Pozitív? Negatív? A hozzáállásodtól függ

Kétféle képpen nézhetsz az életre. Ha egy poharat veszünk alapul, akkor az lehet félig tele, vagy féig üres. Ránézésre mindkettő igaz. De, van aki már attól is boldog, hogy van egyáltalán egy pohara. Ebből következik a kérdés, hogy vajon tényleg ki lehet-e jelenteni biztosan valamiről, hogy az csak jó, vagy rossz lehet? A válasz erre az, hogy nézőpont kérdése, hogyan tekintesz rá. Valójában azonban az események, amelyeket pozitívnak, vagy negatívnak címkézünk, teljesen semlegesek, az teszi jóvá, vagy rosszá, hogy milyen hatást gyakorol az életünkre.

Ha a "félig üres" szemszögből tekintesz az életre, akkor főleg az élet negatívabb oldalát fogod megtapasztalni. Ezzel szemben, ha pozitívan tekintesz az életre, akkor sokkal inkább a kellemesebb események fogják megragadni a figyelmed, amelyek mellett a negatív tapasztalások jelentéktelenné válnak. Azok, akik negatívan tekintenek az életükre a hiányt látva mindenben, gyakran még meg is betegíthetik magukat, annak ellenére, hogy azelőtt teljesen egészségesek voltak.

A beállítottságunk nem csak az egészségi állapotunkra van hatással, hanem az élet más területeire is. Ha egészségesek, harmónikusak szeretnénk lenni, változtassuk meg a nézőpontunkat, ahogyan az életre tekintünk. Ahelyett, hogy első lépésként a külvilágot próbálnánk megváltoztatni, előbb állítsuk be, fókuszáljuk a beállítottságunkat, amennyire lehet poztív irányba. Pozitív beállítottsággal pedig elkezdhetjük tetszésünk szerint megváltoztatni az irányításunk alá eső dolgokat.

A pozitív beállítottság a cselekvésnek szilárd alapot ad, amelyre magabiztosan lehet építeni. Aki negatív beállítottsággal kezd neki valaminek, az hasonló ahhoz az emberhez, aki a várát homokra építette. Amíg szélcsend volt, a ház erősen állt, de amint megérkezett a vihar, abban a pillantban összeomlott. Ne bízzuk a dolgokat a véletlenre, adjunk szilárd alapot az életünknek, és ezt csak pozitív hozzáállással lehet.

A pozitív gondolkodás nem csak egy elmélet, hanem egy praktikus életszemlélet. A gyakorlatban alkalmazva pedig, rájövünk, hogy képesek vagyunk tetszésünk szerint reagálni bizonyos élethelyzetekre, ahelyett, hogy azt öntudatlanul, reflexszerűen tennénk. Elménk irányítása a mi kezünkben van..

Üdvözlettel:

shaumbra

További írásaim itt olvashatóak:

HozzászólásokEzentúl gyakori vendég

Ezentúl gyakori vendég leszek. Addig is ajánlom figyelmedbe a blogomat a oldalt. :)