Kiálts fel

Én felelőség teljes munkát végzek. Ez tölt el boldogsággal. Úgy gondolom, jó vagyok a szakmámban. Egy világhírű cég felvett a megfigyelt tehetségek közé, egy másik munkahelyen fizetés emelésekkel próbálják meghálálni munkámat. A vállalat egy része, melyet felügyelek, teljes körüen úgy müködik ahogy menedzserem. Pedig csak végzem a dolgomat felellősséggel a józan paraszti ész szerint. Egy munkatársam szerint soha nem látott még ilyen kiegyensúlyozott embert. Pedig tele vagyok gondokkal, problémákkal.
Én azt gondolom.
Semmire nem jöttünk létre. Teremtésünk bár lehet megtervezett, végül is akár a véletlen is közre játszhatott. Végül is akár racionálisan, akár spirituálisan nézzük, egy valami biztos, én mozgatom ezeket az újjakat, én gondolom ezeket a gondolatokat, amire képes vagy te is. Vagyis ha már így alakult, legalább legyél önmagad. Fedezd fel, hogy életedet te alakíthatod, és mondhatsz nemet vagy igent bármire. Csak bátran, eszünket használva hallgassunk érzelmeinkre. Soha nem kell bocsánatott kérni! Ebben az Univerzumban - mivel létrejöttél-, helyed van. Nekem is, neked is. Ne hátrálj meg! Ne dobd el életed! Tanulj meg mindent, mindig törekedj jobbá válni, őszintébbé, és tied lesz az egész világ. Meghálálja az Univerzum a jelenlétedet, ez biztos. Ha mindenki megaláz, leértéktelenít, gondolj arra, hogy értékes vagy. Ne add fel!
Max 100 év adatott, talán átlagban 58 év. Másoknak is, neked is. Mindenkinek ugyanolyan gyorsan telnek a percei. Legalább legyél boldog. És mit kellene érte tenni?
Ismerd fel életedben a programot, melyet őseid követtek, és eggyel hátrébb lépve már tudatosan dönts, hogy azt választod vagy sem.
Ismerd fel saját döntési mechanizmusod, mire, mivel felelsz, és ezzel milyen mókuskerékbe hajszolod magad.
Ismerd fel, hogy egész életedben a szeretetet tanultad, és szüleid is azt tanulták, és próbálták átadni neked.
Ismerd fel, hogy szüleid programja magától érthetödő volt és nem szükséges neked azt választani. Nem kell elitélni szüleidet.
Ismerd fel, hogy ez sokkal ősibb program, és az emberiség túlélése van ebben.
Ismerd fel, hogy nagy a felelősséged abban, hogy milyen ok okozatot hagysz a világra.
Ismerd fel, hogy jogod van élni, és dönthetsz függetlenül az elvárások felett.
Ismerd fel, hogy ha választottál valami mellett, az felelősséggel is terhel tédeg, ezért okosan érdemes választani.
Ismerd fel, hogy a választások elkísérnek egész életedben. Lesznek kapuk melyet bezárnak, lesznek kapuk melyet kinyithatnak. A felelősséget nem kerülheted ki.
Ismerd fel, hogy, ha valamit nem bírsz egészségileg, mentálisan, vagy fizikálisan, akkor be kell látnod, hogy más utat kell választanod. Ismerd fel tévedésedet! Ez nem hiba, csak korrekció. Még nem látod merre kellene menned.
Ismerd fel, hogy csak magadon dolgozva válhatsz teljesebbé, ezért néha meg kell botlanod (szerencsés vagy, ha nem).
Ismerd fel, hogy nem lehetsz tökéletes. De tökéletessé vállhatsz, ha kijavítod hibáidat. A tökélettesség az, hogy felismerheted hibáidat, és azt képes vagy kijavítani.
Ismerd fel, hogy tökélettesség felé törekvés, így is úgy is katasztrófa felé vezet a mindennapokban, de bölcsességhez vezethet a jellemedben.
A teljesség igénye nélkül, és tudatalanul úgy gondolom, legyél művész. Boldogságod művésze, aki gondolkodik, hallja a saját hangját, és cselekszik, dolgozik saját ügyén, és ha kell feláldozza boldogságát egy nagyobb ügyért. A szerettteiért, de ez nem kötelező. Csak ok és okozat.
Ámen.

Címkék: