Az ötletroham módszer

Létezik egy kreatív gondolkodási módszer, amelynek a segítségével jó ötletekre tehetünk szert. A módszert ötletrohamnak nevezik. Lehet, hogy már te is hallottál róla, hiszen gyakran használják művészek, feltalálók, üzletemberek, valamint azok, akiket az ötleteikért fizetnek. A módszerhez elengedhetetlenül szükség van a nyitott elmére. Az ötletelés írásban kell, hogy történjen, mégpedig a következő módon:

Tegyük fel, hogy az, a célod, hogy 2012 december 31.-ig, havi 500.000 ft-ot keress. Lehet, hogy a jelenlegi fizetésed csak havi 150.000ft.

Első látásra persze úgy tűnik, hogy lehetetlen ezt elérni, hiszen 500.000 és 150.000 között hatalmas a különbség. Az agyad pont ezt teszi veled, azonnal lebeszél a dologról, amint csak feltételezni mered, hogy kereshetsz 500.000 ft-ot is egy hónapban.

Ha reflexszerűen átlagos ember módjára gondolkodsz, akkor tudatod lebeszélő hatására azonnal fel is adod a célt, anélkül, hogy elgondolkodnál azon, hogy hogyan érhetnéd el azt. Az ötletroham módszernél, ezt a negatív hozzáállásodat kell megváltoztatnod. Ahelyett, hogy kijelentenéd, hogy valamit nem tudsz elérni, helyette kérdezd meg magadtól, hogy hogyan tudnád azt elérni. Lényeges különbség, ugyanis ekkor megoldáskereső üzemmódba lépsz át, amikor is elkezdenek megjelenni a fejedben a jobbnál jobb ötletek.

Tehát, végy elő egy lapot, ami nagyon fontos! Írd fel a lap tetejére a kérdésed: ” Hogyan kereshetek havi 500.000 ft-ot 2012 december 31.-ig?”

A második pont, hogy írj le legalább húsz választ. Írj le bármit ami eszedbe jut, mert ne feledd, az agyad kreálhat olyan ötleteket, amelyek első látásra hülyeségnek tűnhetnek, azonban jobban átgondolva, lehet, hogy egy teljesen új megoldást nyújt a számodra a problémádra, amelyet lehet, hogy máshol is fel tudsz használni. Tehát mégegyszer. Ne cenzúrázz, írj le mindent ami eszedbe jut, kritika nélkül.

Az első öt válasz, lehet, hogy gyorsan fog érkezni, azonban a maradék tizenöt lehet, hogy nehezebben, de ne add fel. Írj le mindent ami csak eszedbe jut. Amint végeztél a húsz válasszal, nézd át a listát, és pipáld ki azokat a válaszokat, amelyek helyesek. Amikor ezzel készen vagy, nézd át őket, és állítsd megfelelő sorrendbe, és a legjobb megoldást alkalmazd. Gyakran előfordul az is, hogy egy bizonyos problémára keresed a megoldást, ám az ötletelés során a húsz válaszban megoldást találtál egy régi problémádra, amelyre egy ideje már keresed a választ.

Egy amerikai tudós annyira kifejlesztette magában az ötletroham módszert, hogy nagyvállalatok kérték fel, hogy találjon megoldásokat a problémáikra, nem kis pénzt fizetve neki ezért. Emberünk létrehozott egy számára ötletszobának hívott helyiséget, amely tökéletesen hangszigetelt és sötét volt. A szoba közepén volt egy asztal, egy jegyzetfüzettel és egy kislámpával. Leült a kérdéssel a fejében a sötétben, és hallgatta a csendet. Amikor eszébe jutott valami, felkapcsolta a lámpát, lejegyezte az ötletét, majd újra lekapcsolta, majd így tett egészen addig, amíg meg nem találta a megoldást az adott problémára.

