Emberi kapcsolatokról

Egy hosszú távú kapcsolat alapja, az őszinte elkötelezettség, tisztelet egymás iránt, és a lélek minősége.

Hogyan lehet, hosszú távú egy kapcsolat, ha nincs elkötelezettség egymás iránt?
Hogyan lehet szeretni, és értékelni a másikat, ha nincs tisztelet iránta?
Hogyan lehet haladni egy úton, ha a lelketek különbözik?

Fontosak a "minőségi" kapcsolatok. Hogy miért?

Az éremnek mindig két oldala van, jó és rossz. Nappal és sötétség. Boldogság és boldogtalanság. Öröm és bánat. Élet és halál. Megfogunk halni. És ez miért baj? Ha én ezt elfogadom, akkor fogok tudni szépen élni.
Hát igen sokszor visszagondolok az eddigi életemre ... Az élet csataterei mindig másak. Az egyiken elbukom, de tudom, hogy a másikat megnyerem. Vannak kudarcaim, és szomorúságaim, de kinek nem? Olyan is, amit tudok, hogy már helyrehozhatatlan. De nagyon sok örömöm is van. Mindig a kettő mérlegelése dönti el az aktuális hangulatot és közérzetet.

A kiegyensúlyozott élethez szükségesek az olyan örömök is, melyek segitségével kibirhatjuk a nagy próbatételeket. Az is, hogy legyen egy két olyan barátja az embernek, akihez akár anyaszült meztelenül is odamehet, és azt mondhatja neki, hogy végem van, és akkor azt válaszolják majd, hogy gyere itt egy takaró, egy kis kaja, semmi baj, majd megoldódik ....

Ismét hangsúlyozom, hogy a jó emberi kapcsolatok elengedhetetlenek a mosolygós élethez. Ehhez viszont szükséges, hogy az ember hiteles legyen önmaga szemében.
Életünk végén eljön az igazság pillanata ....

HozzászólásokEz a Csernus Imre féle

Ez a Csernus Imre féle elmélet de tetcik nagyon hogy megosztottad velünk :)Köszönöm :-)

Olvastalak, egyetértek :-)Hadd idézzek az előző blogod

Hadd idézzek az előző blogod egyik hozzászólásából(magamtól :) )

Fontos az elfogadás és az önmagunk szeretete is, mert addig olyan partnert vonzhatunk be (tapasztalat), akik szintén utálja magát és ebből vannak a sorozatos játszmák, veszekedések... (figyelj rám, szeress engem, mert én nem szeretem magam).

Ebből a lényeg, hogyha nem szeretjük magunkat, akkor nagy falat lehet az élet, mondhatni harc... magunkkal! :) ű

Ha jól tudom, hitelesek úgy lehetünk a szemünkben, ha ismerjük magunkat... a belső világunkat + szeretjük és elfogadjuk magunkat olyannak, amilyennek! :)