Az úton

Ha egy úton elindulunk, még nem biztos, hogy végig is megyünk rajta, kivéve akkor, ha van hitünk, bízunk benne, hogy a jó irányba haladunk, és ha megbotlunk egy-egy kőben, felállunk, ha kanyar van előttünk, nem félünk attól, hogy mi bukkan fel a kanyar mögött!

Sokan vannak, akik az út felén már nem is hisznek abban, hogy ez a cél megéri.

Ilyenkor MINDIG önvizsgálatot kell tartani! Biztosnak kell lennünk, hogy a siker garantált legyen! Ha csak azért folytatjuk az utat, mert bizonyítani akarunk, és nem azért mert érezzük, hogy az fontos nekünk, hitünk belül, tudatalattink érzékelni fogja, és a siker nehezebben elérhető lesz, több áldozatot követel tőlünk, és a végén már nem is olyan biztos, hogy megérte, nem is fog örömet okozni.

Tapasztalataim szerint vannak olyan élethelyzetek, amikor a Sors „vizsgáztat” minket. A kitűzött vágy elé folyton akadályokat gördít! Én ezekben a helyzetekben azt tettem, amit az előbb felvázoltam. Önvizsgálatot tartottam, hogy mennyire fontos, akarom-e igazán, mi az amit nyerek és veszítek vele. Pár napig ezekre koncentráltam.

Banális dolognak tűnik, és én elég vizualizáló típus vagyok, de egy egyszerű listát készítettem.
Pontosan megfogalmaztam azt, amit szeretnék. Felírtam a pontos dátumot, amikor ez megfogalmazódott bennem. Leírtam, hogy azóta, mennyivel kerültem közelebb hozzá, milyen nem várt tényezők jöttek közbe. Utána jött a jó és rossz oldal listája. A papírlap bal oldalára azok kerültek, amiket elveszíthetek, ha folytatom a cél felé az utat, a jobb oldalra azok, amit nyerhetek vele, ha megvalósul. Leírva könnyebben szembesültem vele, hogy merre billen a mérleg nyelve.

Ez lehetőséget ad, hogy ez alapján vizsgáljuk meg, hogy akarom, nem akarom, megérni, nem éri meg. Vannak olyan álmok, amikkel ekkor szembesülünk, hogy nem éri meg. EGYENLŐRE! Lehet, hogy egy sokkal nagyobb dolog miatt kell lemondanunk róla! Ez lehet, hogy később már nem is lesz annyira fontos, de az is lehet, hogy megint meg fog jelenni életünkben, és sokkal kedvezőbbek lesznek a lehetőségek, hogy meg is valósuljon!

Összefoglalva! Ne féljünk a vágyunk elé gördített buktatóktól! Ezek erősíthetik hitünket, vagy éppen felhívják a figyelmet, hogy más a fontos, az csak egy eszme, de nem segíti sem tanulásunkat, sem önértékelésünket, sem további életünket!

Legnagyobb kincsünk a hitünk és méltóságunk! Úgy fogalmazzuk meg vágyainkat, hogy ez a kettő maradandóan, az esetlegesen felmerülő akadályoknál ne sérüljön!

HozzászólásokKöszönöm! :)

Köszönöm! :)Mélyen egyetértek veled.

Mélyen egyetértek veled.