A tudatalattink olyan, akár egy szivacs

Ma már elcsépelt sztereotípiaként hat, amikor valaki azt mondja, hogy rohanó világban élünk. De mit értünk rohanó világ alatt? Egyre több és több információt, amelyeket a tudatunk segítségével elkezdünk feldolgozni és reagálni rájuk. A feldolgozás és a reakció egyaránt időt és energiát emészt fel. Úgy véljük, hogy ezt a társadalom megkívánja tőlünk. Ez teszi a világot úgymond rohanóvá. Olyan meggyőződés alakul ki bennünk, hogy rohannunk kell, sodródnunk az árral, különben a társadalom kivet magából és elveszünk ebben a rohanó világban.

Azonban tudatalattinkba betáplált üzenetek határozzák meg az életünket. Amilyen üzeneteket folyamatosan ismételve bejuttatunk a tudatalattiba, olyanná kezdünk válni. Miért probléma ez? Az a probléma, hogy őrizetlenül hagyjuk a tudatalattink kapuját és így szabadon ki-be járhat mindenféle kósza gondolat. Lehetnek közöttük pozitívak, amelyek áldásos hatással bírnak, de lehetnek közöttük negatívak is. Mi történik akkor, amikor a házad ajtaját nyitva hagyod és szétkürtölöd, hogy bárki szabadon bemehet oda? Az emberek bemennek, olyanok is, akiket egyáltalán nem látsz szívesen. Mondhatod persze, hogy a többség nem tenne kárt a házban, viszont mindig lesz valaki, aki visszaél a helyzettel és kirabol. Teszi ezt teljesen legálisan, hiszen te engedted be a saját házadba úgy, hogy még csak fel sem kellett törnie az ajtót.

A negatív gondolatok hasonlóak a betörőkhöz, akik rossz szándékkal érkeznek a házadba. A tudatalattidból nem tudnak fizikai tárgyakat ellopni, viszont kirabolják a lelked, leszívják az energiáidat, boldogtalanná tesznek, szóval biztos lehetsz benne, hogy nem távoznak üres kézzel.

Egyedül a Te felelősséged az, hogy ellenőrzésed alatt tartsd a tudatalattidat. Azonban ez a beidegződés sem reálisabb az összes többi hülye negatív beidegződéstől. Azért rohan a világ, mert mi ezt elhisszük, és asszisztálunk ehhez. Pontosan mi vagyunk azok, akik működtetjük ezt a nagy káoszt, ami körülöttünk uralkodik.

Keveset hallunk arról a tényről, hogy az emberi elme hasonló a számítógéphez, mivel csak olyan adatokkal dolgozik, amelyeket beletáplálnak. A számítógépet is mi emberek hoztuk létre, az elme működési elveit felhasználva, tehát ez a hasonlat sem logikátlan.

A tudatnak két része van, a tudatos -, és a tudatalatti elme. Létezik egyfajta tudatfeletti elme is, de ezt nem mindig illetik ezzel a névvel, vannak, akik Végtelen Intelligenciának, vagy közös tudatalattinak nevezik. Erről majd egy másik bejegyzésben lesz szó.

A tudatos elme működését tapasztalod most is, olvasva ezt az írást, tudatában vagy, hogy mi történik veled. Amikor döntéseket hozol, akkor is tudatosan teszed. Tehát minden, ami a tudatosság megtapasztalását kelti benned, a tudatos elméd műve. Van azonban egy tudatalattink is, amelynek a működéséről nem igen szoktak beszélni. Még biológia órákon is az ember csupán száraz biológiai lényként való tananyagként jön szóba.

A tudatalatti az, amely minden tapasztalatot elraktároz, amely a külvilágból éri az embert. Olyan ez, mint lényünk feketedoboza. Születésünktől kezdve működik és rögzít mindent a tudatalattinkban. Ezekre azonban nem mindig emlékszünk, mert ahhoz, hogy valami emlékként tudatosuljon bennünk, folyamatosan ismételnünk kell. A tanulás is ezen az elven működik. Ha a tudatalattinkba kerülő összes információ azonnal tudatosulna, elég lenne egyszer elolvasnunk a tananyagot és máris megtanulnánk.

De milyen jó is, hogy nem minden tudatosul bennünk azonnal, hiszen a tudatos agy a megtapasztalásoknak alig egy százalékát képes felfogni, a tudatalatti pedig a maradék kilencvenkilencet. Lehet ez a szám több is, igazából senki nem tudja pontosan megmondani, de az biztos, hogy hatalmas.

Amikor agyad kimerül a sok információ ingertől, gondolj arra, hogy milyen szerencsés vagy, hogy a maradék kilencvenkilenc százalékot nem érzékeled. Ebbe bele is őrülne az ember, ezért a tudatalatti gondoskodik arról, hogy az ember tudatos agyába csak annyi információ tárolódjon, amelyre neki adott helyzetben szüksége van. Alapértelmezett esetben a tudatalatti a szivacshoz hasonlóan viselkedik, ugyanis mindenféle válogatás nélkül magához szívja a külvilág ingereit.

A jó hír az, hogy a tudatos elménk segítségével ellenőrzés alatt tudjuk tartani a tudatalattinkat. Tudnod kell azt is, hogy az, hogy milyen vagy, milyen szokásokkal rendelkezel, a tudatalattidba kerülő ismétlődő üzeneteknek köszönheted.

Sosem véletlen az, hogy milyen emberré válsz. A téged körülvett hatások, befolyások miatt vagy olyan amilyen. Aki nem szűri a tudatalattijába bejutni készülő benyomásokat, az szerencsejátékozik. Fele-fele az esélye annak, hogy az élete jó, vagy rossz irányba fordul. Az emberek majdnem egésze, nem tudván a tudatalatti működéséről, szerencsejátékozik a tudatával. Azon keveseknek pedig, akik ismerik és megértik a tudatalatti természetét, minden esélyük megvan úgy élni az életüket, ahogyan azt szeretnék.

Amikor egy bizonyos benyomás éri a tudatunkat, ezt a tudatalatti azonnal magáévá teszi, vagy levon egy következtetést. Amikor az ember a tévé híradót nézi és csupa rossz hírrel szembesül, a tudatalatti messzemenő következtetéseket von le belőle, azzal kapcsolatban, hogy egy veszélyes világban élünk. Hozzáteszem, hogy a híradó az, amely a rossz hírekre reagál. Egyik tévétársaság megpróbálkozott azzal is, hogy csupa jó híreket sugározzanak, de nem volt nézettsége. Nincs értelme tehát másokat hibáztatni.

Mi kérjük a rossz híreket, igényünk van rá, a tévétársaság pedig kielégíti borzongási igényeinket. A világban azonban nagyságrendileg több jó dolog történik, mint rossz, amelyek pozitív hírekként szerepelhetnének, de a kutyát sem érdekli. A népnek cirkusz kell. Tessék, igények szállítva, minden nap!

Ha tisztán akarod tartani a tudatodat, ne nézz negatívitásról szóló dolgokat a tévében, az interneten stb.. , hacsak nem akarod az életed olyanná tenni, amelyet látsz. Szinte hallom is a kérdést, hogy mégis hogyan értesülj a világ eseményeiről? Erre egyszerű a válasz. A rossz hírek szájról- szájra terjednek. Biztosan lesz valaki, aki beszélni fog neked arról, ha valami egetrengető dolog történik a világban. Ne aggódj amiatt, hogy a tájékozatlanságod miatt veszélybe sodródnál. Ez egy hamis elkéképzelés. Azt hitetik el veled, hogy muszáj tájékozottnak lenned ahhoz, hogy túléld a mai világot, különben veszélybe kerülsz. És mi a megoldás? Tálcán kínálják a híradót. Tessék, fogyasszátok a negatív híreket és féljetek!

A tudatalatti programja hozzávetőlegesen fél év alatt felülírható, és olyan üzeneteket táplálhatsz bele, amelyekről szándékosan te döntesz. Erre vannak tudatalattit befolyásoló hanganyagok is. És, ha erre azt mondod, hogy ez agymosás, akkor a költői kérdés a következő: Talán nem az agyad mossák, amikor a tévé elé ülsz, és mindenféle befolyás nélkül messzemenő következtetéseket vonsz le azzal kapcsolatban, amit látsz? Ja és még valami: Semmi rossz dolog nincs az agymosásban, amíg tiszta vízzel mossák az agyad. Ez a blog azért jött létre, hogy tiszta vízzel mossam az agyad.

Néhány fontos tanács a végére:

Tudatosan szűrd meg azokat a kijelentéseket, amelyeket önmagadról, vagy a világról átengedsz a tudatalattidnak, hogy befolyásolják az életedet.

Pozitív nyelven gondolkodj magadról, és utasítsd vissza magadban, ha valaki lekicsinylően beszél hozzád, vagy olyan kijelentéseket tesz, amelyeket nem akarod, hogy önmagadra nézve igazak legyenek.

Ha valami neked nem tetsző dolgot látsz a világban, akkor ne hagyd, hogy ez a tudatalattidban mély nyomot hagyjon. Nézd a helyzetet objektíven, és nem fog az életed részévé válni.

Bombázd az elméd pozitív megerősítésekkel nap, mint nap. Legyen ez jelen idő, egyes szám, első személy, pl: Szeretetreméltó ember vagyok. Türelmes vagyok. Mások hasznára válok. Boldog ember vagyok.

Vedd körül magad pozitív elmékkel. Keresd meg a példaképeidet, vagy azokat, akik felemelnek szellemileg, és olvass róluk még többet, idd magadba a gondolataikat, hallgass hanganyagokat róluk. Hagyd, hogy pozitívan befolyásolják az életedet. Ahelyett, hogy a sok szemetet fogyasztanád a tévéből, Te légy az, aki megválassza, hogy kiről és miről akarsz tájékozódni. Az internet világában ez több, mint lehetséges.

shaumbra

További írásaim itt:

