kérdés, és, ha te nem teszed meg, akkor senki nem fogja helyetted. Mindenki jó valamiben. Mérd föl magad, és határozd meg, hogy mi az amiben nélkülözhetetlen vagy. Addig várj, amíg meg nem születik a konkrét válasz. Annyit kell tenned, hogy amint megszületett a helyes válasz, azonnal kezdj neki a megvalósításnak!

Harmadik kérdés: “Hogyan tudnám most éppen a legjobban kihasználni az időmet?” Tedd föl magadnak naponta többször ezt a kérdést, és mindig a helyzetnek megfelelően cselekedj kezdve a legfontosabb dologgal.

A lista első feladatával kezdj, és a másodikkal még ne törődj. Élj egy sajátos időzárban, amivel kizársz minden mást a külvilágból.

Üdv, Shaumbra

További írások:

Megtalálsz a Facebookon is:

Címkék:

HozzászólásokBelső értékeink felismerése!

Bevezettem; talán tudat alatt, de működik.
Azóta nyugodtabb vagyok, nem esek kétségbe ha valami amit elterveztem nincs kész, de valami mással viszont végzek. Ez jó dolog.

A másik az, hogy másképp látom magam mint eddig.
Vannak értékeim, eddig nem vettem észre , mindig a hiányosságaimmal voltam elfoglalva.
Azt gondolom, hogy ez nem egyedi dolog. Szokásnak mindenesetre a legrosszabb.

SusannaLátod-látod!

Tudsz te ha akarsz XD
De félre a tréfát. Amit itt leírsz, valóban jól működő dolog a mindennapok során. Ezt magam is megtapasztaltam már. Az építőiparban dolgozom, s minden reggelem azzal kezdődik, hogy megszervezem az aznapi munkálatok menetét. Természetesen soha semmi sem úgy kerek, ahogy elképzelem, s ilyenkor használom ezt a technikát, melyet itt leírtál. S láss csodát, szinte mindig a leg hatékonyabban sikerül kihasználni a rendelkezésre álló időt.
Köszönöm, hogy megosztottad velünk a gondolataid, s mindenkinek ajánlom, hogy vezesse be ezt életébe ezt, ha másért nem, akkor azért, hogy sokkal több ideje maradjon egyéb dolgokra.