Lekésett vonatok

Régebben elég gyakran azon kaptam magam, hogy lekésett vonataimat sirattam. Kedvenc szlogenem volt: "Az a vonat már elment!" Természetesen, némi önsajnálattal fűszerezve. Tegnap este viszont megvilágosodott bennem valami. Ha elment egy vonat, nem baj, hiszen jön utána a következő és az is a célba juttat. Negyvenkilenc év kellett ehhez a fenomenális felismeréshez? Nekem igen. Újra feltaláltam a spanyolviaszt, mint ahogy életem során már annyiszor.

Este későn értünk haza. Ráhel és Illés már nagyon fáradtak voltak. Hosszú, de szép ünnep volt a Bazilika felszentelésének az évfordulója. Néhány embernek pedig a sorsfordulója. Talán az én sorsomnak is. Éjszaka sms-t írtam néhány barátnak, ismerősnek. Akkor kapcsolták fel a világosságot az agyamban. Egy pillanat alatt megértettem ezt az egész vonatos történetet. Jobb később, mint soha. Lehet, hogy olyan vagyok, mint az elefánt? Nehezen tanulok és könnyen felejtek? Nem baj. Ez is én vagyok. Így, velem együtt kerek a Világ.

Néhány napja vettem észre, hogy februárban írtam utoljára. Akkor úgy éreztem, nem kell tovább szőni ezt a Történetet. De tévedtem. Ahogy az Élet nem áll meg, úgy az ember is időnként újra és újra átírja a saját sztoriját. Szabadon megteheti, hiszen kizárólag csak a fantáziája, a képzelete szabhat gátat ennek. Azt nem tudom, mennyi időm lesz az írásra, de a napi történések arra ösztönöznek, hogy útjelzőket rakjak az utókornak. Csak visszafelé tekintve lehet tetten érni a Gondviselés titokzatos, kifürkészhetetlen útjait.

Nézegetem a tegnap este készült képeket és eszembe jut életem talán legmélyebb, legmisztikusabb élménye. Amikor a kilencvenes évek legelején először léptem át az esztergomi ferences rendház küszöbét. Az ajtó becsukódott a hátam mögött és én hirtelen azt éreztem, hogy megállt az idő. Megérkeztem. Végre itthon vagyok. Lehet, hogy az a vonat már elment, de most egy másikon vagyok. Sok új útitárssal. Ráhel és Illés mellettem ülnek és huncut mosollyal kandikálnak ki az ablakon. Rendkívül élvezik ezt az Időtlen Utazást.

Címkék:

HozzászólásokKöszi!:-)

Köszönöm!:-)Szia BUÉK! Kedves Soma!

A törlés funkció csak egy másik szöveggel behelyettesítésével valósítható meg. Szerkeszted, és mást írsz e helyett.
Legyen szép az éved megéléseid által! AnikóVéletlenül...

Ezt a témát véletlenül töltöttem fel újra:-) Tudja valaki hogyan kell törölni?:-)