Létezés

Én vonzom be azokat a körülményeket, helyzeteket, amelyek körbevesznek. Én teremtem. Még ha időbeli elcsúszás is van, én teremtek. Teremt a Julcsi is és a Pista is. Mindenki teremt. Ha akarja, ha nem.
A G színképű napunk felszínén 6000 Celsius fok uralkodik. A világűr sötét mélységében -273 fok. A rendszer ismer 20000 Celsius fok felszíni hőmérsékletű csillagokat is. Az Univerzum, vagy rendszer tartalmazza ezeket a nekünk szélsőséges hőmérsékleteket is. Azok a rendszer részei.

Egy spektrum milyen színeket tartalmazhat? Végtelen színeket, színárnyalatokat. Ezek a spektrum jellemzői, mint ahogy a különböző sugárzások jellemzői is különböző színek. Ezek a rendszer részei? Igen.
Vagyis rendszerünk tulajdonsága a számtalan szín, a kb. 30000 Celsius foktól -273 fokig terjedő hőmérséklet skála, és hogy van benne pár tökfej, aki teremteni is tud. Úgy hat milliárd éppen most.

Nem létezik olyan rendszer, amely egyes egységei a rendszertől különállóak lennének.

És létezik a rendszerben olyan pont, hely, amely teljesen megegyező tulajdonságokat mutat, és együtt változik annak tulajdonsága a másikkal. Ha ezt melegíted száz fokra, legyen a másik pont ezer fényévnyire, hőmérséklete ugyanúgy, ugyanabban a pillanatban száz fokra melegszik.

„A kvantum-összefonódás az a jelenség a kvantummechanikában, amikor két objektum kvantumállapota között összefüggés van olyan értelemben, hogy a teljes rendszer kvantumállapotát nem lehet a részrendszerek kvantumállapotának megadásával leírni. Összefonódottság fennállhat egymástól távol eső objektumok között is.” (Wikipédia).

Ez a tulajdonság sem lehet különálló a rendszernél. Vagyis a teremtés a rendszer része. Teremteni tud a rendszer maga. Lehet ennek egyedüli képviselője az emberi faj, ám maga a rendszer a teremtő.

Én nem lehetek több a rendszernél. Csak kisebb, vagy egyenlő. Vagyis a teremtő létezik, a rendszer maga. Én tudatom nem lehet a rendszertől különböző, és különálló, vagyis a rendszer egyik alap tulajdonsága a tudat. És tudatot csak tudat tud teremteni, nem születik katalizátor következményeként. Az élettelen molekula nem válik élővé sosem. Erre semmilyen bizonyíték sincs. Csak élet tud életet teremteni.

Ha volt kezdeti kiinduló pont, ami abban az egy pontban kapcsolatban volt önmagával, csak tudattal bíró tulajdonsággal kellett, hogy rendelkezzen.

Címkék:

Hozzászólásokvalóban nem kedvelte A.E. a

valóban nem kedvelte A.E. a kvantumfizikát
bár a Nóbel-díjat a kvantumfizika alapjainak lefektettésért kapta
amúgy itt a speciális reletivitás-elméletből idéztem
azt meg szerette
még életében visszavonta a kozmológiai állandót
mert végülis elfogadta (?) hogy tágul az univerzumMindegy

Én szeretem a kvantumfizikát, bár nem értek előle mindent. De hát a kvantumfizikának éppen az az értelme, hogy nem is lehet talán tökéletesen megérteni (valami ilyesmire célzott valaki az első rész végén :) ) De azt tudom, hogyan használjam, és nekem ez a lényeg :)))

Tortabevonó:
Amennyire én emlékszem, Einstein nem kedvelte túlzottan a kvantumfizikát. De hát túl hamar meghalt. Ha ma élne, talán egy-két mondatát visszavonná, vagy esetleg továbbfejlesztené. A tudomány már csak ilyen.A "Mi a csudát tudunk a

A "Mi a csudát tudunk a világról II" ahonnan vettem.
Volt ott egy kísérlet. Igaz, ahol az bekövetkezett a Föld két pontján volt, de kivetítették az egész világűrre konklúzióként.

Válasz:

hát ehhez is kell valamiféle hit
én jobban érzem magamat attól
ha ez a kísérlet nem relevánsKedves

Kedves felebarátikérdés!
Szerintem távgyógyítás csak érzelmi ráhangolódással lehetséges. Kötődéssel.

és bocsi, hogy ilyen sokára válaszolok.

tortabevonónak

A "Mi a csudát tudunk a világról II" ahonnan vettem.
Volt ott egy kísérlet. Igaz, ahol az bekövetkezett a Föld két pontján volt, de kivetítették az egész világűrre konklúzióként.És létezik a rendszerben

És létezik a rendszerben olyan pont, hely, amely teljesen megegyező tulajdonságokat mutat, és együtt változik annak tulajdonsága a másikkal. Ha ezt melegíted száz fokra, legyen a másik pont ezer fényévnyire, hőmérséklete ugyanúgy, ugyanabban a pillanatban száz fokra melegszik.

engedtessék meg nekem
hogy A.E.
azon nézetét
hogy semmi sem haladhadhat
gyorsabban a fénynél
szembe állítsam ezen kijelentéssel

győzzön a jobbikKarakutty

aki Istent az igazsággal együtt teremtette, hogy amit most írok az biztosan igaz legyen.

IGe- Karakutty prófétájatavgyogyitas

Bekesseg nektek kedves Simsam!

Mit gondolsz van ennek -" Összefonódottság fennállhat egymástól távol eső objektumok között is"- vmi koze a tavgyogyitashoz?

Szep napot!