Sokan úgy vélekednek, hogy a Kollektív Tudattalantól kapjuk az ötleteinket. A Kollektív Tudattalan fogalmát Carl Gustav Jung hozta létre, amikor tanulmányozta ezt a jelenséget. Szerinte minden emberi gondolat, érzés, tett gondolatforma, amely megszületett valaha is a Földön, azokat, mint tárolja a Kollektív Tudattalan, és az ember ezekhez az információkhoz akár hozzá is férhet. A Kollektív Tudattalanról még szót ejtek egy későbbi blogbejegyzésemben. Addig is jó ötletelést.

Üdvözlettel,

shaumbra

További írásaimat a oldalon találhatjátok meg.

A Facebookon is követhettek: a linken!

HozzászólásokEnti: "vagyunk mi és van az

Enti: "vagyunk mi és van az egység" mi nem érthető ezen? mi az egység részei vagyunk, de önálló részek. mint egy alkatrész az autóban, vagy egy sejt a testedben. a sejt nem a tested, de része annak. mi olyan vicces ezen? örülök hogy jól szórakozol de áruld el min, hadd nevessünk mi is :)Enti, nem tévedsz csak tele

Enti, nem tévedsz csak tele vagy prekoncepciókkal :) a te világodban igazad van, mert abban stabil keretek vannak. ha eldobnád a kereteket, akkor megszűnne a biztonság ugyan, és hirtelen úgy éreznéd, hogy nincs a lábad alatt talaj, de valójában kapnál egy új lehetőséget, arra, hogy olyanná formáld az életed, amilyenre te akarod..

"Az élet célja nem feltétlenül az egység megtapasztalása. Szerintem pont fordítva van, azért születtünk meg, mert az életünkkel "szállítsuk" a tapasztalatokat az egységnek. "

Érdekes szemléletmód.

Vagyunk mi és van az egység :)

Ezen megint jót derültem :)))vicc :)

Kedves Admin,

Én nevetgélni, szórakozni vagyok itt :)

Vicces számomra, hogy emberek úgy akarnak hozzájutni dolgokhoz, pénzhez, energiához, hogy cserébe nem akarnak semmit adni.
Legyen az akár a szeretet is.
Számomra a pénz csereeszköz a becsületesen elvégzett munka csereszköze, ami beváltható bármi másra.
Persze tudom, hogy gengszter társadalomban élünk, és vannak emberek akik elrabolják mások energiáját.
Én úgy látom, hogy a titokkal ill. a teremtgetéssel, becsületes munka nélkül akartok megszerezni valamit.

Tévednék?

Szép estét :)Enti, Sokadszor hozod elő a

Enti,

Sokadszor hozod elő a témát, de szerintem csak magadat mérgezed vele, meg persze azokat is akik elhiszik. Nem erre az oldalra való a fekete mágia, már leírtam máshol is. Itt tiszta érzésekkel, tiszta elmével, harag nélkül beszélgetünk. Ezek az elutasítás és a félelem szavai, amit hozol. Az élet célja nem feltétlenül az egység megtapasztalása. Szerintem pont fordítva van, azért születtünk meg, mert az életünkkel "szállítsuk" a tapasztalatokat az egységnek. A világ az elfogadásról, a sokszínűségről, az egyéniségről és a szeretetről kéne hogy szóljon :) meg persze még sok minden másról, amiről akarjuk. Kérlek ennek szellemében beszélgess itt is, ne támadólag, hanem bekapcsolódva a többiek témájába, érvekkel, és főként arra reagálva, ne más témákat behozva a beszélgetésbe. Főleg ha azt hirdeted hogy milyen fontos az egység, akkor legyen benned egy kicsit több elfogadás, hogy lássuk, hogy tényleg abba az irányba haladsz, amit hirdetsz :)

Shaumbrával értek egyet, én sem látok összefüggést, vagy csak nagyon erőltetetten a között amit te írsz, meg amiről eddig szó volt.

