simsam blogja

Ragyogj

Sokszor a szégyen hajt előre. Van olyan is, hogy a bűntudat. A szenvedés felismerése természetes. Kis lépésekben, léphetünk a boldogságunk felé, miközben ha nem felejtjük el a bűntudat, a szégyen érzését, annál teljesebb emberek lehetünk. A hiba kódolva van. Nem baj. Az egónak szüksége van rá. Ezzel lehetünk emberibbek. Tovább »

Címkék:

Indulj el most

Az emberiség félre lett vezetve. Egy idióta azt mondta, ha szüleid bűnösek, te is az vagy. Már a feltételezés is nonszensz. A bűn, mint meghatározás is téves. Eleve mások a körülmények, és más emberekről beszélünk. Azért ilyen léptékű a történelemben, mert véletlenül egy nagy tanító árnyékában történt ez a kijelentés. Tovább »

Címkék:

Kiálts fel

Én felelőség teljes munkát végzek. Ez tölt el boldogsággal. Úgy gondolom, jó vagyok a szakmámban. Egy világhírű cég felvett a megfigyelt tehetségek közé, egy másik munkahelyen fizetés emelésekkel próbálják meghálálni munkámat. A vállalat egy része, melyet felügyelek, teljes körüen úgy müködik ahogy menedzserem. Pedig csak végzem a dolgomat felellősséggel a józan paraszti ész szerint. Tovább »

Címkék:

Cukrász

Egyszer volt egy cukrász. Oda volt a süteményekért. Éjt nappallá téve gondolkodott, hogyan tudná még finomabbá, tökéletesebbé tenni süteményeit. Asszonya teljesen alárendelte életét a cukrászdának. Ahogy a férfi elvárta, úgy alakította életüket, mert ebből éltek. Ebből mehettek Ausztráliába is nyaralni. Aztán Puerto Ricóba, majd Hawaiira. Volt két gyerekük, egy fiú és egy leány. Tovább »

Címkék:

El Condor Pasa

Lehet nem arra mentem, amerre kellett volna. Lehet, nem szerettem. Lehet, anyámat szerethettem volna jobban, és apámat, testvéreimet. Lehet, hogy megbocsáthatatlanok bűneim a szeretet miatt. Lehet, nincsenek is bűneim. Lehet, rég megbocsátottak nekem. Lehet, hogy szükségtelen a bűntudat. Lehet, nem kéne itt lennem. Lehet, hogy jó helyen vagyok. Tovább »

Címkék:

Ne tartsatok fel!

Ha túl nőttem a Földet, ha minden dal csak dal. Az Univerzum csak egy karnyújtásnyira van. Ezért minden küzdés megengedett. Ha a világ a lábaink előtt hever, ha minden élet csak nekem dalol. Minden haladás.
Ne tartsatok fel! Tovább »

Címkék:

Gondolat 2

Álmaink elkergetnek. Elkergetnek oda, ahova menni szeretnénk. Nincs megállás, választás. Csak a nő, szabadság, küzdés, férfias kemény harc van. Álmaink nem kegyelmeznek. Csapj oda, vállald, a szerelmet, magad, örült mivoltodat.
Nem létezik más. Nem létezik idő. Csak jelen létezik, a többi kivetülés. Képzelet. Ábránd, álom. Tovább »

Címkék:

Időtlenség

Világunkban ahol élünk nem tudunk hátrafelé menni. Csak előre. Nem tudunk fiatalabbnak lenni, csak idősebbnek, tapasztaltabbnak. Egyre otthonosabban járkálunk a mindennapi életben, egyre komfortosabbá tesszük saját életünket. Magunknak, és szűk körünknek kik velünk élnek. Milliárdnyi információt gyűjtünk nap, mint nap, és ebben egyre jobbak vagyunk az információ feldolgozásában, megértésében. Tovább »

Címkék:

Gondolat

Lassan feldereng. Magam választottam. Szabadságom, túlélésem, boldogságom? Lassan felragyog. Magam választottam. Mit választottam?
Lehetett választani? Néha nem hiszem. Csak haladni lehet az ösvényen. Néha kitekintve, hogy máshogyan milyen, máshol milyen. Lassan bandukolva. Tétovázva, máskor bátran, őrülten. Tovább »

Címkék:

Mindig szerettünk

Szeretlek! Szeretlek! Szeretlek!
Hányszor mondtuk. Hányszor hallottuk. És mindig önmagunk hálójában kapálódzunk. Szabadságunk talán ott kint van. Tovább »

Címkék:

Együtt

A minap, talán tegnap megláttam valamit. Egy irodaház harmadik emeletéről kémleltem a bejárat udvarát, ami egy kisebb füves területre néz. Egy kis park. Láttam, ahogy a szellő végig hullámzott a fűszállakon. Látszott, hogy mennyire nem homogén, hogy a fűszállak úgy ringatóztak, mint a tenger, arra hajolva arra amerre a szél fújta, majd vissza emelkedve a másodperc töredéke alatt. Tovább »

Címkék:

27 ezer nap

27 ezer nap. Sacc per kábé ennyi juthat egy átlagon felüli élethez. Ebből kb 10 ezer, ami fiatalon, „következményektől” mentesen telhet el, mint egy hozadékként a családi nevelés programjaként, egonk tombolásaként. 10 ezer nap után már talán fel kellene ismernünk a programot, a mókuskerekeink mozgatórúgóit, az ismétlődő csapdákat életünkben. Tovább »

Címkék:

Békülj ki

Egy vándor megy az úton, és letekint a patakra.- De gyönyörű a patakban úszkáló aranyhal! - Egy hittudós jön vele szembe.- A végtelen méretű és formájú Univerzumban egy adott pont egyedisége az egyediség elkülönült valódiságát, fontosságát hangsúlyozza, mint a változás egy lehetséges irányát, mozgató rugóját, holott a végtelenben a végtelen lehetőség a végtelen lehetséges megjelenését erősíti. Tovább »

A kérdés

Mi a legfőbb kérdés?

Van élet a halál után?

Létezik Isten?

Van értelme a szeretetnek? És a szerelemnek?

Úgy tűnik egyetlen dolog ami mérvadó: Betöltöttük-e azt a teljességet, amit nekünk szántak? Végig vittük azt a következetességet ami mi vagyunk? Nem a meg nem alkuvó ego harcáról beszélek. Arról beszélek ami legbelül tudja merre haladjunk. Tovább »

Rendrakás

Valahol a rendnek van valami értelme. Az élőlények világában a rend megszokás, ugyanazok körök ismételt futtatása. A macska kimondottan a szokásainak rabja, de a kutya is hajlamos rá. Persze ez akkor igaz, ha én a napi ismétlődő folyamatokat nevezem rendnek. Azt értem alatta, hogy szükséges egy valamilyen mederben tartani a dolgokat. Tovább »

Címkék: