A szeretet nyilvános nyilatkozata

WIKIPÉDIA:
"A házasság a törvény és a hagyomány szerint egy felnőtt férfinak és egy nőnek jogilag elismert és szabályozott életközössége. A házasság szentsége a katolikus egyházban és az ortodox egyházakban az úgynevezett hetedik szentség, amely – az egyházi tanítás szerint – a férfi és nő életközösségét megszenteli: a házasság lényegi sajátossága e szerint az egység és a felbonthatatlanság. (Csak a halállal szűnik meg, lásd válás).
A „házas” szó jelentése nős, illetve férjezett, a „házastárs” pedig a házas felek közül valamelyik. A „házasélet” férj és feleség házasságbeli együttélése, vagy szűkebb (orvosi) értelemben kettejük nemi élete.
Az okok amiért az emberek házasodnak széles körben változnak, de általában a következők: törvényes, társadalmi és gazdasági stabilitás; egy családi egység létrehozása; gyermeknemzés és gyermekek nevelése; szexuális kapcsolat legitimizálása; a szeretet nyilvános nyilatkozata."

A legszebb mondat az egész meghatározásban az, hogy a szeretet nyilvános nyilatkozata. :) Ezt kell tiszteletben tartanunk akkor is, ha benne élünk (a másik felé), és akkor is, ha kívülállóak vagyunk (mindkét fél felé). Két ember döntése. Akkor, ott az igen elhangzásakor mindketten hisznek a véglegesben, bíznak egymásban, és Önmagukban. Bíznak a szeretet hallhatatlanságában. Az évek hol koptatják, hol megerősítik ezt a hitet.

A mai, rohanó világban sokkal nehezebb dolgunk van, hogy a bizlamat, a szeretetet meg- és fenntartsuk. Elég, egynél több fáradt pillanat, otthon is a munkára koncentrálás, küzdelem a megélhetésért, és a problémák óriási tornyában egyszer csak megjelenik egy idegen. Pillanatnyi vigaszt nyújtva a "szenvedőnek".

És itt dől el, hogy mennyire stabil a már létrehozott családi egység, mennyire volt mély a nyilvánosan kinyilatkoztatott szeretet. Kivételes példák mindig akadnak, de egyre gyakrabb egyik, vagy másik fél félrelépése, a hiányzó stabilitás kutatása, a szeretet feltételezett hiánya. Kinek a hibája? Mindenkié. A feleségé, a férjé, és a harmadik félé. Már rég nem igaz, hogy a harmadik fél rosszkor volt, rossz helyen. Nem tudna rosszkor, rossz helyen lenni, ha Ő is (mind a férj és feleség mellett) tiszteletben tartotta (tartották) volna a házasság szentségét. Van úgy, hogy minden menthetetlen, elkerülhetetlen a válás, sajnos, ám ebben az esetben is fentartható kellene, hogy legyen a tisztelet a másik ember iránt, és az iránt, hogy egy ilyen mély kapcsolatot úgyanolyan méltósággal búcsúztassanak el, mint, ahogy megkötteték.

Sokan úgy vélik, hogy egy papírral nem változik semmi. De igen. A papír mágikus ereje megmagyarázhatatlan. Itt már nem csak szóban vállalsz felelősséget, hanem aláírásoddal is elismered, hogy a másik Feled áll melletted, akire kölcsönösen rábízzátok Életeteket. A legszebb pillanat az, amikor az az ember, aki akkor a legfontosabb Neked, hangosan, rokonok, barátok előtt kimondja, és megerősíti, hogy Te vagy számára az, akivel kölcsönösen fel szeretne építeni valami maradandót!

Ha már kimondtuk ezt a bűvös szót, törekedjünk arra, hogy megőrizzük az egységet, a biztonságot, és a bizalmat, a saját és a másik döntésében! Ha ezek közül bármelyik meginog, egészen addig próbáljuk meg visszahúzni az egyensúlyt, amíg, úgy érezzük van értelmes, és még nem csúszott ki a lábunk alól a talaj.

Ma az egész világ Kate-re és Vilmosra figyel. Ez az Ő napjuk, és mindenki egy picit megint a boldogságra, a szerelemre és az egymás iránti felelősségre koncentrál.

A mai napon mi is ünneplünk. Pontosan 5 évvel ezelőtt kötöttünk házasságot, pecsételtük meg érzelmeinket. Már ebben az elmúlt 5 évben is dúltak viharok, ennek ellenére, visszataláltunk egymáshoz, és tessék, ma az egész világ MINKET ünnepel! :)

Bízzunk az Igaz Szerelemben, higyjünk a boldogságban, hogy megtalálhasson Minket, és féltve őrizzük, ha már megvan!

A boldogságot nem megszerezni nehéz, hanem megtartani! Ez a teljes Élet legnagyobb Titka! :)

2011.04.29

HozzászólásokIgen. Igen. Az IGEN-ünkkel életigenlésünkről biztosítjuk

nem csak magunkat, és szeretteinket, barátainkat, hanem a Teremtő Univerzumot is.

A Kijelentés üdvözítő ereje- szavaink teremtő mágiája nyilvánul meg.
Nem néztem az esküvőjüket, ám az érzés, amit a millió ember sugárzott feléjük- jól érezhető volt. Bizonyára ők is vették azokat és boldogságuk fokozódhatik még feljebb:))
Gratulálok az 5. éves kapcsolatotokhoz.
Mi 30 évesek voltunk idén!!!! ÚrIsten, valaha el sem képzelhettem volna ennyi évet, EGY EMBER MELLLETTT!