Köszönettel,
AdminLudmilla, a kérdésedre:

Ludmilla, a kérdésedre: "Akkor ezek szerint a pénz maga már a hogyanja egy célnak?"

Nem, a pénz mint olyan, egy nem létező dolog. A pénz arra jó, hogy mérjünk vele. Azt szoktam erre mondani hogy a pénz nem érték, hanem MÉRTÉK. Maga a pénz nem ér semmit, egy papírfecni, azzal önmagában elég kevés vágyat lehet kielégíteni. Esetleg gyújtósnak jó tábortűznél :) Értékét csak az adja hogy egy közös megegyezés van az emberek elfogadják. De ezt ne feledjük soha. Előfordul ugyanis időnként, és bármikor újra megtörténhet, hogy egyszer csak azt mondják hogy a pénz mostantól nem ér semmit, nem fogadjuk el. Ilyenkor szokták az utcán söpörni a pénzt, mert már senkinek sem kell :) A hogyan lehet hogy kapcsolódik pénzhez, de van egy fontos tétel amit a pénzzel kapcsolatban mindig elmondok. Ne a pénzt akard látni, hanem azt a TÉNYLEGES ÉRTÉKET ami mögötte van. Amikor fizetést kapsz, akkor az érték a munka, amit elvégeztél. Ezt "méri" a pénz. Ha kevesled a fizetésed, akkor mondj fel és szabad vagy. Ha meg nem mondasz fel, miért panaszkodsz, hogy keveset keresel? Remélem érthető amit mondani akarok ezzel... :) Ugyanígy mindennek van ára, értéke. Ha neked nem ér meg annyit, ne vedd meg, és kész. Minden alkalommal amikor pénzt adsz valamiért azzal kinyilvánítod az értékét. Tehát sosem a pénzt, hanem mindig a mögötte lévő másik oldalt kell nézni. Amikor a tanítás azt mondja hogy adj többet hogy több pénzed legyen, akkor helytelen az hogy többet költekezel. Azt hiszed hogy ezzel önzetlenül adsz, közben pont fordítva. Hiszen amikor veszel valamit te kapsz. Ha tényleg több pénzt akarsz, akkor adj többet, azaz: dolgozz többet, nyújts jobb szolgáltatást, értékesíts több árut, vagy bármivel foglalkozol, abból adj még többet. És máris több fog áramlani hozzád, hiszen a pénz mindig fordítva mozog, mint a tényleges ÉRTÉK!

Miért a havi 500 ezres fizetésre koncentráljak ahelyett, hogy azt vizualizálnám, amit abból akarok megvenni?
Türelmes, bölcs, ítéletmentes válaszod előre is köszönöm szépen.

Nem mondtam, ezt Shaumbra írta :) Egyébként azt szoktam mondani hogy mindenki azt vizualizálja, ami jobban esik neki. Ha jobban tudod elképzelni a pénzt, akkor azt, ha az eredményt, akkor azt. Ez szerintem nem fontos. Sokkal fontosabb az hogy mit ÉRZEL közben. A jó érzés vonz jó dolgokat, a rossz érzést viszont mindig meg kell vizsgálni hogy mi okozza. Ha ugyanis egy régi rossz hiedelem, beidegződés, rossz szokás, tévhit okozza a rossz érzést, akkor információ szerzéssel kell "orvosolni" és nem a szőnyeg alá seperni. Érzéseink ugyanis ugyanúgy megváltoztathatók, mint a gondolataink. És az igazi teremtés kulcsa az ÉRZELEM :)

Bővebben van egy egész napos tréningem ahol ezekről gyakorlatokkal együtt szó van. Titok Mesterszeminárium. Terveim szerint hamarosan könyvként is megjelenik egyébként.A cikkemben leírt eljárás

A cikkemben leírt eljárás csak egy példa volt. Az élet más területén is használhatod a módszert, bármilyen problémamegoldáshoz. Felejtsétek el a pénzt. Entihez pedig: Amit leírsz, mind igaz, csak azt nem értem, hogyan vonatkozik ez rám? Miért lenne ez fekete-mágia? Azért dogmatikusnak sem kell lennie, mert az is egyfajta gondolkodásbeli rugalmatlanság. Hogy mindenre a fekete-mágia kalapot pakoljuk, azért túlzás. Egy klisén alapul az egész, miszerint a pénz az rossz, és, ha valaki pénzt akar akkor rossz karmát von maga után.. Ez egy baromság!!!!Kedves Admin!

Balog Bélától hallottam legutóbb, ami köztudott dolog, hogy valójában nem pénzre van szükségünk, hanem konkrét dolgokra. Házra, autóra, a létszükségleteink kielégítésére. Tehát itt nem elsősorban az anyagiasságra, a luxus dolgokra gondolok, hanem arra a minimumra, ami az életben maradáshoz szükséges. S persze ha valaki többet akar, hát arra.
Akkor ezek szerint a pénz maga már a hogyanja egy célnak?
Miért a havi 500 ezres fizetésre koncentráljak ahelyett, hogy azt vizualizálnám, amit abból akarok megvenni?
Türelmes, bölcs, ítéletmentes válaszod előre is köszönöm szépen..

Teremtő képzelet vagy öncélú mágia?
A hozzáállásod mindent elárul!
Az alkímia szerint a rend törvényébe, a világ nagy szövetébe minden egyes ember kitéphetetlenül bele van szőve - mondja Dúl Antal. Azt nevezzük önzőnek és öncélúnak, aki kiemeli magát ebből, és a kis én fals szabadságtudatában él.

Amikor ebben az elszakadtságban akar stabilitást, erőt és hatalmat szerezni, voltaképpen a lét egységének leszakadt állapotát erősíti. Lényegében ki lehet jelenteni, hogy a különlétet erősítő mindenféle mágikus befolyás a fekete mágia tárgykörébe tartozik.

Lehet, hogy mindenekelőtt nem árt jobban körülírni, mit is jelent az a szó, hogy mágia...
A mágia valójában világszülő erő, a képalkotó képesség csodája. A magyar nyelv metafizikailag tudja, hogy a világteremtés mágikus aktus, és az imaginációban bomlik ki. Például azt mondjuk valamire, hogy ki van képezve, képessége van hozzá, tehát van képe, látomása a dologról. Ahhoz ugyanis, hogy az akarat működésbe lépjen, a látványalkotó erőt, a képességet kell felkelteni. Tradicionálisan a mágiának két formája van, az egyik az isteni akarat kifürkészésére irányul, a másik pedig az isteni akaratba való beleavatkozásról szól. Az elsőről el lehet mondani, hogy alapjában véve ártatlan dolog, persze ez is okozhat nagyon nagy bajokat, ha valaki ezt nem tiszta alapról végzi. A tarot, a Ji King, az asztrológia és a kabbala különféle jóslási technikái mind azt fürkészik, hogy miképpen tudunk beleilleszkedni a világegyetem rendjébe.

Az már kockázatosabb vállalkozás, ha az ember beleavatkozik a nagy rendbe. Ott kell eléggé tisztának lennie, mert különben végzetes hibákat követhet el. Minél több akarati mozzanatot tesz bele valaki egy ilyen dologba, annál magasabb tudatossági szinten kell tartózkodnia, hogy lásson minden következményt. Mágusnak eredetileg azt a méd, perzsa papot hívták, aki tudta a dolgok kezdetét, kibontakozását, meghalását, és ezért képes volt uralni is ezeket a folyamatokat. Ehhez képest amit mi általános szinten a mágiához sorolunk, az ennek infantilis szintje. Ma nagyon sok dolgot legálisnak gondolunk. Divat lett a mágia, a vizualizáció, a képességek, a képiségek felkeltése.

