somikati blogja

Hogyan segíthetünk valakin?

Idézet Lynn Grabhorn: A vonzás hatalma című könyvéből:”Mindannyian segíteni akarunk. Szeretnénk adni, tenni, mondani valamit, ami jó lenne a másiknak. De vigyázzunk! A segítő kéz nem mindig az, aminek látszik. (…) A másik ember fájdalmára való koncentráláskor csatlakozunk a rezgéseihez (…), amíg végül ugyanúgy rezgünk, mint ő. (…) Akkor hogyan segítsünk? Tovább »

Agyafúrt Univerzum, azaz biztos, hogy mindent a pénz old meg?

új fürdőszobaMit csinálnál, ha a 2010-es év úgy köszöntene rád, hogy hazaérve az ünnepi tűzijátékról, a lakásodban hat tűzoltó mentené éppen az értékeidet, mert a szembe szomszédod félrement rakétája betörve az ablakot éppen hatalmas pusztítást végezne a fürdőszobádban?
Mire gondolnál?
Arra, hogy micsoda szerencsétlenség vagy arra, hogy micsoda szerencse?
Na jó, legyünk igazságosak. Legelőször arra, hogy micsoda szerencsétlenség, kis idő elteltével pedig rájöhetsz, hogy Tovább »

Így csináltuk mi - avagy a mi Titkunk a gyakorlatban

titokHa végiggondolom, valóban egész életemben olyan dolgok történtek meg velem vagy valósultak meg számomra, amelyeket „kívántam”. Félelmeim, vágyaim, álmaim többnyire bekövetkeztek.
Amelyek nem, azoknál vagy én gördítettem elé akadályt (csak akkor még nem tudatosítottam magamban), vagy sikerült elhárítanom egy, a félelmemből táplálkozó dolog megvalósulását. Lássunk néhány gyakorlati példát. Tovább »

Hit és remény

hit és reményHit és remény

Sokat tűnődtem azon, hogy vajon mi az, aminek a hiánya a legjobban fáj az embernek. A lelkének legalábbis. Aztán rájöttem, hogy talán a reménytelenség lehet az egyik. Akarok valamin változtatni, meg akarok valamit szerezni, azt szeretném, hogy viszontszeressenek, de úgy érzem, nincs remény.
A The Secret írói talán azt mondanák, a remény nem eléggé célravezető irány. Tovább »

Hogy csináljunk csodát?

csoda, titokEz az első bejegyzésem ezen a honlapon. Írni szeretnék valamit arról, hogy a férjem és én mit kezdtünk a The Secret könyvvel - és az életünkkel. Írni kéne, el kellene kezdeni - húztam is ennek a létrehozását már hónapok óta.
Pont úgy tettem, mint ahogy akkor szoktunk tenni (ahogy ezt Joe Vitale valamelyik könyvében olvastam) amikor valami tényleg fontos lépést kellene megtenni. Ilyenkor szoktunk lerakni magunknak (!) önkéntelenül (?) egy csomó csapdát és akadályt és megmagyarázzuk, hogy most miért nem kezdünk hozzá, két óra múlva meg Tovább »