Sikerre Születve blogja

A Legyőzhetetlen

Ha Valakiről azt hisszük, hogy legyőzhetetlen, úgy gondoljuk, hogy mindent megold, nincsenek problémái. Bele sem merünk gondolni abba, hogy Ő is szembesülhet a gyengeségeivel, hiszen számunkra Ő örök győztes. És vajon miért hisszük, hogy Ő az? Miért tesszük azzá a képzeletünkben? És nem csak mi, rajtunk kívül szinte mindenki, legalábbis mi így gondoljuk. Tovább »

BUÉK!!!

Amikor Boldog, Sikerekben Gazdag Új Évet kívánnak Nekünk, vagy mi, Másnak, akkor sokszor olyan általánosnak tűnik! Pedig csak oda kellene figyelni, és addig a rövid pillanatig átérezni, hogy tényleg sikeres lesz. Hiszen a kimondott szavaknak értéke, és igencsak nagy ereje van, főleg akkor, ha érzelmekkel teli! Márpedig egy jókívánság mindenképpen érzelmekkel van átitatva! Tovább »

Egy erős és bátor kislány története

Ez ma egy rendhagyó írás a hitről, a reményről, a szeretetről, a soha fel nem adásról…

Szeretnék bemutatni Nektek egy olyan erős Anyukát, és bátor kislányát, akik nem adják fel, és talán soknak példa lehet a kitartásuk. Tovább »

Ami nem öl meg, az megerősít

Rengetegen kérdezik Tőlem, hogy miben hiszek még mindig? Nem látom magam körül, hogy, hogy mennek tönkre életek, kerülnek –szó szerint- utcára emberek? Ők is hittek valamiben, mégis elveszítettek mindent!
Igen elveszítettek, és nem is hibáztatom Őket, azért, mert hitüket vesztették. Én is álltam már nagyon közel hozzá. Nem egyszer, nem kétszer, sokszor, de „szerencsére” mindig akadt valami, ami visszahúzott. Valami, ami soha nem hagyta, hogy elsüllyedjek. Tovább »

Címkék:

Kezedben a varázspálca, használd!

Mostanában rengeteg emberrel találkozom, akiket ugyanúgy érdekel(ne), foglalkoztat a Vonzás Törvénye. Úgyis mondhatnánk, hogy vonzom Őket... :)

Sajnos még mindig többen vannak köztük, akik elkeseredetten mondják, hogy hisznek benne, de nem tudják, hogy miért nem sikerül Nekik. Ők azok, akik utolsó mentsvárként tekintenek a Titokra, utolsó lehetőségként élik meg a mindennapi nehéz helyzetben. És ezzel tulajdonképpen meg is magyaráztak mindent! Tovább »

Ne ítélkezz, és nem ítéltetsz!

Hányszor találkozunk életünk során, amikor valaki másról, más életéről mond véleményt, ítélkezik. Pedig ehhez senkinek nincs jogosultsága! Senki nem tudhatja, hogy egy másik ember milyen tanulnivalót vállalt magára, és éppen miért abban az adott élethelyzetben él. Azt pedig végképp nem, hogy az a szituáció számára megfelelő-e, avagy sem. Nem tudjuk, megítélni, hogy a másik ember számára, a kívülállóként hamisnak látott világ mennyire igaz, vagy éppen hazug. Csak az illető Önmaga tudhatja, Ő éli a mindennapokat, Ő alakítja az eseményeket jobbra, vagy éppen balra. Tovább »

Az ablakok kitárása és a fény beengedése

A cím egy kicsit elvontan elemzi a témát, de az utolsó lépések megtételét a saját teremtésemben, ténylegesen egy gyönyörű napsütéses reggelnek köszönhetem. Tovább »

Címkék:

A szeretet nyilvános nyilatkozata

WIKIPÉDIA: Tovább »

Az úton

Ha egy úton elindulunk, még nem biztos, hogy végig is megyünk rajta, kivéve akkor, ha van hitünk, bízunk benne, hogy a jó irányba haladunk, és ha megbotlunk egy-egy kőben, felállunk, ha kanyar van előttünk, nem félünk attól, hogy mi bukkan fel a kanyar mögött!

Sokan vannak, akik az út felén már nem is hisznek abban, hogy ez a cél megéri. Tovább »

A biztonság teremtése

A biztonság teremtése, avagy, Én hogyan csinálom...

A biztonság elég képlékeny dolog, hiszen jelentheti a lelki biztonságot is, de a mai világban elsősorban az embereknek az anyagit jelenti.

Úgy érezzük, hogy ha megvan az anyagi biztonság, akkor a lelkit is hozza magával, pedig ez nem igaz. Tovább »

Megélni, átélni, túlélni

"Kedves Olvasó!
Valószínűleg nem árulok el nagy titkot, hogy a Titoknak, vagy más néven a Vonzás Törvényének, a pozitív életszemléletnek, nagy rajongója vagyok! Maximálisan hiszem a működését, amit nem egyszer saját életemben is tapasztaltam! Tovább »

"Az Én házam, az Én váram!"

Hanna V. Bell: Megélni, átélni, túlélni c. e-könyv előszava

"Képzeljük el az életünket úgy, mint egy házat, amiben élünk. A miénk, azt csinálunk benne, vele, amit szeretnénk. Csinosítjuk, új függönyöket veszünk, tisztán, rendben tartjuk. A falakat kidíszítjük képekkel, emlékekkel, amikre jó ránézni. Ez egy olyan ház, amit folyamatosan építünk. Soha nem fejezzük be, újabb, és újabb emeleteket húzunk fel. De gyönyörű, a már felépült részekre csodálatos ránézni. Mi döntjük el, hogy kit fogadunk szívesen, kit látunk vendégül, és kit kérünk meg, hogy távozzon! Tovább »

Ki az a Hanna V. Bell????

Ki az a Hanna V. Bell?
Nos, nem hiszem, hogy nagy titkot árulok el, azzal, hogy …. Én.
A névnek külön története van. A saját nevem a magánéletemhez tartozik, ez pedig az íráshoz. J
De akkor, mégis ki vagyok én? Egy átlagos, 33 éves, feleség, anya, háziasszony. Tovább »

"Színház az egész világ!" avagy, mese gyerekeknek a Sikeres Életről

- Anya! Mi az, hogy Sikeres Élet? – kérdezte 4 és fél éves kislányom egy napsütéses délutánon!
- Kicsim, emlékszel, amikor színházban voltunk? – kérdeztem hirtelen!
Hevesen bólogatott, de láttam buksiján, hogy fogalma sincs, hogy hová szeretnék kilyukadni, miért hoztam fel azt, amikor elmentünk egy gyerekelőadásra együtt. Odaültettem az ölembe, és folytattam: Tovább »

"Gyermekként álmodtam...."

Mióta elindult a Sikerre Születve oldal, rengeteg e-mailt kaptam. Hol kétségbeesett kiáltásokkal telit, hol olyat, amelyben megerősítést, bíztatást vártak, hol, csak egy köszönöm írtak. Tovább »