Mi a véleménye például arról, ha valaki a teremtő képzeletét használja arra, hogy önmagának jobb életfeltételeket teremtsen? Ezt kétségkívül a "kis én" érdekében, saját maga miatt teszi. Ez esetleg már fekete mágiának tekinthető?
Minden technika lehet pozitív, mert az eszköznek önmagában nincsen előjele, azt mi tesszük hozzá. Pozitív ember esetében az említett módszer is pozitív, s az egyén üdvterve szempontjából indokolt lehet az is, ha valaki ilyen megoldásokhoz folyamodik. Ezek a különféle technikák abban az esetben rosszak, ha egy olyan mája tudatszintet fixálnak, melyet az egyénnek már meg kellett volna haladnia.
Buddha is azt mondta, ha már kiértél csónakoddal a túlsó partra, a csónakot ne cipeld tovább a hátadon. Leginkább is azt kell tudnunk, hogy a mágia jellegét elsősorban az adja meg, ki milyen alapra helyezte az életét. Hogy általa valóban léttisztító erőket működtet-e életében, vagy pedig csak a különlét tudatát, az önzését erősíti. Utóbbi esetben minden visszájára fordul, füstté és sötétséggé válik. Éppen ezért csak annak a mágiának van értelme, ami emel, ami az ember tudatszintjét tágítja. Ha bármiféle vizualizációs technika segít ebben, akkor lehet élni velük. Nem tilos, de véleményem szerint nagyon kevés az esély arra, hogy a kiképzetlen, mester nélkül maradt bűvészinasnak súgnak annyit, hogy a szellemet, amit kibocsát a palackból, le is tudja fogni. Azt nevezem bűvészinasnak, aki a világátalakító erőket már fel tudja kelteni, de a folyamatok felett elveszíti az uralmát, és a következményeket nem tudja kontrollálni. A végleges rendtörvény sokezer faktorából csak néhányat lát át, tudatlanul avatkozik bele egy világfolyamatba. Fekete mágiáról egyébként éppen akkor beszélhetünk, hogyha valaki a tudatszintjét meghaladó erőkkel manipulál. Érdemes arra gondolni, hogy ebből a szempontból milyen passzív volt Jézus vagy Buddha. Jézus a csodákat a legmellékesebben végezte, s igazából nem akarta ezeket. Pontosan tudta, hogy tönkre lehet tenni az embert egy olyan pályakorrekcióval, amire tudatában még nem érett meg. Ezért mondom, hogy elsősorban tudatállapotunkban kell felérni egy magasabb szintre, ahol lényünk valódi vágyai már mindenféle sajátos praktikák nélkül valósulhatnak meg. A vizualizáció, a mágia, a rendkívüli erők felkeltése általában csak valamilyen részleges dologra ható egyszeri aktus, s ezért csak pótcselekvés lehet ahhoz képest, mint amikor valaki beindít életében egy rendszeres léttisztító folyamatot. Véleményem szerint egy realizációs útra van szükségünk ahhoz, hogy hosszú távon tudjuk megoldani életünket.

Mit ért az alatt, hogy realizációs út?
Egy olyan meditációs folyamat, ami segít tudatosítani, hogy - amint Hamvas Béla mondja - az emberi lény származása isteni, és az ember legfontosabb dolga, hogy ezt az isteni azonosságot önmagában helyreállítsa. Különösen három bevált módszer létezik erre: a jóga, a keresztény kontempláció és a zen, vagyis az üresség-meditáció. Ezek a szellemi böjt és méregtelenítés eszközei. Azt is kijelenthetjük, hogy a végső tisztaság szempontjából minden mágia, még a fehér mágia is magában hordoz valamennyi sötét elemet. Aki elérkezett az igazán tisztult, bóddhiszatva-tudatfokozatra, az nem végez többé sem fehér, sem fekete mágiát, mert az ő élete mint egy mágia, mint egy imagináció jelenik meg. Az ilyen ember már a puszta jelenvalóságával léttisztító erőket indít be. Valójában maga az ima a legtökéletesebb, a lét eredeti egysége felé vivő fehér mágia és a leghatékonyabb agykontroll is. Aki például rendszeresen a miatyánkot mondja, az a legyen meg a Te akaratod kimondásával folyamatosan azt erősíti, hogy történjék meg a dharma-rend a világban. Ezáltal ráhangolódik a rend törvényére, s ebben szabaddá válik. Látszólag persze úgy tűnhet, hogy elveszíti szabadságát, pedig éppen ellenkezőleg, minden más anarchia és önkényes imagináció helyett az egyetlen lehetséges rendet választotta.

