Indulj el most

Az emberiség félre lett vezetve. Egy idióta azt mondta, ha szüleid bűnösek, te is az vagy. Már a feltételezés is nonszensz. A bűn, mint meghatározás is téves. Eleve mások a körülmények, és más emberekről beszélünk. Azért ilyen léptékű a történelemben, mert véletlenül egy nagy tanító árnyékában történt ez a kijelentés.
Azóta ezt sokan megfejtették. Az igazi tanító nyomdokaiba lépve igazi tanításokkal nyitották fel a szemünket. De a tévtanító ideológiája, kinek tanítása köszönő viszonyban sincs a nagy tanító tanításaival, erősebb volt, mert általa könnyebben lehetett a hatalmat fenntartani.
A nagy tanító tanítása, mint az egyéni út, amely mindenki számára elérhető, ha átalakítod gondolkodásodat, megfejthetetlen maradt. A XX. századik, mert ekkor már egyházi megvezetés ellenére gondolkodni kezdtek az emberek. És voltak nagy elmék, melyek megfejtették, annyi hátráltató és szándékosan félrevezető körülmények ellenére a nagy tanító szavait.
Aztán volt az a könyv. Az a könyv mely megrendelésre íródott jóval az események megtörténte után fikciókból, és ideológiai alapon. Ezen is sokat még rágódnak. A történelemtudomány nem igazolja a könyv tényeit.
Mikor elkezdesz úszni egy távot, csak a víz van és te. A víz, melyet uralsz, tisztelsz. Úszol, mely erővel és csodálattal tölt el, hogy egy másik, sűrűbb közegben is elérheted célodat, nevezetesen a medence szélét. Úszás közben csak koncentrálhatsz, élvezheted tested könnyedségét, izmaid jelenlétét, tested életét. A víz olyan közeg melyben szabad vagy, könnyű, és átölel, mint az anyaméh. A vízzel egyesülsz. A víz a végtelen.
Degerenáltak zizegése ilyenkor nincsen jelen. Jé! És így is forog tovább a Föld, születnek gyermekek, vannak esküvők, játszanak a gyerekek. Nem normális, hogy egy őrült filozófiai irányzata jellemzi a világ egy részét. És ha nem ez, vannak más őrült irányzatok, ugyanezen az elven maradva.
Ennek ellenére a nagy tanító tanításai jelen vannak, és működnek, élnek, de erről senki nem beszél, mert nem lehet hatalmi tőkét kovácsolni ebből, és emiatt nevetséges, mert a mindenkori megállapodás ellen van.
Ne állj be ebbe az irányba! Tied a megfejtés, a boldogságod feletti hatalom. Az a Tied. Jogod van a boldogságodhoz, csak Te intézheted, és senki más nem tudja úgy, mint te az oda felé vezető utat. Ettől még szükséges az alázat, de nem kell bocsánatot kérni, nem kell „bűneidet” sorolni. Úgy gondolom, ha hagyod, csak úgy természetesen megnyilvánulni, és létezni a jelent, a jelen valósága megmutatja az Istent, amiről a nagy tanító beszélt.
„Nem tudják, mit cselekednek”. Kételkedj mindenben, nézz utána mindennek, alakítsd ki saját véleményedet, ne más véleményét!
Tedd minden napon egy picivel jobbá a világot!
Minden napod igazsága legyen egyenlő a tetteiddel! Nem baj, ha tévedsz!
Az Atya a gondolat, a Fiú a cselekedet és ez a kettő Egy. Ezek alkotják az igazságot.
Ez baromi nehéz, de erről szól a boldogság. Ugyanakkor a boldogság könnyű. Nem menekülhetsz a hit megtévesztő restsége felé, az csak elvezet a boldogságodtól. Csak önmagad építése által találhatod meg a boldogságot. Legyen a belső ugyanaz, mint a külső, és maradj meg az Egyben.

Indulj el! Most! Ámen!

Címkék:

HozzászólásokNe már

Nem építeni kell önmagad, hanem lehántani a mázakat, lerombolni a falakat és korlátokat.
A boldogság pedig nem egy állandó állapot, hanem a tudat állapotának a változása,
persze bizonyos eseménysor után már állandósulni látszik, csak akkor már nem érdekel a boldogság és a többi
varázslatos kifejezés és a hozzájuk társított gondolatsor, hitrendszer.
A belső és külső pedig ne LEGYEN ugyanaz, hanem ugyanaz.
A világ, ami úgymond a külső, az a belső kivetülése, kivetítése, tehát ugyanaz.
Ha meg akarsz ismerni valakit, kérdezd meg, miként látja a világot és mit gondol istenről...
Aztán fuss, amerre látsz :)