Hozzászólások4wegdsv

20180713xiaoke
coach outlet online
malone souliers
ugg boots clearance
mulberry bags
christian louboutin sale
cheap jordan shoes
michael kors outlet clearance
under armour outlet
oakley sunglasses wholesale
kate spade handbags
freshjive clothing
canada goose uk
cheap oakley sunglasses
coach outlet store online
harden vol 2
fingerlings monkey
air max 2018
michael kors outlet clearance
alexander mcqueen shoes
broncos jerseys
canada goose jackets
christian louboutin
pandora outlet
jordan shoes
air jordan shoes
brequet wathes
canada goose outlet sale
kate spade outlet store
oakley sunglasses wholesale
ugg boots
pandora jewelry
coach outlet store online
ugg boots clearance
coach factory outlet
oakley sunglasses wholesale
coach outlet online
michael kors outlet clearance
canada goose
polo ralph lauren outlet
givenchy handbags
michael kors uk
jordan 32
pandora charms sale clearance
michael kors outlet online
coach factory outlet
jordan shoes
coach factory outlet
fendi handbags
canada goose outlet store
polo ralph lauren factory store
ralph lauren
ugg outlet online
kate spade new york
true religion jeans
pandora outlet
coach outlet store
coach outlet
cheap jordan shoes
michael kors outlet store
ray ban sunglasses outlet
cheap oakley sunglasses
uggs outlet online
michael kors uk
manolo blahnik
tory burch outlet store
kevin durant shoes
jordan shoes
nike outlet
cheap jordan shoes
pandora jewelry
adidas soccer shoes
ugg boots outlet
coach factory outlet
ugg boots clearance
canada goose
uggs canada
cheap ugg boots
michael kors outlet
coach outlet store online
calvin klein jeans
polo ralph lauren outlet online
kd 9
michael kors outlet
air jordan retro
michael kors handbags
pandora jewelry
kate spade handbags
coach outlet store
miu miu outlet
air jordan shoes
christian louboutin
nfl jersey wholesale
moncler
longchamp pas cher
ugg outlet online
coach outlet online
uggs outlet
canada goose outlet store
longchamp outlet online
canada goose jackets for women
michael kors outlet clearance
cheap jordan shoes
longchamp solde
coach factory outlet
barbour jackets outlet
coach factory outlet
christian louboutin sale
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
michael kors outlet clearance
ralph lauren polo outlet
ugg outlet online
ray ban sunglasses outlet
canada goose outlet store
ugg boots
huf clothing
coach factory outlet
polo ralph lauren outlet
pandora jewelry
ugg boots clearance
swarovski crystal
coach outlet online coach factory outlet
jerseys wholesale
champion clothing
baltimore ravens jersey
cheap ray ban sunglasses
christian louboutin sale
michael kors outlet clearance
kate spade new york
polo ralph lauren outlet
jordan shoes
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
ugg outlet online
ray ban sunglasses sale
kate spade new york
polo ralph lauren shirts
pandora charms sale clearance
denver broncos jersey
ugg boots
kate spade outlet online
polo ralph lauren
jordan shoes
chloe outlet
nike nba jerseys
canada goose outlet store
polo ralph lauren outlet
canada goose
canada goose jackets
nike outlet store
cheap jordans
ray ban sunglasses outlet
ralph lauren polo shirts
ugg boots on sale
burberry outlet stores
furla handbags
coach outlet store online
kate spade purses
canada goose jackets clearance
nike shoes on sale
air jordan shoes
ray ban sunglasses outlet
jordan shoes
fitflops sandals
jordan shoes
canada goose
coach factory outlet online
air max 90
pandora jewelry
lacoste outlet
belstaff jackets
canada goose
balenciaga sandals
adidas outlet store
supreme shirts
jimmy choo shoes
uggs outlet online
uggs outlet online
tory burch outlet store
supreme clothing
coach outlet store online
canada goose outlet store
canada goose outlet online
christian louboutin
harry winston jewelry
cheap jordan shoes
canada goose outlet
ray ban sunglasses outlet
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
ugg boots
polo ralph lauren shirts
off white outlet
coach outlet store
ralph lauren polo
fitflops shoes
cheap jordan shoes
oakley sunglasses sale
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
49ers jerseys
michael kors outlet clearance
ugg outlet
cheap jordan shoes
ugg boots clearance
michael kors outlet store
michael kors outlet clearance
air max 1
cheap jordan shoes
gentle monster sunglasses
pandora outlet
ugg outlet
polo pas cher
cheap ray ban sunglasses
canada goose jackets
pandora charms
audemars piguet watches
pandora outlet
air jordan shoes
supreme clothing uk
canada goose outlet store
polo outlet online store
lacoste pas cher
michael kors outlet clearance
chopard jewelry
christian louboutin sale
tory burch outlet online
longchamp pas cher
coach outlet
cheap jordan shoes
dsquared2 jeans
canada goose outlet store
bape clothing
isabel marant outlet
ralph lauren outlet online
michael kors handbags
michael kors outlet clearance
kate spade new york
christian louboutin
coach outlet store online
oakley sunglasses wholesale
christian louboutin
canada goose outlet
ugg boots outlet
canada goose outlet
bcbg dresses
brequet wathes
ralph lauren polo
ugg outlet,ugg outlet stores
coach factory outlet
christian louboutin sale
canada goose uk
kate spade
true religion outlet store
ugg boots for women
pandora charms outlet
coach outlet store online
canada goose outlet online
coach factory outlet
kate spade purses
alife clothing
pandora jewelry outlet
ralph lauren
carrera sunglasses
san antonio spurs jersey
polo ralph lauren
canada goose uk
diesel jeans
coach factory outlet
james harden jerseys
ralph lauren outlet
air jordan shoes
coach outlet store online
broncos jersey
pandora charms
light up shoes
nba jerseys wholesale
air max 97
swarovski jewellery
true religion jeans sale
cheap ray ban sunglasses
coach outlet online
canada goose jackets sale
michael kors outlet online
kate spade outlet store
coach factory outlet
polo ralph lauren outlet online
longchamp pliage
nike revolution
coach outlet store
ugg outlet
kate spade outlet online
oakley sunglasses wholesale
coach handbags online outlet
fossil watches
ralph lauren outlet
isabel marant shoes
jordan shoes
ugg boots on sale 70% off
cheap air jordans
ray-ban sunglasses
nike pegasus
polo ralph lauren shirts
tory burch handbags
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
cheap air jordans
uggs outlet online
canada goose outlet online
polo outlet
coach factory outlet online
christian louboutin
kyrie 4
basketball sneakers
kate spade handbags
coach outlet store online
coach factory outlet
cheap air jordans
true religion jeans sale
michael kors outlet
pandora jewelry
jordan shoes
cheap jordans
suicoke sandals
canada goose jackets
guess factory
coach outlet store online
kate spade
michael kors outlet clearance
cheap jordans
ralph lauren shirts
michael kors outlet clearance
moncler outlet
coach factory outlet
nhl jerseys wholesale
coach outlet store online
true religion outlet store
hermes online
gucci outlet online
cheap jordans
chloe sunglassess
michael kors uk
polo ralph lauren outlet online
michael kors online
polo ralph lauren shirts
nfl jerseys
pandora jewelry
nhl jerseys for sale
g-star jeans
air jordan shoes
coach outlet store online
true religion jeans for men
canada goose jackets
uggs outlet
air max 90
ralph lauren
uggs outlet online
ugg outlet store
air jordan shoes
coach outlet online
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
cheap jordans
kate spade
michael kors outlet online
bulgari jewelry
michael kors outlet clearance
canada goose outlet store
balmain jeans
prada shoes on sale
kate spade sale
christian louboutin
pandora charms
nike trainers
ugg boots
canada goose outlet online
michael kors bags
ray ban sunglasses outlet
chrome hearts clothing
nike outlet online
cheap uggs
oakley sunglasses wholesale
canada goose jackets outlet
swarovski crystal
canada goose outlet online
canada goose coats
cheap oakley sunglasses
chrome hearts sunglasses
cheap ray bans
michael kors outlet clearance
michael kors outlet clearance
christian louboutin sale
polo ralph lauren outlet
coach factory outlet
pandora outlet
canada goose jackets
coach outlet store online
mbt shoes outlet
kd 10 elite
michael kors factory outlet
coach factory outlet
air jordan shoes
houston texans jersey
moncler coats
ugg boots
coach factory outlet
mac outlet
christian louboutin
adidas outlet store
cheap jordan shoes
canada goose
coach factory outlet
ugg boots on sale
polo ralph lauren
bally shoes
adidas shoes
ralph lauren outlet
ugg boots
jerseys from china
polo ralph lauren outlet online
cheap jordan shoes
michael kors outlet clearance
adidas crazy
adidas shoes
burberry outlet sale online
a bathing ape
kate spade purses
cheap ugg boots
polo ralph lauren outlet
basketball jerseys
kate spade handbags
cheap jordan shoes
michael kors outlet clearance
colts jersey
kevin durant jerseys
nike factory shoes
10 deep clothing
nike shoes on sale
ray ban outlet
air more uptempo
ugg outlet store
michael kors outlet online
pandora jewelry
kate spade handbags
cheap michael kors handbags
cheap oakley sunglasses
karen millen dresses
ugg boots
arcteryx jacket
pandora jewelry
givenchy jewelry
nfl jerseys wholesale
kate spade
coach factory outlet
tory burch sandals
michael kors
cheap ugg boots
uggs outlet
michael kors outlet clearance
armani exchange
cheap jordan shoes
oakley sunglasses wholesale
barbour mens jackets
mlb jerseys wholesale
cheap jordans
coach factory outlet
cheap air jordans
tag heuer watches
cheap air jordans
polo ralph lauren outlet online
moncler coats
jimmy choo sunglasses
canada goose outlet store
stuart weitzman shoes
golden state warriors jersey
coach outlet
uggs on sale
michael kors outlet clearance
kate spade purses
pandora outlet
canada goose outlet online
kate spade handbags
coach outlet canada
polo outlet
louboutin shoes
ray ban sunglasses outlet
cheap jordan shoes
ralph lauren
ralph lauren factory store
air jordan shoesSzép :)

Tetszik ez a cikk :)
A baj az, hogy a "házirendet" nem olvassák el azok, akikre vonatkozik.

Szép estét :)