Forrás:.

A fekete mágia

Ezt még leírom, mert fontosnak tartom.
Vannak eszközök, melyekkel teremteni tudunk. Ezek egyike a vonzás törvénye.
De találkoztam olyannal, aki pénzt, párkapcsolatot, hatalmas házat, értékes kocsit vonz be tudatosan.
Jó munkát, sikeres vállalkozást, felhőtlen fényűző életet teremt.
FÉNY-űző!!!!!!!!!!
Mert az elégedetlenségből, magányból, minden esetben a félelemből teremt.
Ez maga a fekete mágia, a FÉNY-űzés!
A karma egyszeresen, maximum kétszeresen és általában a következő életekben hajtja be az adósságait.
A fekete mágia viszont ebben az életben, tízszeresen, százszorosan!
Semmi az ég világon nem történik véletlenül!
Az önzés már magában fekete mágia, fény-űzés!
Az önzetlenség természetesen a mágia helyes használata.
Szeretetet és boldogságot hoz, örömteli életet.
Ez is a szabad akaratunkon múlik.
Nem árt szeretettel teremteni, csakis igaz szeretetet!
Mert a teremtés egy dimenzió kapu megnyitása.
És két kaput lehet megnyitni, az isteni, és a sátáni dimenziók bejáratát.Ludmilla! A hogyan kialakul

Ludmilla! A hogyan kialakul magától az Univerzum által, és amikor készen, akkor ötleteket, megérzéseket, benyomásokat szállít neked. Szomorú, hogy mennyi hobbi titok mániás van errefelé, akiknek fogalmuk sincs mi az egész, mint egy mesekönyvet úgy lapozzák, és nincs fülük, hogy meghallják, miről is van szó.Enti, nem értem miért mondod

Enti, nem értem miért mondod ezt. Indokold meg, hogy miért fekete mágia ez?.

Shaumbra!

Te szégyent hozol a tisztességes Shaumbrákra.

Amit te művelsz az fekete - mágia.

Olyant teremts ami mindenkinek az örömére, boldogságára válik.

Szép teremtést :)oké

Köszi!!!Ludmilla: a Titok azért

Ludmilla: a Titok azért mondja hogy nem kell foglalkozni a hogyannal, mert a hogyan a legtöbb ember esetében rögtön blokklja is a teremtést. a hogyan később jön. de mire a teremtés megvalósul, ki kell hogy derüljön a hogyan. ez útközben jön, vagy egy ötlet, vagy egy találkozás és valaki elmondja, de az információ kell és jönnie kell valahonnan. de amikor a vágyaddal foglalkozol, akkor még nem kell vele foglalkozni. ameddig nem vagy biztos benne hogy sikerülni fog, nem kell vele foglalkozni. amikor már "elindultál" akkor úgyis jön a válasz. és igazából az univerzum is te vagy, tehát lehet inspirálni magad a megoldásra :):)

Persze én majd jól elgondolok egy jég krémet , és ha megjelenik majd jól elnyalja magát :)kérdés

a "hogyan" nem az Univerzum dolga? Minden könyvben azt olvasom, hogy csak a célt kell látnunk, jelen esetben azt, hogy 500 000 forintra van szükségem havonta, és erre kell programozni, ebbe beleélni magunkat, de a hogyan-on nem kell törni a fejünket, mert az kialakul magától az Univerzum által.